PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba

asa_avni
11-02-2014, 01:52 AM
her sabah kaltığında (en kötü yanı) , gün içinde arada sırada ve gece yatarken sürekli geçmişte ergenlikte yaptığın bir hareket aklıma geliyor ve çok uzun zamandan beri devam ediyor nasıl kurtulabilirim. sürekli akıla gelmesi bazen sinir bozucu olmasını sağlıyor bazen çok sık gelirken bazen daha seyrek aklıma geliyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim.Bu daha öncede olmuştu üniversite yıllarında ama kendiliğinden geçti nasıl oldu bilmiyorum ama aradan bir kaç sene geçti yine aynı takıntı oluştu ve yaklaşık 1 senedir sürüyor bu durum. Dışarıda arkadaşlarla olunca yada bir şeylerle uğraşınca aklıma gelme sıkılığı azalıyor ama sürekli bir şeylerlede meşgul olamadığımdan bir türlü geçmiyor.Bu saplantının hep başlangıcı sıkıntılı geçirdiğim dönemlerde oluyor

Bir arada bir düşünce aklıma gelmişti olmamış bir olay ama ona rağmen takıntı haline gelmişti oda gün içinde sürekli aklıma geliyordu. Askere gidince kendiliğinden düzeldi geçmişti bu durumda

9 ŞUBAT
11-02-2014, 06:21 PM
Öncelikle aramıza hoş geldin .Geçmiş olsun .

Takıntıların en buyuk sorunu basit bir olay ustunde gereğinden fazla durmamız sonucu ortaya çıkmaları .Yaşadıgımız tatsız veya önemsiz bir konuyu bu denli sorgulayacağımıza boşver deyip geçsek takıntılar ortaya çıkmayacak .

Ama bizler bunun aksine gereksiz yere bozuk plak gibi o noktada devamlı gidip geliyoruz zamanla da olay beynimize yer ediyor .

Bundan kurtulmanın en kolay yolu ,beyni yeni yeni şeylerle meşgul etmek ama bunları da asla takıntı haline getirmemek .Diyelim ki bir takıntımız kafamıza takıldı hemen bir şeylerle meşgul olmaya onu unutmaya çalışalım ama bunu doğal olarak yapmaya gayret edelim .

Yoksa ondan kurtulup yeni bir takıntıya sahip olmamız işten bile değil .

asa_avni
12-02-2014, 01:11 AM
Öncelikle aramıza hoş geldin .Geçmiş olsun .

Takıntıların en buyuk sorunu basit bir olay ustunde gereğinden fazla durmamız sonucu ortaya çıkmaları .Yaşadıgımız tatsız veya önemsiz bir konuyu bu denli sorgulayacağımıza boşver deyip geçsek takıntılar ortaya çıkmayacak .

Ama bizler bunun aksine gereksiz yere bozuk plak gibi o noktada devamlı gidip geliyoruz zamanla da olay beynimize yer ediyor .

Bundan kurtulmanın en kolay yolu ,beyni yeni yeni şeylerle meşgul etmek ama bunları da asla takıntı haline getirmemek .Diyelim ki bir takıntımız kafamıza takıldı hemen bir şeylerle meşgul olmaya onu unutmaya çalışalım ama bunu doğal olarak yapmaya gayret edelim .

Yoksa ondan kurtulup yeni bir takıntıya sahip olmamız işten bile değil .

hocam yorumun için teşekkür ederim
ama söyle bir durum var uzun zamandır bu devam ediyor ne kadar kendi iç dünyamla konuşsanda kesin çözüm olmuyor bazen şiddeti giderek artıyor bazen azalıyor ama her gün aklıma geliyor özellikle sabahları kalkarken ilk aklıma gelen yaşadığım olay oluyor.Önceden de olmuştu geçmişti unumak tam mümkün değil ama nadir aklıma geliyordu nasıl geçti bilmiyorum.Şimdi tekrar başladı 1.5 sene oldu geçmedi buda çok sinir bozucu oluyor. ilaç kullansam çözümü olur mu ne yapacağımı şaşırdım.

asa_avni
12-02-2014, 01:12 AM
arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

elmaelma
12-02-2014, 01:31 AM
Hoş geldiniz. Takıntıları stres ve kaygı tetikliyor. Bahsettiğiniz dönemlerde bunlar artıyor sanırım. Eğer bu takıntı hayatını bariz şekilde etkiliyorsa bence mutlaka bir uzmana görünmelisiniz. Bazen herkes ufak tefek alışkanlıklar oluyor. Bunlar takıntı boyutuna geçmeyebiliyor. Aradaki farkı tespit edemiyorsanız yine uzman en doğru cevabı verecektir. Bir kaç ufak tavsiye olarak kendinizi meşgul edecek şeyler bulun. Belliki zihniniz biraz aktif. Boş kalınca bu tür şeylere yöneliyor. Daha az boş bırakmak takıntılarınızı aynı şekilde azaltacaktır bence.

asa_avni
12-02-2014, 02:38 AM
Hoş geldiniz. Takıntıları stres ve kaygı tetikliyor. Bahsettiğiniz dönemlerde bunlar artıyor sanırım. Eğer bu takıntı hayatını bariz şekilde etkiliyorsa bence mutlaka bir uzmana görünmelisiniz. Bazen herkes ufak tefek alışkanlıklar oluyor. Bunlar takıntı boyutuna geçmeyebiliyor. Aradaki farkı tespit edemiyorsanız yine uzman en doğru cevabı verecektir. Bir kaç ufak tavsiye olarak kendinizi meşgul edecek şeyler bulun. Belliki zihniniz biraz aktif. Boş kalınca bu tür şeylere yöneliyor. Daha az boş bırakmak takıntılarınızı aynı şekilde azaltacaktır bence.

merhaba hocam
dediğiniz gibi bir şeylerle meşgul olunca bu takıntı azalıyor bazen aklıma gelmiyor bile ama uğraş bittiği zaman yine aklıma geliyor özellikle akşamları gece yatarken ve sabah kalktığımda ilk aklıma gelen oluyor .bu durum önceden de olmuştu üni yıllarında geçmişti nasıl geçti bilmiyorum belkide arkadaş çoktu zaman daha çabuk geçiyordu sebebini bilmiyorum ama geçmişti. daha sonra başka bir takıntı oldu olmamış bir olay sanki olacakmış gibi geliyordu 6 ay falan sürmüştü askere gidince bir süre sonra oda geçti. şimdi tekrar takıntı başladı ve 1.5 senedir sürüyor sürekli akıla gelmesi sinir bozucu oluyor. bazen kendimle konusuyorum yapılan hatalardan ders almak ileri bakmak lazım diye ama nedense bir türlü çözüm bulamıyorum

asa_avni
13-02-2014, 02:38 AM
bu konuda başka görüş bildirecek arkadaş yok mu ?
bide bu konulardan kurtulmak için önerebileceğiniz kitap var mı ?