PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uyum sorunu cekıngenlık

qokhann
14-06-2013, 08:12 PM
Arkadaşlar okb yuzunden sacmalıyorum düşüncelerım cok anlamsız mantıklı konusamıyorum uyum sorunu yasıyorum iş yerinde kendımı nasıl geliştirebilirim ne yapmam gerekıyor

kabiliyet
14-06-2013, 09:07 PM
çok kısa yazmışsın nasıl takıntıların var çekingenmisin tam anlayamadım ama takıntılarını ve çekingenliğini yenmek için kendini zorlamalısın takıntılarını yapmamaya çalışmalısın kendini engellemeye çalışmalısın çekingenlik içinde rezil olsan bile rahat konuşmaya çalışmalısın kendini rahat konuşmaya zorlamalısın

emilyyy
14-06-2013, 09:50 PM
problem herneyse ondan kaçarak iyi olunmaz. ..o cesareti kendinde bulduğunda var gücünle üzerine gitmelisin sorunlarının...kendine güveninde gelicek bu şekilde

muratcandir
14-06-2013, 10:15 PM
Sorun üstüne gitmene gerek yok bence tam aksine ortada bi sorun yokmuş gibi davranmaya bak senin bir sorunun olduğunu senden başka kimsenin bilmediğini ve sen ne yaparsan yap normal biri yapmış gibi tepki alacağını düşünmeye çalış yani insanlar sen düşünmeden ya da mantıksızca konuştuğunda normal biri bunu yapmış gibi davranacaklardır aksine sen kendini ben mantıksız düşünüyorum düşüncesiyle onlardan soyutlamaya başlarsan sorun başlar

qokhann
14-06-2013, 10:32 PM
takıntılar dusunsel benım ınsanlarla konusmamı engellıor panıkle agzımdan kelımeler sacma yanı korkunun yarattıgı bıdurum sanırım takıntılarım azalıor kontrol edebılıorm ama gelmesın engelleyınce korku yaratıor yuzlesmemı ıstıor sankı arkadasllar takıntılarım cınsel sadece atıyorum yolda yururken arkadan bırısı bısey yapcakms gıbı ıkı aydır var bu takıntılar baslayalı sosyal hayatım kalmadı robot gıbıyım hc konusamıorm arkdslarım neden susuosn hep dıyolar konuscak bısey bulamıyorum tek tutundugum işimvar calısıyorum ıkı aydır paxıl 60 mg kullanıorm.bıraz yol katettım ama tam anlamıyla gecmedı sadece ılacla ustesnden gelebılırmıyım pıskoterapıye gıtmeye usenıyorum yorumlarınızı beklıyorum lutfen yardım edın nasıl sosyalleseblrm kıtapmı okumalyım spormu yapmalıyım veya paxılın yanına antıpsıkotık dusuncelerı duzenleyen ılacmı kullanmayalım yardımınıza ıhtıyacm var mutlu olmak ıstıyorum

emilyyy
14-06-2013, 10:45 PM
takıntılar dusunsel benım ınsanlarla konusmamı engellıor panıkle agzımdan kelımeler sacma yanı korkunun yarattıgı bıdurum sanırım takıntılarım azalıor kontrol edebılıorm ama gelmesın engelleyınce korku yaratıor yuzlesmemı ıstıor sankı arkadasllar takıntılarım cınsel sadece atıyorum yolda yururken arkadan bırısı bısey yapcakms gıbı ıkı aydır var bu takıntılar baslayalı sosyal hayatım kalmadı robot gıbıyım hc konusamıorm arkdslarım neden susuosn hep dıyolar konuscak bısey bulamıyorum tek tutundugum işimvar calısıyorum ıkı aydır paxıl 60 mg kullanıorm.bıraz yol katettım ama tam anlamıyla gecmedı sadece ılacla ustesnden gelebılırmıyım pıskoterapıye gıtmeye usenıyorum yorumlarınızı beklıyorum lutfen yardım edın nasıl sosyalleseblrm kıtapmı okumalyım spormu yapmalıyım veya paxılın yanına antıpsıkotık dusuncelerı duzenleyen ılacmı kullanmayalım yardımınıza ıhtıyacm var mutlu olmak ıstıyorum

üşeniyorm deyip gitmekte ertelediğin terapi sana bu anlamda cok iyi gelicektir...

İlaç ilaç ilaç onlarda bir yere kadar... kafanda biseyleri oturttuğun gün bir psikoloji için beden düzenini ilaçlarla bozduğun için de üzüleceksin belkide.
Sosyalleşmek için de kendini yanında rahat hissettiğin kisilerle ol ve birlikte bişeyler yapın..
Örneğin spor sana çok iyi gelecek.. vücut geliştirme için ugras biraz. Verim aldikca keyfinde güveninde yerine gelicek... ama üşenme ve kesinlikle erteleme

kabiliyet
14-06-2013, 10:56 PM
antipsikotik belki iyi gelebilir ama bunu doktor bilir
belki paranoya olabilir psikotik sorunlarda etkiliyor olabilir
konuşçak bişey bulamama olayı içe kapanmaktan kaynaklanıyor bunun için sosyal ortamlarda durmak için kendini zorlamalısın
daha önce antipsikotik kullandıysan belkide bidaha kullanman gerekicek
kendini sosyal olmaya zorla at kendini dışarıya yalnız kalmamaya çalış

qokhann
14-06-2013, 11:15 PM
tavsıyelerın ıcın tesekkur ederım ıns hersey yoluna gırer

qokhann
14-06-2013, 11:20 PM
daha once antıpsıkotık kullanmadım calısmamı engelleyebılr dusuncesıyle aslında ıyı ılac yakalayan doktorlarda.var ben kısa yoldan ılacla duzelmenın pesındeyım ılacla semptomlardan kurtulsam zaten onumde engel kalmıcak cesaretım olucak ben buna cevap arıyorum pıskoterapı nedırkı mucıze degıl yasayan bılır ıs bence ılacda bıtıor ıyı bı ılac yakalamam lazım paxılın yanına