Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlatlık
karmasik
08-04-2011, 05:53 PM
Arkadaşlar ilginç bir hikayem var tanışma bölümünde yazdığım gibi.
Ben dört yaşımdayken annem ve babamla birlikte istanbula geldim köyümüzden. Istanbulda annem babam apartman görevlisi olarak çalıştılar ve tabi görevlisi olduğumuz apartmanın odasında oturduk yıllarca üsküdarda. Her yıl yaz tatilinde köye gider gelirdik. Köyde eniştem ve teyzem oturuyor. Her yıl gidip onlara tarlada yardım ediyoduk. Yani insanlar tatillere giderken ben hep köye gidiyordum yazları. Yine bir yaz günü köydeyken ordaki ihtiyarlardan bitanesi eniştem için babanın yanına mı geldin dedi bana. Ben de şaşırdım, siz şaşırdınız heralde benim babam değil o eniştem dedim. Aaa sana anlatmadılar mı dedi. Adam çekti gitti. Içime öyle bir şüphe düşmüştü ki ogün anlatamam. Daha sonra yaşım ilerledikçe ben bunu birkaç kişiden daha duydum. Ve iyice gerçeğe inandım. Annem babam bildiğim annemi babamı karşıma aldım ve onlarla konuştum. Benden niçin sakladınız dedim. Onlar da çok korktular ama söylediler gerçeği. çocuğumuz olmadı seni kardeşimden aldık dedi annem. Yani teyze ve enişte bildiklerim benim annem babam çıktı.
Fakat onca televizyonda gördüğüm olaylara rağmen ben annem babam bildiğim insanları canımdan bile çok sevdiğim için, onlardan bir kez olsun ayrılmayı öz annemin babamın yanına gitmeyi düşünmedim. Ve hiçbir şekilde depresyona girmedim. çünkü düşündüm. Beni bu yaşa getiren, hastalanınca sabahlara kadar başımda bekleyen, yemeyip yediren kimdi. Ben böyle bişey yapsam onların hakkını nasıl öderdim. Allah bana öyle bir sabır verdi ve içime öyle bir şey aşıladı ki. şuanki annem babam benim öz annem babam oldu gözümde. Asıl öz annem babam ise yine teyzem ve eniştem oldular.
Ve emin olun şuan yine her yıl onların yanına gidip geliyoruz herşeyi bilmeme rağmen onlara enişte teyze diyorum. öz kardeşlerime yine abi abla diyorum ama özmüş gibi değil.
Siz benim yerimde olsanız neyapardınız, benim yaptığımı yapabilir miydiniz. Düşüncelerinize çok ihtiyacım var arkadaşlar
e_melis
08-04-2011, 10:39 PM
mrb;
Hikayen filmlerde olur böyle olay dedirtecek cinsten eminim çok zor zamanlar geçirmişsindir ama üzülme seni seven öz olmasa da bir annen ve baban var ayrıca gerçek annen babanda uzakta değil seninle beraberler, belki bu senin için daha acı olsa da ..
Mehmet
08-04-2011, 10:49 PM
meraba arkadaşım..gerçekten melise katılıyorum ben de,hikayen çok ilginç filmlerdeki gibi..
ben yerinde olsam büyük bi hayal kırıklığına uğrardım ilk başta.senin kadar metanetli olur muydum bilmiyorum,zor bir şey olmalı..ama doğru bir karar verdiğini düşünüyorum,bu durumda başka bir şey yapılmamalı zaten.bu duruma en iyi örnek selvi boylum alyazmalım filminde,sevgi gerçekten fedakarlıktır:)ve senin bu zamana kadar hastalığında,kötü anında yanında olan bu insanlar,senin öz annen-babandır bana sorarsan:)
goffee
09-04-2011, 12:38 AM
Güzel bir hayat hikayen var bencede.
Birbirine baglı destek veren bir ailede yaşıyorsun bunu gözlemlemişsin.
Bu hoşuna gitmiş hiçbişeyi bozmak istememişsin.
karmasik
09-04-2011, 09:26 AM
evet arkadaşlar. çok sağolun. ama ben gerçekten benimle aynı kaderi paylaşıpta kendini yönlendiremeyen ve tamamen bunun psikolojisine kapılan insanlara şaşırıyorum kendime bakınca. ama işte herkes aynı olamıyor. bu elde olan bişey değil.
e_melis
09-04-2011, 10:28 AM
evet dediğin gibi herkes aynı değil bazı insanlar kötü olaylar karşısında yıkılır bazı insanlarsa kabullenip iyiyi düşünüp yaşamaya devam ederler ikincisi bizim için daha sağlıklı yoksa hayatımız boyunca mutsuz ve olaylara hep kötü tarafından bakan insanlar oluruz.
devhis
09-04-2011, 04:27 PM
sevgi neydi? sevgi emekti.en olgun davranışı gösteriyorsun zaten.eniştenle teyzen bildiklerinse,annenle babanın çocuğu olmadığı için kendilerine göre iyilik etmişler.herkesin açısından bakıp herkesi anlamak lazım.ya da anlamamak...
karmasik
09-04-2011, 05:42 PM
çok sağol yorumun için
yalnızlık
14-04-2011, 09:16 AM
sevgili karmaşık gerçekten çok ilginç bir hikaye.aslında ben şunu merak ettim biyolojik ebeveyninle ilgili ne düşünüyosun acaba?yani onlara kızgın mısın?ama durumu metanetle karşılayıp hayatını alt üst etmemen gerçekten büyük erdem.seni kutluyorum..ama bir de şunu sormak istiyorum acaba hissettiklerini yaşıyor mussun yani gerçekten metanetle mi karşıladın yoksa üstünü mü örttün?
aslında bunları söylerken bir yandan da endişeleniyorum çünkü aklında olmayanı aklına getirmek istemem.belki senin yerinde olan pek çok insan kötüü bir tepki verebilirdi ama senin tepkin de anlamsız imkansız değil.mantıklı ve yerinde bir tepki bence(:
karmasik
14-04-2011, 11:46 AM
Sevgili yalnızlık,
Öncelikle yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim.
Kesin olarak şunu söyleyebilirim; şuanki annem babam öylesine verdi ki sevgisini bana, öz çocukları olsa bukadar sevebilirlerdi ancak. Ben bu durumu öğrendiğimde sadece içimi garip bir şey sardı okadar. Benim için değişen hiçbirşey olmadı açıkcası. Hep şunu düşündüm sadece keşke hiç öğrenmeseydim. Ama insanların ağzı torba değil ki büzesin. Böyle havadisleri vermeyi, insanları yıpratmaya çalışmayı çok seviyolar. Şuan hayatımda herşey aynı. Gerçek annem babam benim teyzem ve eniştem. Asıl teyzem ve eniştem ise benim öz annem babam. İkisini de canımdan bile çok seviyorum. Herkes aynı tepkiyi vermiyor evet. Buna da hiç ama hiç anlam veremiyorum.
9 ŞUBAT
14-04-2011, 11:56 AM
En dogru olanı yapmışsın .
Köydekileirn izguzarlıklarından başka bir şey degil yaptıkları ,sanki gerçegi söylediler başları göge erdi .
Birçok aile ve çocugun başına gelen seninde gelmiş ,önemli olan senin mutlulugun degilmi .
Belkide böylesi senin için daha hayırlı oldu.Önemli olan mutsuz ama biyolojik ailenin yanındamı olman ,yoksa seninde dedigin gibi seni öz evlatları gibi buyuten bir ailenin ( ki yabancı da degiller ,senin öz teyze enişten onlarda ) yanında mutlu bir yaşam surmenmi .
Baştada dedigim gibi en dogru hareketi yapmışsın ,bundan sonraki hayatındada mutluluklar dilerim .
9 ŞUBAT
14-04-2011, 12:03 PM
Herkes aynı tepkiyi vermiyor evet. Buna da hiç ama hiç anlam veremiyorum.
Evet malesef herkesin yaklaşımı çok farklı oluyor .
Gerçegi ogrenen çocuk ,o anda biyolojik anne - babasına büyük bir öfke duyuyor onu kendilerinden uzaklaştırdılar diye .
Oysa biraz sakinleştiginde acaba o anki şartlar neydi ,neden böyle bir şey yapmaya razı kaldılar bunları anlamaya çalışsa kendini onların yerine koysa herhalde tepkisi çok daha farklı olurdu .
yalnızlık
14-04-2011, 01:14 PM
gerçekten güzel bir yaklaşımın var karmaşık..seni gerçekten takdir ettim ama bir şeyi daha merak ettim;kaç yaşındaydın acaba bunu öğrendiğinde???
karmasik
15-04-2011, 09:18 AM
Ben bu konuyu öğrendiğimde 16 yaşlarındaydım. Şuan 26. Üsküdarda oturuyorduk ozamanlar. Köyden kaçmış gelmiş annem babam işte biraz da bu olay yüzünden. Çünkü tahmin etmişler ileride olabilecekleri. Üsküdarda bir apartman görevlisi olarak çalışıyordu ozamanlar annem babam. Şuan Pendikte kendi evimizde oturuyoruz. Her yıl köye giderim ben yazları. Yani köyde tarlada çalışmak bile bana bir tatil gibi gelir. Çok severim köyümü. Hala da seviyorum. İşte köylerde böyle konuları dillendirip insanların psikolojilerini bozuyorlar. Eskiden çok oluyormuş böyle çocuk verip olma olayları. Ben de bunlardan biriyim işte. Sevgili yalnızlık ve moderatör arkadaşım çok çok teşekkür ediyorum yorumlarınıza.
yalnızlık
15-04-2011, 10:02 AM
yaşının biraz büyük olması senin için avantaj olmuş belki de.yani daha küçük bi yaşta öğrenseydin belki daha çok etkilenebilirdin.pek anlamam bu işlerden.kelin ilacı hesabı(:ama senin adına, bu şekilde yaklaşabildiğin için sevindim.bazı insanların ruhunda oluyor isyan bazılarının da mantıklı düşünmek oluyor yaratılışında.demekki senin içinden özünden gelen bişey bu(:Allah her iki ailene de sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah..
karmasik
15-04-2011, 10:11 AM
Allah razı olsun çok sağol
elmaelma
16-04-2011, 02:54 AM
Evet filim gibi bir hikaye olmuş sen onlara anne baba diyorsan onlarda seni sevip çocukları gibi bakmışlar bu şekilde devam etmen onları sevindirecektir seni hayırlı evlat olarak yetiştirdiklerinden emeklerinin karşılığını aldıklarını bilecekler.
karmasik
16-04-2011, 08:54 AM
Evet sevgili elmaelma emin ol ben onlara hayırlı bir evlat olabildiğim inancındayım. Zira her gün onların hayır dualarıyla çıkıyorum yola. Çok sağolasın.
misterioso
16-04-2011, 10:17 AM
Siz benim yerimde olsanız neyapardınız, benim yaptığımı yapabilir miydiniz. Düşüncelerinize çok ihtiyacım var arkadaşlar
Ben senin yerinde olsam aynaya bakar kendimi alkışlardım . Bravo .
karmasik
16-04-2011, 10:34 AM
Ben senin yerinde olsam aynaya bakar kendimi alkışlardım . Bravo .
Çok sağol vallahi sevindirdin beni
misterioso
16-04-2011, 10:43 AM
Çok sağol vallahi sevindirdin beni
Benim sözlerimle değil de hayatta yaşadığın bu duruma karşı bu denli soğukkanlı ve metanet dolu olduğun için zaten hep sevinmeye devam et kendindeki bu güçü görüp.
karmasik
16-04-2011, 12:27 PM
selamm ..........
var ya harikasın yeminle başkada diyecek söz yok sana helal olsun ...senin bu yaptığını yapabilecek çok az insan vardır bunuda bilesin .....
ailen seni nasıl yetiştirmiş ki böle sağlam bi yapıya sahip olmuşsun ..cidden hakları ödenmez bu bi gerçek ........
seni öylesine sevip yetiştirmişlerki sen çınar gibi dimdik durmuşsun ...yıkılmamışsın ,saçmalamamışsın ne mutlu sana ....
kendine çok çookkkk iyi bak .........:)
Çok sağol sevgili işteöyle
Keşke annemle babamı sizinle tanıştırma imkaım olsa. Ozaman daha iyi anlardınız nasıl böyle sapasağlam bir karar verdiğimi. Çok çok sağol