Orijinalini görmek için tıklayınız : sorum olucak
suats
10-04-2011, 02:31 PM
öncelikle herkese merhaba.
ben kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak yaşanan olayları okuyarak okb olduğumu zannediyorum ki onunla alakalı bir sorum olucak.
ben aklınıza gelebilicek en küçük şeyleri kafaya takıp 1 hafta onu düşünen arkadaşlarımın söyledikleri en küçük lafları kafaya takan ve konuşurkende acaba ne der ters birşey dermiyim gibi düşünen biriyim.
Allah'a inancım var fakat öyle bir zamanlar oluyorki küfredebiliyorum ama bi yandanda nasıl inandığımı güvendiğimi bilerek bunu yapıyorum ama herşeyi çok takıp suçu bir anda Allah'ta bulabiliyorum.Çokta ayrıntılara takılan biriyim.Ama neden bilmiyorum kendimi güvende hissettiğim yerlerde veya mutlu olduğum yerlerde hiçbir şekilde kafamda bir takıntı oluşmuyor misal yazın gezip eğlenebiliyorum ve kafama takılan pekte birşey olmuyor veya kendimi güvende,rahat hissettiğim bir mekanda kendi güzelliğime aşırı önem veriyorum ama yakışıklımıyım diye değil karşıdakinin ne diceğini düşünürek karar veriyorum buna sizce benim hastalığım nedir ?
not: psikiyatrist'e gittim ama sınav stresindendir dedi bir ilaç verdi ve kullanmadım sınav stresinden olmadığını biliyorum çünkü stresim yok denilebilecek kadar az ve şuan o doktora güvenim 0.
şimdiden teşekkürler
e_melis
10-04-2011, 03:28 PM
mrb
öncelikle siz bana göre okb değilsiniz ve bu durumunuz stresli bi ortamdaysanız ondan kaynaklanıyor sizinde dediğiniz gibi güvende hissettiğiniz ve mutlu yerlerde hiç sorun yaşamıyorsunuz onun için stresli ortamlardan ve düşüncelerden olabildiğince uzak durun kendinizi eğlendirecek aktivitelerde bulunun kendinize hobiler edinin vb. Onun dışında arkadaşlarımın söylediklerini kafaya takan biriyim ayrıca karşımdakinin ne diyeceğini düşünerek karar veriyorum demişsiniz bunu da elinizden geldiğince yapmamaya çalışın bırakın insanlar siz nasılsanız sizi öyle sevsinler böyle dersem yada böyle olursam sevsinler diye düşünürseniz hiçbirzaman kendiniz olamazsınız ve hiçzbirzaman mutlu olamazsınız.
Allah'a inanıyorum ama bazen tüm suçu onda buluyorum demeniz tamamen artık kendinizin bittiği yerde suçlayacak birini aramanız ve ortada birini bulamadığınız için suçu Allah'a atmanızdan kaynaklanıyor şunu unutmayın ki Allah sizi sizden daha çok düşünür ve üzülmenizi istemez buna inanın ve kendinizi mutlu hissedin
suats
10-04-2011, 06:07 PM
teşekkür ediyorum görüşleriniz için
sssert
10-04-2011, 06:48 PM
her gün aynanın karşısına sabah kalktıgında geç ve aynaya bakarak 30defa kadar seni seviyorum de bence düzelirsin görenler deli diyebilir bunu yaparken ama işe yaradığını görürsün
suats
10-04-2011, 07:15 PM
teşekkür ediyorum sssert peki bu kafamdaki düşüncelerden bir şekilde azaltmak için bir önerin varmı şuan stresli bir dönemdeyim ve gezip eğlenip düşünceleri kafamdan silebilceğim bir dönemde değilim
Psychiatrist
10-04-2011, 07:16 PM
Keşke kendin gibi herşeyi kafaya takan tripli bi sevgili veya arkadaş edinebilsen.çünkü o en ufak şeyi bile kafaya taktığında bu senin zoruna gidecek ve aranızın bozulmaması için onu düzeltmek isteyeceksin yeri gelecek niye herşeyi kafana takıyosun bile diyeceksin aynı durumda sen olduğun halde.ve onu düzeltmek isterken aslında kendini düzeltmiş olacaksın.kendi kusurlarını yok ederek onunda seni görüp senden esinlenip kusurlarını yok edeceği yargısına inanacaksın.Çivi çiviyi söker diye bir söz var bazen sorunu düzeltmek için karşına sorun alman gerekiyor ne kadar ilginç gelsede.
eliftetik
10-04-2011, 07:27 PM
öncelikle herkese merhaba.
ben kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak yaşanan olayları okuyarak okb olduğumu zannediyorum ki onunla alakalı bir sorum olucak.
ben aklınıza gelebilicek en küçük şeyleri kafaya takıp 1 hafta onu düşünen arkadaşlarımın söyledikleri en küçük lafları kafaya takan ve konuşurkende acaba ne der ters birşey dermiyim gibi düşünen biriyim.
Allah'a inancım var fakat öyle bir zamanlar oluyorki küfredebiliyorum ama bi yandanda nasıl inandığımı güvendiğimi bilerek bunu yapıyorum ama herşeyi çok takıp suçu bir anda Allah'ta bulabiliyorum.Çokta ayrıntılara takılan biriyim.Ama neden bilmiyorum kendimi güvende hissettiğim yerlerde veya mutlu olduğum yerlerde hiçbir şekilde kafamda bir takıntı oluşmuyor misal yazın gezip eğlenebiliyorum ve kafama takılan pekte birşey olmuyor veya kendimi güvende,rahat hissettiğim bir mekanda kendi güzelliğime aşırı önem veriyorum ama yakışıklımıyım diye değil karşıdakinin ne diceğini düşünürek karar veriyorum buna sizce benim hastalığım nedir ?
not: psikiyatrist'e gittim ama sınav stresindendir dedi bir ilaç verdi ve kullanmadım sınav stresinden olmadığını biliyorum çünkü stresim yok denilebilecek kadar az ve şuan o doktora güvenim 0.
şimdiden teşekkürler
öncelikle geçmiş olsun ben doktora çıkmanızı tavsiye etmenin yanın da yüce allah a var gücünüz le inianmaya devam etmenizi tavsiye edrim
zira tüm kapıların kilidi onda
sssert
10-04-2011, 07:33 PM
suat kurdugun cümlelere bir bak şimdi şuan ''stresli bir dönemdeyim ve gezip eğlenip düşünceleri kafamdan silebilceğim bir dönemde değilim'' bu cümle senin hiçbir zaman bunu yenemeyeciğini gösterir ama böyle devam edersen tabikide bak şimdi
yapman gereken ne tabi bu benim önerim denemesi bedava = )
stres kelimesini silemem kelimesini yapamam kelimesini kellenmadığın bir cümle kur ilk ve bunlerı günlük hayatındada kullanma
kuracagın cümle şu olabilir
''MUTLUYUM,NEŞELİYİM,ÇOK İYİYİM ÇÜNKÜ ALLAH BENİ SEVİYOR TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH'IM.'' bu cümleyide tekrar layabildiğin kadar tekrarla zaten ezberlersin hemen sonra tekrarla gün gün ayna deneyinide yap bak neler olacak. mantıksız gibi gelebilir dene bak göreceksin sonra yine bana neler oldugunu soyle 15 gün dene
elmaelma
13-04-2011, 04:22 AM
Sıkıldığın zamanlarda daha çok düşünür aynı düşünceyi tekrarlarsın fazlası zarar stresten uzak dur küçük şeylerde buda böyle olsun de geç. Böyle durumlara bu yaşta genelde sınav stresi sebeb olur geçici bir durum küfür konusunda suçu biraz allahta buluyorsun sanırım bu durum bir çok insanda aynı hem allaha hem kendine biraz daha hoşgörülü ol insanlar ne dersin desin ben güzelim diye bil umarım yardımcı olmuşumdur.
9 ŞUBAT
13-04-2011, 02:41 PM
geçmiş olsun ,anladıgım kadarıyla bazen olayları gereginden fazla onemsiyorsun ,buda sende takıntıya neden oluyor.
ama yaşadıgın olayları tetikleyen ortam olmadıgında tam tersi çok rahatsın ,bu durumda benim tavsiyem bir psikologa başvurman .
onla yapacagın terapiler sonucunda olayları tetikleyen etkenler ortaya çıkarıldıgı takdirde ,neler yapman gerektigine çok daha kolay karar verilebilir .
eger her turlu ortamda aynı sorunlarla karşılaşmış olsaydın takıntılı biri oldugunu duşunecektim ,ama anladıgım kadarıyla bu durum sende pek hastalık boyutunda degil .
ama fazla zaman geçirmeden halletmek yerine ,umursamazsan o zaman çok daha ileri boyutlara gelmesi mumkun .
bu konuda arkadaşlarımız Minnie ve Olvido ya danışmanı tavsiye ederim .
h.yurek
13-04-2011, 03:55 PM
öncelikli olarak bir psikologa gitmeni tavsiye ederim. insanların düşünce ve davranışlarını anlamak üzere eğitim almış kişilerle sadece sohbet etmek bile insanı rahatlatabilir. stresten uzaklaşmak için ise spor yapmanı öneririm. hangi branş olursa olsun sporla ilgilenmen stresten seni uzaklaştıracaktır. Bir basket topu alıp potaya tek başına atışlar yapmak , düz koşular yapmak veya vücut geliştirme bunlar en basit seçeneklerinden. İlave olarak da ilgi duyduğun konularla ilgili kitap okumak. Severek yapabileceğin hobiler üretmek.
dogruluk
13-04-2011, 07:59 PM
e zaten problem ortada, sen allaha inanıyorsun dimi? bu dünyayı allah yarattı ve iyi yada kötüyü seçeceksin sonuçtada cennet yada cehenneme gidiceksin. E şimdi bir de karşına kötü olaylar çıkıyor, iyide bazı insanların ailesi çok iyi , o zaman psikolojik problemde olmuyor. ama burdaki insanların hepsinin ailesi problemli o zamanda psikolojik problemler o luyor. Demekki eşitlik yok. Demekki allah suçlu, çünkü bizi eşit yaratmadı ve bazılarının karşısına iyi bazılaırnın karşısına kötü olaylar çıkarııyor. allaha isyan et, bana neden bu kötülükleri yolluyorsun de ve onla savaşalım.
goffee
13-04-2011, 11:33 PM
İlgilenecek çok fazla işin olsaydı bu kadar gereksiz şeyleri kafana takmazdın bile.
Yada aslında çok fazla işin var ve kafana takmaktan ilgilenemiyorsun.