Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu düşünceden kurtulmama yardım edin

honisa3
01-01-2014, 07:29 PM
Yaklaşık iki senedir okb ile uğraşıyorum.İlk zamanlarda daha mantıksız düşüncelerim vardı.Biraz toparlanmış gibiyim daha kolay atlatıyorum düşüncelerimi.Ama bi şey geldi başıma ve 2 gündür bununla uğraşıyorum.

Yurtta kalıyorum,oda arkadasım dolabından bi şey vermemi istedi,dolabı açtım o sırada elimin oradaki iç çamaşırlarına değmiş olabileceğini düşündüm.ama buna kapılmadım dolabı kapattım.ellerimi yıkamadım normal hayatıma devam ettim ve unuttum bu olayı.birkaç saat sonra aklıma geldi.elimi yıkamadığım için dokunduğum her şeye idrar bulaştığı hissine kapıldım.bunu aklımdan atamıyorum.

şöyle düşünceler var aklımda ama yine de düşünmeye engel olamıyorum

1)aynı tuvaleti banyoyu kullanıyoruz ve bundan iğrenmiyorum bi sorun yaşamıyorum
2)dolapta duruyorsa yıkanmıştır. (ya yıkanmamışsa )
3)o çamaşırları tutmadım elim sürtünüp geçmiş olabilir sadece

montevo
01-01-2014, 08:12 PM
insanın derinlerdkei bi çekincesini tetikleyen bir durum.kafandan bu düşünceyi uzak tutmaya çalış zira o günden sorna illaki elini yıkamışsındır .değilsen bile artık temizsin.yarayı kurcaladıkça büyür.

ebru nakkaş
01-01-2014, 10:21 PM
belki de bu düşünceden kurtulmak zorunda değilsin. sadece bu tür düşünceleri farkedip "evet, her zamanki, mantıksız olduğunu bildiğim düşünceler." der ve o düşünceyi ciddiye almayıp onun seni yönelttiği şeyleri yapmamayı deneyebilirsin. ya da "evet, aklımda yine takıntılı düşüncelerden biri var. hoşgelmiş, buyursun otursun. ama şu anda kendim veya değer verdiğim birileri için önemli olan başka bir konuyla ilgilenmeyi seçiyorum." demeyi bir kere dene. bir düşünceden kurtulmaya çalıştıkça daha beter bir şekilde ona takılı kalabilirsin. o yüzden bu düşüncelerle savaşma. sadece onlara izin ver, enerjini daha önemli şeylere yönelt. gerçekten önemli, yararlı ve sevdiğin etkinliklerin bir listesini yap. ne zaman aklına kurtulmak istediğin bir düşünce gelse, önce bu düşünceyi farket. evet, seni gördüm de ona. sonra da listedeki etkinliklerden birini yap. temizlik takıntısı günümüz insanının şartlandırılmalarından kaynaklanıyor. temizlik, hijyen gibi konularla ilgili bilimsel gerçekleri araştırmak lazım. önemli olan bağışıklık sistemimizin ne kadar güçlü olduğu, ne kadar sağlıklı olacağımız buna bağlı. sağlıklı olmak için de takıntılı düşüncelerle savaşmaya ya da bu düşüncelerin seni yapmaya zorladığı şeylere enerjini verme.

honisa3
01-01-2014, 10:45 PM
ilk defa bu kadar çok etkilendim bi olaydan ve bunu beynim uydurdu diyemmiyorum ilk defa.Beni bu kadar çok korkutan şey hastalık kapacağım filan değil,tamamen kirlenme hissi

honisa3
01-01-2014, 10:46 PM
gerçekten başka birinden bunları duymak iyi geldi.ben mantıklı düşünemiyorum çünkü

rebelkingly
01-01-2014, 10:56 PM
kardeşim bırak bunları bendede oluyor ama sana yapman gerekeni söyleyeyim senin elinin oraya değdiğini senden başka gören yok. takma kafana diyeceğim ama bendede takıntı var. sen takma yapmamaya çalış ve şöyle de olursa olsun . öldürmez ya de geç . ben unutmaya çalışıyorum tamam uzun zamanlar unutamadıklarım oluyor ama çalışıyorum . sende çalış . başka olaylara yönel .. kendine iyi bak. iyi günler

honisa3
01-01-2014, 11:01 PM
teşekkür ederim

osmangazi
02-01-2014, 10:22 AM
Uzm. Psk. Pelin Çatak ve Doç.Dr.Kültegin Ögel tarafından hazırlanan "Farkındalık çalışma kitabı" adlı Farkında nefes almak, Şimdiye odaklanmak, Yargısız düşünmek, Düşünce biçimleri, Düşünceler, Düşüncelere Mesafe Koyabilmek konularında bir çalışma var. Link koyamıyorum 3 link ekledim farklı konularda 3. de silindi,link koymanın yasak olduğu bir forum ilginç doğrusu... Google'a aratabilirsiniz.

nezamanbitecek
03-01-2014, 01:31 AM
sevgili dostum öncelikle sadece bu düşüncelerden kurtulmaya odaklanma, çünkü hastaysan her zaman buna benzer düşüncelerin olacaktır öncelikle ilaç alıyorsan düzenli bi şekilde kullan ve taa ki tam iyi olana kadar kafanda ki bu ve benzeri düşüncelerle yaşamaya alıştır kendini mesela içinden elini yıkamak mı geliyor kendini o kadar zorla ki yıkama nolursa olsun yıkamıycam de bi kaç kez bunu yaptıktan sonra emin ol vazgeçmen daha kolay olucak yani bu nolursa olsun yapmıycam felsefesini kafanda ki her düşünce için uygula. ayrıca ben halinden anlayan biriyim çünkü benim durumu çok daha ağır ben sanki kendi bedenimde değilim sanki ruhumla bedenim ayrılmış gibi yaşıyorum yıllardır sen düşün artık. neyse geçmiş olsun kafanı yorma zaten ölüp gidicez biraz daha inançla ilgili konulara yönelirsen çok faydasını görüceksin emin ol gerçekten huzur islam'da hadi Allah acil şifa versin.