Orijinalini görmek için tıklayınız : depresyon
gizem1
28-09-2013, 11:39 PM
ben 17 yaşındayım yaklaşık 1 aydır sürekli uyumak istiyorum. çok güzel rüyalar görüyorum, hepsi film gibi. özellikle şu sıralar hep uyumak ve hep rüya görmek istiyorum, gerçek hayatta mutlu değilim ama rüyalarımda çok mutluyum. yemek düzenim bozuldu. kendime güvenimin kaybolduğunu hissediyorum.ders çalışamıyorum doğru dürüst düşüncelerim hep dağınık. erkenden yatıyorum ve bazen sonsuza kadar uyumak istiyorum bu bi depresyon belirtisi mi
elmaelma
29-09-2013, 12:01 AM
Bahsettiğin şeyler bulunduğun dönemde yaşadığın bir takım ruhsal ve fiziksel değişimlerin hayatına yansıması gibi duruyor. Bunları seninle aynı çağ daki bir kaç kişiden daha duydum diyebilirim. Önemli olan yaşadığın bu değişimlerin hayatına olan etkisi. Gerçekten seni fazlasıyla toplumdan soyutluyor ve hayal kurmaya mı itiyor ? Sosyal ilişkilerini zayıflatıyor mu ? Ders e olan ilgilini azaltıp dikkat dağınıklığı mı yapıyor ? Bunların sana etki derecesi nedir ? Gerçekten ciddi bir şekilde etkileniyor ve bu durum içinden çıkılmaz sıkıntılı bir hal aldıysa depresyon da olup olmadığını bir uzmana danışman daha doğru geliyor bana.
gizem1
29-09-2013, 05:42 PM
söylediklerinizin hepsini etkiliyor özellikle dikkat dağınıklığım hat safhada. rüya görmek dışında hayal kurmak da artık kronik bi hal aldı benim için. bazen derste ya da yemek yerken her hangi bir yerde bir bakıyorum dalmışım gitmişim kendi kendime gülümsüyorum kurduğum hayallere. sonra rüyadan ayılıyormuş gibi kendime geliyorum. çok teşekkürler cevabınız için
elmaelma
30-09-2013, 12:21 AM
Peki bahsettiğin durum senin hayatına nasıl yansıyor ? Ne gibi olumsuz etkileri var ? Bazı insanlar daha derin hayal kurar. Kişilik gelişimin için önemli bir yaştasın. Zihin aktif düşünüyor, sorguluyor ve hayal kuruyor. Bu düşünceli hal seni dalgın ve dikkati dağınık yapabilir. Hayatına ciddi bir olumsuz etkisi yoksa kendi çabanla bu durumu biraz hafiflete bilirdin. Örneğin hobi edinmek, kitap okumak, spor yapmak, arkadaş ortamında takılmak ve sosyal olmak zihnin kendi kendine fazladan düşünce üretmesinin bir miktar önüne geçebilir. Öncelikle önerim bunlara yönelmen. Mutlaka bahsettiğin durumu tamamen engellemen mümkün değil fakat hayatına olan kötü yasımasını en aza indirmek amaç. Eğer üstesinden gelemeyecek olursa mutlaka bir uzmandan da yardım almanı öneririm.