Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 19 yıllık bir okb li olarak merhaba

mercilessbjk
11-03-2012, 08:41 AM
Merhaba arkadaşlar ben bu foruma yeni üye oldum.

Çocukluğumdan beridir süregelen bu rahatsızlığın öncelikle kısa olarak size tarihçesini anlatmak istiyorum.Ben su an 28 yasındayım bu rahatsızlıkla tanıstıgım yas 9 veya 10 yaslarında yaklasık 19 senedir bu rahatsızlıkla pencelestim durdum, zaman ne cabuk gecmis.

Çocukken bende panik atak olarak seyretmisti bu hastalık.Adanada balcalı tıp fakultesinde tedavi olmustum.O zamanlar cocuklugumuzun verdiği heyecan neseyle cok üstüne düsmüyoduk unutuyoduk.

Evet üniversite basında yurda yazıldım 6 ay kabus gene panik atak sıkıntıları nese üniversite 4 sınıfa kadar bir sorun olmadı cok güzel gecti benim 3 sene hayrett :D son sınıfta iken bir gün ilginc bir olay oldu lavabodayken ellerimi sıkca yıkamaya üstüme sıcrayan sulara takar olmustum durduk yere aman baslamıstı hic daha bilmiyordum böle seleri duymamıstım okbb nin özellikleri kim okbdir nasıldır takıntı nedir bilmiyordum..Evet temizlik baslamıstı ellerim catlıyordu resmen günde defalarca yıkardım üstüme su sıcramaları vs....daha bir cok sey.

Üniversitem uzadı takıntılarım ve bazı baska problemlerim yüzümden 6 sınıfta bitirdim ve 5.6.sınıflarda takıntıların biraz artmıştı.Bir gün evde otururken kız arkadaşımla internet üzerinden bilgi yarışması cözüyordum çıkan soru suydu''toplumumuzcada bilinen sıkça el yıkama rahatsızlığı olan hastalığın adı'' abovvvvvv kız arkadaşım bana ben ona bilgisayar bana soru beynime bakıyordu sasırıp kalmıstık :D hemen soruyu es gectim kız arkadaşım anlamıstı o da farkına vardı cünkü elimi devamlı yıkadığımı banyoda cokca zaman harcadığımı biliyordu.Sonra bilgisayardan uzaklastım bir sogukluk oldu evde cekyata uzandım arkamı döndüm ve düsünmeye baslamıstım eyvahhh dedim iste ben rahatsızım oglum bu kadar moralim sıfır ev buz gibi küstüm hayata bitmistim bir anlık oldu soke ugradım nese üniversite bitti ben memlekete döndüm hic tedavi olmadı keske o zamanlar olsaydım.

Memlekette hic arastırmadım rahatsızlığımı fırsatım olmadı üstüne gitmekten korktum zaten (bu arada küllükte bir sigaramı yeni yakmısken digerini yakmısın:) ) Memlekette baska takıntılarım basladı durduk yere oluyordu öğrenme değil bunlar.Cizgi ama siddetli degil bir yere bir kac defa bakma vs..Birini atlatıyordum diyordum oh rahatladım cünkü bizi kompulsifler rahatlatıyordu o dönem ondan sıyrılıyordum bir süre sonra tekrar veya farklısı baslıyordu.Aradan zaman sonra iş hayatını atıldım bu sefer hayat dahada zorlastı.Hastalığı araştırmaya karar verdim.Baktımki benim gibi nice kardeşim bu hastalığın muzdaribi olmuslar cok üzüldüm.Gerçektende herkesin takıntılarını ve üzüntülerini duydukca onları kardeş gibi gördüm.Her okblinin dediği gibi bu hastalık çok zorrrrr çok.Tanıyı koydum okbliyim hemde okbnin herşeyini yaşamıs biri olarak(sadece duvara veya baska bir nesneye vurmayı yasamadım).Tabi okbnin belirgin özellikleri olanlardan bahsediyorum.Sundan bahsetmedim daha önceleri vesvese denilen seydenden cok müzdarip oldum gusul absesti banyoada gecirilen saatler.....Son 2 senedir ugraştığım diger takıntılar ise bulaşma bu da kendiğinden oluştu pislik tarzı seler .Açtım dinimizde necasetten taharet konularını öğrenmeye basladım büyük eksiklikmis hayatımda benim çok iyi geldi bulaşma obsesyonuma bunlar cok azalttı ama bu sefer baska seleri ortaya cıkardı.Afedersiniz idrar olayını eskiden dikkat etmezdim ama simdilerde cok rahatsız olduğum durum beni en cok etkileyen durum.Çamaşır makinasının dili olsada konussa diyelim :).Sırf bu idrar bulasması yüzünden.Son 6 aydan beridirde 2 sey ile savasıyorum ve halen atlatmıs değilim ve atlatamıyorum.Şimdiye kadar herşeyi atlattım fakat bu kadar savas vermemistim.Birincisi önceki cümlemde bahsettiğim ve ikincisi 6 aydan beridir düsüncelere takılmam.Onuda kısaca anlatayım.Aklımdan birine karsı gecen kötü olup olmadığı bilmediğim bir düsünce sonrası tövbe çekmem .Düsüncelerimi birine söylemekten artık korkar oldum.Atıyorum yorum yapacam ama 50 defa düsünüyorum kelimeleri seciyorum fakat söylemekten korkuyorum zaten düsüncelerimi ara sıra tam aktaramıyorum.

mercilessbjk
11-03-2012, 08:42 AM
Beynimiz bu takıntıyı öğrenmis vazgecmesi bilmiyorum nasıl olacak ama ilac tedaviside aldım isimle birlikte yürütemedim bırakmak zorunda kaldım 1 2 ay kullandım ama düsüncelerimi cok değiştirmedi sadece bir kaç takıntımdan uzaklaştırdı ama yenileri ortaya cıkmaya devam etti.Simdileri ise hergün yeni bir umutla bu hastalığı tam olarak nasıl kendimde bitirebilirim diye düsünüyorum ama umutluyum fakat bunca zaman bitmeyen bir rahatsızlık beyni resmen ele gecirmis emmiş sömürmüs nasıl biter diyede olumsuz düsüncelere kapılmıyor değilim.Suna inancım sonsuz bir cok takıntıyı teke indirmek bunu basarabiliriz.
Simdi elimden geldigince bir cok asamayı nasıl atlattığımı yazmak isterim..

1-El yıkama rahatsızlığı-----Su herşeyi temizler.Vucüdumuzunda mikroplara ihtiyacı var.Sabun kiri kaldırır su ile birlikte 10 saniyede elimizden akar lavoboya karısır.Her seferinde yıkama dakikalarımızı veya saniyelerimi en asgariye indirmek.Gerekirse bazı durumlarda sabun kullanmamak lavobo haric.Cünkü bazı okb hastaları yemekten sonrada eli kirlenmese bile sabunla yıkamak zorunda kalıyor.Su temizdir herşeyi arındırır.Derimizden akar gider bir kir varsa su ile.Ama önemli olan alıskanlıklarımız planla yaparsak sorun kalmayıp hayatımızdan zamanımızdan calmaz.Ben örnek olarak en asgariye su sekilde indirdim.Düzenli yemekten sonra sabunsuz cok yaglı degilse ellerim su ile,dısardan geldiğim zaman bir defa sabun ile ama bir sefer fakat dikkatli en asgari sürede.Tuvalletten sonrada herkesin kendi baslı basına kuralları var.Bizim taktığımız temizlik takıntılarında bircok insanda oldugunu biliyoruz fakat onlarda hasar yok bizde bir hasar var.Bizde olmayıpta bir cok insanda olabilen takıntılarda cok raslanır.

2-Bulasma rahatsızlığı-Eger dini olarak cok rahatsızlık duyuyorsak bu konuda hadislerimizi okumak önemli.Bir çok okb hastasında su bulasma takıntıları mevzup iste meni idrar gibi oradan oraya oradan oraya bulastı diye bir zincirleme yaparlar fakat normal insanda bunu yapıyor ama bizim gibi günlerce takmıyor buradada su devreye girmesi lazım kuruyan bir pislik 2 3 bir yere bulasmaz.Sadece ilk yeri yıkasak bize kafi idrar konusunda sunu okumustum idrar veya meni gibi insandan cıkan seler kuruduktan sonra daha fazla bir yere bulasmaz bence diger pislikleri bu anlamda değerlendirmek gerekir.Bence bulasma psikolojinde dinimizden faydalanmak çok çok önemli dinimiz herşeyi Allah herşeyi bilir.Bu konuda detaylı araştırmalar yapabilir notlar düsebilir aralıklarla onları okuyabiliriz.

3-Kontrol etme-Biz onca zamanlar bu hastalağı müzdarip olmadan önceleri ocakta veya kapıda bir seler olmamıstı simdi mi bir seler olacak her bunu yaptğımızda ise yav beyin bana böle oyun oynama ben güclü bir insanım beni yıkamazsın zamanımı calamassın bak ben bir kere kontrol ettim seni zaten ama cok zorlanıyorsanız kontrolde ilk kontrol ettiğinizde sağlam edin olsun belki 5 sn belki 10 belki 20 sn.ama ondan sonra tekrar öle bir süpheye düsersen ne kadar güclü bir insan olduğunuzu eski mutlu günlerinizi hatırlayın iste ben eskiden oydum simdide oyun ben böle selere oyuncak olmam diyin.

3-Vesvese:Vesveseyi bilirizki seytandandır.Dinimiz bize neyi emretmisse onu uygulamak zorundayız.Temizlikte ne demis sunları sunları demis biz gerisini bilmeyiz bizim tek bir kitabımızı var Kur'an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin bizlere yol gösterecek bir cok hadisi var.Biz onlara uyarız.Kendi kendimize yeni kurallar yaratamayız.Biz ki bir abdesti kuralına göre alıyorsak herşeyi kuralına göre yapıyorsak seytan bize nasıl vesvese verebilir.Biz bilemeyizki bir seleri yerinde yaptığımız zaman Allah kabul etmez veya kabul eder biz üstümüze düseni uygun olarak yaparsak gerisini Allaha havale etmeliyiz ve vesvese arkadaşların tavsiye ettiği gibi dualar onu söndürür.

4-Batıl inanclar:Arkadaşlar acın bakın araştırın dinimizde batıl inancların yeri yoktur.Yok iste sunun altından gecme gece ayaklarınla oynarsan söle olur.Bunlar aslı olmayan adı üstünde batıl.Eger saglam bir dini inancımız var bunlara kesinlikle kulak asmayın.

5-Kendine veya yakın birine kötü bir sey gelecek düsüncesi:Arkadaşlar bundada dini bilgilerimiz öne cıkar.Herşey Allah'ın takdiridir.Ecelimiz bellidir.Su söle olacak bu böle olacakta bunlar olmuycak diye bir düsünce yoktur.Ecelimiz ne zaman gelirse ondan kacıs yoktur.Kendimizce bence böle yargılarda bulunmamız gerekir.Ölüm hastalık Yüce Allah'ın takdiridir.Bir hastalığı Allah vermizse gene Allah alır.Son zamanlarda sütlücede olan çevik kuvvet otobusune bombalı eylem gerçekleştirilecekti.Bir insaaat iscisi motosikleti farkında olmadan bir yerden baska bir yere koymus islerini eglelliyor diye felaketi önledi adam sagolsun.Bunlar Allah'ın takdiri.Biz kendimizce bence suraya vurup ya da sunu söle az yapıp 2 defa daha yapıp hadi 1 defa daha olsunda öle olmasın diye bir yargılamada bulunmamız bir şeyi değiştirmiyecektir.

6-Simetri:Bu hastalıkta en önemli yol kendimce biraz daha dağınık olmak.Üstüne gitme taktiği yani.Geçenlerde arkadaş evinde baktım kahve fincanları düzenliyor gidiyor geliyor uzaktan bakıyor yakından bakıyor.Rafta tuttum elinden dur dedim daha bak hasta olursun fazla ugrasma.Normalde takıntı kisilik degil ama normal insalarında bircok takıntısı var.Soran olursa muhabbetlerde cok gecer düzen tertip bende kardeşim biraz dağınıgımdır ama temiz insanım denilebilir ve beyni o noktaya alıstırabilir uygulanarak tabi.

Kusura bakmayın cok uzun oldu ama hepimiz kardeşiz bu hastalıkta bende halen bir ufak takıntıyla bogusuyorum benim tek takıntım kaldı ilacsız yendim hepsini o da düsünce fikir takıntıları onuda umarım sizlerin yardımıyla atlatabilirim.Biz okb hastaları tıpın bu hastalıkta yetersiz kalmasıyla birbirimize yardım ederek sorunlarımızın üstesinden gelecez.Umarım Allah'ın izni ile daha güzel günler bizleri bekler.

Hergün güneş doğar yeterki açık olsun perdeler....

Yigit
25-04-2015, 01:09 AM
Yazmayayım diyorumda konu hoirtlatmaktan spam yapmaktan başka bir işe yarıyormusun?

aslan92
25-04-2015, 10:14 PM
Yazmayayım diyorumda konu hoirtlatmaktan spam yapmaktan başka bir işe yarıyormusun?

Yiğit ben ilk kez gördüm gerek yok böle cıkışlara

Yigit
26-04-2015, 04:04 PM
Yiğit ben ilk kez gördüm gerek yok böle cıkışlara

Dikkat etmemişsin abim ben güncel konu diye girdim baktım bu cevapla birlikte benim 2dk mı çaldı ki kendisi 2dk mı vereceğim ahlak ve insanlık düzeyine sahip değil.

aslan92
26-04-2015, 05:19 PM
Dikkat etmemişsin abim ben güncel konu diye girdim baktım bu cevapla birlikte benim 2dk mı çaldı ki kendisi 2dk mı vereceğim ahlak ve insanlık düzeyine sahip değil.
sende benim 1.5dk mı yedin onu ne yapıcaz böle şeyleri takma yiğit

9 ŞUBAT
27-04-2015, 05:39 PM
Takıntıların ortaya çıkmasının nedeni yaşadığımız yada yaptığımız şeyleri fazla düşünme sonucu beyinin şartlanması .Beyin bir kere şartlandıktan sonra istesek de istemesek de bu duruma engel olamıyoruz .O yüzden yaşadığımız ne olursa olsun fazla duşunmemeye kafadan uzaklaştırmaya çalışmalı .