Orijinalini görmek için tıklayınız : evlilik
bipolarTaha
12-01-2014, 07:18 PM
bipolarım yeni evlendim evlilik hakkında bilgi verirmisiniz rica ediyorum
arka plan
13-01-2014, 06:19 PM
Saadetler diliyorum. Allah mesut etsin. Ben bir şeyler söylemek isterdim, fakat evvela evlilik müeessesine sahip arkadaşlara ben yolu bırakıyorum.
Bu arada bilgi edinmek noktasında bir zamanlama yanlışı dikkatimi çekmekte. Yani hangi konu olursa olsun bir meselede, gerekli adımları atmadan evvel danışmak ve istişare etmek gerekir.
pinokyoo
13-01-2014, 07:14 PM
Evli degilim ancak ne tur hastaliginiz olursa olsun egerki esiniz sizi tasiyabilecek ve fedakarliktan asla yilmayacak bir insansa evliligini cok guzel gecer.tabi bu surecte sizin cabaniz ve esinizin fedakarliklarina elinisden geldigince verdiginiz karsilik tum bunlarin sevginizden ote sayginizida artirmasisizlere mutlulugu getirecektir.yeterki tadini cikarmayi bilin bnce
osmangazi
13-01-2014, 10:27 PM
Ben 2,5 yıldır evliyim. Pinokyonun dediği gibi eşinizin fedakar ve sizi seviyor olması çok önemli. Düğün öncesi ilaçlarımı ihmal ettim. Düğünde dengem kaydı saçma sapan şeyler yaptım. Evlendikten 1 hafta sonra da 67 gün hastanede mix mani teşhisiyle yattım. Eşim 3-4 hafta başımda bekledi. Hastaneden çıkıp agır sosyal fobi etkilerini atlatmam da 3 ayı geçti,şu an hafif düzeyde ama bu çekingenlik kişiliğimden, kendime göre normalim yani. Belki evliliğimizin başında bu olayların olması iyi de olmuştur, böyle ağır bir durumda eşimin yanımda olduğunu görmüş oldum. Ayrıca o da en kötü neyle karşılaşacağını evliliğin başında görmüş oldu.
Artık ona karşı da sorumluluklarım var, en başta ilaçlarımı asla ihmal etmemem gerektiğini öğrendim. Evlilikte tartışmalar muhakkak olacaktır önemli olan önce eşinizden veya kendinizden beklentilerinizi yüksek tutmamanız gerekli bu sizi hayal kırıklıklarına uğramanıza en engel olacaktır. Karar alırken birbirinize danışmanız da birbirinize saygı duyduğunuzu değer verdiğinizi gösterir.
Evlilikte yaşayacağınız sorunlarınızı sürekli gittiğiniz doktorla paylaşabilirsiniz. Eminim yön gösterecektir.
9 ŞUBAT
14-01-2014, 01:27 PM
Arkadaşlarım hastalığa bağlı olarak evlilik hayatında neler yapman gerektiği hakkında çok güzel öneriler de bulunmuş .Bense sana genel öneriler de bulunmak istiyorum .
Eşine karşı her zaman durust ol ,sorunun olduğunda onla paylaşmayı dene (erkekler çoğu zaman sorunları kendi içlerinde çözmeye çalışırlar eşi ve çevresiyle pek paylaşmazlar ),eşinden bir beklentin olduğunda açık açık ona anlat neler istiyorsun soyle .
Eşinle sık sık konuş ortak noktalarınızı mumkun olduğunca ortaya çıkarmaya çalışın ,elbette hoşunuza gitmeyen şeyler veya farklı duşunceler de olduğunuz fikirlerinizin de olması çok normal .
Bu durumda ortak noktada buluşmaya çalışın ,illa benim dediğim olsun demeyin .Bir de en önemlisi ona sık sık sevdiğini söyle ve hissettir (ne yazık ki biz erkekler bunu yapmakta pek başarılı değiliz ama mutluluğun en önemli formüllerinden biri bu ,bunu asla aklından çıkarma ).
bipolarTaha
14-01-2014, 05:42 PM
teşekkürler arkadaşlar