PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben geldim

Balance32
08-10-2013, 10:34 PM
Arkadaşlar merhaba;

Aranıza yeni katıldım, kendimi tanıtayım:)

7 yaşından beri OKB hastasıyım, belki daha erken.
7 yaşında bir otobüs yolculuğunda midem bulanmıştı ve istifra etmiştim. O otobüsün koltuk deseni ilkokul birinci sinifta beslenme çantama benzettiğim için her sabah (beslenme çantam eskiyene kadar 2 sene boyunca), istifra ettim.Evet her sabah.Okula giderken o çantayı elimde tutup istifra ettim her sabah, neden aileme söylemedim bilemedim;terapilerde ortaya çıktı.Neyse.

En erken hatırladığım olay buydu.

Sonra türlü türlü takıntılar oluştu. 20 yaşında dibe vurdum.2 kere intihar girişimi.

21 yaşında "O" doktor ile tanıştım;Sen OKB sin dedi;o günden sonra iyileşme sürecine girdim.Çünkü o güne kadar yaşadıklarımı kendi suçum zannediyordum.Meğerse suçlu ben değilmişim o hastalıkmış.

O gün savaş ilan ettim.Savaş ilan ederken 300 mg anafranil 2 mg xanax ve lithum aldım yanıma cephane olarak.

Aradan 20 sene geçmiş.Şu an günde 25 mg lustral alıyorum.Uzun senedir psikiyatriste uğramıyorum.Son 10 senede 2 kere gittim.Ne zaman neyi yapacağımı öğrendim.

Öncesinde nerdeyse bir ev parası kadar para döktüm doktorlara.

Sizlere edindiğim izlenimleri paylaşacağım bir ara.

Şu an çocuğumun OKB olma olasılığını çok ama çok yüksek görüyorum.

Ama korkmuyorum; çünkü bunun tedavisi var. Sadece ilaç değil.

Bir gün sizlere ve çocuğuma bunları uzun uzun yazacağım.

Şimdilik sağlıcakla kalın; hiç umutsUz olmayın, sadece zamana bırakın bazı şeyleri,şimdilik hastalıkla dalga geçmek nedir onu düşünün, detayları sonra vereceğim;)

saygılar

montevo
08-10-2013, 11:58 PM
azmine sağlık.keşke bu düşüncelere insnalar sürekli sahip olsa.ben artık bittim de yeğenim aynısı oalcak.ailesi onu ikinci planda tuutyor.üsütne bri de kız çocuğu.bilirsiniz ülkemizdeki baskıyı.abisi rahat rahat takılırken,sırf oynaşma değil, o nednesiz yere baskıya uğruyor.zamanı gtelince uyarıcam hepsini

Balance32
09-10-2013, 06:35 PM
azmine sağlık.keşke bu düşüncelere insnalar sürekli sahip olsa.ben artık bittim de yeğenim aynısı oalcak.ailesi onu ikinci planda tuutyor.üsütne bri de kız çocuğu.bilirsiniz ülkemizdeki baskıyı.abisi rahat rahat takılırken,sırf oynaşma değil, o nednesiz yere baskıya uğruyor.zamanı gtelince uyarıcam hepsini

Sen niye bittin arkadaşım, OKB yi gözünde büyütme; kimisi sinirli olur, kimisi uysal olur, kimisi de OKB olur:)

OKB yi kişiliğinin bir parçası gör, onu tanımaya çalış, zamanla çok korkak bir hastalık olduğunu göreceksin :), sen üzerine gittikçe kaçar ama üzerine gitmek ne demektir o bile bazen bilmece haline geliyor.

Sadece bu geçecek bir hastalık diye düşünme daha doğrusu bu bir hastalık değil demek lazım:)

alevvela
09-10-2013, 07:02 PM
Hosgeldin Balance32
Tecrubelerini paylasman cogu okb hastalari icin yararli olacaktir.
Beslenme cantani niye degistirmedin 2 yil boyunca o isgence gibi durumu cektin ?

alperen_39
09-10-2013, 07:20 PM
balance 32 dostum uyguladığın pskoterapileri genel mantığıyla anlatırmısın?kendi durumumu anlatayım.nasıl bir yöntem izlenmeli.fikrine ihtiyacım var.

Balance32
09-10-2013, 07:31 PM
balance 32 dostum uyguladığın pskoterapileri genel mantığıyla anlatırmısın?kendi durumumu anlatayım.nasıl bir yöntem izlenmeli.fikrine ihtiyacım var.

Ancak bayramdan sonra, şu aralar şehirdışı seyahatleri var; çok istiyorum ama odaklanamıyorum, yarım saate bir siteye girip işlere dönüyorum)

Balance32
09-10-2013, 07:38 PM
Ancak bayramdan sonra, şu aralar şehirdışı seyahatleri var; çok istiyorum ama odaklanamıyorum, yarım saate bir siteye girip işlere dönüyorum)

Dayanamadım Çok kısa özetleyeyim dedim:

1)Cephane:Doğru ilacı aldığından emin ol
2)Teslimiyeti bırak:Kompulsiyonları hemen(törensel hareketler) kes
3)Saldırı:Üzerine gitme metodu uygula, Kompulsiyonu kesmek işe yaramaz; seyahate gitmekten korkan birisi 2 sene boyunca ilaç içsin ama üzerine gitmediği için iyileşemez.
4)Taarruz:Korkular,kaygılar takıntılar sürekli farklı kılıklara girecek. 3. maddeyi dinamik hale getir.
5)Yenilenme: Bir süre sonra beynin otomatik bu şekilde tepki vermeye ve sağlıklı düşünmeye, tepki vermeye başlıyor.

Balance32
09-10-2013, 07:41 PM
Hosgeldin Balance32
Tecrubelerini paylasman cogu okb hastalari icin yararli olacaktir.
Beslenme cantani niye degistirmedin 2 yil boyunca o isgence gibi durumu cektin ?

En büyük bilgi eksikliğim bu; OKB li çocuklar. Sanırım herşeyi olması gerektiği gibi, hayatın bir parçası sanıyoruz., Korkularımızın üzerine gitmiyoruz çocukken.Çocuğum bu konuda çok başarılı değil meela:(