PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Umursamaz tavır takınmak etkili mi?

Amarth
25-12-2007, 03:17 PM
Arkadaşlar aranıza yeni katılmış biri olarak ilk başlığımı sizlerle paylaşmak istedim. Konu tam olarak benim içimdeki karmaşadan oluşuyor. Şimdiye kadar hep etrafımdaki arkadaşlarımın sorunlarıyla yakından ilgilendim, dertlerini dinledim. Ama artık sıkıldım bu rolü oynamaktan çünkü hayatta bir figuran gibiyim sanki. Bazı arkadaşlarıma bakıyorum kız arkadaşlarıyla ve normal hayatta ilişkilerinde başarılılar. Uzaktan bakınca nasıl değer gördüklerini, diğer arkadaşları tarafıdan nasıl peşinden koşturduğunu görebiliyorum. Hemde bu kişilerin doğru dürüst bir yetenekleri bile yok yani ben bu arkadaşımı tanıdığım kadarıyla gerçekten kendini beğenmiş, sadece özenti ve bilgisiz...Bu kişiler nasıl oluyor da bu kadar değer görürken ben başkalarının gözünde sadece hedeflerine ulaşmak için bir aracım... İnsanlara ayak uyduramıyorum galiba sanki türümün tek örneğiyim. Hiç rol yapamıyorum içim dışım bir ve bu yüzden kaybediyorum sanırım. Gerçekten umursamaz tavırlar takınmam mı gerekiyor insanları peşimden koşturmam için? Saflık dürüstlük, sevgi nereye gitti... Etraftan bakıldığımda sadece "ne iyi çocuk" etiketi üstümde ve bunu duymak hiçbir işe yaramıyor. :(

Gümüş
25-12-2007, 03:35 PM
merhaba hoşgeldin Amarth:)benim size tek tavsiyem beklentisiz sev o zaman değişicek herşey emin ol.

Amarth
25-12-2007, 04:06 PM
Hoşbulduk sevde. Cevabın için teşekkürler ama zaten sorunda burda başlıyor. Ben beklentisiz seviyorum ve sorunda bu aslında karşılık olarak da sadece bir alkış alıyorum ve geçip gidiyor. Benim dertlerim olunca kimse bu kadar ilgilenmiyor benimle. "kaçan kovalanır" sözü doğru galiba. İnsan herzaman bencil davranıp kendi başarılarını ve yeteneklerini şişirip anlatırsa işte o zaman karşısındaki kişiyi etkileyebiliyor.

ates
25-12-2007, 04:14 PM
Sevgi emek ister...
Bir bakıma benim de hayatım senin ki gibi...
Ama bir fark var ben senin yaşadığın bu dönemleri atlattım...
şu anda yanında sana değer veren biri yokmuş gibi hissedebilirsin peki ya yanılıyorsan!
etrafına iyice baktın mı?
Hiçkimse yalnız değildir...
dedim ya sevgi emek ister..
ayrı sevgi sevileni değil seveni yüceltir...
gösterdiğin ilginin meyvelerini alırsan elbet belki yarın belki bir ay belki bir sene sonra... ;)

hemen karamsarlığıa düşme :)

esin_29
25-12-2007, 06:28 PM
Merhabalar.. Gerçektende hani şikayçi olduğun sıkıcı,sahte ve o kadar da çekilmez yerden uzaktasın..Yani bu siteye hoş geldin ve aramıza..Bildiğimiz bir şey var galiba dünyaya gelmişiz ee yalnızlık yalnızlık...çekilmez olamaz..Ne kadar doğru bilemem ama şundan eminim ki yazdıklarında sanki kendimi görür gibi oldum.Demek ki yalnız değilsin.Ben çalışan bir bayanım ve öncelikle işte senin söylediklerini yaşıyorum saf mıyım..iyi niyetli miyim..?evet bunların hepsi var ama inadına hep bakıyorum ne kadar sahte, dostluğa uzak insan varsa mükkemel..Sana söyleyeceğim,hiç bir zaman bu konuda kendini üzme sakın..Bir gün emin ol seninde yanında senin gibi insanlar olacak.Ben nasıl yaşamak istiyorsam ve bulunduğum ortama uyum göstererek kimseden de hiç bir şey beklemeden yaşamaya devam ediyorum..sanada tavsiyem bu,yaşa hayatını ama kimse senin beklentilerini karşılayamaz.sadece sana benzeyen doğru insan olana kadar.Görüşmek üzere,tekrar hoş geldin aramıza...

atomcekirdegi
25-12-2007, 09:41 PM
Sevgili amarth sana sonuna kadar katılıyorum.Galiba bizim gibilerin tutunduğu en yanlış felsefe"kötü gün dostu olmak"..Ama benim de tecrübelerimle sabittir ki;bir insana verdiğiniz değeri ne kadar gösteririseniz karşıdaki insan da o ölçüde kaybetme korkusu duymuyor..En azından benim hayatımda hep böyle oldu..Ve anladım ki bir insan karşısındakini kaybetmekten korkmuyorsa orda herşey tükenmiş demektir..Bu işter eş olur ister sevgili,ister arkadaş..Kimseyi hiç bir genellemenin içine dahil etmek istemem ama benim hayatımda gördüğüm ve şuan acısını çektiğim şey bu...

butterfly
25-12-2007, 09:49 PM
selamlar amarth , öncelikle hoşgeldin...
baslığınla ilgili olarak , sen seni mutlu edecek sekilde dürüst ve aynı sekilde devam et cünkü peşinden kosulan insanların seninde tarif ettiğin gibi çoğu zaman boş insanlar olduğunu biliosun, yani boş olup peşinden kosulmasındansa olduğun gibi kal ileride mutlu olan sen olursun,, bence;)

Amarth
25-12-2007, 10:14 PM
bir insana verdiğiniz değeri ne kadar gösteririseniz karşıdaki insan da o ölçüde kaybetme korkusu duymuyor..

Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum teşekkür ederim öncelikle. Sanırım bu insanın doğasında olan birşey. Bizler gibilerin farkındalık duygusu var ve bişeyler yapmak için çabalıyoruz. Dediğiniz gibi şuan kaybetmiş gibi gözüksem de sonunda aradığımı bulucam sanırım...

keşiş
25-12-2007, 10:50 PM
Sen kendini dışarıya nasıl satarsan O' na göre alıcı bulursun. Eğer herkesi düşünen bi tavrın varsa, herkes de senden kendisini düşünmeni bekler.