Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düşünce paradoxu

reloaded
05-02-2012, 02:35 AM
Merhaba arkadaşlar pazartesi bir psikoloğa görünmeyi düşünüyorum. Belki sorunum o kadar büyük bir sorun değil ama birebir paylaşacağım bazı durumlar da var. Şimdi asıl konuma gelelim. Sanırım bu yaşadığım paradox beni delirtecek, sorunun fakrındayım ama çözemeyorum. Ergenlik döneminde kişilik araryışı başlıyormuş ben 16 yaşındayım 17 ye azıcık bir süre kaldı. Başka birinin yanındayken sanki farkında olmadan onun kişiliğini benliğini alıyorum. Sosyal fobisi olan biriyle dolaştığımda sosyalleşmeden çekiniyorum. Sosyal alanı geniş olan biriyle takıldığımda sosyal etkinliğin bir günde değişiyo. Bu değişim süreçlerini nasıl atlatabilirim. Sanırım kişilik yapım oturmadı bu ne zaman biter yaw, uygun bi kişilik arıyorum belli ama nasıl birşey aradığımı da bilmiyorum ki çok garip bi paradoks. Sizler ablalarım abilerim geçtiniz bu yollardan. Nedir psikolog şartmı yoksa kendimi motive edebileceğim birşeyler kitap vs varmıdır?

teşekkür ederim..

shafak
05-02-2012, 06:18 AM
Düşünce paradoxu.

Her ne kadar paralı işlerde muhasebeciler daha yetkili iseler de; ben de haddim olmayarak, fikrimi açıklamaktan geri kalmayacağım.
İçinden geçmekte olduğun gelişim döneminde bu tür şeyler normal olarak kabul edilebilir. Yine de kişilik yapını oturtmak ve süreci hızlandırmak adına enaz 21 gün süreyle hergün; özellikle gece yatmadan hemen önce; aynada gözlerinin içine bakarak, enaz 21 defa "Bana yakışan sağlıklı ve doğru kişiliğe; sağlıklı ve hızlı bir şekilde bürünmeyi seçiyorum." cümlesini söylemeni tavsiye edebilirim.

anduril
05-02-2012, 06:28 AM
Her ne kadar paralı işlerde muhasebeciler daha yetkili iseler de; ben de haddim olmayarak, fikrimi açıklamaktan geri kalmayacağım.
İçinden geçmekte olduğun gelişim döneminde bu tür şeyler normal olarak kabul edilebilir. Yine de kişilik yapını oturtmak ve süreci hızlandırmak adına enaz 21 gün süreyle hergün; özellikle gece yatmadan hemen önce; aynada gözlerinin içine bakarak, enaz 21 defa "Bana yakışan sağlıklı ve doğru kişiliğe; sağlıklı ve hızlı bir şekilde bürünmeyi seçiyorum." cümlesini söylemeni tavsiye edebilirim.
neden 21 alışma sürecindeki önemli bir rakam olduğu için mi?
naçizane fikrim şu ki biz insanlar hayatımız boyunca etkileşim halinde oldugumuz için farketmesekte insanlardan bazı huyları kaparız heleki ergenlikte abartmaya luzum yok

mustafakartal
05-02-2012, 12:03 PM
bu bir problem değil. herkeste olur.

reloaded
05-02-2012, 01:52 PM
hmmm, @mustafakartal ben bi deneyeyim bunu. sonuçları burdan paylaşırım. Peki ya üşengeçlik nasıl atlatılır, yada birşeye bağlılık bu bağlılık yanlış anlamayın sigara alkol vesayire değil zaten kullanmıyorum böyle şeyler. Sadece bilgisayara oturduğumda kalmak istediğim zamandan çok daha fazlasını geçiriyorum ve zamanın geçtiğini farkettiğimde zaten geçmiş geçiceği kadar diyerek yoluma devam ediyorum. Bu davranışlarımda kurtulmanın yolunuda 21 gün yöntemi ile denemem de fayda olur mu?

iLgiNc
06-02-2012, 12:45 AM
Hayatina iyi karakterleri dahil edersen, mutemadiyen sende dogruluk uzerinde gelisirsin. Tabiki kitap okumak cok ise yarayacaktir.
Kendini elestir, ben kimim nasil biriyim?
Usengeclik ve pc olayindada, kendine sart koy, ben bugun bunlari mutlaka yapicam, pc icin saat kurabilirsin, alarm caldiginda kesinlikle kalkicam diye kendini sartlandir.
Kararli olmak cokta zor degil, yeterki gercekten iste.
Ayna karsisindada kendine pozitif seyler soylemen zamanla sana fayda vericektir.

belgin
06-02-2012, 09:55 AM
merhabalar kardeşim.şimdi sana büyüyerek ve bazı deneyimler yaşayarak doğru kişiliği bulacaksın demek istemiyorum.gene öyle olcakda.ama senin gene bu zamanı olabildiğince kısaltman hem senin yararına hemde toplum yararına daha faydalı olur.bu her kez icin gecerlidir tabi.mutlu ve başarılı olmak icin sağlıklı bir kişilik oluşturmak cok önemlidir.bu konu ile ilgili bol kitap okumanı ve netde araştırma yapmanı tavsiye ederim.bir de ne yaparsan yap her şeyi orantılı yapmaya calış.yerinde ve zamanına göre yapmaya calış.zamanını iyi kullan.

eneszeren
08-02-2012, 06:33 PM
reloaded http://indigodergisi.com/70/e-sariyildiz.htm bu sayfadaki yazıyı oku bence bu senin çok iyi niyetli oluşundan kaynaklanıyor