PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dunyadaki en cirkin insan

Heathrow
31-12-2013, 08:45 PM
Arkadaslar bana tani olarak ileri derece dismorfofobi, depresyon ve anksiyete tanisi konuldu. Birkac kere intihara tesebbusum oldu. Kendimi dunyadaki en cirkin insan olarak goruyor insanlarin beni boyle yargiladigini saniyorum. Son zamanlarda iyice degistim hareketlerim yavasladi ve kendime zarar vermeye basladim. Annem beni psikologa goturdu ama bence psikolog yeterli degil ben ona hep psikiyatriye gitmemin daha dogru olacagini soylemistim. Arkadaslar bu dusunceler beni o kadar cok etkiliyor ki yapmam gerekenlere odaklanamiyorum surekli uzgun cokmus bir halim oluyor lutfen yardimci olun. Bu arada 15 yasindayim.

ebru nakkaş
01-01-2014, 11:14 PM
"Ben çirkin bir insanım." Bu cümlenin dış görünüşle ilgili dünya üzerinde her yerde, her zaman doğru bir yargıya işaret ettiği söylenemez. Çünkü güzellik güzele bakan kişinin gözünden görülür.
Daha 15 yaşında olduğun için, dış görünüşünün bir kaç sene içinde çok değişeceğini bilmen gerek. Dahası, hayat boyunca da görünüşün çok fazla değişecek. Film yıldızlarının 15-16 yaşındaki fotograflarına bak internette. http://blog.asiantown.net/-/18818/photos-of-celebrities-after-puberty-and-now Bence fotoğraflarının soldan sağa hepsi güzel. Hatta gençlik halleri doğal olduğu ölçüde daha güzel. Ama en sağdaki, şimdiki hallerine medyada "güzel" deniyor. Neden? Birilerinin, örneğin medyadaki yöneticilerin, okuldaki arkadaşımızın güzel ya da çirkin dediği şeyleri hiç düşünmeden kabul etmek zorunda mıyız? Çirkin olduğunu sanman, çevrendeki insanların olumsuz ve yanlış düşüncelerinden kaynaklanıyor bence. Arkadaş çevreni gözden geçirmeni öneririm.
Bedenimizin nasıl gelişeceğine biz karar vermiyoruz. Sadece sağlıklı ve bakımlı olmak için çaba gösterebiliriz, onu da çok takıntı haline getirmeden. Değiştirilmesi elimizde olmayan şeylere üzüleceğimize, irademizle değiştirebileceğimiz şeyler için çaba göstermek daha akıllıca olur. Güzellik görünüşten çok insanın kişiliğiyle, davranışlarıyla ilgilidir.
Bazıları çirkinlik için daha geçerli bir tanım yapmaya çalışmış. Çirkinliği kendine ve başka insanlara zarar vermek, dürüst olmamak, bencil olmak gibi şeylerle tanımlamışlar. Güzellik bakan kişinin gözünden görülendir demiştim. Örneğin, başkalarıyla hiç bir şey paylaşmayı istemeyen, sadece kendini düşünen biri, gülümsemez. O zaman da dünya güzellik yarışmasında birinci olmuş olsa, yine de başkalarına çirkin görünür. Başkalarını da düşünen, çevresini ve kendisini mutlu etmek için çalışan bir kişiyse dünyanın en güzel insanı gibi görünür. Güzel olduğu söylenen ama başkalarına kırıcı sözler söyleyen biriyle arkadaşlık etmek ister misin örneğin?
Aklına gelen ya da sana söylenen güzellikle ilgili her düşünceye inanma. Güzellik kişiden kişiye değişir ve kalıcı değildir. Daha kalıcı şeylerle uğraşmak seni daha mutlu eder. Umarım senin için hayat boyu önemli ve değerli olacak, kalıcı güzelliğin ne olduğunu bulursun.

psikologçuk
06-01-2014, 11:58 PM
psikiyatriste gitsen büyük ihtimalle dayıyacak ilaçları ve bunların bazıları faydalı olmakla birlikte çoğunun yan etkisi var ; ama işinin ehli bir psikologa danışsan eminim ki kendine yaptığın bu gerçek dışı etiketlemeye bi çözüm bulucaktır ilaç kullanmana da gerek kalmıyacaktir

eeeee
07-01-2014, 11:13 AM
Erkeğin çirkini olmaz.

ruşen
07-01-2014, 02:44 PM
hop de çocuğum hop de:) burda çirkinlik abidesi teyzen varken sana ne oluyor daha bu yaşta :)

montevo
07-01-2014, 03:02 PM
Arkadaslar bana tani olarak ileri derece dismorfofobi, depresyon ve anksiyete tanisi konuldu. Birkac kere intihara tesebbusum oldu. Kendimi dunyadaki en cirkin insan olarak goruyor insanlarin beni boyle yargiladigini saniyorum. Son zamanlarda iyice degistim hareketlerim yavasladi ve kendime zarar vermeye basladim. Annem beni psikologa goturdu ama bence psikolog yeterli degil ben ona hep psikiyatriye gitmemin daha dogru olacagini soylemistim. Arkadaslar bu dusunceler beni o kadar cok etkiliyor ki yapmam gerekenlere odaklanamiyorum surekli uzgun cokmus bir halim oluyor lutfen yardimci olun. Bu arada 15 yasindayim.

hayır arkadaşım en çirkin benim.biraz daha büyü düşüncleirn diner ancak izi kalır.

eeeee
07-01-2014, 03:27 PM
şunlara bir bak
http://www.ensonhaber.com/pelin-batu-yeni-sevgili-yapti-2014-01-06.html
https://eksisozluk.com/pelin-batunun-yeni-sevgilisi--4182665

ruşen
07-01-2014, 05:00 PM
heatrow a derken birde montevo çıktı hoooppp arkadaşlar bu konuda birincilik benim hiçkimseciklerede vermem

yorum
07-01-2014, 06:40 PM
ben çok yakisikliyim sevgilim çok şanslı olduğunu hep söyler. :p tabi zekilik de var. :))))) yani öve ove bitiremiyorum kendimi.:p

ruşen
07-01-2014, 07:02 PM
vay vay vay çok mütevazisin ey yorum.... lütfen bu kadar olma :)

yorum
07-01-2014, 07:32 PM
huyum kurusun ışte :p

9 ŞUBAT
09-01-2014, 05:30 PM
Ergenler her nedense hep çirkin olduklarını duşunur ,kendilerini buna inandırırlar ,bu sitede çirkin olduğunu söyleyen o kadar çok insan olduki .Fiziki çirkinliği halletmek gunumuzde öylesine kolayki .

Arkadaşımın da dediği gibi güzel dediğimiz bir çok kişi ,ufak tefek dokunuşlarla çok farklı gorunume kavuşabiliyorlar . Durum böyleyken bu dert niye .

Daha hayatın baharına ilk adımlarını atıyorken hayatını karartmanın zindan etmenin ne anlamı var ,şu anda kim bilir kaç kişi senin yerinde olmak için can atıyordur .Elindekilere dikkatle bir bak ,acaba şu anda olduğun hayattan çok çok daha zor bir durumda ama güzeller güzeli olmakmı iyi olurdu yoksa şu halinmi ?