PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kız Arkadaş Çıkmazındayım..



grafiksanatci
27-04-2011, 10:52 PM
Merhabalar.. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Durum: Benim 6 aydır aynı sınıfta olduğum bir kız arkadaşım var. Normal arkadaşız. Bu zamana kadar herhangi bir şekilde özel olarak bir şeyler hissetmedim kendisine karşı. Sohbeti muhabbeti, davranışları, yaklaşımı her yönüyle çok güzel ve iyi vakit geçiriyoruz. Birbirimize karşı güveniyor her geçen gün bağımız daha da güçleniyor. Arada bir sıkıntılarımız oluyordu ama medeni bir şekilde güzelce konuşarak bunu halledebiliyoruz. Şimdi benim duygularımda düşüncelerimde değişiklikler olmaya başladı. Ona karşı bir şey hissediyorum ve o olursa güzel bir hayat geçireceğimi umuyorum.

Sorun: Bu kızın bir erkek arkadaşı var. 4 yıl kadar birliktelik var. Yalnız arada kopmalar olmuş günlerce aylarca.. Çocuk ilgi göstermiyor, canı isteyince arıyor, hatta aldatıyor, bir kez olsun yanına gelmiyor, farklı farklı bahaneler üretiyor, kızın beklentilerini karşılamıyor. Arada bir ayrılmalar oluyor tekrar tekrar birleşiyorlar. Kız kafamı karıştırıyor diyor sevdiği içinde mantıklı hareket edemiyor. Şu an kız üniversitede, çocuk liseden sonra okumuyor bir yerde sahneye çıkıyor bir çalgı aletini çalıyor.

Soru: Ben mantıklı hareket eden, hayatın gerçekleriyle yaşayan birisiyim. Fakat bazen duygularımız aşınır sevdiğimiz insanların yanında. Bende bunu yaşamaya başladım. Duygularım çok yoğunlaştı ama bir yandan erkek arkadaşı var diye açılmak doğru gelmiyor. Bir yandan da yapılanları görünce konuşmam gerektiğini düşünüyorum. Sormak istediğim ilgi göstermeyen, arayıp sormayan, canı istediğinde yanımda biri olsun diyen, beklentilerine cevap vermeyen bir erkek arkadaşı düşünüldüğünde açılmam ne kadar doğrudur? Bu konuda ortamın psikolojik durumu nasıl veya ne şekilde olmalıdır?

Görüşlerinizi samimi şekilde paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim..

goffee
28-04-2011, 12:15 AM
Durum biraz karışık gibi geldi..
Kızı seviyormusun?
Hoşlanıyormusun demiyorum seviyormusun?
Kız o adamı seviyor mu?

grafiksanatci
28-04-2011, 12:45 AM
Evet seviyorum.. Kız o adamı seviyor ama devamlı ayrılıklarda oluyor kız tam sevgisinden vazgeçiyor,
yoluna bakacakken arıyor ondan sonra kafasını karıştırıyor. Yani kafası estiğinde arıyor. Ayrıldığı zamanlarda ise kız çok daha yakın oluyor bana.
Ve gözlerinden bende bir şeyler hissediyordum.. Ama o adam arayınca değişiyor her şey, alışagelmiş bir sevgi midir nedir ya da kız gerçekleri daha göremiyor..

goffee
28-04-2011, 04:25 AM
Bence biraz bekleyin derim.
Daha hersey yerine oturmamış.
Kız size anlatıyorsa dinleyin, öğrenin önce durumu.

yalnızlık
28-04-2011, 11:09 AM
karışık bir iş.beklemek acele etmemek lazım.şunu da unutma ki kıza açıldığında onu kaybetmeyi göze almalısın.çünkü ben böyle şeyler hissetmiyorum bundan sonra seninle arkadaş da kalamam diyebilir.bir de tut ki açıldın tut ki kız da seni sevdi oldu bu iş.sonradan siz erkek milleti yok senin eskiden sevgilin vardı sen de onu ne çok severdin onun da elini böyle mi tuttuydun ona da böyle mi baktıydın diye acayip triplere giriyonuz(forumdan takip ediyoruz evlilikler sıkıntıya giriyo bu replikler yüzünden)o yüzden bu konuda iyice kendini ölçüp tartman gerek diye düşünüyorum.bi de kız adamı hakkaten seviyor vazgeçemiyor olabilir yoksa neden her döndüğünde onu kabul etsin öyle değil mi onu tam manasıyla kafasından silip atmadan değil seninle hiç bir insan evladıyla mutlu olamaz bunu da gözden kaçıma derim???

h.yurek
28-04-2011, 01:47 PM
kızın beraber olduğu erkek tiplemesi ile senin kendi erkek tiplemen çok ayrı. eğer kız senin tiplemende bir erkekle beraber olmak isteseydi senin tarzında bir erkek tercih ederi ve şuan ki sevgilisi ile arkadaş olurdu. bana sorarsan hissettiklerin aşk değil sadece yanılsamadan ibaret. 6 ay boyunca sürekli o kızla görüştüğün için diğer kızlarla zaman geçirmediğini tahmnin ediyorum. gözlerini aç diğer kızlara ilgini yönelt. çünkü yanlış bir davranışta kötü duruma düşmek kaçınılmaz sonuç. eğer okulda 1. sınıfsan 4 yıl boyunca o kızla aynı sınıfta olacağını unutma. bir kız bir erkeğe sevgilisinden bahsediyorsa , sevgilisi ile sorunlarını anlatıyorsa ondan hoşlanmıyor demektir. durum bu kadar net iken içindeki duygunun aşk veya hoşlanma değil sadece beraber zaman geçirmenin verdiği alışkanlıktan dolayı daha fazla şey paylaşmak istemenin sonuçunda üzülmek olan bir eylem gerçekleştirme. Aç hayata gözlerini o kızla daha az zaman geçir ve senin tarzında bir erkek isteyen kalbini ısıtan midende kelebekler uçuracak bir kız ara.

grafiksanatci
28-04-2011, 04:14 PM
arkadaşlar tşk ederim yazılarınız için,

yalnızlık; senin dediğin gibi her şey bitebilir de, belki de tam terside olabilir. Dediğin gibi bende hani onunda elini böyle mi tutuyordun gibi vs. şeyleri düşünmem, yaniböyle şeyler gereksiz zaten geniş düşünmek gerekli ki öyle birisiyimde. Bir de şu var yaşanan bir şey kolay unutulmuyor, fakat daha etkinolursam olabilir diye de düşündüm. Ben kız arkadaşımın mutlu veözgürolmasından yanayım onu daraltacak veya kısıtlayacak şeylere girmedim girmemde, zaten kız kendini biliyorsa sınırınıda bilir. Onunmutluluğu benim mutluluğum. Gerçekten derinden düşündüm o olursa hayatıdaha güzelve mutlu yaşayacağımıza inanıyorum. Ailesinede benden bahsediyor, bir keresinde düşüncelerimi tanımaya başladıktan sonra bana dedi ki, aslında her kızın isteyebileceği bir erkeksin dedi. Ben hiçbir şey demedim o anda..

h.yurek; Evet o çocukla ben çok farklıyım. Kızda öğretmenlikte okuyor ve şunu çok iyi gördüm kız ileride baya değişecek daha gerçekçi yaşamaya başlayacak, bir de eğitim bilimlerinide gördükçe düşünceleri değişmeye başladı. Yani bana yakın olmaya başladı. Bir de yanılsama dedin peki yani aşka götüren yolda yaşanmışlıklardan karşındaki insanla her yönüyle vakit geçirmekten geçmiyor mu..? sonunda sevginin ardından aşk gelmez mi.? yani bana normal geliyor. 6 ay onunla vakit geçirdiğim için başka kızlara da ilgim olmadı burada haklısın tabi. Onunla vakit geçirmek güzel, insan başka birisini görmeyi bile aklından geçirmiyor. Ama dediğin gibi daha iyi daha ağırbasan kız olursa ki onun yerini alabilecek belki olabilir. Ben çok alıştım içimden atamıyorum bir yandan da mantıklı düşünüyorum. Böyle mantığımla duygularım arasında gidip geliyorum. İçimde kalbimde bir yer edindi. Atmayı denedim ama olmuyor yani biraz kendime getiriyor mantıklı düşünmek tekrardan duygusallığın içerisine giriyorum. Hayata gözlerim açık ama işte insanoğlu bazen duygusallığın esiri oluyor.

Ve ben o kızı özgür, mutlu ve rahat bir şekilde yaşaması için her şey yaparım. Şartlarım doğrultusunda. Gerçekten çok saf ve temiz kalbimle yaklaşıyorum. Ben bu hayatta iyisiyle kötüsüyle çok şeyi yaşadım ve yaşıyorumda. İçimde sonsuz denebilecek bir sevgi var ve onunla paylaşmak istiyorum.

Yazılarınız için tekrar sagolun.. Düşüncelerinizi yazılarınızı eksik etmeyin bir cümle bile benim bir şeylere adım atmamda etki edebilir..

Sesiva
30-04-2011, 02:35 PM
Merhaba

Şuan kafası son derece karışıktır büyük ihtimalle. Çocuk ipleri eline almış ki dilediği gibi yönetiyor onu. Senin yanında gülümsüyor mu, bu sıkıntısının yanında seninle sohbetinde mutluysa bu ön adım olabilir. h.yurek aslında bunun tiplemeyle ilgisi yok. Bu ilişkinin temeli iyi yada kötü 4 yıla dayanıyor. E aşk statü, karakter özelliklerine bakmadan yaşanılan, çat kapı gelen bir duygudur. Bazen seçim yapılmaksızın yaşanır. Kızcağız bunu düşünmeden başladı tabi ki..

Arkadaşım; gerçekten bu düşüncelerdeysen o kızı mutlu edeceğine ben eminim. Mutlak o da birşeyler yolunda gitmediği için, içten içe düşünüyordur. Bazen ilişkiler ilişki olmaktan çıkar, alışkanlık haline dönüşür. Burdan bakıldığında da bu ilişki arapsaçı olmuş da çözeni yok. Tek çaresi kesip atması ama nasıl anlatılabilir? Ha sen sakın ona ilişkisi hakkında yorum yapma yani ilerde senin açılman gereken zamanda sana kalkıp - sen sebep oldun da diyebilir. İnsan psikoloji sonuçta, gariptir. -Yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu düşünüyorsan, neden hala devam ediyorsun ? diye sorabilirsin. Nabıza göre şerbet vermekten başka çaren yok şu sıra. Ama vazgeçme. Fakat doğru zaman gelecektir yakında anlattıklarına istinaden böyle düşünüyorum. Destekçinim, şansın bol olsun. Gelişmeleri mutlaka yaz .. Sevgiler :)

grafiksanatci
30-04-2011, 10:30 PM
tşk ederim Sesiva,

Kız yanımdayken mutlu oluyor, gülüyor da:) Kafası karışık devamlı gidip gelmeler olduğu için. Ve dediğin gibi çocuk ipleri eline almış dilediği gibi yönetiyor.
Ben şöyle açılayım diyorum; Bir süredir arkadaşlığımız var, hayat bu insana neler yaşatıyor, neleri karşımıza çıkarıyor. Zamanla insan farklı duygulara yönelebiliyor. Elektirik her ortamda vardır. Ve ben seni beğeniyorum, hoşlanıyorum. Yaşadıklarımızı, aramızdaki iletişimimizi derinden düşündüm, bu konudaki duygu ve düşüncelerim çok net, eminim ve de kararlıyım. Seninde şu an sevdiğin birisi var, saygı duyuyorum düşüncelerine de, ben bilmen gerektiğini düşündüm onun için açıldım sana. Bu durum şu an için arkadaşlığımızın bozulmasına sebep vermesin istiyorum. Kötülemek veya karalamak için değil de hayatın gerçeklerinide görmek gerekli, o çocukla aranızdaki ilişkide bazı ciddi sorunlar oluyor ve bunu sende görüyorsundur. Emin ol seni büyük ilgi ve sevgi ile seveceğimi bilmeni istiyorum. Ve son olarak benim diyeceklerim bu kadar düşüncelerimi bil, bundan sonrası senin düşüncelerin sen adım atmadan ben sana daha fazla bir şey yapamam herhalde.

Böyle yani arkadaşım sonum hayırolsun.. İlgin için ayrıca sagol.. Ya da başka türlü bir açılım yapabilir miyim bilemiyorum.

Sesiva
01-05-2011, 11:40 AM
Merhaba ..

Rica ederim amacımız birbirimize destek olmak ve ben elimden geldiğince yardımcı olacağım..
Biraz düşündüm de, ipleri eline almış diyoruz ya hani; kimi ilişkilerde psikolojik baskı da olabiliyor. Sakın benden ayrılırsan şöyle yaparım, böyle yaparım korkusu vermiş olmasın. Çocuk sonuçta kendine güvenmiş, bu kız beni seviyor ayrılmaz diye düşünüyor. Ben çağırdığımda gelmemezlik etmez asla diye düşünüyor. Normal de mantıklı düşünce içinde olan, sağlıklı düşünen insan bu saçmalığa son verir en kısa sürede. Bu sevgiden çıkmış arkadaşım. Bu işte mutlak bi sıkıntı var belli. Kız da sıkılıyor anlaşılan, baksana belli zaten gel deyince gel, git deyince git hesabı programlamış kızı...

Herneyse hayat ikinci şansı vermeyecek hiçbirimize. Seviyorsan seviyorsundur başka açıklaması yok bunun. Kaybedeceğin hiçbirşey olmayacak. Sen yine büyük yüreğinle kalacaksın en fazla. Açıl, yazdıkların da gayet iyi bir konuşma stili. Ama bunu birden okulda filan yapma. Mesela güzel bi aktiviteye katılmayı teklif et. Güzel birlikte eğlenebileceğiniz bir günün sonunda yapmanı tavsiye ederim mutlaka. Nedeninine gelince; mutlu olursa o gün sonunda emin ol söylediklerini de fazlasıyla kaale alacaktır. Mantıklı düşünmesine sebebiyet vermiş de olursun belli mi olur.. Herşey güzel olacak sıkma canını ...

grafiksanatci
01-05-2011, 05:25 PM
çok sagol.. daha önceleride tiyatroya, Devlet Konservatuarın senfoni orkestrasına ve diğer etkinliklerin olduğu zamanlarda akşamları beraber gidiyoruz. Dediğin gibi güzel bir etkinlikten sonra çıkınca yine akşam üzerine onun üzerine konuşmak en iyisi. Normalde cuma günü üniversitede bir etkinlik vardı. ona gitmeyi planlıyorduk, tabi kısmet olmadı o güne kız halasının yanına gitti ankaraya ve program kaldı öylece.. Bu haftada etkinlikler olması gerekli ona bakacağım hafta içi akşam programa katılıp çıkıncada konuşacağım. Ama aramızdaki ilişkiye baktığımda olumsuz bir şey diyeceğini veya yapacağını zannetmiyorum. Belki olumluda bakmaz ama sonucu ağır olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu açılmam en azından birazda olsun benide rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Birde şu var kız ayrı olduğu zamanlarda bakışlarını gördüğümde alıcı gibi bakıyordu bunu rahatlıkla görebiliyordum. Yani hissediyordum. Kardeş tekrar sagol..

Ben yardım etmesini seven birisiyim başkaların sıkıntılarını dinlerim varsa çaresi, yardımcı olurum. Ama işte kendi sıkıntılarım olduğu zaman üstesinden gelmek kolay olmuyor.. Durumdan haberdar ederim.. kendinize iyi bakın..

Sesiva
01-05-2011, 09:26 PM
Güzel haberler bekliyoruz inşallah ozaman, sevgiler :)

mürüü
24-05-2011, 02:07 PM
bence henüz açılma. arkadaşlıkda çok güzel bir şeydir ilk önce bunu doya doya yaşayın. zamanla zaten rüzgar nereye eserse gemi oraya gider.

misterioso
24-05-2011, 07:28 PM
Ayrılana kadar açılma . Düşün ki mesela o bayan arkadaşın ayrılmadan sana evet derse , o zaman sevinmen yerine kendinin geleceği için de olumsuz düşüncelere de girersin.