PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerilim Filminde Hem Yönetmen, Hem senarist hem de jön olmak

IDDQD
11-03-2011, 09:04 PM
Durup duruken kendimi sinirlendiriyorum. Takıntı mı dersiniz, saplantı mı yoksa kötü bir refleks mi bilmem, ama dayanılmaz hale geldi ve kendimi engelleyemiyorum. Bir iki örnekle anlatayım derdimi:

Mesela durakta dolmuş bekliyorum, yolda karşıdan gelenm bir bisikletli veya motorsikletli var. Önümden geçerken bana tekma sallıyor veya üzerime tükürüyor. Ben de adamın aynen resmini çekiyorum asfaltta. Yahut yeşil ışık yanıyorken, karşıdan karşıya geçiyorum. Tam o sırada bir araba kural ihlali yapıp benim yolumdan geçmeye kalkıyor. Bir de pişkinlik bu ya, bana korna çalıyor avazı çıktığı kadar. Ben de camı kırıp adama kafa göz giriyorum.

Bu örneklerin başlangıcı dışındakiler tamamen uydurma. Örneğin durakta beklerken bisikletli geçiyor ama ben o sırada kurmaya başlıyorum. Kurmakla kalmadığım gibi resmen oracıkta yaşıyorum(zihnimde). Bu davranışımın keinlikle önüne geçemiyorum.

Benzer durumu yaşayan veya tavsiyesi olan var mı?

plüton
11-03-2011, 09:41 PM
20 yaşımdan önce ben de çok şeyler kurgulardım böyle:D ama şidmi bunları düşünemeyecek kadar yoğun beynim. Bana hep masum bir şey gibi geldi böyle şeyler düşünmek. Amerikan filmlerini ve oyunları biraz azaltmak lazım. :D

aragorna88
11-03-2011, 10:09 PM
Bendede ayni durum var...
Kendimi Sith Lordu gibi hissediyorum.Düşünüyorum.Hayel ediyorum.Ve onlar gibi davraniyorum.:)Onlar gibi azimde geliyor:)

Ama bazen topluluk içinde kurgu yapınca ,insan kurgudamı gerçektemi kafası karisiyor:)Kendini mal gibi hissediyor:)Beyninin sağ tarafı uyusmus gibi hissediyor.Yavaş anlamalar,Yavaş dönütler veriyor...

aragorna88
11-03-2011, 10:29 PM
Star wars filminde Kötü takımdaki herolar:)

Darth Sidious:)

aragorna88
11-03-2011, 10:30 PM
sen şimdi zahmet edip cevap yazmazsın
Çevrimiçi isem yazarım :)Kasmana grk yk:)

elmaelma
12-03-2011, 04:39 AM
Evet bende de aynı değil biraz farklı ama yine kurgu ve birine duyduğum sinir var.Biraz rahatla bırak gitsin adamı belki bir daha hiç görmeyecekssin.

goffee
12-03-2011, 05:54 PM
Eskiden çok hayal kurardım hayal kuracak çok vaktim olurdu.
Şimdi artık hayal kurmak yerine yaşamak istiyorum.
Bu yüzden hayal kurmayı kendi arzum ve isteğimle bıraktım.
Belkide sadece büyüdüm.

IDDQD
16-03-2011, 04:14 PM
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ancak, sanırım mevzuyu pek iyi anlatamadım. Bu olayları hayal etmiyorum bir başka deyişle, hayal kuruyor değilim. Bunlar aklıma birden geliyor ve bütün zihnimi esir alıyor. Aklımda canlanan (benim canlandırdığım değil, kendiliğinden olan) her neyse o anda yaşıyor gibi sinirleniyor, beyhude geriliyorum. Zaten benim kontrolümde bir durum olsa, buraya yazmaya gerek de duymazdım. Umarım bu kez kendimi daha iyi ifade edebilmişimdir. Bu konuyu açtığımı, aynı mesele bugün tekrar başıma geldiğinde anımsayabildim. Yanıt vermekte geciktiğim için özür dilerim.

20 yaşımdan önce ben de çok şeyler kurgulardım böyle:D ama şidmi bunları düşünemeyecek kadar yoğun beynim. Bana hep masum bir şey gibi geldi böyle şeyler düşünmek. Amerikan filmlerini ve oyunları biraz azaltmak lazım. :D
Dediğim gibi, bunları isteyerek düşünmüyorum aklıma geliyorlar ve düşünmeye devam etmeye çalışmıyorum. Bugünlerde oynadığım oyunlar, tetris, memory ve mahconk taş eşleme oyunundan ibaret. Ayrıca Amerikalıların monoton filmlerini de sevdiğim söylenemez. Zaten film seçimim genellikle, komedi veya romantik komedi tarzında oluyor. Yani senin aksine, durumumun bunlarla ilgisi yok.

plüton
16-03-2011, 05:27 PM
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ancak, sanırım mevzuyu pek iyi anlatamadım. Bu olayları hayal etmiyorum bir başka deyişle, hayal kuruyor değilim. Bunlar aklıma birden geliyor ve bütün zihnimi esir alıyor. Aklımda canlanan (benim canlandırdığım değil, kendiliğinden olan) her neyse o anda yaşıyor gibi sinirleniyor, beyhude geriliyorum. Zaten benim kontrolümde bir durum olsa, buraya yazmaya gerek de duymazdım. Umarım bu kez kendimi daha iyi ifade edebilmişimdir. Bu konuyu açtığımı, aynı mesele bugün tekrar başıma geldiğinde anımsayabildim. Yanıt vermekte geciktiğim için özür dilerim.

Dediğim gibi, bunları isteyerek düşünmüyorum aklıma geliyorlar ve düşünmeye devam etmeye çalışmıyorum. Bugünlerde oynadığım oyunlar, tetris, memory ve mahconk taş eşleme oyunundan ibaret. Ayrıca Amerikalıların monoton filmlerini de sevdiğim söylenemez. Zaten film seçimim genellikle, komedi veya romantik komedi tarzında oluyor. Yani senin aksine, durumumun bunlarla ilgisi yok.

Hayal ediyorsun demedim ki. Ben de bilerek hayal etmiyorum tabi ki. (Kurgulardım deyince hayal etmek olarak anlaşıldı galiba. İstem dışı bir şekilde kurgulardım) Ama şu da var ki kafan çok yoğunsa böyle şeyler de geçmiyor aklından.

Film oyun kısmı yarı ciddiydi. Tabi ki ne tür filmler izlediğini bilemem. Her neyse. Sağlıcakla kal.

goffee
17-03-2011, 11:19 PM

ee nolmuş bunlar aklına gelmişse?
sanırım bu cevabımla bir sorun görmediğimi anlatabilmişimdir.

IDDQD
18-03-2011, 12:46 AM
ee nolmuş bunlar aklına gelmişse?
sanırım bu cevabımla bir sorun görmediğimi anlatabilmişimdir.

Durduk yere sinirleniyorum ve kolay kolay yatışmıyorum. Birisiyle sazlı sözlü, tekme tokat kavga ettiğinde nasıl hissedersin?

yalnızlık
18-03-2011, 09:34 AM
bahsettiğiniz şey insanı gerçekten yıpratabiliyor..anlıyorum.buna benzer bişey benim de sıkıntımın kaynağı.buna çözüm bulabilsek keşke.bu kafanın başka şeyler düşünmesiyle geçen bir şey değil.çünkü mesela ben bunu çok yoğun zamanlarımda bile yaşayabiliyorum.mesela odamda çalışırken telefon çalıyor bakıyorum müdür arıyor.telefonu açmadan onunla nasıl bir kavga edebileceğimi kelmesi kelimesine saniyeler içinde yaşıyorum.tabiki telefonu açınca herhangi bir şey yaşanmıyor ama ben bir gün dayanamayıp ağzıma geleni söylicemden korkuyorum (müdür hiç bir şey söylemediği halde)ve bu gerçekten yorucu..aynı eforu sarfetmiş gibi zihninizle beraber bedeniniz de yoruluyor değil mi ve kendinizi bitmiş hissediyor musunuz??
eğer öyleyse aynı şeyi ben de yaşıyorum ve ben hiç oyun oynamıyorum ve öyle amerikan filmi falan da seyrettiğim yok...neden oluyor acaba???ya da nasıl durdurulur???

IDDQD
18-03-2011, 09:47 AM
bahsettiğiniz şey insanı gerçekten yıpratabiliyor..anlıyorum.buna benzer bişey benim de sıkıntımın kaynağı.buna çözüm bulabilsek keşke.bu kafanın başka şeyler düşünmesiyle geçen bir şey değil.çünkü mesela ben bunu çok yoğun zamanlarımda bile yaşayabiliyorum.mesela odamda çalışırken telefon çalıyor bakıyorum müdür arıyor.telefonu açmadan onunla nasıl bir kavga edebileceğimi kelmesi kelimesine saniyeler içinde yaşıyorum.tabiki telefonu açınca herhangi bir şey yaşanmıyor ama ben bir gün dayanamayıp ağzıma geleni söylicemden korkuyorum (müdür hiç bir şey söylemediği halde)ve bu gerçekten yorucu..aynı eforu sarfetmiş gibi zihninizle beraber bedeniniz de yoruluyor değil mi ve kendinizi bitmiş hissediyor musunuz??
eğer öyleyse aynı şeyi ben de yaşıyorum ve ben hiç oyun oynamıyorum ve öyle amerikan filmi falan da seyrettiğim yok...neden oluyor acaba???ya da nasıl durdurulur???

Evet, anlatmaya çalıştığım aynen buydu. Tamamen anlattığın şekilde yaşıyorum. Keşke ben de yanıtını bilsem. Bilen varsa bizi GÖRSüüÜN! :)

Banlıcan
19-03-2011, 08:56 PM
Aha Sith Lordları toplandık toplandık toplandık.

http://www.youtube.com/watch?v=ZbPcUrHsD8A

Yanlız benim Padme bana çok iyi mukayyet oluyor.

aragorna88
19-03-2011, 09:23 PM
Aha Sith Lordları toplandık toplandık toplandık.

http://www.youtube.com/watch?v=ZbPcUrHsD8A

Yanlız benim Padme bana çok iyi mukayyet oluyor.

)Toplandık bro :) Yaşasın kötülük :)Yaşasın sinsilik :)

aragorna88
19-03-2011, 09:24 PM
Filme 2 dk lıgına giren ama filme damgasını vuran kahraman :) HASTASIYIM YA :)TAM Bİ FENOMEN:)

http://www.youtube.com/watch?v=bPLXwrj7i7Q

goffee
19-03-2011, 10:33 PM
Kötülük herkezin içinde var yeterki zincirlemeyi bilelim.
Eğlenceli bir konu olmuş :)

Banlıcan
19-03-2011, 10:46 PM
Kötülük herkezin içinde var yeterki zincirlemeyi bilelim.
Eğlenceli bir konu olmuş :)

Doğru yere yöneltirsen nefret son derece güçlü bir kaynaktır ama serbest bırakırsan atom bombası gibi her şeyi yok eder.

aragorna88
19-03-2011, 10:52 PM
Doğru yere yöneltirsen nefret son derece güçlü bir kaynaktır ama serbest bırakırsan atom bombası gibi her şeyi yok eder.
Doğru yere yöneltirsen atom bombası gibi her şeyi yok eder ama serbest bırakırsan bir işe yaramaz:)
Böyle daha mantıklı :D

Banlıcan
19-03-2011, 10:56 PM
Doğru yere yönlendirirsen istediğini elde etmene inanılmaz yardım eder tasmasını tutamazssan çevreye zarar verir.
Ateş gibidir nefret korku ve acı.

goffee
19-03-2011, 10:57 PM
Aslında ikisi birbirine çapraz kelimelerle anlatılsada ikisi aynı şeyi anlatıyor bunu farkettim :)
Ve ikiside doğru.

aragorna88
19-03-2011, 11:00 PM
Aslında ikisi birbirine çapraz kelimelerle anlatılsada ikisi aynı şeyi anlatıyor bunu farkettim :)
Ve ikiside doğru.

Bnce dgru degil.Bütün kötülügü bir noktaya ,bir tarafa yönlendirmek farklı.Etrafa salmak farklı :)

Banlıcan
19-03-2011, 11:08 PM
Siz de haklısınız tabii.

goffee
19-03-2011, 11:16 PM
Durduk yere sinirleniyorum ve kolay kolay yatışmıyorum. Birisiyle sazlı sözlü, tekme tokat kavga ettiğinde nasıl hissedersin?

Tabiri caizse tepkini sazlı sözlü tekme tokat mı gösteriyorsun?