PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kıskançmısınız ?

butterfly
30-11-2007, 02:44 AM
AŞKTA KISKANÇLIĞIN ROLÜ

Kıskançlık, potansiyel veya gerçek rekabetin sezilmesiyle ortaya çıkan bir dizi karmaşık duygular,düşünceler ve davranışlar yumağıdır. Bu olumsuz tepki farklı şekillere bürünebilir: endişe, kızgınlık, eşini kaybetme korkusu ve/veya incinebilirlik gibi. Kıskançlıktan hasıl olan korku, kişinin benlik ve güvenlik duygularını zayıflatması bakımından, kesinlikle üzerinde durulması ve üstesinden gelinmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Margaret Mead’e göre kıskançlık kişinin aşkının derinliğini değil güvensizlik duygusunu ölçen bir barometre gibidir.

Aşk ilişkisine giren pek çok insanda kıskançlık hisleri oluşur. Bir araştırmaya göre kadın ve erkeklerin dörtte üçü kıskançlık hislerinin olduğunu söylerken, yüzde ellisi kendini kıskanç olarak tanımlıyor. Kıskanç insanlar, bu tavırları ile sevdikleri insanlara önemsendiklerini hatırlattıkları için ilişkilerini olumlu etkilediklerini düşünüyorlar. Günümüzde de kıskançlık tamamen olumsuz bir duygu olarak değerlendirilmemekte, ilişkiyi kısırlıktan kurtarıcı bir işlevi olduğuna inanılmaktadır. Fakat kıskançlığın aşırı boyutlara ulaşması, ciddi depresyonlara, hatta kimi zaman cinayete sebep olabilmektedir.

O halde kıskançlık duygusuna nasıl yaklaşmalıyız? Eğer kendinizde aşırıya giden kıskançlık dürtüleri olduğunu hissediyorsanız, bununla bir miktar mücadele etmeye çalışın. Önce duygularınızın bir analizini yapın: güvensizlik duygusu taşıyor musunuz? Veya kıskançlığınız, karşınızdaki insanı boğacak kadar fazla mı? Eğer durum buysa, kendi kendinize telkinler yaparak kıskançlık duygunuzu normal boyutlara çekebilirsiniz. Örneğin eşinizi olur olmaz mekanlarda, olur olmaz insanlardan kıskanıyorsanız, kendinize onun sizi ne kadar çok sevdiğini, böyle şeyler düşünmenin yersiz olduğunu anlatmaya çalışın. Fakat uyarıyoruz, eğer kıskançlığınız sizi ve sevdiklerinizi olumsuz etkileyecek boyutlardaysa, bir psikoloğun veya danışmanın yardımını istemelisiniz.

biricik
30-11-2007, 10:28 AM
kıskancım ama o kadar abartı değil karşımdakini inciltip kaırmamaya çalışıyorum hem seven insan kıskanır arkadaşlar:rolleyes:

Gümüş
30-11-2007, 10:35 AM
kıskancım ama o kadar abartı değil karşımdakini inciltip kaırmamaya çalışıyorum hem seven insan kıskanır arkadaşlar:rolleyes:
bu şarkı sana olsun o zaman biricik;)
KISKANIYORUM
güneşten gölgeden esen yellerden
bastığın toprağın her zerresinden
boynuna taktığın beyaz inciden
sana selam verip gecen birinden
ne bileyim işte kıskanıyorum
seni el-alemden kıskanıyorum
kıskanıyorum
kıskanıyorum

kıskanmak aşkın kanununda var
gerçek seven kalbi bu duygu sarar
henüz üç yaşında bir kardeşim var
seni ondan bile kıskanıyorum
kıskanıyorum
kıskanıyorum
kıskanıyorum

güller arasında gülden güzelsin
tanrı kullarının incisi sensin
görünme gözlere nazar değmesin
seni kem gözlerden kıskanıyorum
seni el-alemden kıskanıyorum
kıskanıyorum
kıskanıyorum
seni kendimden bile kıskanıyorum
kıskanıyorum
kıskanıyorum

kıskanmak aşkın kanununda var
gerçek seven kalbi bu duygu sarar
henüz üç yaşında bir kardeşim var
seni ondan bile kıskanıyorum
kıskanıyorum
kıskanıyorum

Nefertiti
30-11-2007, 02:02 PM
yerine göre kıskanırım;)

Gümüş
30-11-2007, 02:04 PM
ben önceleri kıskanç olmadığımı sanırdım.kıskanç olduğumu 2 yıl önce öğrendim.ve şuna emin oldum insan sevince kıskanır;)

9 ŞUBAT
30-11-2007, 02:17 PM
ben önceleri kıskanç olmadığımı sanırdım.kıskanç olduğumu 2 yıl önce öğrendim.ve şuna emin oldum insan sevince kıskanır;)

e tabiki , o sevmenin bir gostergesidir ,
ama dozunda oldugu surece guzeldir , eger aşırı olursa ne yazıkki ayrılıga kadar gidebilmekte .

butterfly
30-11-2007, 02:19 PM
megana katılıyorumm:D herseyde olduğu gibi fazlası zarar:D

ates
30-11-2007, 05:25 PM
Abartıya kaçmam...
Yapacağı varsa ben kıskansam da yapar zaten...
ama arada tatlı kıskançlıklar olur!

_tubi_
30-11-2007, 05:48 PM
ben de kıskancım.hem de az değil.bazen çok yersiz kıskaçlıklarım olur..ama karşımdakine pek hissettirmemeye çalışırım bunları...

atomcekirdegi
23-12-2007, 03:25 PM
Önecden sorsalar hayatta kıskanç değilim derdim ki büyük konuştuğumun farkettirilmesi çok uzun sürmedi..Velhasılı kelam KISKANCIM KARDEŞİİİİM!!!

mavigece
19-01-2008, 05:36 PM
eskiden çok kıskançtım...bunun zararlarını gördükçe azaldı...kıskançlık ilişkileri çok yıpratıyor ve hatta bitiriyor...evet seven insan kıskanır mutlaka ama dozunda olmalı ...bu doz da ilişkiye zarar vermeyecek ölçüde olmalı...karşındaki kişiyi rahatsız etmemeli...;)

mesafe
21-01-2008, 03:46 PM
kıskanç değilim olamıyorum nedense:rolleyes:

butterfly
21-01-2008, 03:52 PM
cooooook kıskancım:D

kırmızıpabuçlar
21-01-2008, 07:13 PM
kıskanç değilim olamıyorum nedense:rolleyes:

bu eşinize güvendiğinizi gösterir,bence de kıskanç olmayın,aşırısı zararlı oluyor zaten :)

kamiloglu
21-01-2008, 08:33 PM
bu kıskançlık yüzünden bi ilişkiyi doğru dürüst yürütemiyorum bile
bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum bu yüzden kendime çok sinirleniyorum :mad: