Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haddinden fazla hayal kurmak

mysoft
11-09-2011, 12:40 AM
Evet arkadaşlar 18 yaşındayım üniversiteye hazırlanıyorum 2.senem üniversiteyi ilk sene kazanamadığım için üzgünüm.Ama sorun şu hayal kuruyorum devamlı ve hayalim şöyle kendimi genç ve başarılı bir otomotiv veya makine mühendisi olarak düşünüyorum ve türkiyenin ürettiği yerli otomobil dalgasında kendimi bir otobüs-araba tasarımcısı olarak düşünüyorum ve beni takmayan insanların beni bu halde görmesini düşünüyorum devamlı.Hayalime bazen öyle şeyler sığdırıyorumki hayalimin nerelere dayandığını ben bile bilmiyorum.İmkansız değil belki ama bu hayaller yüzünden ders çalışamıyorum rüyalarıma girer oldu.Sorunum bu arkadaşlar yardımlarınız için sağolun şimdiden.

CN-07
11-09-2011, 12:54 AM
bir süre ders çalışma isteğini bilinçli olarak sonlandırmalısın derim.bu arada araba merakını derinleştirmelisin,düşündüğün kadar etkileyici bir meslek olmadığına kanaat getirdikten sonra tekrar ders çalışmayı dene,faydalı olabilir.gerçekler,hayalleri yok etmede etkilidirler.

mysoft
11-09-2011, 09:23 AM
Bu değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim bunları uygulayacağım.

goffee
11-09-2011, 11:02 AM
Gerçek dünyada başarılı olabilmek için hayal dünyasından çıkmak zorundasın.
Çok fazla hayal kurma sebebin mutsuzlugun olabilir ancak mutlu olmak için kendini geliştirmek zorundasın.

mysoft
11-09-2011, 04:08 PM
pekayla kardeşim bunuda deneyeceğim.

Banlıcan
11-09-2011, 11:56 PM
Otomotivden uzakdur derim :)

mysoft
12-09-2011, 12:01 AM
ne için kardeşim?

Banlıcan
12-09-2011, 08:46 AM
Çalışmak için o kadar da iyi bir sektör değil aslında. Sinekten yağ çıkartılan sürelerin kısıtlı çalışan insan alternatifinin çok çok bol olduğu bir sektörde çalışmak istemezssin.
Mesela medikal ekipmanlarla ilgilensen senin için daha hayırlı olur.
Gıda ve havacılık sektörleri de fena sayılmaz.

mysoft
12-09-2011, 02:10 PM
teşekkür ederim.

golkal
12-09-2011, 02:55 PM
hadi ama dostum hayal kurmak kötü bir şey değil ki insan hayalleriyle yaşar insanı insan yapan hayalleridir hiç derslerini hayal kurarak çalışmayı denedinmi o tarihlere muhteşem bir yolculuk yaparak gezmeyi sayılarla ok atışı yaparak sonuca ulaşmayı belkide muhteşem bir otomotiv firmasının sahibi olarak daima ileriyi görmeyi hiç düşündün mü......?

mysoft
12-09-2011, 04:47 PM
hadi ama dostum hayal kurmak kötü bir şey değil ki insan hayalleriyle yaşar insanı insan yapan hayalleridir hiç derslerini hayal kurarak çalışmayı denedinmi o tarihlere muhteşem bir yolculuk yaparak gezmeyi sayılarla ok atışı yaparak sonuca ulaşmayı belkide muhteşem bir otomotiv firmasının sahibi olarak daima ileriyi görmeyi hiç düşündün mü......?

Canım abicim ağzından bal damlıyor kendimmi bir otomobil firmasının başmühendisi sahibi olarak görmek istememmi ama bir hayal kırıklığı var ilk sene kazanamadım stres yapıyorum derslere konsantre sorunu.Ayrıca bazen uçak kazası görüyorum rüyamda tabirlerde ise bunun hayal kırıklığı olduğu yazıyor bu beni daha çok strese sokuyor.

golkal
12-09-2011, 08:06 PM
bak dostum hayat üstü üste dizilmiş lego parçalarına benzer senin görevin kuleni zamanın dolana dek en üst seviye çıkarmak ama bu yükselişte bazı kazalar olabilir bu kazalar sana daha çok eksi yerine artı kazandır çünkü artık hangi legonun daha dayanıklı olduğunu bilmektesin dir temellerini sağlam yapılmış bir kule daima ayakta kalır ama öyle birkalır ki zamanın dolsa bile ölmezsin çünkü sen hep ordasındır O kule seni yaşatır Şimdi kendine sor bakalım "hangi lego daha dayanıklı........?

mysoft
14-09-2011, 06:06 PM
bak dostum hayat üstü üste dizilmiş lego parçalarına benzer senin görevin kuleni zamanın dolana dek en üst seviye çıkarmak ama bu yükselişte bazı kazalar olabilir bu kazalar sana daha çok eksi yerine artı kazandır çünkü artık hangi legonun daha dayanıklı olduğunu bilmektesin dir temellerini sağlam yapılmış bir kule daima ayakta kalır ama öyle birkalır ki zamanın dolsa bile ölmezsin çünkü sen hep ordasındır O kule seni yaşatır Şimdi kendine sor bakalım "hangi lego daha dayanıklı........?

aslında haklısınız galiba zamanla düzelecek bu.

golkal
16-09-2011, 04:03 PM
İşte başarıyla yükselen kulen de ilk legonu koydun umarım böyle devam eder ve kulen hiç yıkılmazsın

040147
17-09-2011, 03:04 AM
Benimkisi noper olsa olmaz mı? Bu arada kule yapmak da marifet değil. Lego ile robot yapıyorlar. Ta çocukken görmüştüm bunu bir markette. Bu arada knex de iyidir.

mysoft
17-09-2011, 11:23 AM
golkal iyi niyetin ve yardımın için çok sağol arkadaşım.

golkal
17-09-2011, 11:46 AM
yardım edebildiysem ne mutlu bana...