PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haftanın Konuğu : Dante

Selina
19-04-2013, 01:42 PM
Forumun haftanin konugu :Dante.

soracagimiz sorular cuma gününden sali günü ne kadar sürecekeller klavyeye :)

protagonist
19-04-2013, 02:03 PM
haftanın konuğu Dante meraba :)
ilk soruyu ben sorayım :)
en çok nerede yaşamak istersin?
kendinde en sevdiğin ve sevmediğin özellikler nelerdir?

elmaelma
19-04-2013, 04:17 PM
1 ) Hayatında yapmak istediğin değişiklşkler nelerdir (en 3, makul 5 ltfn )
2 ) Zayıf ve güçlü yönlerin nelerdir ?
3 ) Daha önce gitmeyip bir sabah gözümü ilk orda açsam dediğin bir yer var mı?

Seçkin
19-04-2013, 07:17 PM
Oylama sonuçlarında mavisu ile eşit görünüoruz..kendisine biraz haksızlık olmadı mı bu şekilde:confused:

Naçizhane önerim;bu hafta programa iki konuk birden kabul edilsin..gayet makul olur diorum,ne dersiniz Selina hanım?

haftanın konuğu Dante meraba
ilk soruyu ben sorayım
en çok nerede yaşamak istersin?
kendinde en sevdiğin ve sevmediğin özellikler nelerdir?

Merhaba protagonist :)
1)Finlandiya
2)Sevdiklerim :Araştırmacı
Meraklı
Müzikal yatkınlık/yetenek
Adalet duygusu

Sevmediklerim:Kolay gaza gelme
Meraklı
Asosyalllik ile sosyallik arasında sürekli gidip gelmek
Kalp kırmak/sinir kontrol sorunu
Antagonist yatkınlık ( dikkat et :) )

1 ) Hayatında yapmak istediğin değişiklşkler nelerdir (en 3, makul 5 ltfn )
2 ) Zayıf ve güçlü yönlerin nelerdir ?
3 ) Daha önce gitmeyip bir sabah gözümü ilk orda açsam dediğin bir yer var mı?

1)İnsanları sevmeyi öğrenebilmek
Tekrar aşık olacak kadar cahil olabilmek
Asosyallikten artık kurtulmak
Güzel sanatlar alanında master yapma şansını yakalamak
Annemin tamamen iyileşmesi için ne gerekiosa yapabilmek

2)Zayıf:çabuk ısınmak/soğumak , haklı iken kendimi haksız konuma düşürmek,bazı alanlarda aşırı gerizekalılık,evdeki hesabın çarşıya uyacağını düşünerek yaşamak..

Güçlü :"erkek milleti işte" lerin içinde bulunduğu dilimde olmamak,kültür seviyem(kendi çapımda),bazı alanlarda ileri zekalılık..

3)Genel olarak Finlandiya'daki herhangi bi yer,şu an için Avusturya-Viyana'daki herhangi bi yer..

Symphonic
19-04-2013, 07:44 PM
en beğendiğin bayan vokalleri soruyum hadi sana :)

Selina
19-04-2013, 08:08 PM
[QUOTE]Oylama sonuçlarında mavisu ile eşit görünüoruz..kendisine biraz haksızlık olmadı mı bu şekilde:confused:

Naçizhane önerim;bu hafta programa iki konuk birden kabul edilsin..gayet makul olur diorum,ne dersiniz Selina hanım?

yanlislik bende !
mavisu yu yazmamam gerekirdi ,unutum cünki kendisini 17-07-2013 e kadar forumdan uzak kalabilmesi icin banlatirdi okulu sinavlari icin .

Seçkin
19-04-2013, 10:16 PM
Rock ve metal müziğe burunlarını sokmadıkları sürece bayan vokalleri seviorum :)

Gıcıklığına soruosun,dimi :)..neyse iki istisnayı yazayım bari;

Epica > Simone Simons
Cranberries > Dolores O'Riordan

Diğer alanlarda şu an aklıma gelenler;

Dido,Laura Branigan,Sibel Bilgiç,Sibel Alaş,Yonca Lodi,Ayşen..

Symphonic
19-04-2013, 10:36 PM
tarja yok kızıcam :) foruma ilkgeldiğinde aklından geçenler ve benim hakkımdki izlenimlerin :d bu arada bir sonraki ankete benide katar mısın Selina?

Seçkin
20-04-2013, 06:51 PM
Soruların devamı mı gelicek??
Ayvayı yedik o zaman desene..zaten full damardan girmişsin,ikinci mahkemeye sağ kalır mıyım,bilmiorum :D

Şaka bi yana,sorular için çok tşkler dostum..soru olsun,yanıt olsun;bişeyi yazmadan önce tartıp biçmeden,analiz etmeden hareket etmiosun..bu yönünü takdir ediorum gerçekten..neyse cvplara geçeyim;

1)Sanırım "kendini kandırabilme" yetisi..ufak bi örnekle açıklamak gerekirse,ağrı kesici ilaçlar gibi düşünülebilir..tedavi olanağı sunmuorlar evet,fakat en azından belirli periyodlarda insana bi "rahatlık" yaşatabilior..tabi burda ağrı kesiciyi mecazi anlamda kullanıorum..insanın kendi kendine verdiği telkinler,arada bir kurulan küçük hayaller,diğer aile bireyleri ile olabildiğince sık vakit geçirip yalnızlığa mahkum olmamak ve daha da önemlisi:arada bir gülecek,kahkaha atabilecek imkan bulmak diim..
Bunu ne kadar "yöntem" olarak kabul edersin bilmiorum ama,elimden başka bişi gelmior gerçekten...

2)Bingo..galiba bi çok insanın dallanan sorunlarını çözememesinde yegane faktör bu..
Elbette var..bazılarını söleyemem,utanırım çünkü..ama sıraya koymam gerekirse kabaca;Saç>giyim kuşam>konuşma yetersizliği>dengesiz kişilik(bi sempatik,bi soğuk davranarak insanların kafalarını karıştırmak)>OKB ile ilişkili fiziksel tikler(cok var)
Burda altını çizmek istediğim nokta;okurken,soldakinin sağdakini çözmeye büyük olanak sağlaması..zincirleme reaksiyon bi nevi...tek istisna OKB kısmı..o alakasız bişi..onlarla yaşamaya alışmaktan başka bi çare düşünemiorum şu an için..

3)Kimse yanlış anlamasın,fakat chatbox hiç bi anlam ifade etmior..sevdiğim,sohbet etmek istediğim insanlarla özel platformlarda takılmayı tercih ediorum her zaman.."kimse yanlış anlamasın" diorum;çünkü biri kalkıp "ulan her gün giriosun ama kaypak" diebilir ve hak ta veririm :)
Napıım..başka bişeyi tercih ediorum die chatbox ı protesto edecek halim yok,girioruz çaresiz :)
Forum bölümünde bi sıkıntım yok..açıkçası beni daha cok ilgilendiren kısım bu..cocukluktan böle alışmışız,böle gidior işte..

4)Hiçbişi yapamıorum..unutmak için,şimdiki zamana adaptasyonu sağlamak şart,orası belli ama tüm güzellikleri canlandırmak?..
Sen bunu yapabilio musun mesela?..ya da forumdaki herhangi biri?..
Ne bilim..Tarkan'dan A acayipsin dinleyip,cocukluğundaki gibi heyecan duyan,zıplayan var mı şu an?..ya da sokağa cıktığında,o havanın kokusunu,hatta tozunu bile içine çekip oynamak isteyen var mı?..
Soruyu yanlış anladıysam kusuruma bakma lütfen..duygulardan ziyade,başarılardan bahsetmek istediysen;güzel başarılarım oldu evet..onları canlandırmanın tek yolu yine adaptayson ve beraberinde gelecek yeni başarılar olur sanırım..şu an elim kolum bağlı..sınavlarım gelip çatana dek yapabileceğim hiçbişi yok sanırım..

5)Sen ve Beste..3.kişi için 1'den çok isim gelior aklıma..o yüzden 2'de bırakayım en iyisi..
Aslında doğrusunu sölemek gerekirse,herkesin bir arada olacağı bi görüşme/eğlence ayarlansaydı,seve seve gelirdim..anlaştığım,anlaşamadığım herkesle yüzyüze tanışırdım ayırmaksızın..

6)Sonuçta bi psikoloji forumu..insan en azından bi iki tıp adamı bulunur die düşünerek üye oluor(şahsen ben öle düşündüm)
Bunun dışında hoşlanmadığım bişi yok galiba..yöneticileri seviorum,üyelerle cok da ciddi bi sorunum yok..en önemlisi de bi kaç özel insan tanımış oldum :)

GÖKMAVİSİ
20-04-2013, 07:02 PM
üzgün oldugun zaman kendini nasıl mutlu edıyorsun

Seçkin
20-04-2013, 07:05 PM
tarja yok kızıcam :) foruma ilkgeldiğinde aklından geçenler ve benim hakkımdki izlenimlerin :d bu arada bir sonraki ankete benide katar mısın Selina?

Tarja'yı cıkaramadım,bi parça öner..ama sen bunu söleyince aklıma Tacere geldi..o da var bak..özellikle "In to your dreams" adlı parçayı bi dinlemeni tavsiye ederim(bayan+erkek vocal)..

Foruma SEN geldiğinde aklımdan geçenler mi,yoksa kendi gelişim mi?..sanki "foruma ilk geldiğiMde" demek istedin,bilmiorum :)

İzlenimlerim şöle;
No matter gay, straight, or bi,
Lesbian, transgendered life,
I'm on the right track baby,
I was born to survive..just like the rest of'em.. :cool:

Nks ile kavganda,eşcinsellik konusunu nie chat te tartışıor die biraz kızmıştım,yalan olmasın..ama sora üstüne düşününce,"burda da dile getirmezse,nerde dile getirecek?" dedim ve kendime kızdım bu kez..

Denizmavisi
21-04-2013, 12:41 PM
Merhabalar.
İzninizle size sormak istediğim bazı sorular.
1-Sizce mutluluk nedir?
2-Bazı insanlar,bu kadar kısa olan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan dünya hayatında bazı sorunları niçin bu kadar kafaya takarlar,bunları aşmakta zorlanırlar.(Mesala ben:))
3-Çok kolay yapabileceğin halde yapmakta zorlandığın,yada yapamadığın şeyler var mı?

Hayırlı günler.

Seçkin
21-04-2013, 06:19 PM
"Yine yeşillendi fındık dalları" hesabı,burası da mavilenmiş;Gökmavisi,Denizmavisi..maşallah :)

üzgün oldugun zaman kendini nasıl mutlu edıyorsun

Kendimi kandırarak..
Bazı insanlar alkole dayanır,bazıları gider bi spora yazılır,bazıları tv manyağı olur..bilirsin,herkesin bi uyuşturucusu vardır..
Benimki de pc ve müzik galiba..hiç arkadaşım yok..çevrem de bitti..tamamen yalnızım..üzüntülerimden sadece bu iki yolla uzak durabiliorum..peki ne kadar işe yarıo?..
Malesef çok deil..

Merhabalar.
İzninizle size sormak istediğim bazı sorular.
1-Sizce mutluluk nedir?
2-Bazı insanlar,bu kadar kısa olan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan dünya hayatında bazı sorunları niçin bu kadar kafaya takarlar,bunları aşmakta zorlanırlar.(Mesala ben)
3-Çok kolay yapabileceğin halde yapmakta zorlandığın,yada yapamadığın şeyler var mı?

Hayırlı günler.

Merhaba...
Hay hay,ne demek :)
1)"The pursuit of happyness" adında bi film var(Umudunu Kaybetme)..Will Smith'in,öz oğlu ile birlikte başrol oynadığı bi film..eğer bu filmi izlersen,bence en güzel cevabı bulucaksın..

Yine de kısaca şöle söliim;
Mutluluk,mutluluğu kovalayış yolunda verilen mücadelenin kendisidir..inanmaktır..umudunu yitirmemektir..ömrünün sonuna dek O'na ulaşamayacak olsan da;kovalamaya devam etmektir..inancın bitmişse;artık senin için mutluluk die bişi yoktur..

2)Bunun iki yönü var benim anlayışımda;
>>>Bi elin yağda,öteki baldadır;rahat,bi tarafına batıodur..
>>>Zaten hiçbişeyin yoktur;neden ufacık bi kaç şeyi bile,hayat sana ÇOK görüordur..

3)Evet var..bi çok günlük işler,saç takıntım yüzünden bana cehennemi yaşatır..ve en kötüsü,dışardan bakanlar bunu "tembellik" olarak bilir..

Sana da iyi günler Denizmavisi..

Düzenleme:"Mesela Ben" demişsin..senin aşmak istediğin şeyler nedir mesela?
Bir de imzandaki sözü bu aralar bi çok yerde görüorum..gerçekten çok anlamlı bi söz :)

Denizmavisi
21-04-2013, 06:48 PM
"Yine yeşillendi fındık dalları" hesabı,burası da mavilenmiş;Gökmavisi,Denizmavisi..maşallah :)

Kendimi kandırarak..
Bazı insanlar alkole dayanır,bazıları gider bi spora yazılır,bazıları tv manyağı olur..bilirsin,herkesin bi uyuşturucusu vardır..
Benimki de pc ve müzik galiba..hiç arkadaşım yok..çevrem de bitti..tamamen yalnızım..üzüntülerimden sadece bu iki yolla uzak durabiliorum..peki ne kadar işe yarıo?..
Malesef çok deil..

Merhaba...
Hay hay,ne demek :)
1)"The pursuit of happyness" adında bi film var(Umudunu Kaybetme)..Will Smith'in,öz oğlu ile birlikte başrol oynadığı bi film..eğer bu filmi izlersen,bence en güzel cevabı bulucaksın..

Yine de kısaca şöle söliim;
Mutluluk,mutluluğu kovalayış yolunda verilen mücadelenin kendisidir..inanmaktır..umudunu yitirmemektir..ömrünün sonuna dek O'na ulaşamayacak olsan da;kovalamaya devam etmektir..inancın bitmişse;artık senin için mutluluk die bişi yoktur..

2)Bunun iki yönü var benim anlayışımda;
>>>Bi elin yağda,öteki baldadır;rahat,bi tarafına batıodur..
>>>Zaten hiçbişeyin yoktur;neden ufacık bi kaç şeyi bile,hayat sana ÇOK görüordur..

3)Evet var..bi çok günlük işler,saç takıntım yüzünden bana cehennemi yaşatır..ve en kötüsü,dışardan bakanlar bunu "tembellik" olarak bilir..

Sana da iyi günler Denizmavisi..

Cevapların için teşekkürler Dante.

Umudunu kaybetme filmini izleyecem.Bende müzik,televizyon ve bilgisayarla çoğunlukla vakit geçiriyorum.Müzik özellikle 90'lar yerli ve yabancı pop hoşuma gidiyor.Her halde geçmişe özlem duyuyorum.Televizyonda dizileri ve filimleri çok izliyorum.Her halde arzuladığım hayatı, sanal olarak yaşamaya çalışıyorum.Ama ne yazık ki bunlar aşırı olduğu için zaman kaybı.

Ben daha önce sf.tedavisi görmüştüm,o zamanın şartlarına göre işe yaramıştı.Mesala o dönemde araba tamircisi olmama rağmen, araba kullanmakta zorluk çekiyordum.Bu sorunu aştım,şimdi arbayla her yere gidebiliyorum.Bir daha bir uzmana görünecem,internetten araştırıyorum.Yeni teknikler de çıkmış zannedersem.Muhakkak uzman desteği şart.Allah'tüm sorunlarımızı çözmeyi nasib etsin.

Görüşmek dileğiyle.

Seçkin
21-04-2013, 07:21 PM
Evet,90'lar konusunda aynı düşünüorum..özellikle yerli müziğin benim için bi anlamı olduğu son dönemdi galiba..
Arzuladığın hayatı sanal olarak yaşamak,geçmişe özlem duymak;çok iyi anlıorum inan..

Ben psikolojik sorunlarımla ilgili hiçbi tedavi görmediğim için,konu bu noktaya gelince biraz yabancılaşıorum,afedersin..
O yüzden pek bişi söleyemicem..araba örneğinde,uzmanın faydası olduğundan emin misin?..tecrübe ve olgunlaşmanın bi sonucu olamaz mı?..
Bilmiorum, an itibarıyla doktorlara güvenim sıfır..o yüzden inanasım gelmior..inanmak istiorum,ama beceremiorum..

Tmm,görüşürüz..

Denizmavisi
21-04-2013, 07:47 PM
Evet 90'lar gerçekten çok güzeldi.Belkide gelecekte istediğimiz hayatı oluşturamadığımız ve geçmişte daha güzel,daha mutlu olduğumuz için böyle oluyor.Şarkılardan genellikle aynı türde şarkılar dinlediğimi fark ettim.Şarkı konusu olarak genelde ayrılık şarkıları dinliyorum,oysa hiç kız arkadaşım olmadı ve ayrılık yaşamadım.Mesela Soner ARICA kapını çalan benim,beni bırakma;Hakan PEKER kaldı bende;Harun KOLÇAK yanımda kal,sözümü geri aldım;Rafet El ROMAN nerdesin gibi.

Araba konusunda doktorun faydasını gördüm.Kulladığım ilacında etkisi olmuştur muhakkak,fakat hata bende tedaviyi yarım bıraktım,ve diğer sorunlar çoğaldıkça çoğaldı.Konusunda iyi bir uzmanın gerçekten faydası oluyor.önemli olan araştırıp bulmak.

Bu sorunla yıllardır mücadele ediyorum,ya ben onu yenecem yada o beni yenecek.Her şeyin bir veya bir kaç çaresi olduğuna ve her zaman çıkış yolu olduna inanıyorum.Ben bu sorunun üstesinden gelecem inşallah.Sosyal fobisi olan herkes iyileşir inşallah.

Görüşmek üzere.Herşey gönlünce olsun.

Seçkin
22-04-2013, 06:10 PM
1)Müzik hocası..ama TAMAMEN hayallerden bahsediosak,yurt dışında bir progressive metal grubu kurmak..orta derece bi ünlülükte :)

2)Anlamadım..o kişi de mi rahatsız biri olacak yoksa sadece bana destek veren normal biri mi?..
Aklıma gelen ilk seçenek,evleneceğim kişi..şu "erkeği çekip çevirme" mevzusu..
Kulağa biraz saçma gelebilir ama;sadece anlayışlı,özverili biri olması ile ilgilenmiorum..hatta bu özellikleri yarım yamalak bile olabilir..en önemlisi,gerektiğinde öfkesini,otoritesini,kısacası samimi duygularını ortaya koyabilecek biri olması lazım..
Bunu şöle düşün;
Çocukken,annenin yahut babanın sana kızdığı zamanlardaki tavırları..normalde aranda sınır olan birinin sana o şekilde davranmasını tasvip etmezsin..ya da izin vermezsin dielim..ama annen gibi,baban gibi,senin gerçekten iyiliğini düşündüğünden emin olduğun biri yaptığında,hiç sorun deildir..hatta oturup sonradan düşündüğünde,"iyiki yapmışlar" dersin çoğu zaman..
İşte bölesine samimiyet ve sevgi içeren bi yaklaşım olmalı..bana yanlışlarımı bağıra bağıra sölesin..küfretsin..yaptırım uygulasın.......yeter ki beni düşündüğünü,sevdiğini bileyim..gerçekten başka pek bişi aramıorum artık..
O kişinin,bi çok rahatsızlığımı iyileştireceğinden şüphem yok..ve aynı şey O'nun için de geçerli..rahatsızlığı varsa;yazdıklarımın tümünü ben de O'nun için yapardım..

3)Abicim,seni bilmiorum ama;benim için eski anlamını büyük ölçüde yitirdi aslında..yani mutsuz bi hayat yaşarken,önceki mesajlaşmamızda yazdığım gibi,"ağrı kesici" den öteye gidemior artık..
Düşününce sana çok özeniorum şu an..hız tutkun,müziğe karşı hissettiğin heyecan..hala içinde gençsin..insanların bi çoğu yüzüme bakınca "ne genç gösteriosun" derler..ama ben hiç mutlu olmam..çünkü asıl gençliği yitirdiğimi düşünüorum..
İdeallerim gerçekleşirse,eski müzik heyecanımı o an yakalarım..

4)Bence artık bu sorunun cevabını biliosun :)

Seçkin
22-04-2013, 07:17 PM
Şarkı konusu olarak genelde ayrılık şarkıları dinliyorum,oysa hiç kız arkadaşım olmadı ve ayrılık yaşamadım

Bi çok insan "ayrılık acısı" nı en tepeye koyar..

"Hiç ayrılık yaşamamışlığın" acısını bilselerdi,gerçek acı nası bişe,anlarlardı..

alevvela
23-04-2013, 06:10 PM
Merhaba Dante
Bu üç seçenekten hangisini seçerdin?
1.Para
2.Sağlık
3.Huzur

Bunlardan hangisini seçtin ise neden seçtiğini açıklarmısın?

Seçkin
23-04-2013, 06:38 PM
Merhaba alevvela...

1)Para

Bu,diğer ikisini beraberinde getirir..eminim şimdi 10 okuyandan 7-8'i,bunu gayet kendinden emin bi tavırla inkar edecektir..(saygı da duyarım)

Amma ve-lakin;gerçekler göz ardı edilseler de,hala orda duruorlar..

Çok ciddi bi sağlık sorunun var dielim..para yok..(olsa da çözmeye yetmio)..huzur zaten gitmiş..ee şimdi sağlığı seçtin,sihirli bi değnek dokundu ve kurtuldun..sora napıcaksın?..sağlığın var..paran yok..huzurunun büyük bi kısmı yok(çünkü paran yok)..nası yaşıcaksın?

Dielim bi şekilde para sorununu eşşek gibi çalışarak çözdün..(başka seçeneğin yok)..tabi bu süreçte doğru dürüst yaşamadın çünkü birikim/hazırlık yapman gerekiodu..+iş hayatı,gününün 3/4 lük bi kısmını da elinden aldı..

Bütün bunların üstüne,yetmezmiş gibi,bi sağlık sorunu daha ceryan etti(bi gün edecek,kaçış yok)
Ve o gün geldiğinde,ikinci bi sihirli değnek veren de çıkmadı..napıcaksın?..

Şimdi düşününce insan kendine şunu sormalı;
Sağlık/Huzur seçeneğini seçmek,ne işime yaradı?..30-40 sene daha yaşadım,tmm..ama ne yaşadım?..nası yaşadım?..yaşamasaydım,pek bi fark olur muydu..?

Kıssadan hisse...sağlıklı olup,bi hiç gibi yaşayacağıma;param olsun,istediğim şeyleri yapayım,istediğim gibi yaşayayım,varsın olsun erken göçeyim..

Biliorum,sağlık gitti mi,hiçbişeyin önemi kalmaz..
Ama zaten hiçbişeyin önemi yoksa,sağlık tek başına seni yaşatamıo be..