PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tükenmek

ipatya
30-01-2014, 01:23 AM
yoruldum bittim tükendim ölmek uyuyup uyanmamak istiyorum

arka plan
30-01-2014, 03:44 AM
Yok efendim daha neler! İnsan yoruldu, sıkıldı, bıktı, usandı diye ölmek suretiyle uzunca uyumak ister mi! Ölmeden uyuyunuz efendim. Bizde daraldığımızda, sıkıldığımızda, yorulduğumuzda uykuya müracaat ederiz. Lakin sonrasında insan uyanmalı! Uyanmalı ki, aksaklıkları giderecek ve sorunları nihayete kavuşturacak yeni bir zaman dilimini zinde bir şekilde karşılayabilsin.

Acele etme, hepimiz öleceğiz zaten. Ama bunun da bir yeri, zamanı var. Herkes sırasını beklesin! Doğarken beklediği gibi, ölürken de beklesin!

elmaelma
30-01-2014, 05:26 AM
Sonu olmayan bir yolda yürüdüğünü düşün. Yeri gelir koşarsın yorulursun dinlenirsin. Ama temponu öyle ayarlaki gidebileceğin en iyisi mesafeyi gitmiş ol. İsteğine gelince söylendiği kadar kolay değil.

yorum
30-01-2014, 10:34 AM
neden peki sizce

arka plan
01-02-2014, 03:43 AM
İnsanların büyük bi kısmı uykuda. Bu durumda, ölmüşsün ya da ölmemişsin ne farkeder?

'Gerçekten' yaşamak istemez misin?

Her şey hoş güzel de, istemem derse, ne diyeceksiniz.

arka plan
01-02-2014, 03:49 AM
neden peki sizce

Herkes, yalnızca kendi derdini büyük bilir bellermiş. Sayın üye sanıyor ki, kendisi görülmemiş, bilinmemiş bir derdin veya sıkıntının içerisinde. Sizler de takdir edersiniz ki, yanılıyor. Tespitte yanıldığı gibi, çözümde de yanılıyor. Sıkıntılar ve meşakkatler karşısında çözüm ölüm olsaydı, şu an günümüzde insan nesli tükenme tehlikesi yaşıyor olurdu.

yorum
01-02-2014, 02:20 PM
Herkes, yalnızca kendi derdini büyük bilir bellermiş. Sayın üye sanıyor ki, kendisi görülmemiş, bilinmemiş bir derdin veya sıkıntının içerisinde. Sizler de takdir edersiniz ki, yanılıyor. Tespitte yanıldığı gibi, çözümde de yanılıyor. Sıkıntılar ve meşakkatler karşısında çözüm ölüm olsaydı, şu an günümüzde insan nesli tükenme tehlikesi yaşıyor olurdu.

Herkes derdini büyük görürmüş doğru ama çözümün bazen intihar olduğunu bende düşünüyorum. Tabi ki bazı insanlar için ölümün çözüm olmadığını hatta geride nice hayatlar çaresiz bırakanlar için ölüm bir zavallılıktır ama bazıları yani kaybedecek bir şeyi olmayanların bence ölüm gayet makul bir seçenek..
annemin bir amcası vardı sefalet içinde yaşadı.Annem onara para vermesine rağmen almazdı.Elbise götürürdü kızardı anneme, 7 üvey çocuğa baktı. abisi öldüğünde zorla yengesiyle evlendirildi köy koşulları bilirsiniz.çocuklar büyüdü hepsi öğretmen oldu müdür oldu ayrı şehirlere ama o adamın onları okuttuğu gerçeği unuttular. Adam yemedi çocuklara baktı, bir ev bile yapamadı. kerpişten evde oturdu kışın damlar yazın dökülen bir evi. son zamanda yani 70 yaşında bir betonarme ev yaptı. ve 1 ay kalmadan vefat etti. Memlektte de hep derlerdi ölüm onun için huzurdu, çünkü hayatta gün yüzü görmedi belki ölmesi onun iiçn bir çözüm...Böyle olsam yani kaybedecek bişeyim olmadığı zaman bende çözümün ölümde yattığını düşünüyorum.Yaşamanın diğer bir yüzü ölümdür onu okadar canavarlaştırmamak gerk. Bir uyku hali, uyanamacağımız bir uyku..

arka plan
01-02-2014, 06:17 PM
Utanıp başlığı terkedicem. :)

Yok öyle utanmak. Nereye utanıyorsunuz. "Utanç duygusu üzerine" adlı başlık bana ait değil herhalde veya bir başkasına. Size ait. Ve sizin oradaki görüş ve fikirleriniz ortadadır. Kusura bakmayın, utanamazsınız. Sıkılıp çıkabilirsiniz veya daralıp çıkabilirsiniz, fakat utanıp çıkamazsınız. Üzgünüm! Lakin, derseniz ki ahlak kuralları özgürlüklere müdahale eder, o zaman bu noktada yeniden bir konuşma süreci başlatabiliriz.

Sayın Yorum, mesajınız biraz uzun geldi. Bu sebepten dolayı döndüğümde okuyacağım. Açıkçası pekte meraklandım ne yazdığınız hususunda.

arka plan
01-02-2014, 10:09 PM
Tabi ki bazı insanlar için ölümün çözüm olmadığını hatta geride nice hayatlar çaresiz bırakanlar için ölüm bir zavallılıktır ama bazıları yani kaybedecek bir şeyi olmayanların bence ölüm gayet makul bir seçenek..

Sayın Yorum, yapmayınız. İntihar suretiyle ölümün meşru bir yanı olabilir mi? Soruyorum, bugün intihar suretiyle ölüm kararını verecek şahsın, yaşama dahil olurken doğumu üzerine bir hürriyeti olmuş mudur? Katiyen hayır. Hal böyle iken ölüm üzerine hürriyet, nasıl olur da bir kimsenin meşru bir hakkı yahut tercihi olabilir. Kendini öldürmek ile bir başkasını öldürmek arasında temelde bir farklılık mı vardır sanki. Ona ne kadar yanlış ise, bu da o kadar yanlış ve insanlık dışıdır.

arka plan
01-02-2014, 10:21 PM
Hayatın bambaşka köşelerindeyiz arka plan. Ne konuşabiliriz ki? Hem siz cevap vermiyosunuz zaten. Pes ettim. :)

Ben bu sayfayı açtığım ilk esnada yemek yiyordum ve "pes ettim" ifadesini okuduğum an lokma boğazıma takıldı. Zafer beni hep heyecanlandırmıştır. Alışamadım gitti. Bu isabetli kararınızda sizi tebrik ederim. Oysa ki, sizde bu kelam etme aşkı varken, belki ben köşeye sıkışırım diye bekliyordum. Kendime bir bardak çay ikram ederek ufak çaplı bir kutlama yapacağım.

yorum
01-02-2014, 11:32 PM
Sayın Yorum, yapmayınız. İntihar suretiyle ölümün meşru bir yanı olabilir mi? Soruyorum, bugün intihar suretiyle ölüm kararını verecek şahsın, yaşama dahil olurken doğumu üzerine bir hürriyeti olmuş mudur? Katiyen hayır. Hal böyle iken ölüm üzerine hürriyet, nasıl olur da bir kimsenin meşru bir hakkı yahut tercihi olabilir. Kendini öldürmek ile bir başkasını öldürmek arasında temelde bir farklılık mı vardır sanki. Ona ne kadar yanlış ise, bu da o kadar yanlış ve insanlık dışıdır.
arkaplan ben intiharı savunan biri değilim ama onuda kötülemem...Yani bir insan eğer hayatını son verme isteği içerisinde ise bunu tabi bilinçli veriyorsa bana böre bu karar bilinçli verilebilir bir şey.Buna yardımcı dahi olmak gerekiyor. gidip çatıdan atacağına bunu doktor eşliğinde ötenazi yapılabilir. Hem bu şekilde yapıp organlarını bağışlamak isteyenlerde olabilir. Yanlış anlaşılmasın ben insanları teşvik etmiyorum bu duruma ama bunu öcüleştirmek te bir okadar bana göre manasız.dini boyutundan herkes bakıyor ama bence fikrim sorulursa objektif bakılmalı, Günahı varsa da bırakın o insan bunu düşünsün. Bir insanı ile kendini öldürmek bence dünyalar kadar fark var..dünya ya gelmeme kararı zaten bence gayet makul bir intihar sebebi de olabilir.Madem doğuşuma karar vermedim gidiş biletimi kesebilme lüksünü kavuşmak ister. Sizinle düşüncelerimiz örtüşmüyor bu yüzden sabaha kadar konuşsak da varacağımız yer bir birimizin fikirlerine saygı duyup geri çekilmek :)) çünkü sen bir düzenin var olduğunu düşünüyorsun ben düşünmüyorum bunu.

arka plan
02-02-2014, 06:22 AM
arkaplan ben intiharı savunan biri değilim ama onuda kötülemem...Yani bir insan eğer hayatını son verme isteği içerisinde ise bunu tabi bilinçli veriyorsa bana böre bu karar bilinçli verilebilir bir şey.Buna yardımcı dahi olmak gerekiyor. gidip çatıdan atacağına bunu doktor eşliğinde ötenazi yapılabilir. Hem bu şekilde yapıp organlarını bağışlamak isteyenlerde olabilir. Yanlış anlaşılmasın ben insanları teşvik etmiyorum bu duruma ama bunu öcüleştirmek te bir okadar bana göre manasız.dini boyutundan herkes bakıyor ama bence fikrim sorulursa objektif bakılmalı, Günahı varsa da bırakın o insan bunu düşünsün. Bir insanı ile kendini öldürmek bence dünyalar kadar fark var..dünya ya gelmeme kararı zaten bence gayet makul bir intihar sebebi de olabilir.Madem doğuşuma karar vermedim gidiş biletimi kesebilme lüksünü kavuşmak ister. Sizinle düşüncelerimiz örtüşmüyor bu yüzden sabaha kadar konuşsak da varacağımız yer bir birimizin fikirlerine saygı duyup geri çekilmek :)) çünkü sen bir düzenin var olduğunu düşünüyorsun ben düşünmüyorum bunu.

Anlıyorum... Hem kelam etmeye takatim de yok! Saygı duymak ve geri çekilmek iyi fikir olabilir.

loneliness
18-05-2014, 06:21 PM
Neredeyse 3 haftadır mutsuzum. Hiçbir şey mutlu olmama sebep olmuyor. Gülüşlerim bile sahteyken hayata dayanma gücünü kendimde göremiyorum. Sanki bütün olumsuz şeyler benim başıma gelmiş gibiyim. Son günlerde de ciddi şekilde intiharı düşünüyorum.

montevo
18-05-2014, 07:16 PM
Neredeyse 3 haftadır mutsuzum. Hiçbir şey mutlu olmama sebep olmuyor. Gülüşlerim bile sahteyken hayata dayanma gücünü kendimde göremiyorum. Sanki bütün olumsuz şeyler benim başıma gelmiş gibiyim. Son günlerde de ciddi şekilde intiharı düşünüyorum.

intihar bi çözüm değil.ölünce ne olacak?örneğin bi tv için elektriğini çekersen anlamaz bile.ölüm de böyle mi olacka sanıyorsun?