PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ailemle sorunlarım var

axbycz37
11-12-2011, 09:04 PM
direk konuya gireyim ben 16 yaşındayım ailemle çok büyük sorunlar yaşıyorum hepsi sanki bana karşı cephe almış gibi ablamda psikolojik bi rahatsızlık var kilo temelli bu nedenle çok sinirli aynı zamanda genlerle de alakalı olduğunu söylüyorlar çünkü babam da gerçekten çok sinirli. ablam her şeye surat eder hiçbi şeyi beğenmez. sürekli yaptığım şeylere sinirlenir. tabi bu da benim gururuma dokunuyo ve sıksık kavga ediyoruz onunla. babam da aynı şekilde ama onunla öyle kavga edemiyorum. söylediğim her şeye sinirlenir aşırı tepki verir sanki beni kıskanıyo gibi benle rekabet ediyo gibi derslerim çok iyi ve anadolu lisesine gidiyorum sanki o durumu olmadığı için üniversitede iyi bi lisede okuyamamış ama benim durumum var ve okuyorum diye beni kıskanıyo gibi. aynı zamanda bilgisayarla ve elektronikle çok ilgili. evde bi masaüstü bi dizüstü bilgisayar var ve o sürekli masaüstü bilgisayarının masasıyla falan ilgili matkaplı falan işler yapıyo kasayı falan söküyo bazen gecelere kadar ama bunlar benim odamda olduğu için ve yapım gereği ders çalışırken odamda kimsenin olmamasını istemediğim için yine aramızda tartışma oluyo. en iyi anlaştığım kişi annem ve ancak ona derdimi anlatabiliyorum ancak o da zaten ablamın rahatsızlığı yüzünden çok üzülüyo babamın siniri yüzünden de çok çekiyo bide ben bunları anlatınca iyce kötü oluyo bide evde bitek bana sözü geçebildiği için anca bana bağrabiliyo. bunlar tüm dengemi alt üst ediyo ders falan da çalışamıyorum. okuduğum sınıf çok çalışkan sınavlardan hep yüksek alıyolar ama ben ders çalışamıyorum ve kötü olmasa da hep sınıf genelinin altında notlar alıyorum. çok kötü hissediyorum kaç kere evdeki en sivri bıçakla yüz yüze geldim bilmiyorum ama böyle bi şeye cesaretim yok ölmek istiyorum ama ölemiyorum gerçekten çok fenayım.
bu arada konu yanlış yerde olabilir kusura bakmayın daha uygun bi yer bulamadım

belgin
11-12-2011, 11:11 PM
merhaba.valla benim aklımda çok öneriler var şu anda.ama ailenin bütün üyelerinin sinirli bir yapıları olduğu için korktum şu anda.önerilerin işe yarayacağını sanmıyorum.ablanla aynı odayı paylaşıyorsunuz sanırım.o ordayken evin sessiz bir yerinde ders çalışabilirsin.bazı şeylerden rahatsız olduğunu, gürültüden rahatsız olduğunu baban ile annene onları sinirlendirmeden anlatabilirsin.netten *öğrencinin evdeki sorunları dolasıyla derslerindeki başarısızlıkları*konulu bir yazı bul.yazıcıdan yazdır.bunu odana as.yanında okul ile ilgili bir kaç yazı daha olsun.örneğin derslerle ilgili.özelikle okuldaki rehberliğin astıkları bu tür yazılar veli üzerinde çok etkili oluyor.belki ailenide etkiler.fazla tartışmaya girmemeye çalış.kendini derslere vermeye çalış.

vatandas
11-12-2011, 11:26 PM
kardeşim o bizde de var . sana önerecegim tavsiye . mesela ablan bişiye kızdıgında ona espriyle karışık bir cevap ver gülmesini sağla bu olucakdır . benden 10 yas kucuk kardesim var o sürekli bana aynısını yapıyo kızıyorum vuruyorum '' vuruyosun ama istemeyerek vurdugunu biliyorum'' der. bişi söylemeye calısır banane derim '' banane diosun ama merak ettigini biliorum dur sölim'' vb der. yanı usta ben olsam denerim . annem babama yapar kardesim de bize yapar böle biraz ortam oldu . bu devir değişti usta yani . özellikle de bak mizahını geliştirmek için sana twitter i tavsiye ediyorum. içinde RT olan nicklerin yazdıgı cümleler senin hayata bakıs acını değiştirir ve söylediğim şeyi yapmana yardımcı olur . saçma geliyo ama valla güzel şey :S