Orijinalini görmek için tıklayınız : kıyaslamaktan nasıl kurtulabilirim ..?
prenseshelen
08-10-2011, 06:52 PM
kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum ,bu durum benim psikolojimi çok bozuyo ve bana zarar veriyo .bu durumdan bıktım artık ,kendimi başkalarıyla kıyaslamaktan nasıl kurtulabilirim ,neyapmalıyım ..?
goffee
08-10-2011, 07:03 PM
Neden başkalarıyla kendini kıyaslıyorsun gelecekte onlardan daha iyi olmaktan mı korkuyorsun?
prenseshelen
08-10-2011, 07:25 PM
goffee ben kendimi eksik gördüğüm için ,değersiz gördüğüm için belkide sevmediğim için kendimi ,bu yüzden kıyaslıyorum biliyomusun ...bunu söylemek utanç verici ama kendimi başkalarıyla kıyaslayıp sonra küçültüyorum ve iyice nefret ediyorum kendimden ...bu durumdan kurtulmak istiyorum ,ama nasıl bilmiyorum ...
goffee
08-10-2011, 07:28 PM
Kendini başkalarıyla kıyasladıgın için küçük görüyorsun küçük oldugun için değil.
Daha öncede söyledim burda arkadaşlarına yardım ederken izledim seni.
Yorumlarını begeniyorum elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyorsun.
Kendini sev biraz.
Birçok kişinin sana ihtiyacı var güçlü olmana ihtiyacı var.
Hatta belki ailenin çevrenin sevdiklerinin arkadaşlarının ihtiyacı var birazda bunları görmeye çalış.
yorum
08-10-2011, 10:16 PM
Helen kıyas etmeyen kim var ki? dünyanın en zengin en yakışıklı en güzel insanı getir gene oda biriyle kıyas eder.Kendini düşük görür ama bunu çoğu insan belli etmez.
Bi çok kız vardır sokakta yürürken başka bir bayanın ayakkabısına bakar eteğine bakar kendisiyle uyumlu mu değil mi? yani, bunları test eder.Bi çok insan bi parça olsun kıyas eder.Bunları kendine sorun ettiğin an sorun olup seni sıkar.Sen kendindeki bilgileri, kendindeki güzellikleri ve yetenekleri çıkarmadığın sürece biriyle yarış etme sürecen var olur.Bu yüzden sendeki gizli olan tüm her şeyi çıkarınca bunların hiçbirisi ortada kalmaz.
dogruluk
09-10-2011, 12:49 AM
tabiki değersizlikten geliyor, değersizlikle yüzleşmen gerek, haftay istanbula gel toplantıda konuşuruz
prenseshelen
09-10-2011, 09:21 PM
arkadaşlar hepinize çok teşekker ederim ...doğruluk peki ben değersizliklerimle yüzleşecek cesareti bulamıyorum kendimde ,ozaman neyapmam gerek ...
prenseshelen
09-10-2011, 09:29 PM
ben kendimi sevmiyorum ,kendime değer vermiyorum ...zaten bu ankisiyete hastalığı olunca daha çok artıyo bu duygularım ,içinden hiç çıkamıyorum ...ilaçlarımın etki göstermesini bekliyorum ,elimden başka bişey gelmiyo ,cesaretimi ,güvenimi kaybettim ...iyi düşenemiyorum hiçbişeyi ,kendimi yerin dibine sokuyorum ...bıktım artık ...
goffee
09-10-2011, 10:15 PM
ben kendimi sevmiyorum ,kendime değer vermiyorum ...zaten bu ankisiyete hastalığı olunca daha çok artıyo bu duygularım ,içinden hiç çıkamıyorum ...ilaçlarımın etki göstermesini bekliyorum ,elimden başka bişey gelmiyo ,cesaretimi ,güvenimi kaybettim ...iyi düşenemiyorum hiçbişeyi ,kendimi yerin dibine sokuyorum ...bıktım artık ...
Peki bu durumundan doktoruna söz ettin mi?
Sorunun sadece anksiyete ile bitmediğini doktorunun bilmesi gerekiyor.
prenseshelen
10-10-2011, 07:08 PM
goffee doktoruma söyledim hepsini ,oda güvensizlikten olduğunu söyledi ...ankisiyete ve depresyonun geçtiği zaman bu duygulardan kurtulacaksın dedi ...
goffee
11-10-2011, 04:09 PM
Sana bu linkte anlattıgımdan daha iyi tavsiye veremem.
Bende mükemmel insan değilim.
http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?11913-Psikolojinin-%D6z%FC-Hakk%FDnda