PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yardım edin yoksa deliricem!

m€rv€
12-11-2011, 08:10 PM
arkadaşlar benim bir çok problemim var sizler yardım edersiniz diye düşünüyorum o yüzden buraya yazıyorum ilk öncelikle sevdiğim birisi var o da beni seviyor ama benden baya büyük :) ve onunla konuşmak görüşmek benim içime huzur veriyor ama onunla konuşmayı bitirince içime bir sıkıntı düşüyor sizce ne yapmalıyım birde arkadaşımın sevgilisi vardı ve şimdi arkadaşımdan ayrıldı resmen bana yapıştı kurtulamıyorum çocuktan engelledim faceden,msnden,telefondan ama bu seferde çocuk faka bir hesap açmış ve bütün herkesi eklemiş onun o çocuk olduğunu bilen tek kişi benim ve bunun ucu bana dokunacak diye çok korkuyorum :( hayatımdan zevk alamıyorum hatta intihara bile kalkıştım ama beceremedim :( ve bu skıntılarla ne ailemi nede kendimiüzmek istemiyorum saten bu sene benim için çok önemli iyi bir liseye gitmem için ama yardımınıza ihtiyacım var lütfen yardım edin çünkü ölmek üzereyim :( şimdiden teşekkürler!

balık
12-11-2011, 08:19 PM
Büyük olsun kaç yas büyük? Ben de kendimden büyük birisiyle gayet iyi anlasıyorum.
Yapışana ise tepki verme derim, intiharlık dert dediğin bunlar olsun :) Kolay gelsin.

belgin
12-11-2011, 08:36 PM
sevdiğin insan kaç yaşında? intihar etmek istemen hangi nedenle ilgili sevgilinden mi yoksa seni rahatsız eden çocukdan dolayı mı?sevdiğin insanla neden konuşdukdan sonra sıkılıyorsun?

m€rv€
12-11-2011, 08:38 PM
ikside var :) benden 16 yaş büyük :D çok büyük biliyorum

belgin
12-11-2011, 08:49 PM
haklısın yaş farkı çok var.bu konuda ben yorum yapmakdan kaçınıcam.forumda başka arkadaşlarında yorumları olur.ama seni rahatsız eden çocukdan korkmana gerek yok.yaşın genç olduğu için haliyle korkuyorsun.sen kendini bildikden sonra kimse sana bir şey yapamaz.bunun yüzünden üzülmen çok gereksiz.sen kafanı bunlara takma .derslerine çalış.çok zorlanırsan ailene aç konuyu ağzının payını alır o genç .böyle insanlar için üzülmeye değmez.

balık
12-11-2011, 10:12 PM
Arkadaşınla görüşmediğiniz zamanlar neler sende sıkıntı yaratıyor yani hangi düşünceler, yalnızlık bir başınalık, gerçeklere dönmek, yaşıyla ilgili kaygılar vs... Bunları belirleyip biraz üzerinde düşünmen faydalı olabilir. Bunun için yardım da alabilirsin. Kafana üşüşen bu düşünceleri bi yere not et ve onları somutlaştır. O düşüncelerin gerçekliği üzerine düşün. Mantıklılığı üzerine. Sana kötü hissettiren mantıkdışı düşüncelerin mi, gerçek problemlere aitse bunlarla nasıl başa çıkabilirsin, bunları biraz sorgulamanı öneririm. İstersen burada bizimle paylaş öneriler olacaktır.
Bu noktada biraz daha açarsan yardım edenlerimiz olacaktır :) Ayrıca yaş farkının bunaltacak bir tarafı yok, kendi açımdan yaş farkının çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Bunu çevreye göre değerlendirirsen tabi karşına bir sürü şey sıralayacak olanlar çıkacaktır. Bu benim şahsi düşüncem.. Ve arkadaşınla ilgili bu noktada bir karara varmak sana kalmış. Kendi karar ve düşüncelerine yani. Kolay gelsin.

goffee
13-11-2011, 09:11 AM
Anlattıklarından anladıgım kadarıyla birilerinden yada birşeylerden korkuyorsun yoksa bu kadar ileri gidilmesine izin vermezdin.
Kimseye hesap vermek zorunda değilsin açık açık bu kişiyle görüşmek istemediğini de belirtebilirsin.
Hatta bu kişinin çevresine durumu anlatabilrsin mesela kız arkadaşına.
Bu yaptıgından hoşlanmadıgını buna izin vermeyecegini anlaması lazım.
Kendine güvenmeli güçlü olmalısın.
Hem bu kişilere tepki göstermeyip hemde ailene durumu anlatmayışın ailenin yargılarından da korktugunu düşündürdü.
Açıkcası bu kişinin bu kadar ileri gitmesine izin vermenin sebebi ailenin yargılarından korktugun için oldugunu düşündüm.
Ancak şunu unutma sen o evin bir bireyisin ve ailen madem seni dünyaya getirdi seninle ilgilenmek zorunda.
Şunu demek istemiyorum sert çık sorun çıkart felan.
Demek istediğim şu:
Eğer kendi başına baş edemiyorsan ailene durumu anlat.
İlgilenilmek istediğini korumalarına ihtiyacın oldugunu belirt.
Bu arada şu yaş farkı meselesi düşündürücü.
Aslında yaşı önemsemem ama yaşın çok küçük gibi geldiği için düşündürücü geldi.
Bu kişi ondan hoşlandıgını biliyormu?
Birde bize kendi yaşını belirtirsen sevinirim.

m€rv€
17-11-2011, 10:11 PM
yaşım 13 :) dediklerinizi uygulcam ve yazdıklarınız içinçok teşekkür ederim ve evet ondan hoşlandığımı biliyor aileme gelince durumu onlara söylememe gerek kalmadı :) çünkü peşimi bıraktı o çocuk :) yardımlarınız için çok teşekkürler vekorkuyosun galiba demişsiniz ben saten korkak birisiyimdir yani evet korkuyorum bunun için psikloğada gitmiştim 4 sene falan oldu galiba ama şimdi daha iyiyim bazı şeyleri sorun etmiyorum ve yaş benim için sorun değil ama ailem ondan hoşlandığımı bliyor ve onunla görüşmemi istemiyor ama ben ailemi dinlemiyorum umrumdada değiller çünkü ilk kez doğru düzgün birisine aşık oldum ve bu aşk platonik değil kısacası ailemin bu konuda düşündüklerini pek önemsemiyorum :)

goffee
17-11-2011, 10:25 PM
Fiziksel yapın çok mu büyük?
13 yaşında olup kendinden 15 yaş büyük olan bir kızın kendisine saygısı olmadıgını düşünürüm.
Kendine saygın olmalı.
Hayatını düzenli olmasına dikkat etmelisin önüne gelen ilk adama aşıgım diye atlamak kendi hayatını hiçe saymak saygısızlık etmektir bana göre.
Kendisine saygısı olmayana kimse saygı göstermez üzülmeni istemem.

m€rv€
19-11-2011, 02:57 PM
bunun saygısızlıkla alakası yok bence hem neden olmasın yani çok mu kötü bişey ve 18 falan sanıyolar genelde ayrıca ben kendime gayet saygılıyım.sinirinizi bozduysam bir daha yazmam

elifnur
19-11-2011, 03:33 PM
Daha yaşın cok az... sevgiye değıl derslerıne odaklanman lazım. Hem sevdığın adamın senı sevdığınden nasıl emın ola bılırsın.
unutma ailen senı her kesden cok sevıyor ve senın mutlu olmanı istiyorlar. Onları üzmemeye çalış.unutma onlar senden daha tecrubelıdırler. Sana doğru gozuken şeyler yanlış ola bılır.
16 yaş senden buyuk olan insan senı aılenın sevdığı kadar sevemez bundan emın ola bılırsın.

m€rv€
19-11-2011, 03:41 PM
benim derslerim gayet iyi isterseniz notlarımı yazabilirim kimse beni etkilmez we herşeyden önce ders gelir biliyorum ve galiba goffeye saygısızlık yaptım özür dilerim

goffee
19-11-2011, 03:48 PM
bunun saygısızlıkla alakası yok bence hem neden olmasın yani çok mu kötü bişey ve 18 falan sanıyolar genelde ayrıca ben kendime gayet saygılıyım.sinirinizi bozduysam bir daha yazmam

Neyden söz ettiğimi anladıgını sanmıyorum.
Büyük gösteriyor olma ihtimalini düşünebilmek sakin insan işi.
Tersine yazmalısın çünkü anlaman gereken bazı şeyler oldugunu sana anlatabilmemizin yolu seninle konuşabilmek.
Kendine saygı göstermek hangi anlama geliyor ben bunu daha çok hangi anlamlarda kullanıyorum inceleyebilmek için benm profilimden tüm mesajlarıma ulaşabilrsin.
Böylece beni daha iyi tanır ve aslında ne anlatmak istediğimi daha iyi anlarsın.

m€rv€
19-11-2011, 04:05 PM
kimse beni anlamıyor ben en iyisi öleyim ya :( uff

Kimene
19-11-2011, 07:12 PM
kimse beni anlamıyor ben en iyisi öleyim ya :( uff

Neden anlasilamadigini dusunuyorsun sevgili Merve?
Ergenlik gibi zor bir donemden geciyorsun.Bu donem herkes icin cok sancilidir.Aileler, cocuklarina ulasamadiklari icin uzulur, cocuklar anlasilmadigini dusunerek kendilerini yalniz hisseder..Bu sureci atlattiktan sonra dusuncelerin, cok daha berraklasicak ve ne istedigini, senin icin dogrunun ne oldugunu cok daha iyi anliycaksin. Birazcik sabirli ol ve bu sureci en az hasarla atlat genc dostum:)

m€rv€
23-11-2011, 01:43 PM
tşk ederim denicem :)