Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardim lutfen
Osman
04-12-2013, 08:30 AM
Arkadaslar amerikada yasiyorum bipolar hastaligim oldugunu ogrendim mankenlik yapiyorum ve forumda ilaclarin kilo aldirdigini gordum lutfen yardim edin kilo alirsam biterim doktor prozac ve valproat diye ilac verdi kilo alirmiyim yan etkileri varmi lutfen yardim
9 ŞUBAT
04-12-2013, 10:11 AM
Arkadaslar amerikada yasiyorum bipolar hastaligim oldugunu ogrendim mankenlik yapiyorum ve forumda ilaclarin kilo aldirdigini gordum lutfen yardim edin kilo alirsam biterim doktor prozac ve valproat diye ilac verdi kilo alirmiyim yan etkileri varmi lutfen yardim
Geçmiş olsun ,hemen paniğe kapılma .Her ilaçın doğal olarak yan etkileri vardır .Ama bu etkiler her insanda farklı farklı olabilir.Sende illa kilo aldıracak diye bir şart yok .
Mankenlik yaptığına gore herhalde duzenli olarak spor da yapan birisindir .Spor yapman bu kilo problemini buyuk olçude halledicektir .
O yüzden fazla canını sıkma,sadece yediklerine de biraz dikkat edersen sorun yaşamazsın .
Osman
04-12-2013, 01:15 PM
Tum parami bu isten kazaniyorum oyuZden cok tedirgin oldum ilac istah acici etkisi mi var yoksa dogrudan kilo aldirixi etkisi mi var?ve doktor gunde 1000 mg verdi cokmu agir?
9 ŞUBAT
04-12-2013, 05:35 PM
Prozac çok sık verilen bir ilaç ,valporat ı ilk defa duyuyorum .Durumunu en iyi dr.bilir .Bizler ne desek hata olur .Aklına gelen ne varsa gidip dr.na sormanda fayda var .
Hatta mesleğine yapacağı yan etkiler ne olabilir onun hakkında da en doğru bilgiyi sana vericektir .
Osman
05-12-2013, 01:21 AM
Bnde cok arastirdim ama bulamadim ilacin tam karsiligini bilen varsa yardimci olabilirmi?
ruşen
05-12-2013, 09:03 AM
osman bey valproik asit depakin adlı ilacın etken maddesidir.( eczayıyım bilgi doğru merak etmeyin :) ) ilacın türkiyedeki ticari adı depakin. belki orada farklıdır, bilemem. kilo konusunda ise iştah açıyor doğru. ama iştahınız açıldığında karbonhidrat yerine kalorisi düşük yiyecekleri yanınızda bulundurur ve ara öğünlerinizi bunlarla tamamlarsanız bence o kadar problem olmaz.bu ilacın asıl bir yan etkisi daha var ellerde titreme yapıyor.bu sizin için problemmi bilemem. sigara kullanıyorsanız azaltmanız gerekiyor.ama bu olumsuzluklara rağmen tek kelimeyle harika bir ilaç. hayatınızı ,beyninizi öyle güzel normalleştiriyorki :) bende kullanıyorum ve bütün yan etkilerine razıyım :) iyi günler diliyorum
Osman
05-12-2013, 01:45 PM
Cok tesekkur ederim rusen hanim istah acmak seebiyle kilo aldiriyosa bi sikinti olmaz brnim icin:) ben daha ellerimde titreme hissetmedim bide bu sac sokulmesiyle ilgili bir yan etkisi varmi bilginiz varmi bu konu hakkinda?ben daha ilaca 3 gun oldu baslayali etkisini gormek icin cok erken 2 haftaya etkisini gostermeye baslar diye dusunuyorum
ruşen
05-12-2013, 01:55 PM
önemli değil :) saç dökülme konusu daha çok stresede bağlı, siz ne kadar dökülcekmi diye korkarsanız o da o kadar artar. saç kökünden gitmiyor hem tekrar çıkıyor :) bakım yapan şampuanlar kremler kullanırsanız destek olmuş olur. iyi günler diliyorum merak etmeyin herşeyin üstesinden geliniyor :)
Osman
05-12-2013, 02:00 PM
Cok saolun rusen hanim iyi gunler
arka plan
05-12-2013, 04:10 PM
Doktorun işi ne efendim. Bilmediği ilacı reçete edecek hali yok ya! Sorunuz, söylesinler; neticede muayene ücretine dahildir her soracağınız.
Osman
06-12-2013, 02:26 AM
Haklisiniz ama anlayamiyorum ben burdaki doktorlar cok farkli.rusen hanim bi sorum olcak bipolar ataginiz nasil gerceklesti?
ruşen
06-12-2013, 09:46 AM
merhaba ben yıllar içinde çeşitli ataklar geçirdim ve bunun nedeni hastalığı kabullenmeyip düzenli ilaç kullanmamaktandı. son 3 yıldır yine ilaçları bırakmıştım. yeğenim intihara kalkışıp bipolar tanısı konunca benim durumumda yine gündeme geldi :) ve yeğenime üzülmek + hasta olduğumu kabul etmeme bir neden daha çıkmış olması ...derken fazlasıyla hareketli bir yaz geçti, uykuda azlık,fazla enerji,libido artışı, mantıklı normal bir insanın kesinlikle yapmayacağı şeyleri gayet normal ve mantıklı bulup yapmak, para saçmak, ani öfke.... ekim ayı gelincede çöküşe geçiş depresyonun dibi... yeni ve iyi bir doktor buldum sonunda toplamda 40 gün rapor verdi ilaçlarımı düzenledi , inanın o 40 gün toplam 5-6 gün evden çıkmışımdır ,onun dışında hep evdeydim.ama şimdi iyiyim ,dengedeyim :) korkmayın.gerekli olan iyi bir doktor (doktora güvenmek önemli bence) ilaçları düzenli kullanmak ve düzenli uyku .iyi günler dilerim
Osman
06-12-2013, 03:14 PM
Aynisni bende yasadim nisandan eylule kadar inanilmaz bi cosku sonrada inanilmaz bi cokuntu bipolar olduguma kesnlkle inaniyorum artik cok saolun rusen hanim
ruşen
06-12-2013, 03:23 PM
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Osman
07-12-2013, 08:14 AM
Rusen hanim ben bu ilactan 1000 mg iciyorum uyusturucu etkisi gbi etkisi var ayaklarimi hissetmiyorum ucuyo gibiyim anlamadim hicbise mutlulk patlamasi oldu 3 saat spor ypmya basladim gunde 1 gunde beynim komple degisti ya kusura bakmayin rahatsiz efiyorum sizide
ruşen
09-12-2013, 10:05 AM
osman bey ilaçlar her bünyede farklı etkiler ve yan etkiler gösterebilir. bence ilaca biraz zaman tanıyın ve hissettiklerinizi doktorunuzla paylaşın , o sizi yönlendirecektir. ayrıca bende 1000 mg kullanıyorum, bu normal bir doz :) iyi günler