Orijinalini görmek için tıklayınız : dava actıgım icin hastaneye kapatıldım ,nasıl dva acabilirm
hekimdensorma
21-12-2013, 05:33 PM
Merhaba Ailem kucuk yasta bana ilac icirdiler ve bu ilacları kendi saglık karnelerine yazdırarak aldılar.. hicbir sorunum yoktu ayrıca o yasta bir kisi neden bu kadar agır ilac icmelidir ki.. daha sonra aileme dava acmayı dusundum,sahitlerim ve delillerim vardı ama ailemle bunu paylastım sonrasında ailem bana siddet uyguladı ve hastaneye kapatıldım ailem tanıdık doktorları vasıtasıyla teshis bile koydurttu simdi yeniden dava acmak istiyorum neler yapmalıyım lutfen yardımcı olun
empati
21-12-2013, 06:59 PM
Konulan teşhis nedir peki?
Anladığım kadarıyla şuan evdesiniz... Ailenizin neden böyle davrandığını düşünüyorsunuz?
montevo
21-12-2013, 07:58 PM
sağlık bakanlığına ulaşaiblirseniz kelimenin tam anlamıyla öttürürler http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-15198/iletisim.html
o doktorların ismini,en azından çaıştıüğı yerleir söylerseniz inceleme başlar diye umuyorum.ayrıca o teşhisi yabancı doktorlar hatta başka ileki doktorlar tarafından olmadığını kanıtlar şekilde rapor alırsanız daha iyi olur.
lagrima
21-12-2013, 08:35 PM
Sağlık Bakanlığına başvurun hemenn
hekimdensorma
21-12-2013, 09:02 PM
peki aradan 1 yıl gecti zaman asımına ugramıs mıdır?
montevo
21-12-2013, 09:08 PM
peki aradan 1 yıl gecti zaman asımına ugramıs mıdır?
sağlık skandalı olarak geçerli sayılır sanırım.kanıtınız varsa gödneirn inceleisnler.
hekimdensorma
21-12-2013, 09:17 PM
su anda yok kanıtım bir de adamım yok.. doktorlar da birbirini kayırıyor diye duymustum ..yani su ulkede neler donuyor neler katiller,suclular deli raporu alabiliyor biz akıllıyız rapor almak istiyoruz nasaha detaylı yardım alıcaz off daha detaylı yardım etmek isteyen varsa skyptan gorusebiliriz
antepli
22-12-2013, 12:49 AM
bir avukat ile görüşmelisin. avukat sana yasal haklarını açıklar ve gerekirse dava açar.
ama kendin kullanabileceğin bol para var mı? dava ve avukat çok para ister.
antepli
22-12-2013, 12:52 AM
ayrıca senin pek sağlıklı düşünebildiğini sanmıyorum.
bence sen gerçekten hastasın ama sana uygun tedavi bulunamamış henüz.
tedaviye dirençli olma ihtimalin yüksek.
ayrıca dava bile açabilecek paran yoktur tahminen. sana ailen bakıyordur.
evden kaçıp, evsiz barksız sokakta yaşayarak belki bu zorla ilaç verilme sıkıntısından kurtulabilirsin.
yorum
22-12-2013, 12:47 PM
Hekimdensorma, ben size elimden geldiği kadar yardım etmek isterim. hukuktan anlamam ama arkadaşlarım vardır. İlk başta şöyle söyleyeyim dava açman için bence senin sağlık durumunun iyi olduğunu gösteren bir belge bir şey lazım. Bunu doktora gidip bir işe gireceğinizi ve sağlık raporu gibi sağlıklı olduğunu belirten bir şeye ihtiyacın olduğunu söylerek almalısın.Dava açacağım dersen büyük ihtimal vermezler.:))
Sonraki sorun ailen dava yüzünden daha fazla sana sıkıntı yaratmaz mı? maddi imkanın ne oranda, bir avukat 3 bin tl e mal olur sizin için dava alması için. Devlet tarafından da verilen avukatlar var ama onlar bi işe yaradığını düşünmüyorum. Dava açtığınızda aiilenizle birlikte kalabilirmisiniz? hem ailenizi dava edecek hemde onlarla birlikte kalmak manasız. İlk yapmanız gereken bir iş ve ayaklarınız üzerinde durabilecek güç, daha sonra dava açmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde kaybeden taraf gene siz olursunuz.
hekimdensorma
22-12-2013, 07:21 PM
mesajlarla mı teshis koydun, neye dayanarak bunu diyebiliyorsun bir daha bana asla mesaj yazma Allah bana inanmayanlarından basına versin
9 ŞUBAT
23-12-2013, 12:30 PM
Merhaba Ailem kucuk yasta bana ilac icirdiler ve bu ilacları kendi saglık karnelerine yazdırarak aldılar..
hicbir sorunum yoktu ayrıca o yasta bir kisi neden bu kadar agır ilac icmelidir ki..
daha sonra aileme dava acmayı dusundum,sahitlerim ve delillerim vardı ama ailemle bunu paylastım sonrasında ailem bana siddet uyguladı ve hastaneye kapatıldım ailem tanıdık doktorları vasıtasıyla teshis bile koydurttu
simdi yeniden dava acmak istiyorum neler yapmalıyım lutfen yardımcı olun
Bu sorunların kuçuk yaşta olduğunu soyluyorsunuz ve olayın ustunden bir yıl geçtiğinden bahsediyorsunuz .
Bu durumda hastanede ne kadar sure kaldınız (anladığım kadarıyla epey kalmışsınız ),sonra nasıl olduda hastaneden taburcu ettiler sizi .
Hastaneye kapatılmak için teşhis bile koydurttular diyorsunuz ,sizi ister hastaneye yatırsınlar ister tedavi etmeye kalksınlar teşhis koymadan hiçbir şey yapamazlar o yüzdende hastaneye yatırırken zaten teşhis koymak zorundalar .
Konulan teşhis ve yapılan tedaviyi de hastaneden bilgi edinme kapsamı dahilinde alabilirsiniz .
Kuçuk yaşta ilaç içirdiklerini ve bu ilacın agır olduğuna neye dayanarak karar verebildiniz .
Bir de şunu anlayamadım ,yeniden dava açmak istediğinizi soyluyorsunuz .Bu durumda demekki önceden bir dava açmış ve kaybetmişsiniz .
hekimdensorma
23-12-2013, 03:00 PM
siz eksik okumusunuz kucuk yasta ilac kullandım,sosyal ve basarılı bir ogrenci olmama ragmen ailem ilac kullandırdı.
once annem beni ozel bir muayenehanaye goturdu o doktor iyi bir insanmıs bu kızın ilaclık birseyi yok dedi annem ilac vermesi icin cok ısrar etti doktor kabul etmedi ama annem vazgecmedi ozel muayenehaneye goturduler ilac benim adıma yazılamıyordu cunku o yasta birisi iicin o ilac cok agır bir ilac ve de o yasta hastalık olamaz. daha sonra ilac kullanmadım ve bana "deli" olmadıgım halde ilac kullandırıp uyuttukları icin dava acacaktım ama ben daha bu mesele icin dava acmadan beni dovduler eve kapattılar ben de ilk olarak siddet davası actım ailem siddeti halusinasyın gostermek icin hastaneye yatırdı ve o zaman tanıdık "doktor" larına teshis koydurttular hastaneye siddet gordukten sonra kapatıldım.Sanırım siz de psikolog veya psikiyatristsiniz bazı psikiyatristlerin iyi olabilecegini soyluyorsunuz ama benim gordugum kadarıyla bir agız birligi icerisindeler "kopek kopegi ısırmaz"diyelim kısaca..
montevo
23-12-2013, 03:16 PM
siz eksik okumusunuz kucuk yasta ilac kullandım,sosyal ve basarılı bir ogrenci olmama ragmen ailem ilac kullandırdı.
once annem beni ozel bir muayenehanaye goturdu o doktor iyi bir insanmıs bu kızın ilaclık birseyi yok dedi annem ilac vermesi icin cok ısrar etti doktor kabul etmedi ama annem vazgecmedi ozel muayenehaneye goturduler ilac benim adıma yazılamıyordu cunku o yasta birisi iicin o ilac cok agır bir ilac ve de o yasta hastalık olamaz. daha sonra ilac kullanmadım ve bana "deli" olmadıgım halde ilac kullandırıp uyuttukları icin dava acacaktım ama ben daha bu mesele icin dava acmadan beni dovduler eve kapattılar ben de ilk olarak siddet davası actım ailem siddeti halusinasyın gostermek icin hastaneye yatırdı ve o zaman tanıdık "doktor" larına teshis koydurttular hastaneye siddet gordukten sonra kapatıldım.Sanırım siz de psikolog veya psikiyatristsiniz bazı psikiyatristlerin iyi olabilecegini soyluyorsunuz ama benim gordugum kadarıyla bir agız birligi icerisindeler "kopek kopegi ısırmaz"diyelim kısaca..
küçük yaşta o ilaç olamz diyorsun ama ben göüzmle 4 yaşındaki çocuğun benim aldığımdan daha ağır ilaç aldığını gördüm.üstelik sürekli doktor kontrolüne gidiyor.anneisnden ayırdıkları için çok üzülmüş ve panik geçiriyor kimi zaman.ilacı alıcna resmen mala bağlıyor ancak insalarla ileitşimi gayet iyi.beraber uyuduk bile hiç yabancılamadı,olmadığım zmaanalrda beni sorup durdu.ancak yetimhaneden geldiği için galiba bu bi çeşit çocukların savunması beni dövme diyor azıcık kızsak bile.o yaşta çocuğa açıklama,okadar küçük bi çocuğu döverek bieşy çözülemez gibiisnden, yapsan yine anlamıyor tabi dövmicem demek zorunda kalıyorsun.siz deiğim gibi yabancı bi doktordan asğlam raporu alın öyle şikayet edin.
ruşen
23-12-2013, 04:20 PM
merhaba hekimden sorma, ben eczacıyım ve sgk fatura ve reçete kontrolde çalışıyorum. anlıyacağın hastane ve eczaneleri denetliyoruz. yani benim konuma giriyorsun :) Öncelikle şimdi kaç yaşındasın? durumunu açıkça anlatan bir dilekçeyle evine en yakın SGK ya gidip dilekçeni evrak kayıta vermen gerekiyor. evrak kayıt ilgili bölüme gönderir. dilekçeni verdiğinde evrak numaranıda iste ki daha sonra o evrağı takip edebilesin. Büyük olasılık ailenin ve senin ilaç geçmişine bakılıp yine büyük olasılık hakem hastanede muayenen istenip daha sonra ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Bu durumda ailenin bu sürece etkisi olamaz.başka sormak istediğin varsa sorabilirsin.
hekimdensorma
23-12-2013, 04:48 PM
tesekkur ederim,ilacı surekli kendi saglık karnelerine yazdırarak aldılar..bu sekilde mi baslamalıyım dava surecine
hekimdensorma
23-12-2013, 04:52 PM
arkadaslar anlattıklarım gercek,gercekten yardımcı olmak isteyenler yazsınlar lutfen
ruşen
23-12-2013, 04:56 PM
[QUOTE=hekimdensorma;133967]arkadaslar anlattıklarım gercek,gercekten yardımcı olmak isteyenler yazsınlar lutfen[/QUOTE
size konunun odaknoktasından yazıyorum daha ne yapayım? siz böyle başvurduğunuzda konu savcılığa gidecekse zaten biz dava başlatıyoruz
hekimdensorma
23-12-2013, 05:00 PM
sizi kastetmiyorum,muhalet olanlar da var
9 ŞUBAT
24-12-2013, 01:44 PM
siz eksik okumusunuz
kucuk yasta ilac kullandım,sosyal ve basarılı bir ogrenci olmama ragmen ailem ilac kullandırdı.
Sanırım siz de psikolog veya psikiyatristsiniz bazı psikiyatristlerin iyi olabilecegini soyluyorsunuz ama benim gordugum kadarıyla bir agız birligi icerisindeler "kopek kopegi ısırmaz"diyelim kısaca..
Ben ne yazıkki ne psikiyatr ne de psikoloğum .Ancak çok uzun zamandır psikoloji sitelerindeyim ,bu da ister istemez insana epey tecrübe kazandırıyor .
Köpek köpeği ısırmaz derken hem haklısınız hem haksızsınız .Eger iki dr .un birbirinden haberi yoksa doğal olarak koydukları teşhis farklı olabilir (biri normal diğeri psikolojik hasta diyebilir ).
Zaten sizde ilk gittiğiniz dr.un sağlam raporu verdiğini soyluyorsunuz ,bu da haklılığımı ortaya koyuyor .
Şiddet davası açtığınızı soyluyorsunuz anlayamadığım nokta,18 yaşından kuçuk birinin dava açma yetkisi yoktur buna rağmen davanın açıldığını soyluyorsunuz demekki bu durumda bu sorunlar olurken pekte kuçuk yaşta değilmişsiniz .
Kusura bakmayın ama bir diziden(TRT 1 de yayınlanan Küçük hanımefendi dizisi ) esinlenebildiğinizi duşunuyorum ,orada da anlattıklarınıza hemen hemen birebir uyan sahneler mevcuttu .Orda da dizinin kahramanı kıza devamlı ilaç içirilmekte ,psikolojik sorunları olduğu izlenimi yaratılmaktaydı .
Yukarda yazınızı okurken o dizi yine gözümde canlandı .
Bunları bir kenara bırakarak açtığınız başlığa gelirsek ,elinzde geçmişle ilgili sağlam kanıtlar varsa tabi yazılı belgelerin olması sizi daha etkin kılar tabiki dava açmanız mumkun .Ama bu süreç arkadaşlarımın da dediği gibi uzun ,zahmetli ve ekonomik olarak sizi yoracak bir süreç olacaktır .
Şimdiden size başarılar dilerim ,inşallah istediğinizi elde edersiniz .
remitter
29-12-2013, 02:32 PM
ne yasını yazmıssın ne kullandıgın ılacın adını. nede sana ne teshıs koyduklarını -yanı su hastalıgın var- dedıklerını yazmıssın. elle tutulur hıcbır bılgı vermeden yardım ıstıyorsun
garıp degılmı?