Orijinalini görmek için tıklayınız : Intihar
prenses
13-01-2014, 11:14 PM
Selam arkadaslar
Bir arkadasim icin actim bu konuyu ( 23 yasinda) ve sürekli ölmek istiyorum dedigi icin sizede bi kac sorum var..
Doktoru ona "anksiyete majör depresyon" tanisini koymus..
Bu kisi daha önceden intihar girisimindede bulunmus...
Kendisi ateist, buda haliyle onu hayattan sogutan bi faktör..
Gerci tam olarak neden hayattan sogudugunu bilmiyorum cok anlatmiyor..
Ama sunu hep söylüyor : Hayatta onu mutlu eden hic bisey yok..
Ha ama tam bir oyun tutkunu, pcde oyun oynamak onu mutlu eden sey sanirim..
Sanirim annesi kücükken, cok baskiciymis.. ki galiba hala öyle..
Tekrar intihar etmeme sebebi, sevdiklerini üzmemek..
Sizce bu kisiye nasil yardimci olabilirim ? ( tabi bu mümkünse )
nasil moral verebilirim veya nasil vazgecirebilirim.. ?
yorum
13-01-2014, 11:32 PM
yaşı kaç işi gücü var mi ? depresyonun en büyük etkeni intihar düşüncesidir. depresyondan çıkarsa biraz intihar düşüncesi söner. inancli olmayan insanların zeki olduklarını düşünürüm. ana bilinçli bir ateist olan.
bu arada yakınıniz mi bu kişi, birinci derece yakınsa size kendini acmasi çok zor olur. 2 kat çaba gerekiyor.
prenses
13-01-2014, 11:35 PM
yasi 23 dedigim gibi, üni ögrencisi, son sinif..
ama kötü gidiyormus, pek calistigida yok sinavlara..
zeki bir insan evet bilincli bir ateist..
hayir sadece bir arkadas.. cok iyi tanidigim biride degil aslinda.. ama yardim etmek isterim..
sonucta intihar bu ciddi bir konu...
arka plan
14-01-2014, 09:47 AM
Ateizm bir çıkmazdır. Ateizm ile birlikte kişi hakikatleri inkar eder. Bu ise hayatı anlamsız kılan en başlıca faktörlerdendir. Mevcut her şeyin yavaş yavaş anlamını ve değerini yitirmesi bu noktada kaçınılmaz sondur. Özellikle bir karakter oluşumu tamamlanmamış kimsede, -ki bu tabanın geniş bir bölümünü genç kuşak oluşturur, ateizm faciadır. Bu arada ateizm nasıl bilinçli olabiliyor onu da pek anlayabilmiş değilim. Bilakis bilinçsizliğin ve idraksizliğin hat safhasıdır. Akıl büyük bir yapıdır, fakat insan kabullenmelidir ki, aklın öteside var. Mevcut yaşam kısmen ve mevcut yaşam ötesi ise tamamen aklın sınırlarının ötesindedir. Burada ise teslimiyet gerekir. Ve dinler bu noktada rolünü oynar.
Nasıl bir yardımda bulunabilisiniz bilemiyorum. Fakat bende bir düşüneyim.
yorum
14-01-2014, 01:01 PM
Ateizm bir çıkmazdır. Ateizm ile birlikte kişi hakikatleri inkar eder. Bu ise hayatı anlamsız kılan en başlıca faktörlerdendir. Mevcut her şeyin yavaş yavaş anlamını ve değerini yitirmesi bu noktada kaçınılmaz sondur. Özellikle bir karakter oluşumu tamamlanmamış kimsede, -ki bu tabanın geniş bir bölümünü genç kuşak oluşturur, ateizm faciadır. Bu arada ateizm nasıl bilinçli olabiliyor onu da pek anlayabilmiş değilim. Bilakis bilinçsizliğin ve idraksizliğin hat safhasıdır. Akıl büyük bir yapıdır, fakat insan kabullenmelidir ki, aklın öteside var. Mevcut yaşam kısmen ve mevcut yaşam ötesi ise tamamen aklın sınırlarının ötesindedir. Burada ise teslimiyet gerekir. Ve dinler bu noktada rolünü oynar.
Nasıl bir yardımda bulunabilisiniz bilemiyorum. Fakat bende bir düşüneyim.
Görüşüme göre yanılıyorsunuz...Neden bir çıkmaz olsun ki ? Bence kendine göre hakikati bulduğuna inanıyorum. Sadece dışarıdan çok korkunç anlamsız gelir Neden dini bakış açısından bakıyorsunuz...Aynı şekilde onlarda size o şekilde bakıyor.Din bir çıkılmazdır.Hatta çıkılmaza girdiği için bir metafizik inanç doğuyor...Bir sığınma ihtiyacı...Tabu buda bir yanılsamadır...Yani demem o ki, bence ateizm bir çıkılmaz değil, bir tercih kendince bir hakikattir...
prenses
14-01-2014, 01:24 PM
Aynen kişisel tercih meselesi bu.
Kuranda var oldugu yazıyor Allahın, vs.
Fakat kişi zekiyse daha derin bir araştırmaya giriyor
Ve mantıki yönden bakiyor.
ebru nakkaş
14-01-2014, 06:14 PM
yardımcı olmak istiyorsanız onu daha sık arayın, görüşün. ona destek olacak yeni bir arkadaş grubuna girmek iyi gelebilir. hayatındaki sorunları çözmek isterse bir şeyler yapabileceği konusunda ikna etmeye çalışın. iyi özelliklerini, yeteneklerini övün. bir yeteneğini geliştirmek için çaba göstermeye teşvik edin. zor zamanında destek olursanız, sağlam bir dostluk kurabilirsiniz. ama majör depresyon ciddi bir durum. nedenlerini bilmeden çözüm için bir şey söylemek zor. depresyonu yenmek için insanın önem verdiği bir amaç için uğraşacak duruma gelmesi gerekiyor. ailesini üzmemeyi düşünmesi olumlu bir şey. demek ki birileri kendisine önem verdiği zaman, o da onlara değer verebiliyor. siz elinizden geldiği kadar destek olun, sürekli yanında olmasanız da, ihtiyacı olduğunda sizi arayabileceğini, yalnız olmadığını hissetsin.
prenses
14-01-2014, 06:39 PM
Hmm.. daha sık konuşmak iyi bi yol olabilir ama bunun icin
Dogru kişi oldugumu düşünmüyorm. Daha yakin bi arkadaşı
Olmalı bunun için.
İyi yönleri vs evet hep söylüyorum ve farkediyorumda iyi geldigini
Ama ne zaman moral versem takmamasi, bosuna ugraş
Gibi geliyor,yani güzel iyi düşün demek gibi
blackswan0133
14-01-2014, 08:12 PM
kişi depresyondaysa bazen kendı bıle kendıne yardımcı olamaz
Seçkin
14-01-2014, 08:42 PM
ama bunun icin dogru kişi oldugumu düşünmüyorm.
Evet,deilsin prenses...destek olabilme kapasitesi açısından fazlasıyla özelsin;orda hiç bi sorun yok..onu en iyi ben biliorum zaten..ama başka önemli şeyler var..aklımdan geçenleri uzun uzun anlatmama gerek yok..ne de olsa biliosun onları...
arka plan
14-01-2014, 09:43 PM
Güçlü bir kimyaya ve de derin bir kültür ve bilgi birikimine sahip değilseniz; aynı zamanda hayata karşı manevra kabiliyetleriniz yok ise, bu bir çok boyutu ile sizi aşan bir mesele gibi gözüküyor. Yardım etmek istiyorsanız bir topluluk halinde bunu gerçekleştirin yada üzerinize vazife olmayan meselelere bir başınıza çok derinlerden müdahale etmeye kalkışmayın. Bunları rumuzunuzdan çıkarım ile bayan olduğunuzu varsayarak ve de yorumlarınızı göz önünde bulundurarak yazıyorum.
prenses
14-01-2014, 10:59 PM
Güçlü bir kimyaya ve de derin bir kültür ve bilgi birikimine sahip değilseniz; aynı zamanda hayata karşı manevra kabiliyetleriniz yok ise, bu bir çok boyutu ile sizi aşan bir mesele gibi gözüküyor. Yardım etmek istiyorsanız bir topluluk halinde bunu gerçekleştirin yada üzerinize vazife olmayan meselelere bir başınıza çok derinlerden müdahale etmeye kalkışmayın. Bunları rumuzunuzdan çıkarım ile bayan olduğunuzu varsayarak ve de yorumlarınızı göz önünde bulundurarak yazıyorum.
intihar etmek isteyen kisiyi en azindan o an ki kararindan bile durdurabilecek bi kac cümle varsa,
onu uygulamak istedim..
sizde alip masallah konuyu nereye getirmissiniz.. size soracak degilim, ne yapip yapmayacagimi..
konuyu zaten sadece dini boyutunda tartisip duruyorsunuz,
sordugum soru ise o degildi.. bunun da bilincine varirsiniz umarim..
prenses
14-01-2014, 11:03 PM
Benimde bu konuda emin olmadigim seyler var biliyorsun sevgili Dante..
seni o yüzden cok iyi anliyorum..
o kadar kötü bisey ki, yillarca inandigin tanrinin olmadigini bilmek,
anasiz babasiz kalmak gibi bisey ,bana göre..
arka plan
15-01-2014, 12:50 AM
intihar etmek isteyen kisiyi en azindan o an ki kararindan bile durdurabilecek bi kac cümle varsa,
onu uygulamak istedim..
sizde alip masallah konuyu nereye getirmissiniz.. size soracak degilim, ne yapip yapmayacagimi..
konuyu zaten sadece dini boyutunda tartisip duruyorsunuz,
sordugum soru ise o degildi.. bunun da bilincine varirsiniz umarim..
Elbette ki bana soracak değilsiniz. Siz sordunuz bende yanıtladım.
Meselenin aslı anlattıklarınızdan anlaşıldığı üzere şahsın ateist bir kimliğe sahip olması ve de bu düşünce tarzından ötürü hayatın kendisinde anlamını yitirmesidir. Siz bize başka sebep ile gelmediniz. Konunun temelinde, yani şahsın intihar düşüncesinin temelinde yatan etken ateizm çemberine düşmesi ve sıkışıp kalmasıdır. Yani bir sevda bahsi değil veya görmüş olduğu baskı, eziyet ve bunun sebebindeki tahammülsüzlüğün getirdiği bir intihar düşüncesi değil. Bununla birlikte kişiyi o esnada intihar girişiminden vazgeçirmeye dair bir formül yok. Hayat tecrübeleriniz; kültür ve bilgi birikiminiz; olaylara müdahale yeteneğiniz sizleri bekliyor.
prenses
15-01-2014, 01:03 AM
Elbette ki bana soracak değilsiniz. Siz sordunuz bende yanıtladım.
Meselenin aslı anlattıklarınızdan anlaşıldığı üzere şahsın ateist bir kimliğe sahip olması ve de bu düşünce tarzından ötürü hayatın kendisinde anlamını yitirmesidir. Siz bize başka sebep ile gelmediniz. Konunun temelinde, yani şahsın intihar düşüncesinin temelinde yatan etken ateizm çemberine düşmesi ve sıkışıp kalmasıdır. Yani bir sevda bahsi değil veya görmüş olduğu baskı, eziyet ve bunun sebebindeki tahammülsüzlüğün getirdiği bir intihar düşüncesi değil. Bununla birlikte kişiyi o esnada intihar girişiminden vazgeçirmeye dair bir formül yok. Hayat tecrübeleriniz; kültür ve bilgi birikiminiz; olaylara müdahale yeteneğiniz sizleri bekliyor.
Kişinin ateislikten cok yakındıgını görmedim
Fakat daha çok aile baskısına tahammül edemedigini biliyorum.
öyle ki, psikiyatr annesiyle gelmesini söylemis ve görüşmüşte.
En ufak biseyde "baskı yapma " diyen biri.
Sorun en çok burda yatiyor, ha bide kendini begenmemesi, kötülemesi de
Yine diger sorunlardan biri bana göre
duygudkn
15-01-2014, 10:08 PM
çok basitce yardım edebilirsin..ona insan vücudunun diğer biyolojik canlılar gibi son derece mucizevi bir varlık olduğunu ve eğer bu varlığı ortadan kaldırmak istiyorsa gerçekten önce kendisini iyi tanıması ve her organından teker teker izin alması gerektiğini söyle bunu anlayacaktır emin ol tabi eğer gerçekten kendini öldürmek istiyorsa.. ben izin almaya çalışmıştım akciğerim baya bi itiraz etti :)) sigara kullanıyorum da
prenses
15-01-2014, 10:56 PM
Duygudkn sağol tavsiyen icin :)
Ama artık hayatında biri var 1-2 gündür
Cokta mutlular. Eminim o kız onu cok mutlu ediyor.
Bana pek gerek kalmayacak sanırım :)
alkanaga
09-03-2014, 10:26 PM
Ne olsa daha iyi olurdu?
prenses
09-03-2014, 11:09 PM
Anlamadim?
Konu halloldu ayrica
snmgnr
13-03-2014, 01:32 AM
ÖLMEK İSTİYORUM çünkü;
1)annemle babam ayrı annem bir başkasıyla evlenecek ve o adam yalancının teki ama anneme bunu inandıramıyorum o adam yüzünden bana cephe aldı
2) 2 yıldır sevgilim var ve çok yakışıklı ama ben kendimi ona yakıştıramıyorum kendimi çirkin hissediyorum ve başkalarının da böyle düşündüğünü düşünüyorum.
3) ygs ye 10 gün kaldı ve ben kendimi hazır hissetmiyorum bu sene hiç çalışmadım seneye kalmak istiyorum ama annem o adamla evlenebilmek için beni istemiyo...
4) ve o kadar yalnızım ki bunları anlatacağım biri olmadığı için buraya yazıyorum nolur bana yardım edin nolur benle dertleşin.
Buna çok ihtiyacım varr