Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB yi yenmek mümkün
bennahhat
08-10-2013, 08:14 PM
arkadaşlar ben okb yi yenen biriyim bir kitap yazmak istiyorum sizlerin hayatlarından alıntı yapıp bi,zim gibi olan kişilere yardım etmek istiyorum
Balance32
08-10-2013, 10:05 PM
Ben de biraz önce OKB yi yenen birisi olarak 7 yaşındaki OKB çocuğuma notlar bırakmak üzere bir şeyler karalamaya başladım.Bu amaç ile 5dk önce üye oldum. Öğrendiğim şeyleri ben de paylaşmak istiyorum insanlarla, ırsat olunca yazacağım ayro bir konuda sana da kolay gelsin:)
bennahhat
09-10-2013, 12:55 PM
balance hayatında ki okblerden bana örnekler verirmisin mücadele yollarını öğrenmek istiyorum kitap yazmaya başladım eğer anlatmak istersen senden de bahsetmek isterim tabi x diye :)
Balance32
09-10-2013, 06:36 PM
Tabi ki kendi sürecimden örnekler veririm ama önceliğim şu an kendi yaptığım çalışmada.Biraz da yoğun işler bu ara..
bennahhat
09-10-2013, 07:30 PM
balance bana yardımını diliyorum okb başlangıcın yaşamını etkilemesi hangi okb çeşidi var geçmesi için ne yaptım ve şimdiki halin durumun nasıl :)
bozkar27
11-10-2013, 09:31 AM
''her türlü psikolojik hastalıklarda yapılması gerekenler'' ben buyazıyı paylaştım bu sitede bakabilirsin bunu kendimden örnek olarak arkadaşlara yazdım eğer işine yararsa alabilirsin
beyaz78
11-10-2013, 01:18 PM
Merhaba arkadaşlar ben de bu siteye yeni üye oldum. OKB rahatsızlığından muzdaribim. Yavaş yavaş yenmeye başladım. Zorlu bir süreç. hastalığı yenen arkadaşlarım yardımlarını esirgemezlerse sevinirim. Bu anlamda bennahhat arkadaşımın tavsiyelerini aldım faydasını gördüm. Sorunumuzu paylaştıkça ancak çözebiliriz.saygılar...
bennahhat
13-10-2013, 02:13 PM
kötü düşüncelerden kaçmayın üzerine yürüyün siz değil o sizden kaçsın düşünce geldimi klurtulmaya çalışmayın ooo hoşgeldin deyin evet ne düşündüreceksin deyin sonrada bana dönün sonucu beraber görelim
bennahhat
17-10-2013, 12:39 PM
OKB
şüphe+korku=okb
vesvese+takıntı+korku=okb
vesvese+şüphe+takıntı=korku=okb
bu hastalığın temelinde korku var korkmadığını düşünen varsa söylesin korkularını yenen kişi okb den çıkmıştır
beyaz78
17-10-2013, 05:51 PM
ben de öyle düşünüyorum. temelinde korku var...
bennahhat
17-10-2013, 07:23 PM
ne zamanki insanlar bizim gibi düşünürse o zaman okb e bitmiş olacak :)
umut-suz
17-10-2013, 09:43 PM
ark bana da okb tanısı kondu. yaklaşık 5 yıldır anafranil kullanıyorum tam düzeldiğimi düşündüğüm zaman hastalık yine nüksediyor. Yaşamdan hayattan soğudum. Bu hastalık beni fiziksel olarak da rahatsız ediyor elim , ayağım sızlıyor çarpıntı yapıyor. Kötü düşünceler karamsar düşünceler de cabası. bu hastalıktan kurtulan varsa yazabilir mi ya da neler yapmalıyım kurtulmak için
beyaz78
18-10-2013, 01:06 PM
mehaba arkadşım. ben de 7 yıl anafranil kullndım sonra laroxyle geçtim doktor kontrolünde.senin bahsettiğn sıkıntıları ben de çektim.şu an anfranildeki yan etkiler yok. Günlük aktivetemi daha iyi yapabiliyorum.ama sıkntılar geçmiyor, sadece sorunu daha net görüyorum. sanırım zaman gerekiyor. yan etkilerden çok rahatsızsan doktoruna danışmalısın.kendine iyi bak. Allah yardımcımız olsun....
umut-suz
18-10-2013, 01:15 PM
sağol arkadaşım. Çarpıntıyı anafranil mi yapıyor ben hastalıktan kaynaklandığını düşünmüştüm. Tam olarak ne tarz yan etki yapıyor bu ilaç bilgin var mı
bennahhat
26-10-2013, 06:59 PM
İnsanlar arasına duvarlar ören sistemin kendisi mi, yoksa biz miyiz?.Yoksa, egomuz mu engel bize? Eğer öyleyse,,, yaratıcısı olduğumuz bir şeyden şikayet etmeye hakkımız var mı?
Kör telaşların ortasındaki insan....kor yangınlarda yananın halinden anlar mı bir gün. Yoksa sürekli keseri kendine yontup, nereden ne koparacağım diye düşüne düşüne, yalnızlaştığını görmez mi?
Bırak böyle bencil olmayı ey insan,,dön bir bak hele etrafına,,,bir anla bir dinle...Kimseye kalmamış bu dünya,,,,sen gel gönül kazan, gönül al,,,,güzel kelam eyle,,,,en büyük zenginlik hatırlanmak, bir yürekte can olmak ,bir dilim ekmeği huzur içinde tatmak.....
Bırak bu mal mülk telaşını, biriktirme kaygısını,,üleştir, bölüştür, paylaş ne varsa heybende,,,,,şükret biraz,,,,şükret haline,,,üryan geldin üryan gideceksin,,,,,,bu telaşın niye?.....
beyaz78
27-10-2013, 09:00 AM
ben anafranil kulanırken çarpıntıyla karşılaşmadım ama kosantrasyonum çok düşük oluyordu. gün içerisinde çok uyuyordum.doktoruna bir başvur istersen.zorlu bir süreç işallah üstesinden geliriz.
bennahhat
29-10-2013, 03:40 PM
Bugün doktora gittim, 'Ateşin var mı ?'
Diye sordu ve çakmağı çıkarıp masanın üstüne koydum..
5 dakika bakıştık, sonra beni psikoloğa sevketti noldu anlamadım"..
okbdenkurtuldum
28-08-2014, 04:40 PM
bende eski bir okb hastasıyım şu an yenmiş durumdayım hiçbir şekilde takıntım yok anafranil 75 mg kullandm zxypera ozaprin prozac vs terapi aldım sonunda yendim şu an dünyanın en mutlu insanıyımn :) :)
bennahhat
28-08-2014, 05:38 PM
seni adına sevindim okbden kurtulan nasıl başardın anlatırmısın bizede okb nelerdi ve nasıl yendin bunu ihtiyacı olanlar için önerilerini öğrenmek isteriz
beyaz78
28-08-2014, 06:42 PM
bize tedavi sürecini ilaçları nasıl bıraktığını ve okb yi nasıl yendiğini anlatırsan seviniriz..
ch@tlak
01-09-2014, 05:03 PM
Bence yendim bitti demek çok ta doğru bir cümle değil. Sadece kontrol altında tutabilmeyi öğrendim demek gerek.. Naçizane düşüncem.