Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yardımlarınızı bekliyorum (konu saç)

nonono
20-01-2012, 12:02 AM
merhaba arkadaşlar, ben 23 yaşında bir erkeğim.

yıllardan beri vazgeçemediğim bir takıntım var.(yaklaşık 6 yıldır)

aynanın karşısına geçip saçlarım dökülüyor mu diye bakıyorum. saçlarımı gerdirip alın çizgimi kontrol ediyorum. saçlara gereğinden fazla önem veriyorum ve kenarlardan açılması beni çok korkutuyor. bazen kısa bazen uzun bir süre aynanın karşısında kaldıktan sonra nasıl oluyorsa saçlarımın iyi olduğu konusunda tatmin olup aynanın karşısından ayrılıyorum. ancak hiç ummadığım bir anda aklıma geliyor ve tekrar kendimi aynanın karşısında buluyorum.yaklaşık 2 yıl kadar önce annemin de ısrarıyla psikoloğa gitmiştim. deprex adında bir ilaç yazmaktan başka bir şey yapmadı. bir süre kullandım faydasını göremedim.

düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

belgin
20-01-2012, 12:19 AM
Bu saç konusu haricinde başka takıntıların var mı?

nonono
20-01-2012, 12:28 AM
hayır sanmıyorum

w@rn84
20-01-2012, 10:23 AM
merhaba arkadaşlar, ben 23 yaşında bir erkeğim.

yıllardan beri vazgeçemediğim bir takıntım var.(yaklaşık 6 yıldır)

aynanın karşısına geçip saçlarım dökülüyor mu diye bakıyorum. saçlarımı gerdirip alın çizgimi kontrol ediyorum. saçlara gereğinden fazla önem veriyorum ve kenarlardan açılması beni çok korkutuyor. bazen kısa bazen uzun bir süre aynanın karşısında kaldıktan sonra nasıl oluyorsa saçlarımın iyi olduğu konusunda tatmin olup aynanın karşısından ayrılıyorum. ancak hiç ummadığım bir anda aklıma geliyor ve tekrar kendimi aynanın karşısında buluyorum.yaklaşık 2 yıl kadar önce annemin de ısrarıyla psikoloğa gitmiştim. deprex adında bir ilaç yazmaktan başka bir şey yapmadı. bir süre kullandım faydasını göremedim.

düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

doktorun teşhisi neydi, ilacı tam olarak ne kadar kullandın
obsesif-kompulsif bozukluk yani takıntı hastalıgı için ben de tedavi gordum ve doktorun verdigi ilaçlardan fayda buldum,
fakat ilacı ne kadar mı kullandım üç yıl, arastırmıssındır umarım bu bir nevi psikololik bir hastalık ve farklı tip ilaçlar var, yalnış ilaç ta kullanmıs olabilirsin

w@rn84
20-01-2012, 11:20 AM
İlacın senin fikrini değiştirecegini mi sandın?
İlacı yutuyorsun fikrin değişiyor felan hani?
Sen saçını kafana takmışsan ilaç sana ne yapsın?
İlaç rahatsızlık durumlarında rahatlama etkisi yaparak ilerlemeni saglamak içindir sen saçına anlamsız anlamlar vererek ilerlemeye devam ettikce ilacın sana hiç bir faydası olmaz.
Saçını ve beynini rahat bırak istediği gibi uzasınlar dökülsünler.
Ha yok gerçekten çok dökülüyorlarsa kellik riski görüyorsan psikiyatriye değil saç uzmanına git.

Kusura bakmayın mesajınızda bir noktaya takıldım,bunun için cevap yazma geregi duydum
Belki de problem rahatlayamama ve o kutu(=anlamsız) hislerden uzaklasamama ,bunun için de ilaç önemli bence,ilaç saplantıdan kurtarıp baska fikirlere yonelmeyi saglıyor

9 ŞUBAT
20-01-2012, 02:08 PM
Saçlarının dokulemesi senin için niye bu kadar önemli ki * Gunumuzde o kadar çok saçı dokulen veya kel olan insan varki .Böyle bir fiziki goruntu aslında çok normal .

Önemli bir saglık sorunun olmadıktan sonra bunu kafana takman için hiçbir sebep yok aslında .Hadi diyelim ki dökuluyor onunda çaresi var ,arkadaşımın da dedigi gibi gidersin bir uzmana saç ektirirsin olur biter .

Bunun için kendini uzmenne hiç gerek yok .

nonono
20-01-2012, 03:18 PM
deprex kullanmıştım bir süre kendi isteğimle değildi bu destek almaya kalkışınca yazılan ilacı kullanmak gerekir.
söyledikleriniz mantıklı doğru şeyler ancak bazen bunları düşünerek bırakıyorum sonra tekrar yaşıyorum.