PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : umutsuzluk.ölüm korkusu yardım edin lütfen

sademmm
28-04-2011, 10:22 PM
son 2 senedir hayatım hem aileden hemde kendi yaşadığım şeylerden dolayı altüst oldu. ancak özellikle son 1 senedir hiç iyi değilim. sanki bundan sonra hayatımda herşey kötü gidecek. beni iyi hiçbirşey bulmayacak. olacağı varsa bile söz konusu ben olduğum için hiçbirşey olmayacak gibi geliyor. aralıksız 24 saat ölümü düşünüyorum. acaba nasıl bir duygu diye. bazen kendimi balkondan atlamış yada biryere asılı olarak hayal ediyorum yani intihar ettiğimi hayal ediyorum ama bunu asla yapmam sadece hayal ediyorum hayalden sonrada ölümden çok korkuyorum. ama hiçbir yaşama amacım yok ailece herşeyimiz altüst oldu bu nedenle hayattan hiç beklentim yok. 26 yaşındayım öğretmen adayıyım. ailemde okumuş insanlar ama son 2 senedir lanetlenmiş gibiyiz herşey kötü... kendimi 80 yaşında hissediyorum ölümü bekliyorum sanki ve benim için yarınlar hep kötülük getirecek gibi. ayrıca allaha inancımı yitirmiş gibi oluyorum bazen sonra vicdan azabı çekiyorum. sanki allahın bize garezi var gibi. herkesi kötü kendimi ve ailemi çok iyi , mağdur ve kurban seçilmiş olarak görüyorum... çok ağır şeyler yaşadım onların etkisinden mi bilmiyorum ama nedir bu ne olur bana yardım edin...

yaşamakmı
28-04-2011, 10:56 PM
dua edebilirim ancak Allah yardımcınız olsun inş. en kısa zamanda hayatınız eski düzenine girer..

sibel_87
29-04-2011, 10:31 AM
merhaba öncelikle geçmiş olsun herkezin hayatında böyle olumsuz dönemler olabilir ve bazen olaylar şaşırtıcı derecede üst üste gelebiliyo bunu bende yaşadım sanki bişeyin bana garezi var gibi neden düzelmeye çalıştıkça yeni bir olay yaşıyorum diye düşünüyordum tabi bu düşünceler içinde bulunduğunuz ruhsal durumun vermiş olduğu düşünceler insan mantıklı düşünemiyor,,her ne yaşadıysanız bence psikolojik destek almaya başlayın belki bunun faydası olmayacağını düşünebilirsiniz ama hayata yeniden dönmene yardımcı olucaktır ,,bende ünivden mezun olduktan sonra iş bulamayınca ve arkş çevrem olmayınca böyle bir bunalım dönemine girdim kimsenin bana yardım edemiyeceğini düşünüyodum hayattan zevk alamıyordum bi doktora görününce hiçde öyle olmadığını gördüm hayat bi şekilde devam edicek ve biz hayata ne yaşarsak yaşayalım tutunmak zorundayızz yaşadıklarımız ne kadar ağır olsada,,ve şunuda sölim Allah inancınız kaybolmasın aksine Allaha daha çok sığının çünkü ne yaşıyorsakk eziyet olsun diye degil de belkide daha olgunlaşmamız daha güçlü olmamız için yaşıyoruzz, her şerde hayır vardır mutlaka ,,tekrar geçmiş olsun..

sademmm
29-04-2011, 05:38 PM
teşekkür ederim düşünceleriniz için :(

sibel_87
29-04-2011, 05:48 PM
rica ederim umarım biraz olsun içinizi rahatlatabilmişimdir..

goffee
29-04-2011, 05:57 PM
Bazen herşey üstüste gelir o zaman bu duyguları yaşarız.
Aslında hepsi bundan ibaret.
Herşey üstüste geldiği zaman bu duyguları hepimiz yaşıyoruz kimimiz cesaretliyiz açıklayabiliyoruz kimimiz acıklayamıyoruz.

Anlatmak istediğin başka birşey var mı?

Ayşe Al.
30-04-2011, 02:21 PM
Depresyonun birçok belirti ve bulgusunu yaşıyor olduğunuz izlenimi uyandı bende. Bu yüzden öncelikle psikiyatrik bir yardım (psikiyatrist doktorlardan) almanızı öneririm. Depresyonunuz toparlayınca terapi ile daha uzun süreli iyilik hali için çalışılabilir. Başlangıçta sadece bir psikolog ile konuşma sorunlarınız için yeterli olmayacaktır.
Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

selgül
01-05-2011, 01:32 AM
26 yaşındayım diyorsunuz ve başınıza gelen olayların iki seneden beri olduğunu söylüyorsunuz 24 sene iyiydi de iki senemi ağır geldi.....Bak bi çevrene neler neler yaşanıyor... İnsanlar ömürlerini geçiriyorlar sıkıntılarlada yinede mutlu olmayı beceriyorlar... Eli ayağı olmayan, felçli haliyle yüzü gülerek senelerce yaşayan hiçmi insan yok çevrende... Burası dünya; bu gerçeği kabul etmeli önce; sürekli bir mutluluk yok burda, sürekli bir huzur yok... Aynı kendisinde olduğu gibi.... Ovalarının bittiği yerde dağları başlıyor; çıkıyorsun çıkıyorsun ne zahmetler çekerek; pes etmek geliyor içinden ama pes etmediğinde bide bakıyorsunki en sıkıntılı noktada zirvede başlıyor inişi... Aynı geceyle gündüz gibi, devamlı gündüz olmuyor, gece geliyor ama o da devamlı kalmıyor ve en karanlık noktada başlıyor sabah... öğretmen adayıyım diyorsun mutlaka bir kapı açılır... Sana gereken pes etmeden sabretmek ve bu arada herşeye rağmen yaşamak ve hatta işe yaramak ve bu arada aldığın molalarda mutlu olmaktır. Ve yine sana düşen; sıkıntıyı göğüslemek gerçeğiyle yüzleşip kendi kendine yaptığın konuşmalardaki o olumsuz sesin başını ezmektır....

Ayşe Al.
01-05-2011, 07:23 PM
Selgül,
İyi niyetli olduğunu düşündüğüm tavsiyelerde bulunuyorsunuz, ama sizce insanların ömürlerini sıkıntıyla geçirdiklerini ya da tüm sıkıntılara rağmen mutlu olabilen insanları sademm farketmemiş midir? Bence bu tür tavsiyeler depresif bir durumda olan kişiye çok da iyi gelmeyebilir, hatta ters etki de yaratabilir. 'Herkes mutlu olmayı beceriyor, ben beceremiyorum.' diye düşünebilir, suçluluk duyguları artabilir.
O yüzden öncelikle depresyonun bir hastalık olduğunu bilerek klinik bir yardım önermek daha doğru geliyor.
Sademm,
Depresyon tedavisi sürecinde, hayatında ve kendinde ne değiştirmek istediğini anlayabilirsin, bunun için sana yardımcı olunur. Sıkıntıların azaldıkça daha umutlu ve iyimser düşünebildiğini farkedersin. Kendine ve tedaviye şans ver.

okur-yazar
01-05-2011, 09:48 PM
öncelikle geçmiş olsun. inşallah zamanla herşey hakkınızda daha hayırlı ve güzel olur.

tedavi ve yardım için doktor uzman doktor yardımı almanızı tavsiye ederim.

Allah Sabrı ve Sabreden Mü’minleri Sever...

“Sabır” sözlükte; “hapsetmek, tutmak, birini bir şeyden alıkoymak ve dayanmak” anlamına gelir. (İbn Manzur, lV, 438)
Kur’an’a göre insanın; hem ilahi musibetlere, (2/155-156) insanların kötülüklerine, (16/126; 42/40) harama ve yasaklara, (8/46) öfke ve sinirlenmeye, (42/37; 3/134)
karşı sabretmesi gerekir.

“Muhakkak sizi elbette biraz korku ile, açlık ile mallardan, canlardan, mahsulattan biraz eksiklik ile imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele.” (Bakara, 2/155)

ecemhatice
02-05-2011, 04:11 PM
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Aynı kaygı ve korkuları ben de yaşıyorum.Yalnız olmadığını bil istedim.Nasıl yenerim diye günlerdir düşünüyorum.

Hayko_lik
02-05-2011, 05:07 PM
Merhaba
Allah hepimizin iyiliğini ister buna emin ol.Bazen öyle şeyler olur ki isyan edersin ama bi bakarsın ki o iste bir hayır varmış.İyikide öyle olmuş dersin.Yani ''Her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır'' durumu
Bu konuda Mevlananın çok güzel sözleri vardır.
Üzülme !Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil,tozunu almaktır.Allah sana sıkıntı vermekle tozunu,kirini alır.
Nefsin üzüm ve hurma gibi tatlı şeylerin sarhoşu oldukça ruhunun üzüm salkımını görebilir misin ki ?

Elbette kötü şeylerde yaşayacağız belki en dibi göreceğiz.Önemli olan tekrar ayağa kalkabilmek.Sana tavsiyem olumsuz düşüncelerinin nedenini araştır(çevre,kişi,olay) ve onları değiştir.Elindeki şeyler için şükret

terrified
02-05-2011, 05:25 PM
sevgili sademm,
öcelikle Allahtan size yardım ve şifa diliyorum..size benim yaşadıklarımı anlatsam şaşırmak bir yana böyle düzenli cümle nasıl kurabiliyorsun sorusunu aklına getirirsin..şimdi sana 1.tavsiyem eline bir kalem bir de defter alıcaksın ve karşında Allah varmış gibi onunla konuşuyormuşsun gibi yazmaya başlıyacaksın..düşüncelerin çok karmaşık ve içinden yazmak gelmese de bunu senden rica ediyorum yap..daha sonra yazmayı günlerce tekrarla ki rahatla biraz çünkü seni en iyi bilen ve anlayan mutlaka O'dur ve O olacaktır...2.tavsiyem sağlam ve güvenilir bir medyum modern tabiri diğer tabiri ile bir hoca ya görünmen..bu tip şeyler gerçek ve inanmalısın..cinler ve şeytanlar kötü niyetli insanların kullandıkları şerlerdir..şifa bulman ümidi ile...sevgilerimle.

son 2 senedir hayatım hem aileden hemde kendi yaşadığım şeylerden dolayı altüst oldu. ancak özellikle son 1 senedir hiç iyi değilim. sanki bundan sonra hayatımda herşey kötü gidecek. beni iyi hiçbirşey bulmayacak. olacağı varsa bile söz konusu ben olduğum için hiçbirşey olmayacak gibi geliyor. aralıksız 24 saat ölümü düşünüyorum. acaba nasıl bir duygu diye. bazen kendimi balkondan atlamış yada biryere asılı olarak hayal ediyorum yani intihar ettiğimi hayal ediyorum ama bunu asla yapmam sadece hayal ediyorum hayalden sonrada ölümden çok korkuyorum. ama hiçbir yaşama amacım yok ailece herşeyimiz altüst oldu bu nedenle hayattan hiç beklentim yok. 26 yaşındayım öğretmen adayıyım. ailemde okumuş insanlar ama son 2 senedir lanetlenmiş gibiyiz herşey kötü... kendimi 80 yaşında hissediyorum ölümü bekliyorum sanki ve benim için yarınlar hep kötülük getirecek gibi. ayrıca allaha inancımı yitirmiş gibi oluyorum bazen sonra vicdan azabı çekiyorum. sanki allahın bize garezi var gibi. herkesi kötü kendimi ve ailemi çok iyi , mağdur ve kurban seçilmiş olarak görüyorum... çok ağır şeyler yaşadım onların etkisinden mi bilmiyorum ama nedir bu ne olur bana yardım edin...

ecemhatice
03-05-2011, 11:24 AM
sademm hiç merak etme sadece sen yaşamıyorsun bunları.ben senin ikizin gibiyim.sürekli beynime birşey takılmış oradan koparamıyor gibiyim.sürekli korku ve kaygı içerisindeyim.Hiçbir şeyin beni mutlu etmeyeceğini düşünüğyorum.Bazen zavallı gibi hissediyorum kendimi.görüşelim istersen belki birbirimize yardımımız dokunabilir.

cengo
03-05-2011, 04:28 PM
bak bazen hayatta öyle şeyler yaşarsın ki hayat sana çok boş ve pervasız gelir birisinin sana yardım etmesini istersin ama o yardımın gelmediğini de görünce bir korku daha doğrusu buna bir endişe hakim olmaya başlar desek daha doğru olur önce hissedeceğin ilk şey sana bir yardım eli uzanmadığı için bir kızgınlık veya nefret olacaktır ama bunun da her zamn ayağına gelemeyeceğini anlaman çok geç olmayacaktır ve aklını daha sonra kurcalayacak şey ölüpte kurtulmak olacak ama bunun bir kurtuluş olduğunu düşünmekle başlarsın hatalar zincirine ve bir endişe ardında bir korku ve de ölüm korkusu ve yalnızlığın getirdiği umutsuzluk.. artık bunları düşünme çünkü insan bu düşündüklerini zamnla kafasından atıyor.

heisenberg
24-10-2011, 03:15 PM
hayat inişli cıkışlıdır tekrar cıkacagın zman elbet gelıcektır hayatta herkez imdihan edilir inanc konusuna gelince bu aralar benımde aynı şeyi hissettigimi söylemeliyim ama gecici ve anlık olarak oluyor ve düsüncelerim sürekli değisip duruyor

yorum
24-10-2011, 03:57 PM
konu baya olmuş açılalı