PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : psikoloji meslek tercihi üzerine

intruder
18-10-2011, 09:04 PM
herkese selamlar
izmir türk koleji mezunuyum yıllardır psikolojiye çok büyük ilgim var bu bölüme girersem mesleki ve akademik anlamda çok başarılı olacağımı düşünüyorum
fakat ailemin hukuk üzerine kurulu düzeni olduğu için benim de hukukçu olmamı istiyorlar
aileme ve kardeşlerime olan sorumluluklarımı maddi anlamda yerine getirmem için hukuk bölümüne girmem gerekiyor
psikolojide mutlu olmam garanti fakat maddi anlamda da mutlu olabilmem , sorumumluluklarımı yerine getirmem şart bu konuda yorumlarınız nedir

şimdiden teşekkürler :)

goffee
18-10-2011, 09:09 PM
Buna karar verecek olan sensin.

9 ŞUBAT
18-10-2011, 09:16 PM
Eger imkan varsa once hukukçu olup daha sonra psikoloji okuyabilirsin ,psikoloji insanın tum hayatını kapsıyan bir alan hukuktada çok faydasını gormen mumkun .

Onceligi hangisine vereceksin ona en dogru sen karar verebilirsin .

belgin
19-10-2011, 11:17 AM
bende 9 ŞUBAT rumuzlu arkadaşa katılıyorum.ikisini bir arada yürütmen mümkün.iki meslekte birbirine faydalı olacak meslekler

Minnie
19-10-2011, 07:07 PM
herkese selamlar
izmir türk koleji mezunuyum yıllardır psikolojiye çok büyük ilgim var bu bölüme girersem mesleki ve akademik anlamda çok başarılı olacağımı düşünüyorum
fakat ailemin hukuk üzerine kurulu düzeni olduğu için benim de hukukçu olmamı istiyorlar
aileme ve kardeşlerime olan sorumluluklarımı maddi anlamda yerine getirmem için hukuk bölümüne girmem gerekiyor
psikolojide mutlu olmam garanti fakat maddi anlamda da mutlu olabilmem , sorumumluluklarımı yerine getirmem şart bu konuda yorumlarınız nedir

şimdiden teşekkürler :)

diğer meslek gruplarının sana para kazandırmayacağını düşündürmesinin sebeleri neler olabilir?

yorum
19-10-2011, 07:47 PM
amacın paraysa avukatlığa geç, ama eğer ki mutluluksa psikolog. :) desene bir cümleyle mi ben avukat yada psikolog olacam.daha uzun bir yazı olmalı dimi.

dogruluk
19-10-2011, 11:00 PM
psikolog olarak daha zengin de olabilirsin
ne olduğun değil nasıl olduğun önemli