PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar lütfen bi bakın

yoldyold
29-07-2013, 11:06 PM
arkadaşlarım kardeşim için burdayım
benim kardeşim 14 yaşındayken 11 yaşındaki teyzemizin kızının poposuna cinsel uzvunu açıp sürtmüş oyun bahanesiyle şimdi o kadar pişman ki ağlayıp duruyor kendini tacizci sanıyor neden yaptım diyip duruyor oysa ikisi kardeş gibi büyüdüler nasıl olur böyle birşey aklım hayalim almıyor kardeşim üniversiteden döndü bu sene koskoca adam ağlayıp zırlayıp duruyor ben nasıl birine zarar veririm tacizciyim ben diye kafayı sıyırmış ve üstelik sınıfta kalmış 1 yıldır travma ile yaşıyormuş doktora gitmiş ilaçlar almış ama kimseye anlatamadığından kafası gitmiş

bu sene geldi bana anlattı bende çok endişelendim bi ara intihardan bahsetti yüreğimin ağzıma geldi şimdi çok zor durumdayım bir yanda teyzemin kızı bir yanda kardeşim
teyzemin kızıylada hergün dedemlerde görüşürüz hatta kardeşimde görüşür beraber oynarlar gülerler
o kadar anlattım bak ergendin o zaman düşenemiyordun bu kadar bi anlık hata yapmışsın olmuş bitmiş şimdi geçmişe nasıl dönelim dedim
bu eşşek kardeşim panik atak geçirmiş diyor göğsüm ağrıyor kalbim sıkışıyor gözüm seyiiriyor doktora gittik stresten dedi
biraz araştırdım kardeş travma sonrası stres bozukluğu yaşıyormuş ne laftan ne sözden bıktım artık
bazen kendini tacizci sanıyormuş bu yüzden ayrı ölmek istiyormuş
bazen kardeş gibi büyüdüğü insana bu nasıl yaparım diye ağlıyor bide olayı tam hatırlamıyor
kuzenimde bi sorun yok hani sorun olsa dicem durum çok kötü
yok bunu da anlamıyor bir gün onunda psikolojisi bozulursa ben ne yaparım diyip duruyor
ağlamaları hep benim yüzümden diye başlıyor lütfen yardım edin bizden uzakta okuyor gidp kendine birşey yapacak diye korkuyorum
tutturdu ben kuzenimle konuşacağım diye şimdi konuşacak kız da olayı hatırlayacak belki unuttu gitti olayı
ne yapmam gerekiyor arkadaşlarım bi yol gösterin bana

yorum
29-07-2013, 11:36 PM
siz kac yasindasiniz.cinsiyetiniz nedir.bu gibi. durumlarda ben sahsen ciddi ustunde durulmasi gerektini dusunuyorum.si bayansaniz size karssi fikir aldi mi siz boyle bir sey ysamaniz durumnda neler hissedeceginiz gibi seyler genelde empati kurmasi icin fikir alisverisi. teyzeniin. kizi. kac yasinda konusursaniz isler karisik mi bir hasteliga yakalandini vs soyleseniz.baska takintilari mevcut mu

aLoneaqLe
30-07-2013, 12:20 AM
Dediğiniz gibi ergenlik döneminde bu gibi hatalar olabiliyor ama alışılmadık olan bana göre kızın değil erkeğin bu şekilde aşırı tepki vermesi.. Üniversite çağına gelmiş birisi için bu yaptığının çocukluk hatası olduğunun farkına varabilmesi gerekirdi. Yerinizde olsam,(eğer bayansanız)hissettirmeden teyzemin kızının ağzını arardım ki olayın kardeşinizin anlattığından ibaret olup olmadığını öğrenmek adına.. Eğer dahası varsa kardeşinizin gösterdiği aşırı reaksiyon anlam kazanır. Tabii burdan ahkâm kesmekle çözüm bulunacak basit bir konu değil, yaşadığınız her açıdan zor bir durum.. En kısa zamanda iyi bir psikologdan yardım alması için iknâ etmelisiniz kardeşinizi.. Mutlaka faydalı olur, sadece doğru telkinle bile bu olayı saplantı haline getirmekten kurtulabilir.. Umarım en az hasarla üstesinden gelirsiniz bu durumun, geçmiş olsun..

yoldyold
30-07-2013, 01:39 AM
Dediğiniz gibi ergenlik döneminde bu gibi hatalar olabiliyor ama alışılmadık olan bana göre kızın değil erkeğin bu şekilde aşırı tepki vermesi.. Üniversite çağına gelmiş birisi için bu yaptığının çocukluk hatası olduğunun farkına varabilmesi gerekirdi. Yerinizde olsam,(eğer bayansanız)hissettirmeden teyzemin kızının ağzını arardım ki olayın kardeşinizin anlattığından ibaret olup olmadığını öğrenmek adına.. Eğer dahası varsa kardeşinizin gösterdiği aşırı reaksiyon anlam kazanır. Tabii burdan ahkâm kesmekle çözüm bulunacak basit bir konu değil, yaşadığınız her açıdan zor bir durum.. En kısa zamanda iyi bir psikologdan yardım alması için iknâ etmelisiniz kardeşinizi.. Mutlaka faydalı olur, sadece doğru telkinle bile bu olayı saplantı haline getirmekten kurtulabilir.. Umarım en az hasarla üstesinden gelirsiniz bu durumun, geçmiş olsun..

merhaba ben bayanım sizce kuzenimle konuşmalı mıyım
ama kardeşime güveniyorum yeminler etti emin olun başka yüksek bir olay olsa intihar ederdi çünkü çok üstüne gittim kızlık filan bozuldu mu diye yok dedi öyle birşey olsa kendimi öldürürdüm dedi
kuzenim ise çok rahat yani bi problem yokmuş gibi halen kardeşime abi diyip sarılıyor
acaba böyle bir olay olmadı mı kardeşim kafasından uyduruyor

yoldyold
31-07-2013, 01:33 AM
arkadaşlar akıl verebilecek kimse yok mu ?

shafak
31-07-2013, 01:56 AM
Allah akıl fikir versin...

Havalar sıcak ya ondandır.

elmaelma
31-07-2013, 01:58 AM
Uydurma bir konunun bu noktaya gelebileceğini pek düşünmüyorum. Kardeşinizi nihayetinde en iyi siz tanırsınız. Geldiği noktada sadece büyütülmüş bir olay olması kardeşiniz açısından muhtemel görünüyor. Kardeşinize bu konuda güveniyorsanız ve karşı taraftan olumsuzluk da görmediyseniz Aloneaqle nin dediği gibi teyzenizin kızının ağzını aramanız ve ondan alacağınız tepkiye göre hareket etmeniz bana da daha doğru geliyor. Kardeşiniz durumu kendince büyütmüşse, kardeşinize göre hareket ederseniz bu konu büyür. Yüzleşmek iç rahatlatır; fakat rahatlattığı iç sadece kendi içi olabilir.

yoldyold
01-08-2013, 01:06 AM
Uydurma bir konunun bu noktaya gelebileceğini pek düşünmüyorum. Kardeşinizi nihayetinde en iyi siz tanırsınız. Geldiği noktada sadece büyütülmüş bir olay olması kardeşiniz açısından muhtemel görünüyor. Kardeşinize bu konuda güveniyorsanız ve karşı taraftan olumsuzluk da görmediyseniz Aloneaqle nin dediği gibi teyzenizin kızının ağzını aramanız ve ondan alacağınız tepkiye göre hareket etmeniz bana da daha doğru geliyor. Kardeşiniz durumu kendince büyütmüşse, kardeşinize göre hareket ederseniz bu konu büyür. Yüzleşmek iç rahatlatır; fakat rahatlattığı iç sadece kendi içi olabilir.

kuzenimin ağzını aradım büyük birşey olmamış aynen kardeşimin anlattığı gibi bir olay bir türlü düzelme gösteremiyor kardeşim çok az bir zaman kaldı ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten kuzenimde bi sorun yok gülüyor eğleniyor fakat kardeşim daralıyorum diyip duruyor galiba kardeşim takıntı haline getirdi bu konuyu

yoldyold
01-08-2013, 05:32 AM
arkadaşlar burada destek olabilen kimse yok mu ? yani adam akıllı bir yol gösterecek birileri yok mu ?

yorum
01-08-2013, 06:48 PM
bizim size gösterdimiz yolda nekadar gidebilirsiniz ki ? durum ortada kardeşinizde saplantı mevcut. psikologa gitmesi için ikna etmeniz gerek. psikolog detaylı bir inceleme sonucunda kuzeninle konusup konuşmamaniz hakkında bilgi verir. biz ne soylersek boş. yaşayan siz olsaydiniz belki faydamiz olabilirdi.ama biz sizle konusup başkasını analiz edecek kadar yetenekli değiliz.en doğru karar iyi bir psikologa gitmek.

yoldyold
01-08-2013, 10:44 PM
bizim size gösterdimiz yolda nekadar gidebilirsiniz ki ? durum ortada kardeşinizde saplantı mevcut. psikologa gitmesi için ikna etmeniz gerek. psikolog detaylı bir inceleme sonucunda kuzeninle konusup konuşmamaniz hakkında bilgi verir. biz ne soylersek boş. yaşayan siz olsaydiniz belki faydamiz olabilirdi.ama biz sizle konusup başkasını analiz edecek kadar yetenekli değiliz.en doğru karar iyi bir psikologa gitmek.

konuştukça birşeyler ortaya çıkıyor kardeşim oyun bahanesiyle yani kandırma gibi bir durum var ortada zorlama yok ama bir kandırma var kardeşim kuzenimi kandırmış ve böyle bir olay olmuş bu yüzden kendini tacizci ilan ediyor kafasında
ama o yaştaki bir genç cinsel konularda karar veremez diye düşünüyorum evet doktora gitmem gerek artık iyi bir analiz yapacaktır belkide kardeşin tacizci diyecek o zaman ne yaparım nasıl ederim bilmiyorum ailesel olarak kötü bir döneme girdik galiba

yorum
01-08-2013, 11:17 PM
yolda yakinen bir çok psikolog arkadaşım var.hiç biri bu gibi saçma dusuncede asla olmazlar. eğer olursalarda ınan bana o kişinin psikolojiye ihtiyacı var. sizi temin ederim daha detaylı bilgi alırsınız. biz b urda 2ağızdan hiç birşekilde yardımcı. olamayız.sadece fikir verebiliriz.

elmaelma
02-08-2013, 12:44 AM
Çocukluk merakı fln derdim ama 14 yaş ın bu konuda pekte bilgisiz olduğunu sanmıyorum. Yine de 14 taciz gibi bir durumu konuşmak için oldukça küçük bir yaş gibi geliyor. Durum kardeşinizin hayatını oldukça olumsuz etkiliyor bir anlamda tıkıyorsa, bu basit bir durumdan psikolojik bir hastalığın bahsine kadar gidebilir. Zaten psikolojik tedavi almış kardeşinize destek olup çözüm konusunda onun fazla üzerine gitmeden, kendini daha fazla hırpalamasına da izin vermeden birlikte çözümü konuşmanız. Tekrar psikolojik bir destek gerekip gerekmediğini ve durumun ciddiyetini kavramak adına en kısa zamanda benimde tavsiyem kardeşinizi bir psikoloğa götürmeniz. İçinden tek başına çıkamadığı bu sıkıntılı durumdan psk yardımın yanında sizin de yol göstermeniz önemlidir. Psikolog dan yardım alan kişi nasıl kendini tanımak ve düzeltmekte psikoloğu rehber edinmesi önemliyse, kendini dışardan gözlemleyip kişiye görmediğini anlatan veya hatasını gösteren bir dost veya kardeşte o kadar önemlidir diye düşünüyorum. Bu nedenle onunla birlikte psikoloğa giderek hem onu daha iyi tanıyın hem de gözlemleyip atladığı veya uymadığı noktaları hatırlatarak tekrar deneyin. Aradığınız yardım bilgisini bu şekilde daha iyi edineceğinizi düşünüyorum. Süreçten burada bahsedip takıldığınız veya birkaç tavsiye almak istediğiniz noktaları burada paylaşabilirsiniz. Çok daha iyi bir sonuç alacağınızı umut ediyorum.

yoldyold
02-08-2013, 04:24 AM
Çocukluk merakı fln derdim ama 14 yaş ın bu konuda pekte bilgisiz olduğunu sanmıyorum. Yine de 14 taciz gibi bir durumu konuşmak için oldukça küçük bir yaş gibi geliyor. Durum kardeşinizin hayatını oldukça olumsuz etkiliyor bir anlamda tıkıyorsa, bu basit bir durumdan psikolojik bir hastalığın bahsine kadar gidebilir. Zaten psikolojik tedavi almış kardeşinize destek olup çözüm konusunda onun fazla üzerine gitmeden, kendini daha fazla hırpalamasına da izin vermeden birlikte çözümü konuşmanız. Tekrar psikolojik bir destek gerekip gerekmediğini ve durumun ciddiyetini kavramak adına en kısa zamanda benimde tavsiyem kardeşinizi bir psikoloğa götürmeniz. İçinden tek başına çıkamadığı bu sıkıntılı durumdan psk yardımın yanında sizin de yol göstermeniz önemlidir. Psikolog dan yardım alan kişi nasıl kendini tanımak ve düzeltmekte psikoloğu rehber edinmesi önemliyse, kendini dışardan gözlemleyip kişiye görmediğini anlatan veya hatasını gösteren bir dost veya kardeşte o kadar önemlidir diye düşünüyorum. Bu nedenle onunla birlikte psikoloğa giderek hem onu daha iyi tanıyın hem de gözlemleyip atladığı veya uymadığı noktaları hatırlatarak tekrar deneyin. Aradığınız yardım bilgisini bu şekilde daha iyi edineceğinizi düşünüyorum. Süreçten burada bahsedip takıldığınız veya birkaç tavsiye almak istediğiniz noktaları burada paylaşabilirsiniz. Çok daha iyi bir sonuç alacağınızı umut ediyorum.

çok teşekkür ederim en iyi yolu siz gösterdiniz Allah yardımcımız olsun artık ne diyeyim yaşadığımız şehir çok küçük olduğu için psikolog yok 1 tane bile psikolog yok bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum bu düşünceyle okulda okuyamaz gider kendine birşey yapar anneme anlattım biraz fakat onunda psikolojisi bozuldu önemli birşey yokmuş ama dedim ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum en iyisi bi psikolog bulmak

yoldyold
02-08-2013, 06:38 PM
yolda yakinen bir çok psikolog arkadaşım var.hiç biri bu gibi saçma dusuncede asla olmazlar. eğer olursalarda ınan bana o kişinin psikolojiye ihtiyacı var. sizi temin ederim daha detaylı bilgi alırsınız. biz b urda 2ağızdan hiç birşekilde yardımcı. olamayız.sadece fikir verebiliriz.

fikirleriniz benim için altın değerinde teşekkür ederim hepinize =) dediğiniz gibi bir yol izleyeceğim artık ne yapayım !

asa_avni
11-02-2014, 01:55 AM
kardeşinizde bir düzelme oldu mu?
şu anki durumu nasıl ?

duygudkn
11-02-2014, 11:39 AM
Ayna meditasyonu öneririm.
Kardeşini al yanına bir aynanın karşısına geçin ve oturun. Kendisine suçunu itiraf etsin ve içini döksün yansımasından af dilesin.
Çok rahatlatacağına eminim, biraz saçma gözüküyor ama denemelisin.
Şu anda sadece obsesif aslında vicdan yapıyor gözüküyor ama sadece takıntılı olduğunun farkına varmalı.
Ayrıca şunu da bilmeli ben de ergenlik çağımda deli dolu bi sürü şey yaptım bu son derece doğal inan kimse hatırlamaz bile..Hatta bu tecrübelerin olumlu olduğunu düşünüyorum ben libido dengeler karşı taraf içinde sadece bir donedir suçluluk hissetccek bişey yok.
Sevgiler.