PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce panik bozukluğum mu var?

Oozyurt
12-11-2013, 10:53 AM
kolay gelsin arkadaşlar burada olan var mı hikayemi anlatayım yorumlarınızı alayım

yıllardır gördüğüm bazı şeylerden bahsedeyim size.
şuan 21 yaşındayım. yıllar önce lisede başladı herşey. yaklaşık 4 5 yıl önce. belirteyim ben çok takıntılıyım bu hastalık olaylarında. bi öksürünce akciğer kanseri miyim bi başım ağrıyınca beynimde tümor var triplerine girenlerdenim. lisede ilk olarak tuvalete çıkma olayını kafama takmıştım lise 3 boyunca yaklaşık bir sene derslere girmekte bile sıkıntı yaşadım. yani düşünün 45 dakikalık ders var. tenefüste tuvaletimi yapıyorum ama o 45 dkda tuvaletimi tutamayacağımı düşünüyodum. sıradan bir doktora gittim ilk olarak. idrar yollarımda iltihap olabileceğini söyledi ve buna göre ilaç verdi pek faydası olmadı. ardından kendi doktoruma gittim. tahliller yaptı. söylediği şey kızlar stres yapınca başına erkek yapınca da orasına vuruyor dedi rahat ol kafana takma bişeyi dedi. bir süre sonra bu olay azaldı. onun ardından mide bulantıısı krizlerine girdim bir süre sonra.. bir süre sonra nefes alamaama krizlerine girdim. ve bunlar genelde geceleri ortaya çıktı. kendimi astım vs sandım. ama o da geçtii. şimdi ise 3 4 gündür yine bir şeyi kafama takmam sonucu yine bir şeylerden etkilenip, vücudda uyuşma kol bacak çene de.. ölüm korkusu kontrolu kaybetme vs hissediyorum. yalnızken güvende hissetmezken daha çok oluyor. sizce panik bozukluğum mu var? neyden korksam başıma geliyor?

Oozyurt
12-11-2013, 10:56 AM
bu olayların hep kışın gerçekleştiğini de söyliyeyim.

Oozyurt
12-11-2013, 11:17 AM
fikri olan?

arka plan
12-11-2013, 05:08 PM
"bi öksürünce akciğer kanseri miyim bi başım ağrıyınca beynimde tümor var triplerine girenlerdenim."
İnsan yapı ve sistemi bu derece dandik bir şey değil. Yani onu Çin yapımı bir oyuncak yada malzeme gibi görmeyin.

"bu olayların hep kışın gerçekleştiğini de söyliyeyim."
Kış mevsimi ile barışık değil misiniz. Yani sevmez misiniz.

Oozyurt
13-11-2013, 07:48 AM
Evet sevmiyorum ne yazikki.

shafak
13-11-2013, 08:39 AM
şuan 21 yaşındayım.
41 kere maaşaAllah... Ne çabuuuuk....? Daha bi kaç ay önce 16 idi...

fikri olan?

Allah şifa versin... Bizde buna otzuruk sapması derler. Yellenme zorluğu yaşayanlarda görülür.

arka plan
13-11-2013, 03:52 PM
Evet sevmiyorum ne yazikki.
Bu durum, yani onu sevmiyor oluşunuz, sizin ruh halinizi mevsim içerisinde menfi şekilde etkilemekte sanıyorum. Oysa ki, mevsim olarak kış bunu hakketmiyor. Madde planında soğuk bir mevsimdir; fakat manada sıcacık bir mevsimdir kış.

vücudda uyuşma kol bacak çene de..
Karamsar düşünceler, aşırı kaygılar bünyenizi sarsabilir. Çünkü bu şekilde kendinizi baskı altına almış olursunuz ve bünyeniz bundan etkilenebilir.

ölüm korkusu
Ölüm korkusu kötü ve zararlı bir duygu değildir. Sadece her şeyde geçerli olan aşırılığın ziyan ve zarar boyutu burada da geçerlidir.

Pek eski tarihlerde Müslümanlar ölümü unutmaktan korkar ve bu sebepten dolayı, kendilerine günlük olarak ölümü hatırlatmak için cüzi miktar karşılığında kişiler tutarlarmış. Dikkat ederseniz, bu uygulama kişiyi bunalıma götürmüyor. Fakat sorulduğunda, bir şeylerin, bir kimseye her gün ölümü hatırlatması, o kimseyi ruhsal bunalım ve çöküntüye götüreceği üzerinde karara varılır. Halbuki o kimseler bunu hata yapmaktan kaçınmak olarak kullanmışlar. Korkuyu kontrol ve yönlendirmekteki kabiliyet bu olsa gerek.

9 ŞUBAT
14-11-2013, 01:30 PM
Bence senin sorunun takıntı ,çünkü panik atakın mevsimle alakası olduğunu pek duymadım .Atakların oluşması yaşanan olayın tetiklenmesi sonucuyla ilişkidir.

Oysa sen sıkıntıların kış aylarında ortaya çıktığından bahsediyorsun ,bununda çocuklukta yaşadığın bazı tatsız olaylarla alakası olacağı düşüncesindeyim bunu da ortaya çıkarmak için profesyonel destek almanı öneririm .

Böylece sorunun buyuk olçude hallolacaktır .

Ancak baştada dediğim gibi olayları gereksiz yere kafana takarsan işte asıl sorun orada başlar ,biri biter diğeri başlar .O yüzden hayatı olduğu gibi kabul etmeye çalış .Ona ne kadar çok karşı koyarsan o kadar mutsuz olursun .