PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bir soru

derya
21-03-2011, 06:13 PM
iki seçeneğiniz olsa her şeyden haberi olan biri olmak istersiniz yoksa haberi olmayan biri mi hayatla ilgili fikirlerinizi merak ettim

goffee
21-03-2011, 11:48 PM
haberi olmaktan kastın nedir?
yani ne gibi şeylerden söz ettiğine göre değişir.

tened
22-03-2011, 12:22 AM
Her şeyi bilmek bana iyi gelir, ama her şeyin söylenmesi iyi gelmeyebilir. Yani bir şeyleri kendim öğrenmek isterim. Hemen her şeyden de haberdar olmak isterim. Ama bunu birinin yapmasını pek istemem. Kendi başıma öğrenmek isterim

psk_kagan
22-03-2011, 09:18 AM
Her şeyden haberi olan biri olduğumda hayatın beni mutlu edeceğine inanmadığım için akışına bırakıp süprizlerle dolu bir hayatı tercih ederim. mutluluğu ve üzüntüyü zamanında yaşamak daha güzeldir kesinlikle...

sehile
22-03-2011, 05:48 PM
Her şeyi bilmekten kastınız önemli. Yaşama amacı, gelecek, geçmiş, bilgi, din, ölüm ve sonrası vs vs... Geniş bir alan :) Her şeyi bilmeyi isteriz belki ama her şeyi bilmek insanı amaçsız yapabilir. Sürekli olarak bir şeyleri öğreniriz, her şeyi bildiğimizde diğer bir deyişle öğrenecek bir şeyimiz kalmadığında yaşamanın anlamı kalır mı? Bence çok iyi bir şey değil her şeyi bilmek. Ama her şeyi öğrenmeye çalışmak, bilmeye çalışmak güzeldir. Diğer bir açıdan her şeyden bihaber, hiç bir şey bilmeyen biri olmak da insanı yaşayan ölü yapar, tabiri caizse ot gibi yaşar. En iyisi yaptığımız gibi ama biraz daha merakla bir bilgiyi öğrenip bilmek için iştahla gayret etmeli, ama her şeyi bilemeyeceğimizi unutmadan yapmalı. Ben böyle düşünüyorum kısaca.

derya
22-03-2011, 06:12 PM
hayata dair şeyler kim sizin hakkınızda ne düşünüyor ya da hayatınızda sizi neler bekliyor neler yaşayacaksınız veya ne zaman vefat edeceksiniz gibi şeyleri kastettim bence bilmemek daha güzel bilmiyorsun ve üzülmüyorsun

wakamaka123
23-03-2011, 12:11 AM
Hmm Aslında Bilmemek Daha Güzel Değilmi Sonuçta Hayat Bu Süprizlerle dolu bu süprizleri öğrenirsek hayatın ne anlamı kalır =P

goffee
23-03-2011, 01:21 AM
hayata dair şeyler kim sizin hakkınızda ne düşünüyor ya da hayatınızda sizi neler bekliyor neler yaşayacaksınız veya ne zaman vefat edeceksiniz gibi şeyleri kastettim bence bilmemek daha güzel bilmiyorsun ve üzülmüyorsun

kim benm hakkımda ne düşünüyor önemsemiyorum ve önemsemek gerektigini biliyorum.
çünkü bugün hakkınızda kötü düşünen insanlar sizi tanıdıkca sevebilir yada tam tersi olabilir.
bu yüzden sevildiğimi yada sevilmediğimi ögrenmemin ne getirisi var ne götürüsü.
uzun vadede çok şey değişebilir.
böyle bir durumda anlık kararlar vermekte zeka işi değil.

hayat insana neler öğretiyor.
en sevmediğim insanların iyi yanlarını zamanla taklit ettim.
bazılarını zamanla affettim, affettiğime pişman oldum.
bazılarını affetmedim aslında affettiklerimden daha masumlar.
en sevdiğim insanın kalbini kendi özgürlüğüm için kırdım.
en sevmediklerimden hala uzak duruyorum.
en sevdiklerime yine kendimi affettirmeye calıstım.
yaşamayı seviyorum öğrenmeyi seviyorum.
ama yaşayarak öğrenmek isterim.

Ölüm hakkında düşüncelerim.
Ölmekten korkmuyorum acı çekmek dersen olay değişir.
Ölmekten korkmak bana saçma geliyor.
Önemli olan ölürken yada yaşarken acı çekip çekmeyecegim.
Bunu öğrenmek içinde çaba sarfetmem.
Açıkcası merak etmiyorum.

elmaelma
23-03-2011, 01:37 AM
O zaman her şeyi hayat daha sıkıcı olurdu. Farklı bir hayatın olurdu daha çok şey bilen insanların hayatlarının daha farklı olduğu gibi.