Orijinalini görmek için tıklayınız : Bipolarin tekrarlamasi ve Risperdal
yufee
21-09-2013, 12:45 AM
Arkadaslar rahatsizliktan yeni kurtuldum yani aklim basima yeni geldi ; ama yine eskisi gibi davraniyor ve ilaclarimi dikkatli kullanmak disinda kendime dikkat etmiyorum . Dolayisiyla korkuyorum . Tekrarlarsa anlar miyim ? Yani belirtileri bilsem de savunma mekanizmasi olarak inkar eder miyim bilmiyorum . O yuzden en cok merak ettigim konu risperdal beni hayattan sogutmustu . Ozguvenim kayboldu , konusamiyordum , televizyondan bile korkuyordum (ses ve goruntuyu beraber algilayamadigim icin ) hukuk okuyorum , dikkatimi toplayamadigim icin okulu bu sene bitiremedim fln fln ... her neyse bu rahatsizlik tekrarlarsa tekrar ayni tedavi mi uygulaniyor , kisi fark edebiliyor mu , hastalik daha siddetli mi gelisiyor ? Bilgisi olan varsa ve paylasirsa cok sevinirim . Simdiden cok tesekkur ederim ....
9 ŞUBAT
21-09-2013, 11:44 AM
Geçmiş olsun ,sitede bipolarla ilgili bir çok yazı var onları okumanı tavsiye ederim .
Diger bir tavsiyem kafanı fazla takmaman ne kadar çok bu konuya takılır kalırsan senin için sorun o denli fazla olur .Hastalgını kabullen ve onla yaşamaya alış ,diyelimki tekrarladı bunda ne var .
Sen ne kadar direnç gösterirsen o kadar zor olur senin için ,ama bunun doğal olduğunu kendine kabul ettirir ve gerekenleri yaparsan yaşamın senin için çok daha kolaylaşacağını gorursun .
Özguveninin kaybolmasına hiç gerek yok ,arkana dön ve bak şimdiye kadar neler başarmışsın neler yapmışsın .Onları gerçekleştiren sensin ve yine eski yufee olmaman için hiçbir neden yok .
Yeterki kendine inan ve biraz çaba göster .
Kimene
21-09-2013, 12:14 PM
Arkadaslar rahatsizliktan yeni kurtuldum yani aklim basima yeni geldi ; ama yine eskisi gibi davraniyor ve ilaclarimi dikkatli kullanmak disinda kendime dikkat etmiyorum . Dolayisiyla korkuyorum . Tekrarlarsa anlar miyim ? Yani belirtileri bilsem de savunma mekanizmasi olarak inkar eder miyim bilmiyorum . O yuzden en cok merak ettigim konu risperdal beni hayattan sogutmustu . Ozguvenim kayboldu , konusamiyordum , televizyondan bile korkuyordum (ses ve goruntuyu beraber algilayamadigim icin ) hukuk okuyorum , dikkatimi toplayamadigim icin okulu bu sene bitiremedim fln fln ... her neyse bu rahatsizlik tekrarlarsa tekrar ayni tedavi mi uygulaniyor , kisi fark edebiliyor mu , hastalik daha siddetli mi gelisiyor ? Bilgisi olan varsa ve paylasirsa cok sevinirim . Simdiden cok tesekkur ederim ....
Sevgili Yufee,
Siz buyuk bir irade gosterip, zor bir rahatsizligi yenmisiniz.Yeniden tekrarlama riskini dusunup kendinizi uzmek yerine, bu buyuk zaferinizin tadini cikarin..
Riskler hayatimizda hep vardir, fakat siz simdi bu risklere kar$I daha donanimlisiniz.Dusmani taniyor ve onunla nasil ba$ etmeniz gerektigini biliyorsunuz.Yineliyorum; kaygilari bir kenara bikarip, zaferin tadini cikarin..Bunu yaptiginizda moralinizde yukselicek ve rahatsizlik riskinizde minumuma inicektir..
Sagliklar dilerim
yufee
22-09-2013, 01:15 AM
Cok tesekkur ederim gercekten . Ben de ayni seyleri surekli tekrarlasam da korku iste ... Umarim yakin bir zamanda gecer . Cunku kendini hastalikli hissetmek hic guzel degil ; zaten allah korusun bu kanser gibi bir hastalik da degil . Mantik soylese de icten bir sekilde inanmak zor oluyor . Tavsiye icin tesekkur ederim . Okuyacagim . Tekrar cok sagolun .
yufee
22-09-2013, 01:29 AM
Size de cok tesekkur ederim . Hic bu acidan dusunmemistim acikcasi ve kendimi daha iyi hissettirdi . Umarim soyledikleriniz surekli aklimda olur da bir daha kafam karismaz . Cunku okulumun acilmasina bir hafta kala en son isteyecegim sey gecen seneki karanlik gunlerimi hatirlayarak uzulmek . Zaten boyle bir luxum yok acikcasi . Tekrar cok tesekkur ederim .
Edebiyat26
22-09-2013, 03:48 AM
Size de cok tesekkur ederim . Hic bu acidan dusunmemistim acikcasi ve kendimi daha iyi hissettirdi . Umarim soyledikleriniz surekli aklimda olur da bir daha kafam karismaz . Cunku okulumun acilmasina bir hafta kala en son isteyecegim sey gecen seneki karanlik gunlerimi hatirlayarak uzulmek . Zaten boyle bir luxum yok acikcasi . Tekrar cok tesekkur ederim .
Gecirdiklerini devamli hatirlayipta üzülme kendini strese sokmayacak isler yap ,herseyi sorun haline getirme , kafani ne karistiriyorsa ondan uzak durmaya calis .