Orijinalini görmek için tıklayınız : emin olamama
forest_gump
04-01-2012, 11:36 AM
ben okb hastasıyım çeşitli takıntılar yaşadım sırasıyla yer değiştirdiler önce dini sonra saldırganlık takıntısını yaşadım şuanda yaşadığım şey meslea bir yere gidiyorum örnek: arkdaşlarımla cafeye gidiyorum eve döndüğümde ya gitmediysem ya bana öyle geldiyse diyorum gittiğime eminim tabiki ama öyle bir düşünce geliyor ya farkında değilde bişey yaptıysam gibi şeyler bu da bir takıntımıdır sizce ?
melankolik_06
04-01-2012, 11:38 AM
vay be abi matrix gibi ya :) ya iide bulunduğumuz dünya gerçek değilse?ya hepmiz bi rüyadaysak? ha ha ha :Dmerakme usta biraz cool ol ya böyle şeylerle fazla uğraşma gittiysen gitmişsindir işte :D
forest_gump
04-01-2012, 11:40 AM
ya yazdığımı okuyunca banada komik geldi ama o kadar saçma bir his ki sanırım emin olamama takıntısı bu bilemiyorum fazla dinliyorum yada düşüncelerimi fazla önemsiyorum
forest_gump
04-01-2012, 11:41 AM
diyelim ki cafeye gitmedin ne olur?
o zaman delirmiş olurum heralde
forest_gump
04-01-2012, 11:43 AM
Kendine ait birşeylerin yokmu?
Birşeyler yapmana izin verilmiyormu?
ne gibi birşeyler??
forest_gump
04-01-2012, 11:46 AM
yok çok şükür hiç üzüntü yaşamıyorum güzel mutlu bir ailem var boşluktada değilim aslında ev kızıyım çalışmıyorum ama spora gidiyorum arkadaş çevrem var oldukça sosyalim ama tkaıntılıyım gerçeklik algımı yitirmedim sorun aslında yitirmekten korkmak
forest_gump
04-01-2012, 12:00 PM
gerçek algını ya yitirirsin yada yitrmezsin yitrmekten korkmak diye birşey olmaz.
Anladıgım kadaryla fazla boştasın ve can sıkıntısıyla mücadele edebilmek için kendine anlamsız düşünceler üreterek sıkıntını geçirmeye çalışıyorsun.
haklısın aslında düşüncelerime fazla takılıyorum gerçeklik algımı yitirmekten korkuyorum öyle bişey olmaz demişsin evet olmaz belki ama şizofreni olmaktan korkmak gibi bişey bu da
forest_gump
04-01-2012, 12:05 PM
yok desende var ama işte bir çok okb hastası "ya şizofren olursam" korkusu yaşıyor keşke dediğini bizde kendimize kabul ettirsek ama okb nin özelliği korku+şüphe+emin olamamk.
forest_gump
04-01-2012, 12:41 PM
yapacak bir çok şeyim var onlarıda yapıyorum ama takıntılar aklımdan gitmiyor mantıklı bir açıklama bulana kadar rahatlatmıyor beni
yorum
04-01-2012, 12:46 PM
Bu takıntılarını tetikleyen şeyler neler olabilir.Hani korkuyorsun ya mesela korkun başına geldi nasıl zorluklar sıkıntılar olabileceğini düşünüyorsun.Korku hastalıktan cok hastalığın getireceği yarımlıklar...kısıtlanmalar.Yada biri tarafından onaylanmamak...
forest_gump
04-01-2012, 01:50 PM
bu takıntıyı tetikleyen aslında mükemmelliyetçi olmam benim yapım bu yanlış yapmamalıyım girdiğim ortamda yanlış konuşmamalıyım bu korkularımda bundan oluyor delirirsem rezil olursam şizofreni olursam falan diye uzayıp gidiyor
yorum
04-01-2012, 02:00 PM
Forest peki senin cok yakın bir dostun var mı? hani yargılamadan böyle herhalinle senin yanında olacağına inandığın biri var mı? mükemmel görünmek zorunda kalmadığın biri dostun...
Bu mükemmeliyetçilik aileden kaynaklanıyor mu? yoksa her zaman varmıydı sende.Mükemmel olmassan ailen seni eleştirip farklı bir yere koyar mı?
forest_gump
04-01-2012, 02:29 PM
Forest peki senin cok yakın bir dostun var mı? hani yargılamadan böyle herhalinle senin yanında olacağına inandığın biri var mı? mükemmel görünmek zorunda kalmadığın biri dostun...
Bu mükemmeliyetçilik aileden kaynaklanıyor mu? yoksa her zaman varmıydı sende.Mükemmel olmassan ailen seni eleştirip farklı bir yere koyar mı?
evet yakın olduğum her sorunumu bilen bir dostum var ..ailemden kaynaklı değil mükemmelliyetçiliğim onlar gayet rahat insanlar bi beklentileri yok benden ama nedense rezil olma korkusu var delirme damgalanma aşağılanma belkide ordaokul yıllarımda çok çirkin bir kızdım kepçe kulaklı falan çok dalga geçildi benle ondan kaynaklanıyo olabilir bilemiyorum :)
yorum
04-01-2012, 02:33 PM
Şuanda aldığınız eğitim yada sizi yüksekte tutan bu duyguyu sağlayan şey ne olabilir. Hangi yönünüzle başkalarından farklı olduğunuzu düşünüyorsunuz? sizi başkalarından daha mükemmel kılan ne var? ksr bakmayın sorgulama gibi oluyor ama sizi anlamak için bunları soruyorum...
iLgiNc
08-01-2012, 06:13 AM
ben okb hastasıyım çeşitli takıntılar yaşadım sırasıyla yer değiştirdiler önce dini sonra saldırganlık takıntısını yaşadım şuanda yaşadığım şey meslea bir yere gidiyorum örnek: arkdaşlarımla cafeye gidiyorum eve döndüğümde ya gitmediysem ya bana öyle geldiyse diyorum gittiğime eminim tabiki ama öyle bir düşünce geliyor ya farkında değilde bişey yaptıysam gibi şeyler bu da bir takıntımıdır sizce ?
Merhaba oncelikle aldiris etmemeye calis elinden geldigi kadar. Dunyanin sonu degilya yaptiysamda yapmadiysamda bosver demeye alismaya calis. Saplantilar ve Zorlantilar'a meydan okumaya gayret goster.
OKB tedavisinde genellikle bilissel-davranisci terapi, bozuklugun derecesine gore ilac tedavisi de eklenerek uygulanir. Uzman psikologlar ve pskiyatristler terapi icin yetkilidir. OKBnin hizli bir tedavisi yoktur ama zamanla ve ozellikle de konusunda yetkin bir terapistle adim adim, obsesyon ve kompulsiyonlar uzerinde kontrol saglanarak bir terapi sureci dahilinde calisilirsa, iyilesme mumkundur. Psikoterapi ile birlikte, ayni zamanda belirtilerin tekrarlanmasinin da onune gecilebilir, uzun donem koruyuculuk saglanabilir.
Hersey gonlunuzce Olsun.