Orijinalini görmek için tıklayınız : ölmek istiyorum !
ayse nur
18-04-2013, 12:32 AM
nasıl anlatsam ne yapsam bilmiyorum .her gün biraz daha ölüyorum sanki . 17 yasındayım yasıtlarım gencligini yasarken ber her gece her gün baska birşeyle kendimi yıpratıyorum ölüme yakınlaşıyorum. 11 sene oldu 6 yasında tecavüze ugradım kimseye kimseye anlatamadım hep içime attım korktum bu sene psikyatristime ve psikologuma anlattım ama hic birsey olmadı onlara gore o kadar kolay ki bu tek benim basıma gelmedi tek ben degilim gelcege bak ama bunlar olmuyor hergün aglıyorum olmuyor gelecege bakamıyorum gecmise bir cizik atıp devam edemiyorum her saniye aklımda dün gibi lanet olsun ki... kimse beni anlamıyor ailem bilmiyor zaten anlatamıyorum istemiyorum anlatmak dışarıya adım atmaya korkuyorum seneye üniversite sınavına girecegim ama ben napacagıkm bu korkularla yeni bir hayat baska bir sehirde nasıl nasıl çok zor bir erkek arkadasım bile yok çünkü erkeklere güvenim yok nasıl güvenirim ileride nasıl bir evlilik yaparım bunlar hep soru işareti... tek istediğim bir sihirli degnek olsa unuttursa hiç yasamamış olsam hiç ...artık ergün ölümü düşünüyorum intihar edip ölmek istiyorum ben iyileşmek için kendimi yıktım gittim doktora anlattım ama onların bana dedikleri unut gitsin bu kadar kolay değil hiç kolay değil . kısacası bilmiyorum ama doktora gitmeme kararı aldım çünkü artık her gidişlimde iyiyim yalanını soylemekten polyanacılık oynamaktqn bıktım onun bana sürekli unut unut gelecege git demesinden bıktım birazda gercegi görsün anlasın ama boş . artık gitmiyecegim oluruna bırakıyorum ne olursa belki ölüm gelir belki ...
yorum
18-04-2013, 01:54 AM
sana bunları. yaşamana neden olan o mahlukat bunları okusa acaba anlarmiydi nasıl bir şey geride birakmis. sen hakkını helal etmesen acaba cennet diye bir yeri görebilir mi ? hiç sanmıyorum kesinlikle cezası oda bir şekilde çekiyordur belki. senin yasadiklarini acılarını görüp duyarsiz kalacak bir yaratıcı yoktur. senin için ne yapılabilir bilmiyorum ama buraya içini isteğin şekilde dokebilirsin. elimizden keşke o ani silme yetenegi olsa ama yok ışte. ama samimi belirtiyorum. bu durumun üstesinden gelebilecek bir potansiyel size mevcut olduğunu düşünüyorum. ve genelde de hislerim de yanılmam.
9 ŞUBAT
18-04-2013, 01:40 PM
Sevgili ayşe nur ,geçmiş olsun .
Sana ne diyecegimi bilemiyorum ama bir kaç oneride bulunabilirim .Olayları unutabilmek tamamen senin elinde ,yaşadıkların kolay şeyler degil .Ama mutlu olabilmek için bir şekilde bu acı olayı unutmasan bile daha az aklına getirmeye çalış ,tabi bunu yapabilmek çok zor çok zaman alan bir şey .Sabırla bunun ustesinden gelecegine inanııyorum .
Hayatta hepimiz ,çeşitli şekillerde sınavlardan geçiyoruz ,kimimiz senin yaşadıklarınal ,kimimiz hastalıkla ,kimimizde bambaşka şeylerle boguşup duruyoruz .
Bir atasözu var ,"yaratan kuluna asla taşıyamayacagı yuk vermez "derler .Kendine yeni yeni ugraşlar bulmaya ,mumkun oldugunca geçmişi duşunmemeye çalış .Geçmişi ne kadar az duşunursen olayı o kadar az hatırlarsın ,bu da senin daha az mutlu olmanı saglar .
En kısa zamanda yeni bir hayata başlamanı dilerim .
ayse nur
19-04-2013, 07:49 PM
işte en zoruda unutabilmek zaten ama hergecen saniye aklımda hergun birdaha yasıyormus gibi .. bıktım sıkıldım artık mücadele etmek değil pes edip ölmeyi tercih ediyorum
pinokyoo
19-04-2013, 11:09 PM
su kadar soyleyim sana seninle yukunu tasiyacak biri cikarsa ne ala yoksa hayat inanki ask tan ibaret degil baska bi yol ciz kendine evlnmk zorunda aciklama yapmk zorunda degilsinki baska bi idealin olsun kendine ait bi hayatin cizdigin bi yol mutlu edecek baska sebeplerin olsun etrafina bi bak insanlar evleniyorda ne oluyor sanki kim.kime ne derece fedakar su hayatta yasiyorsan kendin icin yasa unutma bi ogretmen ol ogrenciletin cocugun osun yada baska bisey ama seni mutlu etsin o kallese inat tutun ve yasa gunumuz gelene kadar beklicez surunerekde olsa
Denizmavisi
21-04-2013, 02:11 PM
Merhabalar,
Ayşe NUR yaşadığın olay gerçekten zor.Hele küçük bir yaşta böyle bir olay yaşamak,daha da zor bir durum.Okurken bile insan kötü oluyor.Tavsiye istersen,Allah'a inancını kaybetme,ölmeyi düşünme bir gün herkes zaten ölecek.Hayatta kalmanın bir yolunu bul,kendinden daha kötü durumda olanları düşün.Bence başka uzmanlara danış,herkes aynı bilgi ve tecrübede olamaz.Muhakkak iyi bir uzmanı bulacaksındır.İnşallah üniversite sınavını kazanıp,öncelikle kendine ve insanlara faydalı olacağın bir bölümü bitirirsin.Kimse senin yaşadıklarını senden daha iyi anlayamaz.O bahsettiğin sihirli değnek senin içinde,insanın yaşadığı böyle olumsuz durumları unutması zordur.Her akşam yatarken,sabah kalkerken,gün içerisinde bunlar aklımıza gelir.Her an bu kötü anıları düşünürüz.Ama geçmişi düşünmemenin,geleceğe umutla bakmanın,yaşadığımız anın değerini bilmenin bir yolu bulmalıyız.
Her kolaylıktan sonra bir zorluk,her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.Bu durumu aşmak birden olmayabilir,ama işinde iyi bir uzmanı bulup,onun yardımıyla bu durumu zamanla aşabilirsin.İşinde iyi bir uzman, bulmayı ihmal etme.Burada benim birşeyler yazmam tavsiyelerde bulunmam çok basit.Çünkü senin yaşadıklarını hiç bir zaman bilemem,bunu ancak sen bilebilirsin.
Yaşın gençken,sorunlar dahada çoğalmadan,sorunları aşmanın bir yolunu bul.Bu dünyada en büyük zorluklara marus kalanlar genelde Allah'ın sevdiği kullarıdır.Hayat bir imtihandır,ve zor bir imtihandır.
Allah'a inancını,umudunu kaybetme.Allah sabır versin.En kısa sürede sorunlarını çözmen dileğiyle.Her şey gönlünce olsun.
mustafacamci1977
21-04-2013, 04:37 PM
öncelikle yaşadıkların zor .........ama ölümü istetecek bir neden değil bunu unutma ......
nedenıne gelince ( o insan kılıgındakı yaratıgın 6 yasındakı bır cocuktan faydalanmak ıstemesınde senın hıcbır sucunun bulunmadıgıdır)
kesinlikle ve kesinlikle senin suçunun olmadıgı bır olayda neden kendını hayatın geri kalan dönemlerinde güzel günlere adım atmak yerine ölüme odaklıyorsun ?
o şerefsizin seni bu denli uzecegi kimsenın aklına gelmeyecegi gibi
aklına gelmeyen dahada buyuk bır olay var ( belkide hayatında ömür boyu seni isteyecek bir insan seni bekliyor )
bak kardeşim hiçkimse aynı degıl ..... yeterki sen kişiyi analiz etmeyı bıl
bak sana bir örnek
hayatta bazı insanlar var ki niyetinde ciddi ise açık bariz belli eder
niyeti evliliktir heyecan aramaz hayatı dolambaçlarla dolu degıldır ........
yenı bır ortama gırmek uzeresın sanırım
sınavlara ıyı yuklen ve inşaallah meslekı hayatın için guzel bır tahsıl yapma olanagını yakala
ve şunu unutma bu dunya hayatının bazı olumsuzlukları sebebıyle gerı kalan olumlu şeylerı elınden kaçırma
utanmayı kim hakediyorsa o utansın ..............
sen hayata son nefesını verene kadar sıkıca tutun ....tutun ki bu o insanın en buyuk cezası olsun
ahiretteki cezasına gelince YÜCE RABBİM zaten onun yerını rezerve etmiştir merak etme sen .......canını sıkma ileride bana hak vereceksın
Allah herzaman yardımcı olsun
tedavi
21-04-2013, 09:57 PM
bu dünyada bayan olmak çok zor
anlıyorum sadece konuyu açan kişinin yazdıklarını okudum cevaplara bakma zamanım yok ama
sadece şunu öneririm.. manevi reçete hazırla kendini.. hergün belli vakitlerde kendi ruhuna
hangi surenin iyi geldiğini hissediyorsan onu oku.. insanız faniyiz.. bu dünyada neler neler oluyor
insanları öldürüyorlar aç kalıyorlar yetimler anasız babasız biz bayanların çektikleri gerçekten çok zor
ama bizim bir yaradanımız var o bizim sahibimiz ona güvenip ona dayanacağız ruh sağlığımızın
ayakta kalkması için.. sakın nasıl evlilik yaparım gibi yanlış düşüncelere kapılma
bu düşünceler insanın hayatında yapacağı tercihleri etkiler.. bu çok önemli.. gönlünü geniş tut
ondan sonra bundan sonrası için ne yapabilirime bak.. bizim yanımızda 2 tane meleklerimiz var her zaman
her daim iyi niyetli ol pozitif ol herşey çok güzel olacak.. ama dediğim gibi reçeteni yap mutlaka..
mutlaka bir psikolog kontrolünde ol.. hoslanmadığım kişilerin yanında olma.. olmak zorunda değilsin bu akraban bile olsa
sevdiğin arkadaşlarınla takıl.. şurasını asla unutma çok geçerli bir meslek edin. sor soruştur en iyi yapabileceğin birşey
olsun Allah çalışana verir.. üniv yide okursun çevrede edinirsin güzel bir işe girdin mi rahat edersin inş..
sıkıntıların geçer kendini mesleki anlamda iyi donat yalnız.. sana ablan olarak bunu öneririm...
ayse nur
22-04-2013, 12:06 AM
yorumlarınız ıcın cok tesekkur ederim bilmiyorum sadece bir yıldan az kaldı bu kafayla ne kadar calısabilirsem
ayse nur
22-04-2013, 12:13 AM
yazdıklarınız cok güzel seyler ama olmuyor iste saplanım kalmısım cıkamıyorum
phenomenon
22-04-2013, 12:15 AM
Söyleyeceklerim ne kadar etkili olur bilemiyorum ama; bir psikolog adayı olarak sana söylebileceğim şey, "unutmak" olmaz. Önemli olan onunla başa çıkman.Tabi ki kolay bir şey değil yaşadığın, bir insan istemediği bir şey yapınca alt tarafı dışarı çıkmak bile olsa nasıl mutsuz oluyorsa bu daha büyük bir şey. 17 yaşındasın ve hayatının en güzel dönemleri .önünde o kadar güzel yıllar var ki ... Ama; önce insanlara güvenmeyi öğrenmeli ve kendine işkence çektirmeyi bırakmalısın.Evet yaşadıkların kolay şeyler değil, sürekli aklına da geliyor olabilir ama; birilerine fırsat vermelisin sana bunları hatırlamak yerine güzel anılarınızı hatırlatacak şeyler yaşatması için. Hem her acı olgunluk getirir bir de şu açıdan bak; bir çok yaşıtın çocuk gibiyken kimlik bunalımı yaşarken, sen erkenden bazı şeylerin farkına varıp, ne istediğini bilmesen de istemediğinin ne olduğuna karar verebilerek, karakterini az çok oturtabilmişsindir.Hedef koy kendine, hayatta ne yaparsan mutlu olursun ? insanlara yardım etmek seni mutlu etmez mi ? Derneklere gidebilirsin mesela ... Maneviyat en güzel travma atlatıcak etkenlerdendir tabi ki inançta bir şeylere inanmalısın ... ilerisi için isteklerin ve onları yaşamak için heyecanın olmalı ama; 17 yaşında ölürsen , öbür dünya nasıl bir yer bilmiyorum ama ; geri dönüp bakabiliyorsundur elbet , bu dünyada naptın , ne bıraktın bunları cevaplayabiliyor olmalısın.
phenomenon
22-04-2013, 12:18 AM
Ve psikoloğun ile psikiatrına devam etmelisin. Kimseyle konuşamadığın şeyleri onlarla paylaşmak (ki insan duygulaırnı çok iyi anlayan biriyle) iyi gelecektir. Psikiatrda biraz daha kolay atlatman için ilaç vermiştir zaten onları da kullanırsan hem sınava hazırlıkta da odaklana bileceğin tek şey sınav olur.
ayse nur
22-04-2013, 09:32 PM
yani su an ikisinide bırakmak istiyorum dediğim gibi kendimi yıktım güvendim ikisinede anlattım ama ne oldu ne degişti hicbirsey degişmedi bana sıradanlıkla unutucaksın umutla bak hersey gecicek bu kadar kolay olamaz
yorum
22-04-2013, 10:25 PM
ayşenur doktorlar zaten sana birşey soyleyemez. sadece sende seni farkettirirler.
ayse nur
22-04-2013, 10:37 PM
ama ben bir nebzede iyileşmel için umutla gidiyorum para dokuyorum ama olan degisen hicbirsey yok
yorum
23-04-2013, 12:25 AM
ayşenur senin yasadiklarina benzer şeyler yaşamış bir arkadaşım var. 16 yaşın da oda inancı yok ve intihar edecek büyük ihtimalle. ben ona nasıl yaklasmaliyim? ona neler soylemeliyim ve nasıl hayata bağlayacak birşey bulmalıyım. şuan senin yazdıklarını okuyor olsan neler söylerdin. senden bu konuda yardım istiyorum.
o kimseyle pek konuşmaz forumlara girmez mesela. gidisati kötü ne yapmalıyım.
ayse nur
23-04-2013, 12:30 AM
öl kurtul derdim gercekten cunku hayat bu yaşta oyle bir noktaya getiriyorki inancın baska seyler aklına gelmiyor sadece ölümü düşlüyorsun ölüü kurtulmak
yorum
23-04-2013, 12:37 AM
hiç mi çıkış yolu yok diyorsun umut yok mu ?
yorum
23-04-2013, 01:03 AM
ayşenur sen biraz düşünsen hiç mi güzel birşey yok acaba böyle bir durum yaşadıktan sonra ölmekten baska çare yok mu ?:(
Kimene
23-04-2013, 02:49 AM
ama ben bir nebzede iyileşmel için umutla gidiyorum para dokuyorum ama olan degisen hicbirsey yok
ayse nur;facerin kullanmadım ama 2 yıldır bende okb tedavisi görüyorum sanki hiç bitmez gecmez gibi geliyordu batmıstım batıyordum ama 10 ay önce tanıstıgım doktorum sayesinde sııkı bir tedavi planında prozac kullanmaya basladım ve su an hic bir takıntım yok denecek kadar az
Sevgili Ayse nur, iki baslik altinda ki, bu iki farkli mesajini hayretler icinde okuyorum...Hangisine inanmam gerektigi konusunda tereddutler ya$amaktayim..Umarim bu konuda bizi aydinlatirsin..
Saygilar
ayse nur
23-04-2013, 12:18 PM
ne konuda aydınlatıcam seni acaba? okb tedavisi bende gördüm ki halen görüyorum bende gecmez derken gecti aynı senin gibi prozac sayesinde gecti ama buna sevinsem ne olacakki keske omur boyu okb ile yasasam ama su travmayı yasamasaydım şimdi bu derin yara ile cebelleşmek çok daha zor
ayse nur
23-04-2013, 12:20 PM
bir kadının hayatını elinden alınıyor ruhuna h,iç kapanmayacak yaralar acılıyor bu yara ile hayatını nasıl devam ettirir nasıl güvenir nasıl korkularını yener nasıl yasar empati kurun o kadar zor ki hele bunu cocuk yasta yasamak hiç biir şey bilmiyorsun ama kötü birşeylein yapıldıgını biliyorsun utandıgınn için söyleyemiyorsun yıllarca kanatıyorsun cok kötü allah düşmanıma vermesin
Symphonic
23-04-2013, 12:31 PM
ölmek sana bir şey kazandırmayacak belki öleceksin sonsuz bir uyku belki dirileceksin sonsuz bir günahın içinde olacaksın ama bunu sana yapan hayatına devam edicek bunu mu istiyorsun? anlıyorum seni emin ol anlıyorum aynı yaştayız nerdeyse aynı stres aynı sorunlar bende de var tek tavsiyem her ne kadar kendim uymasamda sen uy bu sınav senin kurtuluşun olur.
ttolga1111
23-04-2013, 12:42 PM
ailenden veya çok yakınlarından birinde olsaydı dahamı mutlu olurdun.onlar için sevin bari
Denizmavisi
23-04-2013, 08:02 PM
2436
Merhabalar,çok zor olsada her zaman hayatta çıkış yolları vardır.
ayse nur
23-04-2013, 08:23 PM
ama cooook zor
Denizmavisi
23-04-2013, 10:12 PM
Merhaba, Ayşe NUR.
Biliyorum,çok zor ama mücadele etmelisin.Benimde başkaları için çok basit olan, fakat yapamadığım şeyler var.Bunun için mücadele etmeye çalışıyorum.''Hayat bisiklete binmek gibidir,pedal çevirmeye devam ettiğiniz müddetce düşmezsiniz.''Bu durumu yenmen için muhakkak çeşitli yollar vardır.Önemli olan mücadeleyi bırakmayıp,çıkış yolunu bulmak.
Çıkış yolunu ancak sen bulabilirsin,bunun cevabı sende.(Tabii iyi bir uzman desteğiyle).Gittiğin uzman sana iyi gelmemiş olabilir,ama sen sadece sana iyi gelmeyeni buldun.Sana iyi gelecek olanı bulman gerekiyor.Ben de hayata pek olumlu bakan birisi değilim.Ama hayatta sahib olduğumuz,olumlu şeylere bakmalıyız.Muhakkak olumlu şeyler vardır.:)
Gelecek için güzel şeyler düşün,düşünemiyorsan sana gelecekle ilgili güzel şeyler düşündürücek insanları bulmaya çalış.Dünyada iyi insanlar var.Sayıları belki az olabilir,bilmiyorum.Güzel bir hayat için öcelikle adım atmalısın.Nasıl olumsuz düşündüğümüz de olumsuz şeyler başımıza geliyorsa,olumlu şeyler düşündüğümüzde de başımıza olumlu şeyler gelir.Keşke uygulamak yazmak kadar kolay olsa,ama imkansız değil.
Her şey gönlünce olsun.:)
prenses
23-04-2013, 11:47 PM
merhaba aysenur..
yazdiklarini ve cevaplarin bi cogunu okudum
ve sana sunu sormak isterim..
bu yasadgini hala senden baska kimse bilmiyor sanirim ?
yani ailen ? haberleri yok ?
onlara söyleseydin , sence nasil tepki verirlerdi
ayse nur
24-04-2013, 03:52 PM
sadece doktorum ve psikologum biliyor baska kimse bilmiyor. küçük bir çocuktum korkuyla o zaman soyleyemedim korktum şimdi ise aradan 10 yıl gecmis söylesem ne degisecek ne farkedecek eminmki ailem beni daha da kötüleyecektir sus sakın aman diye
prenses
24-04-2013, 07:34 PM
sadece doktorum ve psikologum biliyor baska kimse bilmiyor. küçük bir çocuktum korkuyla o zaman soyleyemedim korktum şimdi ise aradan 10 yıl gecmis söylesem ne degisecek ne farkedecek eminmki ailem beni daha da kötüleyecektir sus sakın aman diye
ailenle paylasmak yinede rahatlatmaz mi seni ?
yani tabi ögrenince sana siddet uygulayacak bir ailen yoksa..
sana destek olmalarini isterdim.. bunun sana cok iyi gelecegini düsünüyorum...
yorum
24-04-2013, 11:47 PM
ayşenur bu durumları yaşamış ve nasıl atlatan insanların hayatlarini oku. bu konuda madur insanlara destek çık. ve özellikle saplantı konusunu çok güzel bir şekilde irdeledi. başka bir bakış acisi senin için gerekli.
ayse nur
25-04-2013, 01:58 PM
yani soyleyemem bana destek degil köstek olurlar kapaklattırmaya calısırlar
ayse nur
25-04-2013, 02:00 PM
bu durumu yasamıs insanların hayatlarını okudugumda dahada berbat oluyorum internnet birçok blog var forum var giriyorum herkes ölmek istiyor oyle bir acı ki bu
yorum
25-04-2013, 06:58 PM
ben bu tavsiyeleri verirken atıp tutarak vermiyorum. bu tür şeyi yasayip doktor olmayı başarmış hayatını sürdüren tanıdığım insan var. evet hayatında bazı şeyler tam oturmayacak belki ama yasamdan da soyutlanmıyor. ve her yaşadığı olumsuz şeylere dahi ayakta kalmayı hedeflemis. öğretmeni tanıdıkları insanlar tarafından yurtta bir kaç insandan bu pis şeyi yaşamış. ama bu yasadiklarina rağmen eğitim hayatını çok üst yere tasimaya karar vermiş. bu şekilde birilerine faydalı olmak ve kendine yetebilmeyi başarıyor. belki söylediklerim basit geliyordur bilmiyorum ama sonuçta sen yaşadığın için ne iyi gelir ne gelmez bilemiyoruz.sadece fikir yurumeye çalışıyorum.
prenses
25-04-2013, 09:41 PM
yani soyleyemem bana destek degil köstek olurlar kapaklattırmaya calısırlar
ne desek bir cikis yolu göremiyoruz sende ayse nur..
iyilesmek istemiyorsun gibi sanki..
biraz daha olumlu baksan yazilanlara.. hemen kesip atmasan..
kestirip attikca sen, cözüm yolu bulmakta cok zorlasiyor...
Kimene
26-04-2013, 03:36 PM
bu durumu yasamıs insanların hayatlarını okudugumda dahada berbat oluyorum internnet birçok blog var forum var giriyorum herkes ölmek istiyor oyle bir acı ki bu
Sevgili Aysenur,
Benim actigim basliga bir goz atip, fikirleri yazmani rica ediyorum senden..
ayse nur
26-04-2013, 04:26 PM
olumlu bakamıyorum ki iyileşmek de hiç gerçekci degil boyle bir durumda
alevvela
26-04-2013, 07:48 PM
Merhaba Aysenur, çocuk yaşta yaşadığın o olay seni depresyona sürüklemiş.
17.yaşınında verdiği ağır ergenlik dönemi geçiriyor olabilirsin ,geçmişin arkanı bırakmaz başkasıyla paylaşsan paylaştığın kişi ne kadar güvenilir olacak.
Uzun yıllar geçmiş olayın üstünden profesyonel yardım al kesinlikle geleceğin için önemli,
hayatın baharındasın kendinde çözüm olduğunuda unutma.
Hayat devam ediyor acısıyla tatlısıyla.....
Ayaklarını sağlam bas başını dik tut sen SUÇLU DEĞĪLSĪN .
ayse nur
26-04-2013, 10:14 PM
yani alev aslında istedigim bu kimse anlamıyor herkes unut unut sil yani olmuyor gecmiş bırakmıyor ben artık unut sil denmesinden bıktım