Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşk ve evlilik
$hady
08-01-2012, 02:11 PM
aşk diktalara karşıdır derler.
insan özgürdür ve özgür yaşamak ister?
samimiyetle soruyorum bir aşkı evliliğin diktasına almak şart mı?
9 ŞUBAT
08-01-2012, 02:43 PM
Evlilik aşkın devamıdır .Aşk geçici kimyasal degişimlere baglı bir olaydır .Eger aşk sona erdiginde eger hala sevgi varsa o zaman o birliktelik evlilige donuşebilir .
Ayrıca insan evliykende yeniden eşine aşık olabilir .
$hady
08-01-2012, 02:50 PM
katılmıyorum 9 şubat.
evlilik aşkı dikta eden bir şey.
genelde insanlar evlendikten sonra aşklarının bittiğinden şikayet ederler.
neden acaba.
Kimene
08-01-2012, 03:51 PM
evliliğin aşkla alakası yoktur. evlilik iş anlaşması gibi birşeydir. tarihte de bu amaçla ortaya çıkmıştır. insanlar birbirimizi seviyoruz hadi evlenelim demediler tabi ki. mülkiyet anlaşması, çocukların kimden olduğunun bilinmesi falan. buna bu kadar anlam yüklemenin manası yok. ne yazık ki kadın kısmı çocukluktan böyle yetiştiriliyor, sonra hayalkırıklığı yaşıyorlar. keşke gerçekler baştan anlatılsa.
Iste tamda bu yuzden evlilik fikri bana cok uzak geliyor..Erkeklerin bu mulkiyetci tavirlari,kendilerini sahip, kadinlari kole gibi gormeleri...Sanirsiniz, onlardan once biz korunmaya muhtac,zavalli yaratiklardik ve onlar hayatimiza girip bizi bu magduriyetten kurtardirlar.Bizi himayelerine alip onurlandirdilar:)
Kimene
08-01-2012, 04:11 PM
Gidip bu insanlarla muhatap olup yaşadıgınız hayal kırıklıkları sonucunda tüm erkekleri aynı zannetmek sorununuz.
Yada ailenizdeki erkek yapısı anne öğretisi gibi şeyler yüzünden de olabilir.
Artık sorununu anlıyorum Kimene.
Ancak bu şekilde düşünmedende dogru kişiye ulaşamazsın düşünce yapın onaylanası.
Keşke vakti zamanında ona buna sataşana kadar sadece düşüncelerini anlatsaydın.
Seni biz anlardık zaten.
Uzgunum ki, yine hic birsey anlamamisin:)
Benim, aile yapimi sorgulaya bilicek belki de en son kisi sensin, sevgili dostum..
Ben, yasadigim hayal kirikliklarindan yola cikarak degil, gozlemlerime dayanarak yorum yaptim..
Ha bana hukmedicek veya buna yeltene bilecek erkek varsa bravo derim..Ben, ne istedigini bilen, kendi ayaklari uzerinde durabilen, iyi bir egitim almis biriyim..Bu yuzden boylesi gereksiz insanlari hayatima sokup,hayal kirikligi yasayacak kadar aciz olmadim hic bir zaman..
Bilgilerinize arz olunur..:)
Kimene
08-01-2012, 04:21 PM
Mesajlarında bunun tam tersini gözlemledim.
Aileni sorgulamadım ailenden gelmiş olabilecegini söyledim.
Komik oluyorsun.
Evet senle muhatap olmaya devam edersem, muhtemelen, kendime olan saygimi yitirip, komiklesme ihtimalim yuksek:D
Saygilar sevgili dostum Goffee:D
9 ŞUBAT
08-01-2012, 07:09 PM
katılmıyorum 9 şubat.
evlilik aşkı dikta eden bir şey.
genelde insanlar evlendikten sonra aşklarının bittiğinden şikayet ederler.
neden acaba.
Aşk sel gibidir ,bir anda ortaya çıkar insanın ayaklarını yerden keser .Her şeyi unutturur gunun birinde geldigi gibi yok olup gider .
İşte o zaman geriye kalan sevgidir ,eger kişiler arasında sevgi varsa o yıllarca surer gider .
Evlilikte aşkın bitip bitmemesi eşlere baglıdır ,insan evlenmeden once kaybetme korkusu yaşar ama ne zamanki resmi olarak imzalar atıldı resmen karı koca olundu ,o zaman eşlerde bir rahatlama olur .
Zamanla birbirlerinin hatalarını daha çok gormeye eleştirmeye başlarlar ,ayrıca evlenmeden onceki beklentilerde karşılanmadıgı takdirde birbirlerine karşı duydukları heyecan azalmaya ,evlilikte ufaktan ufaktan sorunlar ortaya çıkmaya başlar .
Eşler birbirleriyle ne kadar iyi iletişim içinde olursa evlilikte o oranda mutluluk verir .
iLgiNc
08-01-2012, 10:02 PM
Evet senle muhatap olmaya devam edersem, muhtemelen, kendime olan saygimi yitirip, komiklesme ihtimalim yuksek:D
Saygilar sevgili dostum Goffee:D
Bencede Kimene ihtimalin yukseklesebilir, gozlemledigime gore Goffee arkadas seni anlamaya calisan birisi degil, daha cok hep saldiri ve savunma mekanizmasi acik olarak dolasan birisi.
Anlatsanda anlatabilecegini sanmiyorum, saygi duyabilmek ayricaliktir..
Saygilar.
Kimene
08-01-2012, 11:20 PM
Bencede Kimene ihtimalin yukseklesebilir, gozlemledigime gore Goffee arkadas seni anlamaya calisan birisi degil, daha cok hep saldiri ve savunma mekanizmasi acik olarak dolasan birisi.
Anlatsanda anlatabilecegini sanmiyorum, saygi duyabilmek ayricaliktir..
Saygilar.
Cok haklisin sevgili arkada$im..
"Sen ne kadar anlatirsan anlat, anlattiklarin karsindakinin anlaya bildigi kadardir" demi$ler..
Kimene
09-01-2012, 01:13 AM
http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?12257-Selamun-Aleykum-Eeey-Cemaat&p=104628&viewfull=1#post104628
Linke gerek yoktu Goffee, sorsan biz soylerdik, arkadas oldugumuzu.Hatta buraki pek cok ki$ide biliyor bunu.
Bosuna yorulmusun:D
iLgiNc
09-01-2012, 01:22 AM
http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?12257-Selamun-Aleykum-Eeey-Cemaat&p=104628&viewfull=1#post104628
Goffeee annnneeeeeeeemmmm kac gundur derdin bumuydu , desifre felanmi olduk biz simdi sayende Aman Allahim :D tek bilmeyen sendin galiba, arastirarak ogrenmis olmani tebrik ediyorum. Iki dogru konusan niki ust uste gormek hemde senin elinden, beni onore etti, tesekkurler.
Saygilar.
9 ŞUBAT
09-01-2012, 12:17 PM
Arkadaşlar konudan sapmasak iyi olucak .
Sizden ricam kişisel goruşlerinizi mesaj yoluyla yapmanız .Anlayışınız için şimdiden teşekkur ederim .
ismailo
21-04-2012, 07:24 PM
bence aşkı tanımlayanlar yanlış düşünüyorlar eğer aşkın tanımı olsa herkes aynı şeyi söylerdi bence önemli olan ilişki yaşayan insanlar karşısındakileri anlayarak ilişkilerini sürdürmeleridir.