PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendime İnanmamaya Başladım Artık

JackDalton
04-02-2014, 07:22 PM
Merhabalar;

Formunuza yeni katıldım kendi sorunlarımı araştırırken bu site karşıma çıktı sizlerinde fikirlerini almak istedim.

Bildiginiz gibi yaşam şartları ister istemez insanı olumsuz yönde çok etkiliyor. bazen bu durumlar çok kötü sonuçları doğurabiliyor. 28 yaşındayım 3 yıldır evliyim 4 aylık bir kızım var eskiden yani evlenmeden önce çok deli dolu hayatı yaşamayı seven biriydim. ama ne olduysa son 2 3 yılda oldu . sorunların üstüne gidemiyorum hep kaçıyorum çok erteliyorum bazı şeyleri ve unutkanlık başladı bende artık mesela bir arkadaşımın çocugu oldu arayıp göz aydını bile veremedim nedenmi çünkü bugün ararım şu gün ararım neyse yarın arayayım diye sürekli erteliyorum artık kendime güvenemiyorum eskiden bir iş aldığımda sonuçlandırmak için elimden gelen herşeyi yapardım ama şuanda ise işi alıyorum hep yarım bırakıyorum sıkılyıorum çok çabuk sıkılıyorum kalabalık ortamlara girmeyi sevmiyorum artık kimse ile konuşup muhabbet bile etmek istemiyorum artık eşim bile bana sürekli yakınıyor hiç konuşmuyorsun birşeyler sormuyorsun gibi şeyler ile sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor evde. neyapıcağıma bilemedim doktora gittim ilaçlar ile tedavi etmek istedi ama onlarında bir etkisi olmadı çok karamsarım artık hiç birşeyi begenmemeye başladım;/

anlıycağınız durumlar böyle sizler neler önerirsiniz merakla bekliyorum

ilginize şimdiden çok teşekkür ederim...

osmangazi
05-02-2014, 11:34 AM
Depresyonun en ağırını yani psikotik depresyon geçirdim. O yüzden iyi anlıyorum.

Evlilik, iş, askerlik gibi durumlar hayatta değişim yarattığından bu yeni duruma adapte olmak gerektiğinden sıkıntılı olabilir. İlkler de sıkıntılı olabilir. Aynı zaman da 3 yıldır evli olduğunuzu ve 2-3 yıldır sıkıntılarınızın olduğunuzu söylüyorsunuz. Evlilik haricinde olumsuz yaşam olayı; kaza, yakınınızı kaybettiğiniz veya herhangi bir ayrılık yaşadınız mı?

İlaçlarınız anlık etki yapmaz,ha yapanı da vardır, faydayı farketmeniz için uzun süre kullanmanız gerekebilir. Sürekli doktor kontrolünde kullanmanız, doktorunuza fayda olmuyorsa söylemeniz gerek. Fayda olmuyor diye kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. İlaç değişikliği veya takviyesi kararını da verebilir. Hiçbirşeye gücünüz yetmeyebilir, kaygılı ve korkak hissedebilirsiniz,en kötü ihtimalde bile olsanız hiç birşey yapmayın ama tedavinizi sürdürün.

Çok zor olduğunu biliyorum ama elinizden geldiğince sosyal olun.Yapmayı sevdiğiniz şeyleri yapın. Yeterince uyuyun. Güvendiğiniz insanlarla birlikte vakit geçirin. Neler hissettiğinizi eşinizle paylaşın ve bunun geçici bir durum olduğunu ona ve kendinize anlatın. Her insan hayatının belli bir döneminde bu durumları yaşayabilir. Depresif olmak, kaygı bozukluğuna sahip olmak sizin zayıf olduğunuzu göstermez. Önemli kararlar bu süreçte vermeyin. Korku filmi izlemeyin. Sevdiğiniz tarzda veya komedi filmi izleyin. Dikkatinizin dağınık olması bu durumda normaldir. Depresif olmak mükemmelliyetçi olmayı da içerir. Kimseyi üzmeyeyim, incitmeyeyim, herkesle iyi olayım diye düşünüp öfkenizi içinize atabilirsiniz ve üzüntü olarak yansıyabilir. Olumlu durumları yetersiz görme ve sürekli olumsuz bakış açısına sahip olma. Küçük görüldüğünüzü düşünebilirsiz. İnsanlardan korkabilirsiz, otoriteye karşı durumunuz daha olumsuz olabilir. Tanımadığınız insanlarla konuşurken kaygınız artabilir. Rahat olamayabilirsiniz.

Herhangi bir hezeyan, psikotik durum yazmadığınızdan onunla alakalı bir şey yazmıyorum.

Tabi bunların bir kısmı da olmayabilir. Kişiden kişiye yaşanan depresyon değişebilir.

Unutmadan depresyondaysanız, birden şiddetli mutluluk, enerji hissetmeye başlamıssanız kısa zamanda psikiyatri uzmanına görünmenizde fayda var.

arka plan
05-02-2014, 11:54 AM
Öyle anlaşılıyor ki, evvelden uçarı bir kimse imişsiniz. Şimdi ise yoğun bir durgunluk dönemi geçiriyorsunuz. Elbette sebepleri vardır. Mesela hayatınızda değişiklikler olmuş. Fakat bunları asla olumsuzluk olarak değerlendirmeyin. Bununla birlikte yaş aralığınızın, yaşadığınız bu durum için müsait bir zemin olduğunu unutmayın. Bunlar tabii evreler olarak sayılabilir. Mühim olan yaşamınızda gördüğünüz, tespit ettiğiniz aksaklıkları gidermektir. Farkında olmadan ısrarcı olduğunuz hatalarınız olabilir, bunları nihayete erdirmeniz süreci ileri dönük en iyi şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Fakat bilin ki, mevcut yaş aralığınızda bir şeyler sabit kalmaz. Değişim, dönüşüm kaçınılmazdır; bu biraz da sizin verdiğiniz kararlar ve şekil üzere bir noktada sabitlenecektir. Bir kez daha ifade ediyorum ki, durumunuz hastalık ile alakadar gözükmüyor, orta karar döneminiz gelecektir.

Bak ne güzel! Küçücük bir kızınız varmış. Başlı başına huzurdur şimdi o... Allah bağışlasın.

karamsar
05-02-2014, 01:02 PM
Hayalini kurduğum hayatları yaşayıp hala depresyon geçiren, hayatından memnun olmayan insanları anlayamıyorum.
Tahminimce çalıştığınız bir işiniz var ve işinizden şikayetçi değilsiniz. +1 benden öndesiniz. evlenmişsiniz ve düzeninizi kurmuşsunuz +2, hayat size çok değerli bir hediye vermiş, küçük kızınız +3. Nedir bu olumsuz düşünceler :) bakın etrafınıza. insanlara bakın. hayat yüzüne hiç gülmemiş bir çoğunun. herşeye rağmen mücadele eden ve şikayet etmeyen insanlara bakın. inanın sizinle kendimi bir dakika yer değiştirtsem. şu yaşadığım problemleri bir dakika içinizde hissetseniz. depresyon neymiş, insan neden mutsuz olurmuş, neden kendisini güçsüz hissedermiş çok iyi anlarsınız.

bir an önce doktora gidin ve yaşadığınız hayata şükredin. o hayatın hayaliyle yaşayan ve mutlu olan insanlar var. geçmiş olsun.

JackDalton
07-02-2014, 09:35 AM
Cevaplariniz için tesekkur ederim yazdiklarinizdan çok çok haklisiniz ilk izin günümde tekrardan doktora gitmek olacak sanirim bazi şeyleri düzeltmek icik beklemek değil aksine uğraş gerekir tesekkur ederim herkese

JackDalton
07-02-2014, 11:04 AM
Öncelikle Hoşgeldiniz :]
Doktora gitmişsiniz. Tam olarak ne kadar tedavi gördünüz? yada tedaviyi neden bırakmak istediğinizden başlamak gerekir sanırım. Depresyon zor bir durum bu kadar kolay tedaviyi bırakmasaydınız keşke. Ve 2-3 yıl önce neden şuandaki gibi değildiniz sizce?

tam olarak 3 ay kadar tedavi gördüm lustral diye bir ilaç ile başladık ve onunla devam ettik ilk 15 gün yarım atmamı söyledi sonra tüm olarak devam ettim. yan etkisi oldumu doktorun dediği gibi olmadı hiç.

bence tekrardan gitmek şart oldu bu sefer tedaviyi bırakmadan tabi