PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galiba hayatımı mahvediyorum...

Heathrow
30-09-2013, 04:45 PM
Arkadaşlar bu aralar çok kötü günler yaşıyorum. Dün akşam o kadar çok ağladım ki... Kendimi bir türlü beğenemiyorum daha önceden yaşadığım bazı kötü olaylar yüzünden güvenimi de kaybettim. İnsanların beni 'Sen neden burdasın, Sen çirkinsin neden bizim yanımızdasın, Seni istemiyoruz' falan demelerinden çok korkuyorum ve sağlıklı iletişim kuramıyorum. Şöyle dersem ne anlarlar böyle dersem yanlış anlarlar diye düşünmeden edemiyorum. Arada böyle ağlama krizi midir ne denir bilemediğim şeyi yaşıyorum. Bu krizlerden sonra mutlu oluyorum ama en fazla birkaç gün sürüyor. Her şeyden o kadar sıkıldım ki keşke hiç yaşamasaydım diyorum. Bu arada lisedeyim ve galiba lisemi değiştirecem ve kendimden bir yaş büyüklerimle okuyacağım şimdi okuduğum lisede bir yılımı tamamladım şimdi kendi okuluma tam olarak alışamadım başka bir okula nasıl alışacam...

Jin K.
30-09-2013, 05:52 PM
Merhaba.

Tatmin edilemeyen duygusal ihtiyaçların sonucu böyle düşünmen, bulunduğun duruma bağlı olarak gayet normal.
Burada düşünmen gereken karşındaki kişi değil, sen. Hoşlanmadığın birine durduk yere ''Senden hoşlanmıyorum, çok çirkinsin, git yanımdan!'' demeyi tercih edeceğini zannetmem. Zaten böyle bir eylemi gerçekleştiren kişide kişilik bozukluğu belirtileri vardır.
Bulunduğun durum, seni kısa vadeli düşünmeye zorluyor. Önce elindekiler ile mutlu olup, daha sonra önündeki hayatı düşünme fikri; sana durum içinde en cazip yol gibi geliyor. Ancak, bu tür durumlarda birçok açıdan düşünmen şart.
Yeni bir okula başlıyor olman, senin için bir avantaj. İnsan psikolojisi, kolaylıkla manipüle edilebilir. Bu elbette ki etik bir durum değil, ancak pozitivist bir manipülasyonun hiç kimseye zararı yok.

Yeni okulun, sana yeni bir çevre fırsatı sağlayacak. Bulunacağın bu yeni çevrede, kendi arzularına uygun olarak davranmalısın. Eğer karşındaki kişi seni kendine güvensiz ve amaçsız biri olarak gözlemler ise, senin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışır.
Buna asla izin verme. Topluma uyum sağlayamayacak biri bile olsan, istediğin gibi davran. Bu, seni diğer herkesten öne alacak. Çünkü etrafında gördüğün herkes, birilerinin kendilerini beğenmesi umudu ile kişiliğinden kaçıyor.

Asla umutsuz olma. Ne kadar kötü hissedersen hisset, sana iyi hissettirebilecek bir şeyler vardır.

Sevgilerimle.