Orijinalini görmek için tıklayınız : şizofren nasıl olabilirim ?
dream17
15-12-2013, 07:28 PM
arkadaslar kımse sızofrenı hakkında olumlu bırsey demıyor . acıkcası ben de dogru oldugunu dusunmuyorum. son zamanlarda zaten kafam cok karısık olur olmaz yerlerde sesler duyuyorum ve benzerleri oluyor. ama bunlar sızofren degıl. neden olmak istediğime gelınce kımsenın gormedıgı seylerı goruyorsun gercek olsun ya da olmasın. delı bıle oluyorsun meleklerı goruyorsun cıceklerın uctugunu goruyorsun. bılıyorum kımse katılmıyor bu dusunceme ama sızden tek rıcam nasıl olunabileceği hakkında bilgi vermeniz. gercek hayattan cok sıkıldım artık sanal dunyada ıstedıgım her sey olsun ıstıyorum. bunları demeden önce defalarca dusudum aılemı ve onların ne olacağını.. ama umursayacaklarını bıle sanmıyrm yardımcı olursanız sevınırım
yorum
15-12-2013, 07:35 PM
peki sizin peşinizde olan bir düşman olsa ? çiçek gül bunları göreceğiniz ne malum. mesela en sevdin annen yada biri sizin düşmaniniz gibi görebilirsiniz. forumda bir arkadaş vardi babasi balta ile çocuklarını kovalamis ve komşuya gitmişler. ya böyle birşey olursa. siz şimdi neden hayattan sıkıldıniz onu anlatın.
dream17
15-12-2013, 07:52 PM
düşman olacağını bilsem bunları söylemezdim ben sadece iyi şeyleri görmek istiyorum ayrıca hayattan da sıkılmış değilim. sadece olmasını istediğim şeyleri görmek istediğimden kaynaklanıyor
elmaelma
15-12-2013, 08:52 PM
Şizofren olabilmek için ya çok ağır bir psikolojik travma yada hayatta bir çok defa zorluk çekip, defalarca bunalıma girmeniz lazım. Oldukça ağır bir hastalıktır. Sırf biraz hayal görmek için tercih edilesi değildir cidden. Olabilmek için yaşayacaklarınızın yanında hayalinizdeki mutluluk denizde damla kalır. Genel görüntüye bakacak olursanız yine mutsuz ve kötü bir halde olursunuz. Hayatın gerçekleri pek tatlı değildir. Tatlı olanlarda vardır illaki ama görebilmek için doğru açıdan bakmanız gerekir. Hayattan biraz sıkılmış ve doğru açıyı kaybetmiş gibisiniz. Yada bilseniz bile artık bakmak istemiyorsunuz. Hayat öyle yada böyle deva ediyor. Durmak istesenizden arkadan gelenler sizi itekleyecektir. Taki uçurumdan düşünceye kadar..
antepli
16-12-2013, 02:19 AM
şizofren olmak için travma gerekmez. genetik bir hastalıktır. akrabaları arasında şizofren olanlar bu hastalığa yakalanma riski taşır.
şizofrenler hayal görmezler. ses duyarlar. yani görsel değil işitsel halüsinasyon yaşarlar.
beyindeki sinapslardaki dopamin miktarını artıran kimyasallar geçici psikoza neden olabilirler.
yani yasadışı bir kimyasal ile geçici bir psikoz yaşayabilirsin ama kalıcı olarak şizofren olmak için bir yöntem yok.
akrabaların arasında şizofren yoksa şizofren olman neredeyse mümkün değil.
dream17
16-12-2013, 06:19 PM
yani ille akrabalardan mı kaynaklanıyor. insanın yaşadığıyla ilgili olamaz mı. diyelim ki zayıf bir insan.. büyük bir olay yaşamamış ama hayatını söndüren bir çok insanlarla tanışmış ve dayanamayıp bu hastalıga yakalanmıs olamazmı.
9 ŞUBAT
17-12-2013, 02:41 PM
düşman olacağını bilsem bunları söylemezdim ben sadece iyi şeyleri görmek istiyorum ayrıca hayattan da sıkılmış değilim. sadece olmasını istediğim şeyleri görmek istediğimden kaynaklanıyor
Ah keşke istediğin an şizofren olsan veya başka biriyle değiş -tokuş etmek mumkun olsa .Senin bu isteğini seve seve yerine getirecek o kadar kişi bulurdun ki çıkan sonuca sen bile şaşardın .
Bende sana tavsiye ,hiç bu arayışlara girip kendini bir girdabın içine çekme .Atalarımız " fazla merak iyi değildir " derler .
İçine girdinmi kolay kolay çıkamazsın ,ayrıca arkadaşların dediği gibi iyi şeylerle karşılaşacağının garantisi yok .Bir bakıvermişsin hayatın kararıvermiş yaptığına bin pişman olmuşsun ama iş işten geçmiş .
Böyle bir şey başına gelse çok daha mı mutlu olucaksın ?
Nazlı D.
21-12-2013, 01:33 AM
Hayattan sıkılmadığını söylemişsin, doğrudur; ama kaçmak istediğin şeyler var gibi. Yoksa bir insan herşey yolundayken neden şizofren olmak istesin ki?
Rahatsız edici durumlardan kaçmaya çalışman hiçbir şeyi düzeltmez, ve kendini şuan içinde bulunduğun ruh halinden daha huzurlu-rahat hissettirmez.
Öncelikle seni şizofreni olmayı istemeye iten nedenlerle yüzleşmelisin, sonra da aşmak için daha güzel daha yapıcı yollara başvurmalısın.
Böylesi hem senin kendi benliğin için hem de ailen için daha faydalı olacaktır.
Ayrıca, şizofreni olmak için bir reçete yok çünkü bu genetik kökenli bir hastalık.
Cagla94
01-01-2014, 06:36 AM
Şu an çoğu kişi kendini şizofren diye tanımlıyor ne olduğunu onların neler çektiğini bilmeden, bunları gören duyan siz gibiler de güzel bir şey herhalde diyorsunuz. Şizofrenler sizin düşündüğünüz gibi hayal görmezler çiçekli böcekli, birinin onu takip ettiğini, onu öldürmek istediğini düşünürler zaman zaman, düşünün bir ses size annenizin babanızın sizi öldürmek istediğini, onlardan önce sizin davranmanızı ve onları öldürmenizi söylediğini?
Ayrıca genetik bir hastalık, hadi şizofren olalım deyip şizofren olunmuyor.
Ve zamanınız varsa ve izlemediyseniz, sizden "A Beautiful Mind-Akıl Oyunları" filmini izlemenizi rica ve tavsiye ediyorum.
MeltemPaf
21-02-2014, 05:45 AM
Hayal görmek istiyorsan lsd al şizofreniye gerek yok haha :))