PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aile Sorunlarının Kızlar Üzerindeki Etkileri

Psychiatrist
10-04-2011, 09:00 PM
İnsanlık gelişiminde kafa yapısı olarak davranışsal ve hayat amacı konusunda insanı şekillendiren faktörler arasında Aile(çocukluk süreci),arkadaş çevresi,ve doğuştan genlerden gelen birçok faktör bulunuyor.bunların etki potansiyeli sabit değil bazen sadece arkadaş çevresi bile insanı baştan sona şekillendirebiliyor.Şuan için aileden sözedecek olursak şimdiye kadar yaptığım gözlemlerde bir gencin çocukluk sürecinde ailesinde sorunlar en önemlsi boşanma ayrılma üvey baba veya üvey anne gibi süreçlerden geçtiyse kişi ya bu sorunlara karşı kendini iyi insan modeline sokmaya çalışıyor yada yaşadığı acıları başkalarına yüklemek istercesine karşısındaki insanları kullanmaya çalışıyor.Ailevi sorunlarda en çok acıyı şüphesiz kızlar çekiyor daha duygusal olan kızlar görmek istedikleri şevkati çoğu zaman karşı cinsten bekliyor bunu alamayınca da asıl karartı ozaman başlıyor hayatının tamamen boş olduğuna amaçsız olduğuna inanıyor.Kişilik bozuklukları arasında da en yaygın olanı kararsız bi kişilik oluşturmasıdır.karar vermekte çok zorlanırlar.ve geleceği her zaman karanlık ve umutsuz görüyorlar.ufak mutluluk oyunlarıyla mutlu olabileceklerini düşünüyorlar ki her ne kadar bazı oyunları pek de doğru olmasa da.En çok ilgiyi aile sorunları olan kızlar bekliyor.Tutunabilecekleri birini kendisini teslim edebilecekleri birini herşeyden çok isterler.Çünkü çocukluktan kalma eskik parçaları vardır bu parçaları doldurmaları gerekir...

goffee
11-04-2011, 01:15 AM
Konuyla alakasız olacak ama sormak istiyorum psikiyatristmisiniz?

Güllerim
18-04-2011, 09:52 PM
evet çok önemli ve güzel bir yazı ve konu olmuş teşekkür ediyorum öncelikle..

doğru bir tanımlama ilgiyi başka yerde ararken de doluya tutulma durumları malesef az karlışatığımız durumlar değil..

benim dayımın kızı aileiçi sornlar ve kavgalar sonucunda dayımın yengemi dövmesinin üzerine 18 yasındayken kendini asarak öldrdü :( bunun tek sebebi de anne ve baba bu ne kadar önemli bi durum siz düşünün aile olamıyacak insanların anne baba olmasına daha sı bir araya gelmesine izin verirlmemeli diye düşüünyorum..

elmaelma
19-04-2011, 12:28 AM
Bu tür sorunlar böyle üzücü durumlara sebep olabiliyor çocuk genç olsa dahi
Bu şekilde sonlanması üzücü olmuş

smoker
02-06-2011, 10:20 AM
Anne kız ilişkileri de çok önemli...

gloxinia
22-09-2012, 07:30 PM
bu konu için çok teşekkürler