PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bipolardan sevgili olur mu?

Painkiller
28-05-2013, 06:00 AM
Öncelikle belirtmek isterim ki bipolar bozukluk hastasıyım.Dışardan bir gözle bakarak yorum getirenlere ek olarak ben kendi içimde yaşadıklarımı ve çevreme yaşattıklarımı objektif bir şekilde aktarmak maksadıyla size bazı konulardan bahsetmek istiyorum.Bipolar bozukluk bir duygudurum bozukluğudur.Yani duyguların anormal şekilde mani döneminde aşırı neşeli ve mutlu olmasıdır ki bu da çok uzun bir zaman diliminde olabilir.Mani döneminden zevk almamızın sebebi devamlı mutlu olmak,aktif,sosyal,girişimci,son derece yaratıcı olmamızdan kaynaklanır.Tabii ki bunlara ek olarak uykusuz geçen haftalar,aylar olur ama buna rağmen aşırı enerjik ve hareketli oluruz.Sinirlendiğimizde gözümüz döner,kim olursa olsun önümüzde ortalığı birbirine katabiliriz.Ama yinede insanlara zarar verme anlamında bana göre kontrollü bir hastalıktır.Çünkü aşırı tahrik edilmediği sürece fiziksel bir zararı yoktur.Mani döneminde bunlara ekstra çok fazla şey vardır ama ben kısaca bu şekilde özetledim.Depresyon döneminde en dipte yaşarız,ya aşırı uyuruz yada çok az uyuruz.İçimize kapanır kabuğumuza çekiliriz.İlaç kullanıldığında remisyon döneminde yani normal dönemde takıntı gibi şeyler olabilir.Yinede mani döneminde olduğu gibi espritüel ve yaratıcı olabiliriz.Aslına bakarsanız ağır depresyon dönemi hariç çoğu zaman eğlenceli ve sosyal kişilikleriz.İlişki konusuna gelince karşı cinsi sevdiğimiz zaman ölümüne sever,sahipleniriz.Ama aşırı şüpheci,kıskanç ve en ufak şeyden olay çıkartabiliriz.Normal dönemde bile olsak,dalgalanmalar olabilir.O nedenle aniden parlayıp sinirlenme olabilir.Karşı tarafın sabrı ve sevgisi çok güçlü olmalıdır ki katlanabilsin.Aksi takdirde ilişki yürümez.Karşı taraf herşeyiyle kabullenip sahiplenmelidir ki ilişki bitmesin.Her ne kadar zor olsa da bunu başarmak seviyorsan dikenine katlanacaksın.Sonuçta hiçkimseye aşırı tahrik ve teşvik olmadığı sürece fiziksel zarar verme girişimde bulunmayız.Bana göre bipolar sevgiliniz size yakınsa ve devamlı iletişim halindeyseniz çok fazla sıkıntı çıkmaz.Ama en önemli altın kural; bipolarla sevgili olacaksanız yada sevgiliyseniz bipolar bozukluk hastalığının herşeyini eksiksiz bilmelisiniz.Sonuçta biz de bu dünyada yaşıyoruz.Tabii ki bizi hasta olarak nitelendirebilirsiniz ben de bunu kabulleniyorum ama unutmayın ki biz mani dönemindeyken aklımızdan 1 saniyede yüzden farklı düşünce geçer ki hepsi birbirinden güzel ve yaratıcıdır.Bununla övünülür mü? Övünülür.Ben bipolar olabilirim ama bize farklı gözle bakan bipolar olmayan o insanlar hiçbir zaman bizim tattığımız mutlulukları tadamayacaklar.Madde bile kullansan etkisi en fazla bir gün sürer ama biz aylarca en yüksek seviyede mutlu şekilde yaşarız,sonra dibe vururuz.Ama bir de unutulmamalıdır ki bipolar bozukluğun karma dönemi de vardır.Her iki uçtan da bazı özelliklerin bulunduğu dönem ama yinede bu maniye göre daha durağandır.Son olarak bipolardan sevgili olur mu? Olur arkadaşım neden olmasın,forumlarda orda burda olmaz diye yazmışlar,halt etmişler.Yeterki herşeyi açık açık konuş ve hiçbirşeyi gizleme ama karşıdan gelecek tepkilere karşı da hastalığı iyi öğren.Sabır,metanet ve aşırı sevgi olduktan sonra samanlık da seyran olur,bipolardan da sevgili de olur,eş de olur.

Edebiyat26
28-05-2013, 09:57 AM
Öncelikle belirtmek isterim ki bipolar bozukluk hastasıyım.Dışardan bir gözle bakarak yorum getirenlere ek olarak ben kendi içimde yaşadıklarımı ve çevreme yaşattıklarımı objektif bir şekilde aktarmak maksadıyla size bazı konulardan bahsetmek istiyorum.Bipolar bozukluk bir duygudurum bozukluğudur.Yani duyguların anormal şekilde mani döneminde aşırı neşeli ve mutlu olmasıdır ki bu da çok uzun bir zaman diliminde olabilir.Mani döneminden zevk almamızın sebebi devamlı mutlu olmak,aktif,sosyal,girişimci,son derece yaratıcı olmamızdan kaynaklanır.Tabii ki bunlara ek olarak uykusuz geçen haftalar,aylar olur ama buna rağmen aşırı enerjik ve hareketli oluruz.Sinirlendiğimizde gözümüz döner,kim olursa olsun önümüzde ortalığı birbirine katabiliriz.Ama yinede insanlara zarar verme anlamında bana göre kontrollü bir hastalıktır.Çünkü aşırı tahrik edilmediği sürece fiziksel bir zararı yoktur.Mani döneminde bunlara ekstra çok fazla şey vardır ama ben kısaca bu şekilde özetledim.Depresyon döneminde en dipte yaşarız,ya aşırı uyuruz yada çok az uyuruz.İçimize kapanır kabuğumuza çekiliriz.İlaç kullanıldığında remisyon döneminde yani normal dönemde takıntı gibi şeyler olabilir.Yinede mani döneminde olduğu gibi espritüel ve yaratıcı olabiliriz.Aslına bakarsanız ağır depresyon dönemi hariç çoğu zaman eğlenceli ve sosyal kişilikleriz.İlişki konusuna gelince karşı cinsi sevdiğimiz zaman ölümüne sever,sahipleniriz.Ama aşırı şüpheci,kıskanç ve en ufak şeyden olay çıkartabiliriz.Normal dönemde bile olsak,dalgalanmalar olabilir.O nedenle aniden parlayıp sinirlenme olabilir.Karşı tarafın sabrı ve sevgisi çok güçlü olmalıdır ki katlanabilsin.Aksi takdirde ilişki yürümez.Karşı taraf herşeyiyle kabullenip sahiplenmelidir ki ilişki bitmesin.Her ne kadar zor olsa da bunu başarmak seviyorsan dikenine katlanacaksın.Sonuçta hiçkimseye aşırı tahrik ve teşvik olmadığı sürece fiziksel zarar verme girişimde bulunmayız.Bana göre bipolar sevgiliniz size yakınsa ve devamlı iletişim halindeyseniz çok fazla sıkıntı çıkmaz.Ama en önemli altın kural; bipolarla sevgili olacaksanız yada sevgiliyseniz bipolar bozukluk hastalığının herşeyini eksiksiz bilmelisiniz.Sonuçta biz de bu dünyada yaşıyoruz.Tabii ki bizi hasta olarak nitelendirebilirsiniz ben de bunu kabulleniyorum ama unutmayın ki biz mani dönemindeyken aklımızdan 1 saniyede yüzden farklı düşünce geçer ki hepsi birbirinden güzel ve yaratıcıdır.Bununla övünülür mü? Övünülür.Ben bipolar olabilirim ama bize farklı gözle bakan bipolar olmayan o insanlar hiçbir zaman bizim tattığımız mutlulukları tadamayacaklar.Madde bile kullansan etkisi en fazla bir gün sürer ama biz aylarca en yüksek seviyede mutlu şekilde yaşarız,sonra dibe vururuz.Ama bir de unutulmamalıdır ki bipolar bozukluğun karma dönemi de vardır.Her iki uçtan da bazı özelliklerin bulunduğu dönem ama yinede bu maniye göre daha durağandır.Son olarak bipolardan sevgili olur mu? Olur arkadaşım neden olmasın,forumlarda orda burda olmaz diye yazmışlar,halt etmişler.Yeterki herşeyi açık açık konuş ve hiçbirşeyi gizleme ama karşıdan gelecek tepkilere karşı da hastalığı iyi öğren.Sabır,metanet ve aşırı sevgi olduktan sonra samanlık da seyran olur,bipolardan da sevgili de olur,eş de olur.

Neden es olmasin ki ....ama karsisinda ki insan bu hastaligi bilmeli evlenirken saklanmamali eger saklanirsa es sonradan ögrenirse iyi olmaz.

Painkiller
28-05-2013, 10:04 AM
İnternette biraz bu konuda araştırma yaptım ve kendi ilişikilerimden de düşünürek yazdım.Bende bu fikirdeyim zaten.Ama yazılanlara göre biz bu dünyada yalnız kalmak zorundaymışız gibi gösteriliyor.Halbuki duygunun doruk noktasını yaşatabilecek kapasiteye sahibiz.Bazen iniş çıkışlarımız olur.Tartışma yaratabiliriz hatta aşağılayabiliriz,hakaret edebiliriz ama alttan almak lazım işte,sabretmek lazım,dayanmak lazım.Bana tahammül edenine pek rastlamadım mesela bu konuda :) Tabiiki bunu söyleyenler uzman felan değil,çatlak sesler korosu.

pinokyoo
29-05-2013, 10:47 AM
Cunku insanlar zora gelmk istemiyor fedakar olup elini tasin altina koymak eziyet oluyor kimse bu skntilari yasamk istemez ama destek gercekten onemli . Kimse sana senin kadar fedakar olamayacagina gore birak hayat tek basinada yeterince guzel bnce :D

Painkiller
29-05-2013, 11:02 AM
Belki de haklısın yalnız kalmak daha iyi belli bir süre ama hayat da yalnız geçmiyor ki birilerinin yanında olmasına ihtiyaç duyuyosun çoğu zaman en azından ben de öyle.depresyon dönemi haricinde çevremde de insan olmasını,hayatımda da biri olmasını arzu ederim.Mani dönemindeysem sevgili anlamında hayatımda birisi olmaması çok daha doğru ama evlenince belki daha bi farklı olur.Ama iki bipoların evliliğini düşünüyorum da tetrapolar gibi bişey olur ki baya atraksiyon çıkar :)

melian
29-05-2013, 01:16 PM
"hödük" diye tanımladıklarımız bile sevgili buluyorsa, bipolardan da bal gibi olur :)

yorum
29-05-2013, 01:25 PM
Bu yazılardan sonra herkes bipo lu sevgili ararsa şaşmam:P
Şaka bir yana bunları söyleyen insanalar robot mu? hiç mi hastalanmazlar. Hiç mi bişey başlarına gelemzler! buda böyle bir şey sayabilirsin.Sevgi varsa hiç bir şey önünde durmaz ama sevgi yoksa herşey tastamam olsa da inan o birliktelik olmaz.
Şahsen arkadaşım öyle bir hastalığı yok ama olsaydı da kesinlikle onu bırakmazdım.ne kadar gelgitleri olsa da, bağırıp hakaret etse de:P gene bırakmazdım. o beni kovsada gene gitmezdim:P anlicağınız bela olurdum onun başına ahaha

yorum
29-05-2013, 01:44 PM
Painkiller bu konuda sorularımız olabilir mi? mesela farzedelim bir sevgilim var böyle. İnatçılığı olur mu? kriz anında hiç bir şey yapmadan beklemek mi? gerek veya yapabileceğimiz en iyi şey ne olabilir.

Painkiller
29-05-2013, 01:57 PM
"hödük" diye tanımladıklarımız bile sevgili buluyorsa, bipolardan da bal gibi olur :)
Katılıyorum bencede,bizi sevmeyen ölsün :)..tepkisiz ve duyarsız değiliz..işte bazen ufak şeylerden sinir yapabiliyoruz,o an ağzımızdan çıkan şeyler karşı tarafı üzecek şekilde olabiliyor ama bunu sevgili olan bilmeli ki bunu bile aslında sevdiğimizden yapıyoruz çünkü endişelendiğimiz ve kızdığımız şeyler sevgiliyle ilgili bir konu oluyor genellikle ve ona zarar gelmesin diye böyle davranabiliyoruz..şüphe duyabiliyoruz acaba nerde napıyor diye sürekli merak ediyoruz ama aşırıya da kaçabiliyor,paranoya boyutunda..iyi anımızda dünyanın en iyi insanı oluyoruz ve karşıdakini de dünyanın en mutlusu yapabiliyoruz..ama ters gidilen bir konu yada hata yapmada ısrar edilirse sert tepki verebilmemiz yüksek ihtimalde..kıskançlıkta bu bağlamda yüksek seviyede olabiliyor.

Not:Mesela ben yalan söylenirse yada bunu sezersem,hiç tahammül edemem,anında parlarım,yerin dibine de sokarım.

yorum
29-05-2013, 01:59 PM
Katılıyorum bencede,bizi sevmeyen ölsün :)..tepkisiz ve duyarsız değiliz..işte bazen ufak şeylerden sinir yapabiliyoruz,o an ağzımızdan çıkan şeyler karşı tarafı üzecek şekilde olabiliyor ama bunu sevgili olan bilmeli ki bunu bile aslında sevdiğimizden yapıyoruz çünkü endişelendiğimiz ve kızdığımız şeyler sevgiliyle ilgili bir konu oluyor genellikle ve ona zarar gelmesin diye böyle davranabiliyoruz..şüphe duyabiliyoruz acaba nerde napıyor diye sürekli merak ediyoruz ama aşırıya da kaçabiliyor,paranoya boyutunda..iyi anımızda dünyanın en iyi insanı oluyoruz ve karşıdakini de dünyanın en mutlusu yapabiliyoruz..ama ters gidilen bir konu yada hata yapmada ısrar edilirse sert tepki verebilmemiz yüksek ihtimalde..kıskançlıkta bu bağlamda yüksek seviyede olabiliyor.

Not:Mesela ben yalan söylenirse yada bunu sezersem,hiç tahammül edemem,anında parlarım,yerin dibine de sokarım.
wuuu dürüst olsun işinde gücünde olsun:P korktum inan. ama peki senin için söylenilen yalan olsa? sen üzülme diye söylense amacıda bu olsa bu yalan. gene parlamanız için neden olur mu? yada herhangi bir konu olur.

Painkiller
29-05-2013, 02:00 PM
Painkiller bu konuda sorularımız olabilir mi? mesela farzedelim bir sevgilim var böyle. İnatçılığı olur mu? kriz anında hiç bir şey yapmadan beklemek mi? gerek veya yapabileceğimiz en iyi şey ne olabilir.

Şöyle mesela,bir konuda ısrar edilmesine ve kendi bildiğinin okunmasına şahsen benim hiç tahammülüm yok.Anında parlarım,direk saldırırım yani sözlerimle :)
Herkeste böyle mi,bilemiyorum.
Ama mani döneminde üstte yazdığım genelde herkeste geçerlidir kanımca.

Painkiller
29-05-2013, 02:02 PM
Ben kızarım böyle bişeye de,ben üzülmeyeyim diye yalan söylerse 2 kat kızarım hatta :o

Painkiller
29-05-2013, 02:10 PM
Hatta öyle bir durum oldu ki,ben kızdıkça kız arkadaşım daha çok gizlemeye,saklamaya başladı kızmayayım diye.Ben daha çok kızıp,sürekli yıpratıcı sözlerde bulundum.

yorum
29-05-2013, 02:14 PM
Walla sözüm meclisten dışarı bipolar böyle ise:P hahaha neyse şaka şaka zorşeymiş.
Peki şuan hayatınızda biri var mı? ve ilerliyor mu? bir erkek daha katlanır bişeye ama bir kız okadr katlanmaz diye düşünmekteyim yanılıyormuyum acaba.

Painkiller
29-05-2013, 02:21 PM
Walla sözüm meclisten dışarı bipolar böyle ise:P hahaha neyse şaka şaka zorşeymiş.
Peki şuan hayatınızda biri var mı? ve ilerliyor mu? bir erkek daha katlanır bişeye ama bir kız okadr katlanmaz diye düşünmekteyim yanılıyormuyum acaba.
Yeni ayrıldım bir kaç gün oldu.o kadar şüphe ve paranoya yapıyordum ki ama kızda doğru düzgün anlatmıyordu hiçbişeyi,birşey soruyodum düzgünce ifade etmiyodu kendisini yada yalan söylüyordu.Aynı şehirde değildik zaten.En ufak şeyden olay çıkartabiliyodum,kendi kafasına göre kafasının dikine giden birisiydi.Ben buna çok zor tahammül ediyodum,seviyodum,katlanıyodum ama kızıyodum da yaptıklarına.Bir şeyi ifade ederken anlatırken üstü kapalı anlatıyodu.Hiçbişeyi düzgünce bu böyle demiyodu.Yalan söylediğini sonradan öğreniyodum,daha çok kızıyodum.Onda da vardı bir sıkıntı da çözemedim.Herkes böyle olmayabilir belki.Ama benim aradığım en temel şey dürüstlüktür.

Painkiller
29-05-2013, 02:25 PM
Bende böyle oluyor yani diğer bipolarlara böyle demek istemem ama araştırdım internette sevgili olanlar da çoğu böyle yazmış,benimkine yakın :)

9 ŞUBAT
29-05-2013, 02:33 PM
Bipolardan tabiki sevgili de olur ,eş de .Bunun örneği sitemize uye olan çok sevdiğim bir kardeşim .Şu anda çok mutlu bir hayatları ve dünya tatlısı bir çocukları var .
Bazı sorunlar olabilir ama bunlar anlayışla ,sabırla rahatlıkla aşılır .

Painkiller
29-05-2013, 02:38 PM
Dışardaki hasta olmadığını iddaa eden sağlıklı insanların çoğunluğu bu tarz hastalığı olanları hor görürler,dışlarlar,insan değilmişcesine bakarlar.Ama bu bir hastalık,hasta olmak insanın doğasında ve yapısında var.Bundan daha doğal ve normal hiçbirşey olamaz.Toplumdaki eğitimli bile olsa, o kör cahil sınıfı öyle atıp tutup konuşur ki.Onların işte ağzının ortasına patlatasım geliyor :) Bütün hastalığı olan insanlardan sevgili olur.Sen yeter ki gönülden sev.

penguen
29-05-2013, 05:03 PM
oluyor ama biraz daha yorucu oluyor bayaa sabır ve sevgi istiyor açıkçası :o

Painkiller
29-05-2013, 06:36 PM
Bir kaç saat önce eski kız arkadaşım duvarında aşk bitti-leyla the band şarkısını paylaşmış şuan yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide gidip geliyorum

mevsimsel
29-05-2013, 09:05 PM
sen ne kadar çok soruda kendinle boğuşuyorsan ben de aynen öyleyim sevgili painkiller...bipolar değilim bipolar bir sevgilim,bipolar nişanlım,bipolar eşim oldu ve şimdi bipolar eski eşim olmak üzere.hani sen anlatamıyorsun ya bipolar olmayana kendini,hani zaten anlaması da imkansız ya,ben nasıl anlatsam sana insanın bipolar bir sevgilisi olmasını:( zor çok zor zannettiğinizden çok daha zor,sonsuz sevginin bile gücünün yetemeyeceği kadar çaresiz bazen ve bir o kadar vazgeçilmez.

Painkiller
29-05-2013, 09:17 PM
Haklısın yani o konuda..çok yıpratıcı,sinirli ve sebepsiz yere agresifleşebiliyorum..Karşımdakinin kalbini kırarak ağır hasarlar veriyorum..Bunları yaptıktan kısa süre sonra çok pişman oluyorum aşırı derecede üzülüyorum.İyi olunca çok iyi mükemmel oluyorum,ama sinirlenince akla geleni dile döküyorum..Ama genel olarak aslında aşırı derecede çok seviyorum çünkü en ufak bir tartışmada bile kimden kaynaklanırsa kaynaklansın günlerce uyumuyorum,sürekli kafama takıyorum,düşünüyorum..Eğer ki kalbimde biri varsa daima başkasına kafamı kaldırıp bakmıyorum bile..Çok seviyorsam onu sahipleniyorum,kimsenin ona zarar vermesine mahal vermiyorum(benden başka :) ) Olmadık şeyler yapıyorum bazen,sosyal medya hesaplarını ele geçiriyorum paranoyamdan..
Ama en önemli şey de vazgeçemiyorum bir türlü bilmiyorum takıntı mıdır ama aşık olduğum kişiden kopamıyorum,çok zor bu benim için.

mevsimsel
29-05-2013, 09:26 PM
senin neler yaptığını senden daha iyi biliyorum ben emin ol.En azından bilinçlisin,kendinle yüzleşmeyi başarmışsın,bak bu söylediklerin genel geçer halin bir de ataklarda olanlar var.Elinden geleni yap kendin için,sevgiline sahip çık.Burda yazdıklarını ona da açıkça ifade edebiliyor musun?Bir de biliyor mu bipolar olduğunu merak ettim

Painkiller
29-05-2013, 09:31 PM
Zaten ayrıldık şuan da.Bir daha barışma imkanımız olabileceğine ihtimal vermiyorum.Bir iki hafta sonra söylemiştim ama ilk zamanlarda sıkıntı çıkarmıyordum.Sonraları yıpratmaya başladım işte.Bahsetmiştim biraz ki zaten tavırlarımdan da hastalığımı öğrenmiştir :) Mani döneminde benim sevgilim oldu ama hemen ayrılma kararı aldım çünkü doğru olmayacağını düşündüm.Zaman zaman bende küçük çaplı ataklar geçiriyorum ama şiddeti düşük oluyor.

mevsimsel
29-05-2013, 09:50 PM
Anladım,bipolar yaşayan kişi kadar çevresindeki insanları yıpratan bir hastalık maalesef.Ben burada yazan bazı yazıları okuyunca çok üzüldüm,kimse fedakarlık yapmak istemiyor,sevgi varsa herşey olur...gibi.Toplumdan hatta kendi annemden(hayattaki her şeyimdir) nefret ettiğim oldu bunun bir hastalık olduğunu anlamadıkları için,ama bipolar birini istemeyen, ya da onu taşıyamayan diğerlerine de haksızlık yapılmamalı.Eğer istersen devam edersiniz,yardımcı olmaya da çalışırım.Genel yorumlar bunlar kimse yanlış anlamasın kişiye ve koşullara göre değişen çok etken var.

Painkiller
29-05-2013, 11:25 PM
Benim istemem yetmiyor abi.Ben ne kadar istesem de;onun,artık hayatında hiçbir şekilde bulunmamam gerektiğini düşündüğünü çok iyi biliyorum.Beni hala seviyor olsa bile artık daha fazla davranışlarıma tahammül edebileceğini sanmıyorum.

mevsimsel
30-05-2013, 01:59 AM
gerçekten onun senin davranışlarını kaldıramayacağını düşünüyorsan zaten kendin için sen de bitirmelisin kafanda,çünkü zaten bitecektir.Sana bir şey söyleyim mi,kendin için yapabileceğin en güzel şey bir süre ilişkilere ara verip hayatının diğer alanlarını geliştirmek.Gelecekte hayatına girecek kadına katlanması gereken sadece bipolar kalsın,başka hiçbir sorunu olmasın ve enerjisi senin duygudurumlarını dengede tutmaya yetsin.İş,maddiyat,sosyal hayat ne olursa.Mesela benim eşim okulunu yarım bırakmış depresyon döneminde,özel sektörde çalışıyordu.Yalnızlığıyla mücadele etmemiş.Sonra ne oldu evlenince ben bunalmaya başladım çünkü artık hayatımız ortaktı ve ben onun yalnızlığını yaşamaya başladım.Buna alışmaya çalışırken depresyon hadi bunla uğraşayım derken(tamamen hissiz) çalışamadığı için maddi sıkıntılar,koştur koştur. Doktorun dediklerini yapmadığı için yapılan büyük ve bilinçsiz olduğunu kabul ederek söylüyorum çirkin hatalar.Hadiiii bunları saklamaya uğraş etraftan ailelerden...tabi bir de kendine kabul ettirmeye çalışmak var!!aynı zamanda işe git,yemek yap,evin temiz olsun.Tüm mücadeleni gizli vermek zorundasın çünkü her hareketin yeni bir paranoya...vs vs vs.tek başına üstelik yeni evli bir kadın için için nasıl bir durum düşünebiliyor musun?sonra ne oldu biliyor musun?birgün senden nefret ediyorum diyerek gitti bir kadın erkeğinin önünden yürümemeliymiş,onu yüceltmeliymiş neden ben fatura yatırıyormuşum.Ben katlanırdım,hiç bırakmadım zaten ama şimdi bunları yazarken ağlasam bile anlıyorum ki o gitmeseymiş birgün ben gidermişim tek sorun bipolar değilmiş ve bu kadar yükü kimse kaldıramazmış.Umarım burdan kendine bir sonuç çıkarırsın,hayatına girecek kadınlara güzel bir hayat hazırla tek sorunu sen ol,o zaman bipolara sevgili de eş de çok.Çünkü bir bipolara aşık olan kadın son ana kadar direnir,yaşadığı aşkın büyüklüğünü sadece kendisi bilir:)

Painkiller
30-05-2013, 02:54 AM
Aynen o şekil abi,bende okuyamıyorum.Hani burda böyle hava atarmışçasına konuşmak istemiyorum ama Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde olmama rağmen ne derse gittiğim var,ne ders çalıştığım,ne de sınava girdiğim.Okula gittiğim zamanlarda da hiçbir şekilde ders dinlemiyorum,goygoy yapıyorum.Zaten bir şeyi doğru düzgün yapmadıktan ve tamamlamadıktan sonra elindekinin ne olduğu hiç önemli değil.Yaptığım şeyin farkındayım,kendimle defalarca savaş veriyorum ama bu konudaki umursamazlığıma karşı koyamıyorum.Geleceğimin parlak olabileceğini düşünmüyorum,çünkü okulu bırakmayı düşünüyorum.Ne yaparım ne ederim,nerde çalışırım,hiçbir fikrim yok.Ben günü geçiştirdikten sonra gerisinin bir önemi yokmuşçasına davranıyorum.Aslında yıllardır bu şekildeyim.Hiçbirşeyi değiştiremediğim gibi herşeyi de mahvediyorum hayatımda.Gittikçe daha kötü olmaya başladı.Doktorların söylediklerine kulak asmıyorum.Uyumam gerektiğini söylüyorlar,ben çoğu zaman hiç uyumuyorum.

yorum
30-05-2013, 01:51 PM
Cok karamsar bakmış arkadaşlar olur evlenilir de sevgili de olunur.SAdece sevgi olsun. metanet olsun aşk olsun. Bende ani parlamalar falan oluyor.Bende mi bu sorun var.Söylediklerinizin birazı bende de var.

Painkiller
30-05-2013, 02:47 PM
Sevgili olunur olunmasına,evlenilir de ama dilinden anlamak lazım.Mesela ben bir şeye kızdığımda karşı taraf ''sende şöyle yapıyorsun'' dediğinde daha çok kızıyorum yada beni sakinleştirmeye çalıştığında.Özür dilerse veya hatasını kabul ederse uzatmıyorum,hemen normale dönüyorum.

yorum
30-05-2013, 02:54 PM
Sevgili olunur olunmasına,evlenilir de ama dilinden anlamak lazım.Mesela ben bir şeye kızdığımda karşı taraf ''sende şöyle yapıyorsun'' dediğinde daha çok kızıyorum yada beni sakinleştirmeye çalıştığında.Özür dilerse veya hatasını kabul ederse uzatmıyorum,hemen normale dönüyorum.

Ama bu bipo ya özgü bişey değil ki, bu her insanda var.Ve savunma makanizmanı doğal olarak çalıştırıyorsun. Özür dilendiği an savunma mekanizmasını devre dışı bırakıyoruz.

Painkiller
30-05-2013, 03:01 PM
Ama bu bipo ya özgü bişey değil ki, bu her insanda var.Ve savunma makanizmanı doğal olarak çalıştırıyorsun. Özür dilendiği an savunma mekanizmasını devre dışı bırakıyoruz.
Bilmiyorum ki zaten ben kendi adıma konuştum;diğerlerini bilemiyorum,çünkü hiç gözlemleyebileceğim başka bir bipolar tanıdığım yok.Belki diğerlerinde de benzer olabilir diye kendimden örnek verdim.Anlatmak istediğim şey bipolar kişiyi iyi tanımak ve hastalığı da bir o kadar çok iyi bilmek.Tabii ki olmayınca olmuyor bazen;ama çok mutlu olanlar da var.

yorum
30-05-2013, 03:10 PM
Yani diğer insanlar da mevcut şahsen ben bipolar değilim ama benimde sinirime basınca bende cok kötü laflar sarfediyorum ama 5 dk sonra diniyorum ve yanlış olduğumu görüp,özür diliyorum.Bu insanın doğasında var. Ama tabi elimden geldiğince sinirli zamanda kendime hakim olmak mantığımı kaybetmemek.

yorum
30-05-2013, 03:23 PM
Bipolarda çabuk karar değiştirme de var mı? Bir yere geliyorsun daha sonra ufak bişey oluyor karar değiştirm varmıdır.Mesela 1 ay hazırlanıyorsun bi baloya sorna ufak bişey oluyor kararın gelmeme oluyor böle bir durum vr mı?

Ben birine öle hakaret ettim.Yani aklıma geldikçe, bir gün biriyle görüşecektik.Hazırlandık falan, ben onu bekledim.Neyse diyor gelicem yola çıktım gittim oraya daha sonra ben bekledim gelmedi.Dedi çıkıcam birazdan çıkıyorum.Ve halen telefonda evdekilerin sesleri geliyor çıkmamış.Neyse ben 3 saat bekledim gelmedi.Daha sonra ben aradım nie gelmedin ya gelemedim fikrim değişti istesiz kaldım vs. dedi.İyi peki dedim bende bunun öcünü alırım dedim.20 gün aradan geçti.bir yere davetliyiz.Ailesi de oaraya gelecekti. Beni de davet etti birlkte gidelim falan. bende olur dedim gelirim falan. beni de bayaa anlatmş arkdaşım gelecek falan merak ediyorlar aileside beni. neyse bu gitmiş oraya beklemiş beni beklemişş ben başka bir yere gittim bilerek tabi. Amacım öc almak değildi ama cok zoruma gitmişti oda anlasın die yapmıştım.Sen gel o soğukta sinir krizi geçirme.Yağmurun altıda sinriinden beni beklemiş.ağlamış, snra üstüne de alkol.Gece yarısı gidip, sahilde oturmuş tek başına.Aradı beni nie gelmedin falan senin yüzünden böle böle oldum. Bende lafı söyledim bende seni beklemiştim hatırladın mı dedim.Aradan zaman geçti bana anlatmaz mı ben bipolarım kararlarım böle değşiyor bu bir hastalık falan ama sen bana acımadın mı o gün beni öyle yüz üstü bıraktın. Ne kadar utandım kriz geçirdim.sonra ona çaktırmadım ama cok üzülmüştüm ona.YAni hastalığını bilmiyordum böyle yapmazdım yoksa. işte kötü bir anı kaldı bende.

Painkiller
30-05-2013, 03:29 PM
Bipolarda çabuk karar değiştirme de var mı? Bir yere geliyorsun daha sonra ufak bişey oluyor karar değiştirm varmıdır.Mesela 1 ay hazırlanıyorsun bi baloya sorna ufak bişey oluyor kararın gelmeme oluyor böle bir durum vr mı?

Ben birine öle hakaret ettim.Yani aklıma geldikçe, bir gün biriyle görüşecektik.Hazırlandık falan, ben onu bekledim.Neyse diyor gelicem yola çıktım gittim oraya daha sonra ben bekledim gelmedi.Dedi çıkıcam birazdan çıkıyorum.Ve halen telefonda evdekilerin sesleri geliyor çıkmamış.Neyse ben 3 saat bekledim gelmedi.Daha sonra ben aradım nie gelmedin ya gelemedim fikrim değişti istesiz kaldım vs. dedi.İyi peki dedim bende bunun öcünü alırım dedim.20 gün aradan geçti.bir yere davetliyiz.Ailesi de oaraya gelecekti. Beni de davet etti birlkte gidelim falan. bende olur dedim gelirim falan. beni de bayaa anlatmş arkdaşım gelecek falan merak ediyorlar aileside beni. neyse bu gitmiş oraya beklemiş beni beklemişş ben başka bir yere gittim bilerek tabi. Amacım öc almak değildi ama cok zoruma gitmişti oda anlasın die yapmıştım.Sen gel o soğukta sinir krizi geçirme.Yağmurun altıda sinriinden beni beklemiş.ağlamış, snra üstüne de alkol.Gece yarısı gidip, sahilde oturmuş tek başına.Aradı beni nie gelmedin falan senin yüzünden böle böle oldum. Bende lafı söyledim bende seni beklemiştim hatırladın mı dedim.Aradan zaman geçti bana anlatmaz mı ben bipolarım kararlarım böle değşiyor bu bir hastalık falan ama sen bana acımadın mı o gün beni öyle yüz üstü bıraktın. Ne kadar utandım kriz geçirdim.sonra ona çaktırmadım ama cok üzülmüştüm ona.YAni hastalığını bilmiyordum böyle yapmazdım yoksa. işte kötü bir anı kaldı bende.

Benimde duygularım değiştiği için yani o an ki ruh halim,daha önce verdiğim sözleri ve kararları yapmadığım yada o şekilde gitmediğim çok oluyor.Bazen söz verdiğim zaman eğlenceliymiş gibi geliyor;eğlenirim,çok güzel olur diyorum.Ama buluşma gününe gelince canım istemediği zamanlar oluyor.Özellikle iptal ediyorum bu tarz buluşma ve görüşmeleri.Duygularım düşüncelerime yansıyor;düşüncelerim hal,tavır ve hareketlerime.O nedenle belli olmuyor işte.

Painkiller
30-05-2013, 03:34 PM
Bipolar bir arkadaşınız varsa ona iyi davranmaya çalışın çünkü bipolar olmayan bir insanın yaşadığı duyguları(üzüntü,keder) kat kat daha fazla yaşar.Senin için söylemiyorum yorum.Sen zaten bilmiyomuşsun,konu açıldı diye söylüyorum.

yorum
30-05-2013, 03:56 PM
Bipolar bir arkadaşınız varsa ona iyi davranmaya çalışın çünkü bipolar olmayan bir insanın yaşadığı duyguları(üzüntü,keder) kat kat daha fazla yaşar.Senin için söylemiyorum yorum.Sen zaten bilmiyomuşsun,konu açıldı diye söylüyorum.

yok ben daha sorna özür diledim de aslında bilmediğimi falan ama yaşadığını yaşamıştı.

Painkiller
30-05-2013, 04:07 PM
Karar değiştirme şöyle de oluyor.Mesela ben kızdığımda,aklıma geleni ağzımdan çıkardıktan sonra kısa zamanda pişman oluyorum.Bazen öyle bir durum oluyor ki telefonu kapatıyorum aradan 5 dakika geçmeden pişman oluyorum.Af dilemeye başlıyorum.Bazen de 1 gün sonra.Ama neredeyse her zaman pişmanlık yaşıyorum,bu hareketlerden sonra.

melian
30-05-2013, 10:12 PM
bırak gitsin. dönerse, senindir. dönmezse, zaten senin olmamıştır. :O evet iğrenç :D:D

Painkiller
30-05-2013, 11:58 PM
Gidene defalarca yalvarsak da,kalmayacağı varsa illaki gider.Onu hayatıma alarak ben yarattım,düşünce bazında aklımdan silebilirsem,ben yok edeceğim.

mevsimsel
31-05-2013, 12:06 AM
giden geri gelir ama gitme sebepleri hep aynı olacaksa neden kalsın ki..bir kızarkadaş yoksunluğu üzer falan ama geçer gider aynı zamanda.Bipolar ciddi bir rahatsızlık ben seni etiketlemeye ya da felaket tellallığı yapmaya çalışmıyorum,sadece samimi olup doğruları söylüyorum ancak bu şekilde sana yardım edilebilir.İlaçlarını ihmal etmeyeceksin,uykuna dikkat edeceksin,alkol almayacaksın,stresten elinden geldiğince uzak duracaksın bu senin sorumluluğun ve gerçek olan bu.Karşıdaki bipoları iyi bilmeli deyip duruyorsun doğru,ama bak sen de yapman gerekenleri yapmıyorsun..

Painkiller
31-05-2013, 12:15 AM
Ben sana bu konuda bir şey demedim ki.Apaçık doğruları söylüyorsun zaten.Katılıyorum söylediklerine;hastalığın düzelmesi için yada kontrol altında tutulması için onların yapılması lazım.Ama ben manide olmak istiyorum.Çoğu zaman böyle düşünmüşümdür.Hele hele son iki aydır tartışma gibi şeyler beni çok rahatsız etti ki,bunlar olmaya başladıktan sonra maniye girmemin daha doğru olduğunu düşünüyorum.Şuan az kaldı zaten tam bir mani dönemine.Neden böyle yapıyorum? Çünkü bu moral bozukluğu ve depresif halim beni başka tarafa çekecek.Tabii ki doktorlar ilaçlarla yardım edebilir.Ama ben herşeyi genede çok kafama takıcam.O nedenle komple maniye girmem lazım.

mevsimsel
31-05-2013, 12:26 AM
e maniden sonra yine depresyon geçirirsin,hem mani bir yanılgı aslında bir mutluluk değil.Her ataktan sonra tedavi zorlaşıyor şimdiki manide geri dönülmez hatalar yapmayacağını bilemezsin ki..

Painkiller
31-05-2013, 12:33 AM
Biliyorum farkındayım.Ataklar sıklaştıkça ve uzun süreli oldukça zararın boyutu da bunun karşılığında artacak.Tedavi ve kontrol altında tutma zorlaşacak,bunu da biliyorum.Ama o halimi çok özlüyorum,belki yanılgı belki sahte mutluluk ama ya sonsuz olacağım ya da sınırsız.Çünkü ilaç tedavisindeki normal dönemim de normal şekilde değil.Geri dönülmez hata yapma korkusundan başka hiçbir korkum yok mani için.Depresyona gireceğim tekrar,evet.Onuda ne yaparım bilmiyorum.Zaten ben sonrasını pek düşünmüyorum,hayatımda hiç bir zaman yarın ne yaparım diye düşünmedim.

mevsimsel
31-05-2013, 12:45 AM
şimdi sen bir soru sordun konuştuk paylaştık bir şekilde.sonuca ulaşalım o zaman bipolardan sevgili olur mu demiştin,böyle yaparsan olmaz.en azından sorunun cevabına ulaşmış olduk

Painkiller
31-05-2013, 12:50 AM
Evet,bencede...Benim gibi,bu kafadaki bir bipolardan sevgili olmaz :)

penguen
31-05-2013, 01:03 AM
ya manide etrafına ve kendine telafisi olmayan zararlar verirsen veya altından kalkamayacağın sorumluluklar üstlenirsen?

Painkiller
31-05-2013, 01:10 AM
Hepsi olabilir,kafam çok karışık.Ne olacak bilmiyorum.Tek dediğim şey buna karşılık,gelecekte ki "ben" düşünsün.

yorum
31-05-2013, 12:43 PM
Pankiller artık bu konunun bir sonuca vardığını düşünüyoruz bence. Sen şüphe edersen zaten hiç bir hastalıkta bu mümkün olmaz.Karşındaki insana bu hastalığını belirttiken sonra onunda bilgi sahibi olduğunu sağlaman gerekiyor.Ve özellikle de mevsimsel arkadaşımızın dediği gibi herşeyi öyle yap sadece bipo sorunu tek kalsın.Eğitimini sosyal aktivite her konuda uğraş çabala ki karşıdaki insan senle birlikte olduğunuda bir tek sıkıntısı olacaksa bipolar olsun.Buda inan bana cok rahat bir şekilde aşılır.

Painkiller
31-05-2013, 03:27 PM
Pankiller artık bu konunun bir sonuca vardığını düşünüyoruz bence. Sen şüphe edersen zaten hiç bir hastalıkta bu mümkün olmaz.Karşındaki insana bu hastalığını belirttiken sonra onunda bilgi sahibi olduğunu sağlaman gerekiyor.Ve özellikle de mevsimsel arkadaşımızın dediği gibi herşeyi öyle yap sadece bipo sorunu tek kalsın.Eğitimini sosyal aktivite her konuda uğraş çabala ki karşıdaki insan senle birlikte olduğunuda bir tek sıkıntısı olacaksa bipolar olsun.Buda inan bana cok rahat bir şekilde aşılır.
Evet,bu şekilde olursa belki daha kontrollü ve daha dengeli bir ilişki olur.Ama artık ben bu konuyu da umursamıyorum pek fazla.

Güzel Marmara
14-12-2013, 04:34 PM
Bipolardan değil sevgili, normal arkadaş bile olmaz
Belki çok nadir görülen istisnalar olabilir
Fakat işin gerçeği budur !

yorum
14-12-2013, 07:40 PM

ölüme mi terkedilmeli ? arkadaş bile olunmayacaksa çok merak ediyorum sizin canınızi yakan nedir acaba ?

Güzel Marmara
14-12-2013, 07:49 PM
Gerçek hayatta bir bipolarla arkadaş olmayı bir deneyin derim...

yorum
14-12-2013, 08:05 PM
yakın arkadaşım bipo ne demek olduğunu biliyorum. ama siz öyle bir diyorsunuz onlara onlari ölüme terketmekten başka yol yok gibi gösteriyorsun. bence çok yanılıyorsunuz.

Güzel Marmara
20-12-2013, 07:33 PM
Painkiller yazmış :
<<forumlarda orda burda olmaz diye yazmışlar,halt etmişler.>>

Asıl halt eden sensin !
Ağzını topla !
Bipolardan sevgili edinenin hali, bir gram bal için bir kilo keçi boynuzu yiyenin haline benzer !
Metanetmiş, aşırı sevgiymiş, bunlar durumu kurtarmaz !

yorum
20-12-2013, 09:12 PM
Painkiller yazmış :
<<forumlarda orda burda olmaz diye yazmışlar,halt etmişler.>>

Asıl halt eden sensin !
Ağzını topla !
Bipolardan sevgili edinenin hali, bir gram bal için bir kilo keçi boynuzu yiyenin haline benzer !
Metanetmiş, aşırı sevgiymiş, bunlar durumu kurtarmaz !
eminim ki siz birinden cok kötü şeyler geçirmişsin ki bu kadar net konuşuyorsunuz.Ama inanın gene yanılıyorsunuz.Forumda kaç yıllık evli olanlar var. onlar da mı kötü? yani kaç insanı görmüşüm mutlu olanlar.Bu bir gram bal mı? fikrimce yanılıyorsunuz.

allies
01-02-2014, 11:29 AM
selamlar, sizlerden bilgi almak istiyorum. buraya herseyi aleni yazmak cok zor ama yardıma ihtiyacım var. öncelikle sabırla okudugunuz icin tesekkru ederim. 4 yıllık evliyim. eşimde alkol kullanım bozuklugu oldugu icin alkol tedavisine basladı 2.yılın basında. ilac kullanımından sonra ( lithuril,efexor,nervium ) asırı hareketlenme , cok gezme ama yorulmama , borc icinde iken arabayı satma ve uzerine tekrar kredi cekip araba alma , aynı gun dovme yaptırma gibi beni endiselendiren davranıslar icine girdi. sonra bu durumları bir sekilde atlattık. tedaviyi ilacları azaltarak bıraktı.doktora devam edemedi maddi durmlardan dolayı.. 1 sene kadar icmedi. bu yaz tekrar alkole baslaması ile beni suclamaya basladı. benim yuzumden ictigini , birbirimize uymadıgımızı , kişiligime , yasantıma herseyime asagılamalar yapmaya basladı. bir aksam is gezisinde alkol alıp bambaska bir kisiye donustugunde tekrar tedavi olmaya karar verdi 1 ay once. ben de destek cıktım. ama hersey yolunda giderken yine sorunlar cıkmaya basladı benimle mutsuz oldugunu , benimle eglenemedigini , baska insanlarla daha iyi vakit gecirdigini bu yuzden bosanmak istedigini soyluyor normal bir arkadas grubu ile bir yere gittiginde bana erkek arkadsları ile bulusacagını soylemişti ornegin.internetten birkac kisi ile konusmus gibi gibi yazdıkca yazılır... sizce eşim hipomani ya da mani mi yasıyor ? doktoru ile konusamadım bana bilgi vermiyor ben de arastırma icine girdim. ne yapacagımı bilmiyorum. evini ayırdı ve daa acacakmıs. ben ise sevgimize inanıyorum. tesekkurler

umutturask
07-02-2014, 12:30 PM
Güzel marmara ; nişanlım bipolar ve biz 7 senedir birlikteyiz. hastalığını bilmeden 7 yıl geçirmişim ben onunla. hani bipolardan sevgili olmaz demişsin ya bak oluyormuş. evet çok inişli bi ilişki ama önemli olan zoru başarmak !!!

umutturask
07-02-2014, 12:37 PM
''Çünkü bir bipolara aşık olan kadın son ana kadar direnir,yaşadığı aşkın büyüklüğünü sadece kendisi bilir'' mevvv ;) beni anlatmışssın bu cümleyle

arka plan
07-02-2014, 04:44 PM
Biz ona sevgili olur mu değil de, eş olur mu diyelim. Zira, hayatları birleştirmek noktasında bir niyet taşımayan sevgililik durumunun bir sınıfsal kategorisi ve hükmü olabilir mi? Bu durum sadece sınırları aşmış bir arkadaşlık durumu olur.

İnsaniyetini muhafaza edebilen her insan ile alaka ve birliktelik mümkündür. Manik depresif teşhisinden ziyade, kişinin insanlığına ve ahlakına bakmanızı öneririm. Şayet bu noktada kıymetli bir insan ise, manik depresif olması ancak yaşama biraz zorluk katar. Yoksa ne bir umutsuzluk ne de bir çaresizliktir.

Evvelden yaşadığım bir mahallede, en basit halk tabiri ile bir deli kimse vardı. Otuz yaşlarında ve mahallede sabahtan akşama dek koşturup duran ve kendi ile konuşan bir kimseydi. Zararsızdı, fakat insanlar pek yaklaşamaz ve insanlara pek yaklaşmazdı. Akşam dönerken kendime yaptırdığım dürüm veya ekmek arası bir şeyler ne ise artık bir tane de ona yaptırırdım. Ben ayran sevmediğim için, yalnız ona ayran alırdım. Onun poşeti ayrı olurdu ve ona eve çıkmadan poşetini verirdim. Bazen onu görmediğim zamanlar ise, kendine edindiği yere gider poşeti bırakırdım ve o, gelir onu alırdı. Onu her gördüğümde güler yüz ile selam verirdim. Yaklaştığı vakitlerde bende yaklaşır ve sırtını sıvazlardım. Zaman zaman yolun başından sonuna kadar onun ile yürürdüm. Yürürken bazen susar, bazen konuşurdu. Bana yakınlık duymasından ve beni sevgi ile karşılamasından etkilenirdim. Ve onun ile kısa da olsa bir zaman dilimi paylaşır olabildiğimi görmek beni mutlu ederdi.

Göz ardı edilen bir nokta var ki, manevi bir husustur. İnsanlık. Belki akıl sağlığını yitirmiş, fakat hatıramdaki o kimsenin insanlığını muhafaza edebildiğini görebilmişsinizdir. Bazen her hangi bir teşhis koyulmamış insanlara rastlarız ve gayet sağlıklıdırlar, fakat zaman zaman nefreti celp ederler ve yaşanmazdırlar. Zarar getirirler. Mutluluk vermezler. Menfaatleri ve ihtirasları uğruna düşünmeden kötü yapabilirler. O kimseler, insanlığını yitirmiş kimselerdir. Asıl bu kimselerden uzak durmak gerekir diye düşünüyorum.

Seçkin
07-02-2014, 08:50 PM
Bildiğim kadarıyla;bayan hastalarda ağır episodların nüksettiği dönemlerde cinsel açlık durumu ön plana çıkabilior..

Şahsen yakın bi akrabamda bu rahatsızlık var ve bahsettiğim şeyden ötürü evliliği bitme noktasına kadar geldi çünkü elma aldığı pazarcıya bile münasebette sınır tanımamaya başlamıştı..
Doktoru,bunun direk olarak manik depresif atağın beklenir bi sonucu olduğunu ve sık görülen komplikasyonlar arasında yer aldığını sölemişti...

Açıkcası konu başlığının "Bipolardan sevgili edinir misiniz?" şeklinde olması daha makul olurdu...ve cevabım malesef;hayır...
Her hasta bir olacak die bi kaide yok elbette fakat;bu saatten sora benim de hayatımda böle risklere yer yok......kendim kötüyüm yeterince...ve bu fazlasıyla yetior bana...

arka plan
07-02-2014, 10:57 PM
Her hasta bir olacak die bi kaide yok elbette

Konu adına bu gayet iyi bir açıklama oldu.

Açıkçası bende mesajımı, kırmızı hatta giren kimseler boyutunda yazmamıştım.

Painkiller
17-08-2014, 04:37 AM
Senden insan oluyorsa bipolardan herşey olur merak etme

Güzel Marmara
09-09-2014, 05:30 AM
Senden insan oluyorsa bipolardan herşey olur merak etme

Kendini insan zanneden ŞEBEK !
Yazdıklarım sana niye bu kadar dokundu ?
Hayret !

Painkiller
10-09-2014, 11:39 PM
Kendini insan zanneden ŞEBEK !
Yazdıklarım sana niye bu kadar dokundu ?
Hayret !

Adam gibi bir şey yazmiyorsun da ondan.insanlara önyargiyla yaklaşan birisin.her bipolar ayni olacak diye bir kaide yok.sen önce kendi insanliğini sorgula.sonra yazma cesaretini bul kendinde.öyle atip tutmayla insan olunmuyor.Insanlik dusunce yapisinda sakli.tabii dusunebilene.

gülfem
11-09-2014, 12:21 AM
Birbirinize küfredecekseniz yöneticiye sikayet edelim ikinizi isterseniz?
Biz burda hakaretleri okumak icin bakmiyoruz konulara
Sakinlesin biraz lütfen..

Seçkin
11-09-2014, 12:39 AM
Katılıorum...

Painkiller
11-09-2014, 11:35 AM
Adam gibi yorum yazana adam gibi davranilir.Sırf yorum yazmak icin buraya sacma sapan önyargili seyler yaziliyorsa bunun da tepkisi olur.Bu tepki yeri geldiğinde sert yeri geldiğinde yumuşak olur.Ama ofansif şeyler yazanin da altinda kalacak değilim.İstediğiniz yere şikayet etmekte özgürsünüz.Ben hakkimi ariyorum.Bu şekilde hakaret edilmesine de izin vermem.

gülfem
11-09-2014, 12:12 PM
Adam gibi yorum yazana adam gibi davranilir.Sırf yorum yazmak icin buraya sacma sapan önyargili seyler yaziliyorsa bunun da tepkisi olur.Bu tepki yeri geldiğinde sert yeri geldiğinde yumuşak olur.Ama ofansif şeyler yazanin da altinda kalacak değilim.İstediğiniz yere şikayet etmekte özgürsünüz.Ben hakkimi ariyorum.Bu şekilde hakaret edilmesine de izin vermem.

Tamam sizi de anliyorum fakat küfür etmek yasak forumda
Küfürsüzde gereken cevabi verebilirdiniz.
Gerci psikolojik ve ruhsal halinizi de bilemem
Ama uyarmak istedim..

Painkiller
11-09-2014, 12:20 PM
Haklisiniz abarti olduysa affola

alevvela
11-09-2014, 01:47 PM
insanlar yasam boyunca cesitli hastaliklara yakalaniyor bipolarda
onlardan birisi , bipolarin da bir kalbi var duygulari var sevmek sevilmek ister....
Gercekten sevgi varsa sevgili olur.

Edebiyat26
11-09-2014, 10:02 PM
Hic ortada yokken bipolar nedir bilmezken evlenip coluk cocuga karisipta bipolar hastaligina tutulan var ,neyin garantisi olabilir...

insanlarin hayatlari hep dertsiz gamsiz gecicek degil ya ,iyi günde kötü günde beraber olmak ne kadar güzeldir kiymetini bilene ...

Ne demek bipolar evlenemez. onlar evliligin ne kadar degerli oldugunu bilirler...
onlar deger bilen insanlardir...

evlenmeden bipolar hastaligina tutulanlar öncelikle hastaligini tanimasi gerek ...
atak gecirmemesi icin elinden ne geliyorsa yapmasi gerek ...

ilac kullaniyorsa ilaclarina devam etmesi gerek birde es secimi cok önemli cenesi durmayan dirdirci sinirli insanlarla olmuyor bu kadin icinde erkek icinde gecerli...

Güzel Marmara
13-09-2014, 11:48 PM

Sen önce karşındakini insan olmamakla itham et. Ondan sonra, vay bana şunu dedi, bana hakaret etti diye sızlan !
Olacak iş mi ?
Bu arada, karşısındaki kişinin bipolar olduğunu bile bile onunla duygusal ilişkiye giren hattâ evlenen kişinin aklından şüphe etmemek elde değil !

Painkiller
14-09-2014, 02:42 PM
Sen kendi aklindan suphe et bence.

blackswan0133
19-09-2014, 07:42 PM
bipolardan sevgili olur mu...dengesiz insanlarız biz.benim hiç bi ilişkim sağlıklı olmadı açıkcası..hiç bi erkek tahammül edemedi:(

montevo
19-09-2014, 07:47 PM
bipolardan sevgili olur mu...dengesiz insanlarız biz.benim hiç bi ilişkim sağlıklı olmadı açıkcası..hiç bi erkek tahammül edemedi:(

senin yine ilişkin olmuş bitmiş.ben hiç beceremedim

elmaelma
19-09-2014, 07:47 PM

Bir sorununuzun olduğunun farkına varmak, uzmana danışmak, rahatsızlığı tespit etmek, tedavi görmek veee iyi olmak. Siz daha neyi bekliyorsunuz veya hangi aşamadasınız :)

blackswan0133
19-09-2014, 08:06 PM
ben tedavi oldum ..fakat ilaç yan etkilerinden dolayı ilaçsiz takipteyım..hiç mani gecirmedim.sadece hipomani ve depresyon arasında gidip geliyorum..ama ilaçların çok da iyi etkiye sahip oldugunu düşünmüorum..sadece iştah açması ve bol bol uyku,umursamazlık,canlı ruyalar vs onlarca yan etki varken iyi olamıosun zaten