PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'bohem'

enver
09-02-2014, 02:10 PM
Merhaba
Ben nişanlım ile ilgili yazmaktayım. Kendisi üniv. bitirip uzmanlık öğrencisi olarak türkiyenin en iyi üniv. lerinden birini kazandı. Ancak hiçbir şey yapmak istemediğini sürekli söylüyor. Buraya gelince başlarda uyum problemi yaşadı. İnsanların aptal tavırları ona her zaman çok ağır gelir.
Şehir olarak da hayallerindeki şehirde değil bir yandan, onu da anlıyorum. Ancak o kadar mutsuz ki tüm renkler gri, hiçbir şey mutluluk veremiyor sanki. Hayatta bir amacı yok gibi, hiçbir şey yapmak istemiyor, herşeyden hoşnutsuz.
Psikoloğa gitmeye karar verdi. Destekledim, hani bir problem varsa çözümü de vardır diye düşünerek. Psikolog müstakbel eşime aslında bir problem olmadığını, yalnızca bohem bir kişiliği olduğunu söylemiş. Bunun problem olmadığına kanı getirip etiketi yapıştırmış. (4 seans gitti ve devam ediyor ama artık ben içten destekleyemiyorum çünkü hiçbirşey çözülmedi, daha da kötüleşti)

Peki ya bu mutsuzluk?

Olips
09-02-2014, 02:39 PM
bendede aynı durum var. aynı mutsuzluk ama benimkinin bir sebebi var.
eşinizin bir sebebi varmı? bir travma veya üzüntü yaşadımı?

enver
11-02-2014, 05:01 PM
Evet, geçmişten bir travma var. Travmayı çözmek problemi de çözer mi?

pinokyoo
11-02-2014, 05:08 PM
Belki tamamiyle bitiremezse bile kismen cozer.acikcasi cozulebilcekse bile artik insanlar bunu sadece ticaret mantigiyls yaptigi icin cozer diyerek bircok metod uygulayip bir ise yaramiyor.acikcasi bn yerinizde olsam bu konuyla ilgili cozum yaklasimlarini arastirir ve makaleler okurdum.kafanizda oturan bi yol olursa bu isi hakkiyla yapan birini bulursaniz gidin.ama en onemlisi desteginiz olucaktir.onu ondan bi an esirgemeyin cunku bunlar cogu zaman onun sucu degil.ins bir an once eski sagligina kavusur.uzun bi yol ama sonunda isik varsa yurumeye deger bnce

9 ŞUBAT
11-02-2014, 06:29 PM
Oncelikle aramıza hoş geldiniz ,geçmiş olsun .

İnsanların mutsuz olmalarının ana nedeni beklentilerin gerçekleşmemesi yatar .İnsan bir takım planlar yapar veya hayaller kurar bunlar yeterince veya hiç gerçeğe dönüşmeyince kişi hayal kırıklığına uğrar umutsuzluğa kapılabilir .

Geçmişte yaşanan travmalar da kişinin hayatında buyuk değişimlere mutsuzluğa neden olabilir .Yapılacak en doğru şey müstakbel eşinizle konuşup hayattan beklentileri hayalleri nedir ,ne kadarını gerçekleştirmiş bu umutsuzluga kapılmasının nedenleri nedir öğrenmeye çalışmak .

Bu nedeni bulabilirseniz bu sorunu aşmak çok daha kolay olacaktır .

antepli
13-02-2014, 01:52 PM
psikologla zaman ve para kaybetmeyin kardeşim.
doktora gitsin ilaç yazar geçer hemen.