Orijinalini görmek için tıklayınız : yaşadığım sorunu yaşayan var mııı,,içinden çıkamıyorumm:(
unsoulll
24-11-2011, 11:57 PM
dnyanın çok saçma olduğunuu düşünüorumm,,,10 gundur cebelleşıorum kendımlee,,nerdeyım benn,,burasıı neresıı,kım bu ınsanlarrr? geçmışımıı hatırlamama rağmen içinden çıkamıyorum,,saplantıı halını aldıı ve beynımden çıkmıyoorr bdüşünce...uyku zamanı harıç hiiiçç aklımdan çıkmıyoorr ve o panık halıylee mantıklı düşünemeyıp sankı geçmışımıı hatırlamıyorum ve kendmıı telkın etmeye çalışırkenn de ya kendımıı kandırıorsamm fıkrıne kapılıorum...beynımm sureklıı konuşuoorr ,,normall hayata tam adapte olmaya çalışıyorumm umut doğuor anlık içimee bu sefer de bynımdenn ya bu ınsanlarıı benn kafamdannyaratıyorsamm düşüncesıı geçıyoorr,,beynımınn bır kenarında butun bu düşüncelerr..daha once de aynıı şeylerıı yaşadımm vee ynee sıkıntıı bırıkımıı patlama sonucuyduu,,dr a gıtttm obsesıon olduğunu soyledıı bır sure ılaçç kullndımm,,geçtıııı,,çok mutluydumm...ılaca bağımlı kalmak ıstemedığım ıçın bıraktımm ,,uzunn suredenn sonraa ve benn senelerdır işssızımm ,,aksılılerr peşimii bırakmadııı ve işte yıne bır patlamaa...bu sefer eskıyıı düşünüpp kendımıı telkın deedemıyorummm,,obsesıonla ılgılıı ınternetten bırçok şey okudumm,,el yıkama,,sayı saymaa s gıbıı sorunlarıı hıçç yaşamadımm ,,soyutt şeylerr düşündüklerımm....bıtkın düştümm kendımle cebelleşmektennn,,ölsemm ölemıyorum,yaşasammm yaşayamıyorummm...hayatımdaa boylee buyukk bır sıkntıı halıııınıı yaşamadımm daha onceee ve benıı anlayabılecekk aynıı düşüncelere sahıpp bırılerıı olsun ısıtorumm:( kımseeye anlatamıyorumm derdımıı,,boşluklarda savruluyorum sankıııı:( benıı anlabılecekk kımse var mııı,,nolurrr yardımm edınnn:(
Kimene
25-11-2011, 12:22 AM
Durumunuza cok uzuldum inanin..Fakat sizin yasadiginiz bu zor surecte bizlerden ziyade bir uzmandan destek almaniz gerektigini dusunuyorum..Burada size moral destegi verip,sizi dinliycek pek cok arkadas bulabilirsiniz, fakat bu ne derece cozume goturur sizi bunu bilemem..Daha oncede ilac kulanip tedavi gormus ve basarili sonuclar alinmis anladigim kadariyla.Daha sonra yasamis oldugunuz sorunlar, hastaligin tekrarlamasina neden olmus olabilir.Gecikmeden yeniden doktorunuzla temasa gecin lutfen ki, durum dahada icinden cikilamaz bir boyut almadan onlem alina bilsin..
Sabir ve sagliklar dilerim..
unsoulll
25-11-2011, 12:41 AM
çok tşkk ederımm,dr a gıttım p tesı gununden berı ılaç kullanmaya başladım tekrarr ,henuz bır ılerleme yokk:( moral desteğinden zıyade benım düşündüklerıme yakın düşünen ınsanlardan haberdar olup kendımı yalnız hıssetmemekk,,,bu yaşadığımm çookk zoooorr çoooooooook:( perışann etttıı benıı,,kendımıı bılmeme,,herşeyı hatırlamama saçma sapann olduğunu bılmeme rağmenn fenaalde yenık düştümm ,,düşmanımın başına bıle gelmesınnn ,,yokk boyleee bırr sıkıntıııııı,,ii dıleklerınız içinn tşk ederımm,,ii kalınn...
değişim
25-11-2011, 02:40 AM
dnyanın çok saçma olduğunuu düşünüorumm,,,10 gundur cebelleşıorum kendımlee,,nerdeyım benn,,burasıı neresıı,kım bu ınsanlarrr? geçmışımıı hatırlamama rağmen içinden çıkamıyorum,,saplantıı halını aldıı ve beynımden çıkmıyoorr bdüşünce..
Gündelik hayat içinde insanlar bu sorulardan tamamen koparak yaşar. Bu normalleştirilmiştir. İnsanlar bu ne saçma bir dünya, nerdeyim ben, napıyorum ve bu insanlar napıyor gibi çok gerçek sorular ile yaşayamayıp bunlardan kaçan sahte bir taraf geliştirip onla hayatlarına devam ediyorlar. Şunu demek istiyorum yani; bu soruları soruyor olmak senin düşündüğün gibi boş bir saplantı değil insanın gerçekliğine dair önemli sorular. Ama sen öyle yaşantılamaya devam ettiğin sürece saplantı gibi kalmaya mahkum olucaklar. Evet, dünya çok saçma bir yer ve burda napıyoruz, kimiz? Bu sorular senin cevapların ile anlamlanabilir. Saçma olduğunu bilip kabul ettiğin ve kendi anlamını yarattığın bir dünyadan başka bir şey yok ortada. Sende sorular var sana lazım olan cevaplar.
Bluetsman
25-11-2011, 04:41 AM
Bana kalırsa doğru yada yanlış fiziksel sorun harici ilaç almak gereksizce . insan zihnini kontrol etmeli edemiyorum diye bir şey yok sen efendisin o köle sen ne emredersen o onu yapmaya mahkum çünkü çaresiz nefes almasını emrediyorsun her 2 saniyede 1 o da beyinden sinyaller gönderip kalp ve akciğerinin harekete geçmesini sağlıyor . Bana cinsiyetini söyle sana çözümü söyleyim
unsoulll
25-11-2011, 01:52 PM
hassas ve dırayetsz bı yapıya sahıbım sanırımm,,bu gıbı sorunların baş gstermesıı ,,uzuunca bır suredıır işssız olmamla alakalıı olmakla bırlıktee ,,ozell hayatımda yaşadığımm sıkıntılarr...belkı de çok sabırlı bıle davrandımm bu zamana kadarr,,patlama bırşekılde yaşanacaktıı demekkii....kendımıı dınlemem içinn çok fazla vakte sahıbımmm ,,mesela gunduz kalktımm ,,kalkar kalkmazz kafamdakıı düşünceylee yıne butunleştımm...düşüncelerımee yön veremıorr,,mantıklıı düşünemıyorum sankıı..evtt bu oylee şuu şoylee ,,oncedenn de boyeydıı hayattt dvmm edıordunn derkeenn,,baş bır düşünce başş gosterıorr...ya ben kenmıı kandırıorsammm,,,kısaca kafamıı toplayamıyorumm ,,butunn duygularımm bırbırınee gırmışş haldee,,düşüncelerımm telkın etmıyor benııı,,,enn kotusuu dee ne bılıor musunuss;panıkk halınee geçmem o sıraaa...hepp bır korkuu var ıçımdeee bununlaa alakalııı...yıldımmmm..ınanınn çok yorucuuu....
MOSHIC
25-11-2011, 03:47 PM
bende de olabiliyor kimi zaman. sana bi ta vsiye ben arada yaparım. hiç tanımadığın birine git açıl. bu dışarda olabilir nette olabilir. herşeyini anlat. ve onunla her türlü konuş, paylaş. sana eminim az bile olsa artılar ekleyecektir... sadece dene. ve hayatında yaptığın şeyleri, geçmişi asla sorgulama. şunu da unutma;
OLMASI GEREKEN NEYSE OLUYOR.
unsoulll
29-11-2011, 04:30 PM
korkmazdım,,mantıklı geldıı düşüncen...panık oluncaa sankıı dunyayla ırtıbatımıı kesıorumm,,bırşeyy düşünemıyorum o an,sureklı aklımdaa bu düşüncelerr,,hepp huzursuzummm yaa,,dr a gıttım tekrar bugun,,depresyon olduğunuu soyledıı,,beyın sankı benım beynım dıılll gıbı,,kendıı düşündüklerımee ınanmıorumm:( uyumakk vee hıç kalkmamakk ıstıorummm...!
big_bactery
30-11-2011, 03:32 AM
dnyanın çok saçma olduğunuu düşünüorumm,,,10 gundur cebelleşıorum kendımlee,,nerdeyım benn,,burasıı neresıı,kım bu ınsanlarrr? geçmışımıı hatırlamama rağmen içinden çıkamıyorum,,saplantıı halını aldıı ve beynımden çıkmıyoorr bdüşünce...uyku zamanı harıç hiiiçç aklımdan çıkmıyoorr ve o panık halıylee mantıklı düşünemeyıp sankı geçmışımıı hatırlamıyorum ve kendmıı telkın etmeye çalışırkenn de ya kendımıı kandırıorsamm fıkrıne kapılıorum...beynımm sureklıı konuşuoorr ,,normall hayata tam adapte olmaya çalışıyorumm umut doğuor anlık içimee bu sefer de bynımdenn ya bu ınsanlarıı benn kafamdannyaratıyorsamm düşüncesıı geçıyoorr,,beynımınn bır kenarında butun bu düşüncelerr..daha once de aynıı şeylerıı yaşadımm vee ynee sıkıntıı bırıkımıı patlama sonucuyduu,,dr a gıtttm obsesıon olduğunu soyledıı bır sure ılaçç kullndımm,,geçtıııı,,çok mutluydumm...ılaca bağımlı kalmak ıstemedığım ıçın bıraktımm ,,uzunn suredenn sonraa ve benn senelerdır işssızımm ,,aksılılerr peşimii bırakmadııı ve işte yıne bır patlamaa...bu sefer eskıyıı düşünüpp kendımıı telkın deedemıyorummm,,obsesıonla ılgılıı ınternetten bırçok şey okudumm,,el yıkama,,sayı saymaa s gıbıı sorunlarıı hıçç yaşamadımm ,,soyutt şeylerr düşündüklerımm....bıtkın düştümm kendımle cebelleşmektennn,,ölsemm ölemıyorum,yaşasammm yaşayamıyorummm...hayatımdaa boylee buyukk bır sıkntıı halıııınıı yaşamadımm daha onceee ve benıı anlayabılecekk aynıı düşüncelere sahıpp bırılerıı olsun ısıtorumm:( kımseeye anlatamıyorumm derdımıı,,boşluklarda savruluyorum sankıııı:( benıı anlabılecekk kımse var mııı,,nolurrr yardımm edınnn:(
Durumun atipik-obsesif kompulsif bozukluğu işaret ediyor. bütün yazdıklarını uzun bir süre düşünerek,sindirdim ve okudum. daha önce kullandığın ilaçları ne kadar süre,hangi dozlarda ve isimleriyle detaylı yazarsan çözüme giden yolu sana gösterebilirim.
unsoulll
30-11-2011, 02:08 PM
daha once zedprex kullandımm ,bır sene kadarr...şu an da zedprex kullanıorum,,gunde bır adet,uyumadan once sakınleşmekk adına zanax...nasıl bırşeyy olduğunuu anlatamıorum da tamm,,panık halınden kurtulamıorum,,sankıı bırdenn beynımm bana aıt dıılmış gıbı oluorr,,ne düşüneceğımıı bılemıorum,,boşlukkklarda gıbıyımm,,oyle olunca yok olasım gelıoorr...hyatımıı altust etttııııı resmeenn!
nimesay35
30-11-2011, 02:38 PM
canım bende aynı şeyi düşünüyorum tadım tuzum yok ve bende işsizim kimseyi görmek istemiyorum konusmak istemiyorum yemek yemek bile agır geliyo bazen hiç heves yok bende dün gittim doktora bi hap verdi onu kullanıyorum inşallah geçer diyorum gerçekten cok zor bir durum kesinlikle bizi mesgul edecek seyler yapmamız gerekiyo o sekilde ustesinden gelebiliriz
unsoulll
30-11-2011, 02:46 PM
ahhh ahhhhhh be cnmmmm ömrümm çürüdüü yemınn edermmmm ,aynı şekıldee zorakı yemekk yıyorum benn dee,,sankı beyın ban aıt dııllll ve herann kontroldenn çıkacakmış gıbııı,,hepp panık halındeyımmm,,öldüresım gelıor kendımııııııı,,yokk boyle bır sıkıntıı,,bunlarıı yazarkenn bıle şu ann ben ne yapıorumm dıorummmm....delırcemmm!
nimesay35
30-11-2011, 02:53 PM
canım benim asla bunları aklına getirme aslında monotonluktan kaynaklanıyo yani kendi kendimize yapıyoruz farkındayım bende diğer insanlar nasıl mutlu olmayı basarıyo ve hicbişeyleri yokken hatta saglıgı bile yerinde olmayan insanlar var mutlu olan bunları aklına getir gececegine inanıyorum ve bişeylerle mesgul olmaya calıs ben oyle yapıyorum cunku o sekilde daha iyi hissediyorum dertlerimi unutabiliyorum Allah buyuk ve cok dua ett
unsoulll
30-11-2011, 02:59 PM
cnm benımm aklına getırme asla dıorsun ii gusell dee,,elımde olsa keşkeee,,uyku harıcındee kalann tumm dk larda sureklı aklımdaaa,,herann fenalaşıckmışş gıbıyımmm,,içime başka bırıı kaçmışş gıbııı yaa,,anlatamıorum da derdımııı kii:( düşüncelerıme hakım olamıorum,,beynım kontroldenn çıkıoorrr,,ott oldum resmeenn,,savruluorum boşluklardaaa:(
kuytulhoca
09-07-2012, 01:33 AM
Öncelikle Bismillah diyerek sözlerime başlamak istiyorum . Sevgili arkadaşlarım ben bu rahatsızlığı yaşamış ve Allahın izniyle iyileşmiş biri olarak olarak kardeşlerime şunları söylemek istiyorum. Bu yaşadıklarım bana Allahın bir uyarısı ve onu tanımam için onun büyüklüğünü daha derinden yaşayabilmem için büyük bir sebep oldu . bunların aynısını sizler için söyleyebilirmiyim bunu bilmiyorum ben sadece kendi yaşadıklarımı burada sizinle paylaşmak istedim . gerçekten çok inanılmaz anlar yaşadım çok içinden çıkılmaz dakikalar yaşadım ama hiçbi zaman dua etmeyi bırakmadım ve inanılmaz bi şekilde dinime sarıldım daha önce namaz kılmayan hiç camiye gitmeyen bir insanken bu hastalığı yaşadıktan sonra namazlarımı camide kılmaya çalıştım Allaha yalvardım dua ettim yardımını çok diledim . bu hastalıkla bir ilahi manevi nokta olduğunu hissediyordum . yaptığım hatalarımın hepsi bir film şeridi gibi gözlerimin önüne geliyordu .vicdanımdan kaçmak istiyordum artık çok zor durumdaydım .ama en sonunda o kadar büyük bir huzura erdim ki bunu anlatamam iyileştiğim gece sabaha kadar mutluluktan ağladım hamd olsun tüm Alemlerin Rabbine ! kardeşlerim bunları bütüm samimiyetimle anlatıyorum ve bu hastalığın üstesinden gelinemez bi hastalık olduğunu düşünmeyin Allahın izniyle bunu yenersiniz buna inanıyorum .Allahın izniye bu yazıyı okuyanlara bir nebze olsun katkım olması için yaşadıklarımdan tecrüce ettiklerimi anlatmak istiyorum. Ben bir panik atak hastasıyım bu hastalığı panik atakla birlikte yaşadım ve bunun acısını kat be kat fazla yaşadım . panik atak nöbeti geçirirken kesinlikle takıntılarınızı düşünmeyin veya stresliyken düşünmeyin üzerinizdeki stresi sıkıntıyı atın evvela kendinizi iyi hissetikten sonra düşünün ne düşünüyorsanız .ben bunu yaşayarak öğrendim ve en büyük hata panikken veya stresliyken düşünceye dalmaktır diye düşünüyorum bu benim iyileşme sürecindeki anahtar altın stratejim oldu Allah nasip eder de inşallah siz de iyi olursunuz hepinize sonsuza dek dua edicem ve ediyorum Allaha emanet olun