Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : cinsel taciz sonrası ağrı

dogruluk
26-02-2011, 11:01 AM
cinsel taciz sonrası ağrı problemi olan varmı? Fiziksel bir neden olmaksızın ağrı?

elmaelma
27-02-2011, 03:03 AM
Sanırım bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş bulmanız zor olacak süre olarak bir şey dememişsiniz bildiğim kadarıyla vücutta kasları zorlarsanız bir süre sonra ağrısını çekersiniz günler sürebilir böyle bir olayın günümüzde de yaşanması ne kötü.

Hydra
28-02-2011, 04:10 PM
Taciz sonrası görülen durumlar psikolojik temelli oluyor. Somatik herhangi bir problem yoksa ( teşhisi uzman yapacaktır) psikolojik olarak yardım almanız gerekir. Siz konuyu açtıkça biz de bilgilendirmeye devam edebiliriz.

Saygılar

dogruluk
28-02-2011, 08:29 PM
yardım alıyorum, olay 20 yıl önce oldu, basit bir otobüs fortçuluğu

ama ağrı yada bir his, orda duruyor, nasıl geçecek bilemiyorum. Doktorlarında pek yardımı olmadı bu konuda

shafak
01-03-2011, 06:17 AM
yardım alıyorum, olay 20 yıl önce oldu, basit bir otobüs fortçuluğu

. Beni bağışlayın ama; nasıl bir yardım aldığınızı veya almakta olduğunuzu çok merak ettim... Böylesine basit bir konuda size yardımcı olamayan bu yardım türünü merak etmekte de haklı olduğumu düşünüyorum. Nedir bu? İlaç mı, psikoterapi mi, büyü mü, muska mı .....?

ama ağrı yada bir his, orda duruyor, nasıl geçecek bilemiyorum.
Hissettiğiniz o şey; olay anında gerçekleşmiş olan organ ve hücre kayıtlarıdır ve bu yaratılışımızın gereğidir. Hayatımızın her anında, dış dünyadan gelen bütün uyaranlar beş duyumuz ve fazlası ile algılanıp asla unutulmadan kayda geçirilirler. Bunun böyle olması gaaaayet de normaldir. İnsan denen varlığın yaşadığı her an, duyu organları ile algıladığı her şey (uyku ve baygınlık/şuursuzluk anları da dahil olarak); hiçbir şey kaybolmadan ve unutulmadan varlığının bir yerlerinde bütün ayrıntıları ile kaydedilir.
Anormal olan (yani sorun yaratan) şey ise (sizin yaşadığınız durum gibi) kişinin geçmişte yapılmış bu kayıtlardan bir kısmına takılıp kalması ve o kaydı; takılmış plak gibi sürekli canlandırmasıdır. Bu durum, kişinin o olay anında şoka uğramış olduğunun göstergesidir. Bu; hayatta hepimizin şu veya bu şekilde sürekli yaşadığımız bir durumdur. Hepimiz hayatımızın büyük hem de sandığımızdan çok büyük bir kısmını geçmişe takılı olarak yaşarız bunun bazan farkına varırız; bazan da varmaz anı yaşadığımızı sanar fakat o an için hiç bir nedeni yokmuş gibi görünen sorunlarımızın nereden geldiğine çaresizce şaşar dururuz. Sevinilecek durum ise bu takılmışlığı (hele de sizin yaşadığınız takılmışlığı) çözmenin çok kolay olduğudur. Bütün sorun doğru zamanda doğru yerde bulunup doğru kişiden yardım alma sorunudur. Hatta küçük bir gayretle kendiniz bile çözersiniz.

Doktorlarında pek yardımı olmadı bu konuda
Doktorluk ne durumunuz vardı ki..? Nezle, grip, soğuk algınlığı falan mı..?

IDDQD
01-03-2011, 12:48 PM
Doktorluk ne durumunuz vardı ki..? Nezle, grip, soğuk algınlığı falan mı..?Tıp branşlarının sadece KBB'den ibaret olduğunu mu sanıyorsun?

Hydra
01-03-2011, 04:38 PM
. Beni bağışlayın ama; nasıl bir yardım aldığınızı veya almakta olduğunuzu çok merak ettim... Böylesine basit bir konuda size yardımcı olamayan bu yardım türünü merak etmekte de haklı olduğumu düşünüyorum. Nedir bu? İlaç mı, psikoterapi mi, büyü mü, muska mı .....?

Hissettiğiniz o şey; olay anında gerçekleşmiş olan organ ve hücre kayıtlarıdır ve bu yaratılışımızın gereğidir. Hayatımızın her anında, dış dünyadan gelen bütün uyaranlar beş duyumuz ve fazlası ile algılanıp asla unutulmadan kayda geçirilirler. Bunun böyle olması gaaaayet de normaldir. İnsan denen varlığın yaşadığı her an, duyu organları ile algıladığı her şey (uyku ve baygınlık/şuursuzluk anları da dahil olarak); hiçbir şey kaybolmadan ve unutulmadan varlığının bir yerlerinde bütün ayrıntıları ile kaydedilir.
Anormal olan (yani sorun yaratan) şey ise (sizin yaşadığınız durum gibi) kişinin geçmişte yapılmış bu kayıtlardan bir kısmına takılıp kalması ve o kaydı; takılmış plak gibi sürekli canlandırmasıdır. Bu durum, kişinin o olay anında şoka uğramış olduğunun göstergesidir. Bu; hayatta hepimizin şu veya bu şekilde sürekli yaşadığımız bir durumdur. Hepimiz hayatımızın büyük hem de sandığımızdan çok büyük bir kısmını geçmişe takılı olarak yaşarız bunun bazan farkına varırız; bazan da varmaz anı yaşadığımızı sanar fakat o an için hiç bir nedeni yokmuş gibi görünen sorunlarımızın nereden geldiğine çaresizce şaşar dururuz. Sevinilecek durum ise bu takılmışlığı (hele de sizin yaşadığınız takılmışlığı) çözmenin çok kolay olduğudur. Bütün sorun doğru zamanda doğru yerde bulunup doğru kişiden yardım alma sorunudur. Hatta küçük bir gayretle kendiniz bile çözersiniz.

Doktorluk ne durumunuz vardı ki..? Nezle, grip, soğuk algınlığı falan mı..?

Basit bir durum derken ? Neye dayanarak basit bir durum olarak algıladınız?
''İlaç mı, psikoterapi mi, büyü mü, muska mı .....?'' derken büyü ve muskayı ilaç ve psikoterapi ile aynı cümlede bulundurmak sizce ne kadar mantıklıdır?

dogruluk
01-03-2011, 10:18 PM
shafak

psikoterapiye gittim ve halada gidiyorum ama bu konuda yararı olmadı

yazdıklarını mantıklı buldum, çözümüde yazarsan denemek isterim

shafak
03-03-2011, 08:28 AM
Tıp branşlarının sadece KBB'den ibaret olduğunu mu sanıyorsun?
. Şaşırttın beni arkadaş ! "Bilmemek değil öğrenmemek ayıp!" demiş atalarımız... Bu konudaki bilgi eksikliğimi gidermek için tıpla ilgili bilgilerimi tazelemeye karar verdim. Eksiklerimden birini farketmemi sağladığın için teşekkür ederim.

shafak
03-03-2011, 08:57 AM
Basit bir durum derken ? Neye dayanarak basit bir durum olarak algıladınız?
1- Önce ben neden "basit" dediğimi açıklayacağım.
. . . Basit çünki olay 5 yaş üzerindeki bir zamanda gerçekleşmiş.
. . . Basit çünki şikayetçi taraf olayı hatırlıyor.
. . . Basit çünki herkesten uzak olası tecavüz gibi vahim boyutta değil, aksine artık günümüzde olağanlaşmış bir şey.
. . . Basit çünki şikayetçi taraf bile olayın kendisini fazla ciddiye almıyor.

2- Şimdi lütfen siz açıklarlar mısınız?. Burada anlatıldığı şekliyle böyle bir vakada, "ağır" sayılabilecek nasıl bir özellik farkettiniz?

''İlaç mı, psikoterapi mi, büyü mü, muska mı .....?'' derken büyü ve muskayı ilaç ve psikoterapi ile aynı cümlede bulundurmak sizce ne kadar mantıklıdır?
Buradaki alınganlığınızı anlamakta zorlanıyorum (lütfen rahat olun! Bu; sadece benim anlayışımdaki kıtlıktan kaynaklanıyor).

Bu konuda sadece şu kadarını söylemekle yetineceğim. Bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de büyücü ve muskacılar; psikolojik sorun sahiplerinin müracat önceliklerinde doktorların önünde yeralıyor... Beğensek de beğenmesek de maalesef bu; hayatın acı gerçeklerinden biri... Batılı ülkelerde bu durum biraz daha iyileşmiş olmakla birlikte (onların yerini almaya başlayan modern versiyonları ile birlikte) hala çokça ziyaret edilen kişilerdir onlar.

. . Gözünü kapayan sadece kendine yapar geceyi...

Hydra
03-03-2011, 09:38 AM
1- Önce ben neden "basit" dediğimi açıklayacağım.
. . . Basit çünki olay 5 yaş üzerindeki bir zamanda gerçekleşmiş.
. . . Basit çünki şikayetçi taraf olayı hatırlıyor.
. . . Basit çünki herkesten uzak olası tecavüz gibi vahim boyutta değil, aksine artık günümüzde olağanlaşmış bir şey.
. . . Basit çünki şikayetçi taraf bile olayın kendisini fazla ciddiye almıyor.

2- Şimdi lütfen siz açıklarlar mısınız?. Burada anlatıldığı şekliyle böyle bir vakada, "ağır" sayılabilecek nasıl bir özellik farkettiniz?

Buradaki alınganlığınızı anlamakta zorlanıyorum (lütfen rahat olun! Bu; sadece benim anlayışımdaki kıtlıktan kaynaklanıyor).

Bu konuda sadece şu kadarını söylemekle yetineceğim. Bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de büyücü ve muskacılar; psikolojik sorun sahiplerinin müracat önceliklerinde doktorların önünde yeralıyor... Beğensek de beğenmesek de maalesef bu; hayatın acı gerçeklerinden biri... Batılı ülkelerde bu durum biraz daha iyileşmiş olmakla birlikte (onların yerini almaya başlayan modern versiyonları ile birlikte) hala çokça ziyaret edilen kişilerdir onlar.

. . Gözünü kapayan sadece kendine yapar geceyi...

Taciz vakalarında 5 yaşından büyük olması, hatırlaması ve ülkemizde olağan bir durum olması sizde basit kavramını hissettirdiyse diyecek lafım yok. Bunu buradan anlatmam sayfalar sürer. Travmalarda o zaman diliminde herhangi bir etki görülmese bile daha sonra travma sonrası stres bozukluğu diye bir rahatsızlık gün yüzüne çıkabiliyor.

Büyücüler ve muskacılar çokca ve ön sıralardan ziyaret edilen kişiler olsa bile (bunu bende kabul ediyorum) diğer seçeneklerin yanında bulunmaları pek doğru gelmedi. Çünkü seçenekler arasına girdiği zaman öneriler arasında da bulunması kaçınılmaz olur. Gayet rahatım. Buradaki amacım bilgi birikimi en düşük insana göre değerlendirme yapmak. Yani yazdıklarımızın herhangi bir tarafa çekilip yanlış değerlendirme yapılmasını engellemek.

Tıbbi bilgilerimi tazelemem gerekiyor demişsiniz. Mesleğiniz nedir?

shafak
03-03-2011, 09:59 AM
shafak

psikoterapiye gittim ve halada gidiyorum ama bu konuda yararı olmadı

yazdıklarını mantıklı buldum, çözümüde yazarsan denemek isterim

. Öncelikle size tavsiyem bir uzmana müracaat edin lütfen. Fakat bu sefer uzmanınızı seçerek alın ve EFT veya EMDR uygulamasını bilen ve uygulayan birini arayın . Bu büyük hem de çok büyük olasılıkla bir psikolog veya psikolojik danışman olacaktır. Çok büyük bir sürpriz olmadıkça resmi kurumlarda çalışanların içinde böyle birini bulamazsınız. Mecburen özele gideceksiniz. Ve kendisinden başarı garantisi talep edin. Her ne kadar bu (başarı garantisi) Türkiye'de duyulmuş görülmüş birşey değilse de; EFT veya benzeri yöntemleri yetkin bir şekilde kullanabilen herkes bu garantiyi rahatlıkla verecektir. Veremiyorsa kendisine güvenemiyor demektir. Tecrübelerime dayanarak, benim beklentim yetkin bir kişinin sorununuzu bir seansta çözebileceği şeklindedir.
Hatırlatayım ki bu yöntemleri Türkiye'ye getiren ve yoğunlukla kullananların hemen hiçbiri psikiyatr, psikolog veya psikolojik danışman uvanlı kişiler değillerdir. Bulabilirseniz size öncelikle; bu teknikleri bilen ve kullanan psikolog veya psikolojik danışman öneriyorum. En azından bu forumda bir başkasını tavsiye etmem hoş karşılanmayabilir.
Yine bir başka önerim de; olumsuz ve sert ve ters bir cevapla karşılaşıp moralinizi bozmamanız için; bunlardan birine gidip de "Siz XXX biliyor musunuz?" Bana XXX uygulayın." dememeniz. İnternette ön araştırma yapıp, bu yöntemleri uyguladığını açıklayanla irtibata geçin. Ve tekrar hatırlatayım... Başarı garantisi talep edin... Çünki benim şahit olduğum bir kaç olayda olduğu gibi; bazı profesyoneller, bu yöntemlerin sağladığı hızlı ve kesin çözümden rahatsız(?) oldukları için; ya bildikleri halde bu teknikleri hiç kullanmıyorlar ya da; öncelikle sorunun etrafında dolaşıp lüzumsuz sorgulamalarla seansları kaynatarak çalışmayı gereksiz yere yarıda kesip uzatmaya meyilli olabiliyorlar.

. . Neden öncelikle bir uzmandan yardım almanızı önerdiğime gelince; kişi; kendi sorunlarını çok basit bile olsa çözmekte her zaman yeterince başarılı olamayabiliyor. Başarılı olamadığında ise teknikleri suçlayarak; onlar hakkında olumsuz bir ön yargı geliştirerek; ileride yetkin bir kişiden alabileceği çözümleyici yardımdan kendisini mahrum bırakabiliyor. Dışarıdan bir kişi sizi takılıp kaldığınız o eski hatıra parçacığından kurtarıp "şimdi"ye döndürecek uygun sorular soracak ve sonra da uygun tekniklerden birini uygulayarak (EFT, BSSF, Time Line Therapy, EMDR, TAT, NLP veya bir başkası) geçmişte yaşadığınız o tatsız olayla olan takıntılı bağlantınızı kesmenizi sağlıyacaktır.

Bir uzmandan yardım alma önerimi herhangi bir sebeple uygulayamazsanız lütfen belirtin. Bu yöntemlerin hepsi kişinin kendisi tarafından da uygulanabilir teknikler olmasına rağmen; her işte olduğu gibi başarı için bilgi ve deneyim çok önemlidir. Bilgi ve deneyimin de ötesinde (sizin dışınızdan) bir kişinin etkisi bambaşkadır.

Her halukarda; illa da isterseniz, mümkün olan en kolay tekniklerden birini özelden sizinle paylaşırım. Tabii ki bir devlet sırrından bahsetmiyorum... Forum açısından sıkıntı olmayacaksa genelden de paylaşırım. Kendi kendinize deneyip de başarılı olamazsanız tekniği suçlayıp kendinizi muhtemel bir çözümden mahrum bırakmayacağınıza söz verirseniz...

shafak
03-03-2011, 10:22 AM
Taciz vakalarında 5 yaşından büyük olması,hatırlaması ...... sizde basit kavramını hissettirdiyse diyecek lafım yok.

Meramımı doğru şekilde anlatamadım yine hep olduğu gibi (benim sorunum bu!).

5 yaş öncesi-5 yaş sonrası olayların arasındaki farkı hatırlatmak istemiştim. Bilirsiniz ki ikisi arasında; vaka sonrası etkiler açısından büyük fark vardır.

Hatırlanan bir olayın; sonraki etkilerinin de hatırlanmayan/şuuraltına gömülü kalmış bir olaya göre; çözümleme açısından çok çok daha kolay olduğunu bildiğinizi tahmin ediyorum. Yetkinlikle uygulandığında; sıradan psikoterapi yöntemleri bile etkili olabilir diye düşünüyorum.

[COLOR="#ff0000"]

Tıbbi bilgilerimi tazelemem gerekiyor demişsiniz. Mesleğiniz nedir?

Gene bir hatalı/yanlış anlaşılır bir ifade benden ! Özür dileyerek düzeltiyorum. "Tıpla ilgili" demek istemiştim.
Daha net ifade etmeye çalışayım ki yanlış kanaat oluşmasın: Hiçbir türünden doktor, psikiyatr, psikolog, psikolojik danışman ... değilim.

Hydra
03-03-2011, 03:10 PM
Meramımı doğru şekilde anlatamadım yine hep olduğu gibi (benim sorunum bu!).

5 yaş öncesi-5 yaş sonrası olayların arasındaki farkı hatırlatmak istemiştim. Bilirsiniz ki ikisi arasında; vaka sonrası etkiler açısından büyük fark vardır.

Hatırlanan bir olayın; sonraki etkilerinin de hatırlanmayan/şuuraltına gömülü kalmış bir olaya göre; çözümleme açısından çok çok daha kolay olduğunu bildiğinizi tahmin ediyorum. Yetkinlikle uygulandığında; sıradan psikoterapi yöntemleri bile etkili olabilir diye düşünüyorum.

Gene bir hatalı/yanlış anlaşılır bir ifade benden ! Özür dileyerek düzeltiyorum. "Tıpla ilgili" demek istemiştim.
Daha net ifade etmeye çalışayım ki yanlış kanaat oluşmasın: Hiçbir türünden doktor, psikiyatr, psikolog, psikolojik danışman ... değilim.

Hatırlanan bir olay ve hatırlanamayan (gömülü olan kısım) olayları (sizin deyiminizle) yaş ile ilintili hale getirmek teknik olarak doğru bir yaklaşım değil. Yaşanan travmanın boyutunu belirlemek dolayısıyla söz konusu önerilerinizin (basit psikoterapi yöntemleri) bu anlamda yaklaşımı da doğru gelmedi. Literatürü tararsanız yaş-travma-örtük hafıza bilgilerinin bağıntısını ve travma sonra bozukluklar arasında ilintilendirilmesini görebilirsiniz.

Saygılar

shafak
05-03-2011, 05:51 AM
Hatırlanan bir olay ve hatırlanamayan (gömülü olan kısım) olayları (sizin deyiminizle) yaş ile ilintili hale getirmek teknik olarak doğru bir yaklaşım değil.
İnsan beyninde; hatıraların depolanma şekli ve yerinin değişmesi şeklinde ortaya çıkan 5 yaş civarı fenomeninini benim deyimime bağlamanızı; bana yapılmış bir haksızlık olarak kabul ediyorum. İnanın bu konuda ben masumum ! Bu fenomenle ilgili hiçbir konuda etkim ve katkım bulunmamaktadır.

Yaşanan travmanın boyutunu belirlemek dolayısıyla söz konusu önerilerinizin (basit psikoterapi yöntemleri) bu anlamda yaklaşımı da doğru gelmedi.

. Sizin; hiçbir yaklaşımı doğru bulmayan bu yaklaşımınızla; 20 yıldır devam eden ve çeşitli kimyevi ve psikoteropatik müdahalelere rağmen çözüm bulamamış bu arkadaşımızın sorusuna hiç kimsenin hiç bir şekilde cevap vermemesi gerekirdi. Bizim gibi sıradan üyeler yaklaşımlarımız hiç doğru olamadığı için; sizin gibi profesyoneller ise; meslekdaşlarınızın teşhis ve uygulamalarını toplum önünde nakzetmenizin etik olmayacağı için hiç cevap verilmemeli ve derhal silinmeliydi. Aslında bu tür bir paylaşım forumunun bile olmaması gerekirdi. Akıl sağlığı gibi çok önemli bir konuda; birilerinin kalkıp "20 yıldır doktor - psikolog geziyorum bir işe yaramadı" veya "3 aydır ilaç kullanıyorum, takıntılarım arttığı için doktorum başka ilaç da yazdı. Nasıl bir şey bu xxx ilacı?"şeklinde paylaşımları, ilaçlar, doktorlar, psikiyatrlar, psikologlar ve benzeri ruh sağlığı profesyonellerine yönelik olumsuz ön yargılar geliştirmemize neden olmaktadır.

. Benim, sizin ve tüm forum ehlinin; hayatın payımıza düşen her parçasını huzur ve iyilikle yaşamamız dileğiyle...
.

Hydra
05-03-2011, 03:42 PM
Tanımadan yorum yapmayalım lütfen. Benim bu şekilde bir tavrım yok. Siz yazdıklarınızı okuyor musunuz? Niye o kadar arkadaşım varken sizin yorumlarınızı eleştirdim? Fikir belirtmek ayrı teknik bilgi vermek ayrı. siz karşı tarafı yanlış yönlendiriyorsunuz. Ayrıca benim tavrımı üç beş yorumla anlayamazsınız. Tanımalısınız.

İşin içinde olunsun ya da olunmasın benim için yapılan bütün yorumlar değerlidir. Forumu takip ederseniz tavrımı daha net anlarsınız. Ayrıca ben bu forumda otorite değilim. İnsanların yaptıkları yorumları mantıklı mantıksız diye değerlendiremem ama karşı tarafa verilen ifadeleri okurum kendime göre katılmadığım yerleri ifade eder ayrıca bilimsel olarak da kanıtlar sunarım.

Ben buradan hastalık tanısı koyulmadan ne ilaç hakkında yorum yapabilirim ne de teşhis koyabilirim. Ayrıca bir çok insanın ölüm sebebinin bu şekilde ön bildirimlerin yanlış olmasından kaynaklandığını biliyor musunuz?

Tamam buyrun siz yorum yapmaya devam edin. Ben de yöneticilere yaptığınız yorumların teknik hataları ifade ederim. Böylece yaptığım yorumlardan yukarıda ifade ettiğiniz gibi bir tavır sezmemiş olursunuz.Gerekli kararı verirler. Çünkü siz yanlış yönlendirme yapıyorsunuz. Kusura bakmayınız ama ben buna seyirci kalamam. Fakat madem benim size karşı böyle bir tavrım oluştu bende bundan sonra yöneticilere mesaj çekerek fikirlerimi ifade ederim.

Saygılar

shafak
05-03-2011, 11:40 PM
Bu forumun bir psikiyatri kliniği olmadığını varsayarak yazıyordum şu ana kadar. Eğer bu konuda yanılıyorsam; bu yanılmamda forum yönetiminin de büyük sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Çünki en azından gözle görünür yerlere, "Burası bir psikiyatri kliniğinin internetteki uzantısıdır. Doktorlardan başkasının yorum yazması yassahtır!" levhaları asmamışlar.

Size yorum yazabilmem için sizi tanımam gerektiğini anladım. Siz tanımak için ise ne kadar süre sizinle aynı ortamlarda bulunmam gerektiğini henüz bilmiyorum. Keşke, her üyenin avatarının altında, ona hangi şartlarda yorum yapabileceğimiz bilgisi bulunsaydı da hataya düşmemize engel olunsaydı. Yine de zararın neresinden dönülürse kardır. Biraz gayretle foruma böyle bir özellik kazandırılabilir düşüncesindeyim.
. . Benim şu ana kadar yaptığım şey, kişinin o an yazdıklarını değerlendirmekten ibaretti. Benim bildiğim; bu tür ortamlarda hep yapılagelen ve olması gereken de budur. Niyet okuma gibi bir yeteneğim olmadığı için kimsenin gerçek hayatta nasıl biri olduğunu bilemem ve bu konuda fazla meraklı da değilim. Sadece bana gösterdiği yüzüyle değerlendirebilirim kişiyi. Göstermediği yönlerini nasıl bilebilirim ki...?

Ben sizin yazdığınız hiçbir yorumdan rahatsız olmadım ve bunu diğer konuda da özellikle belirttim. Sadece tavırlarınıza ayna tuttum ve siz aynada kendinizi görünce galiba beğenmediniz. İnsan insanın aynasıdır...
Yorumlarımın özünü tamamen yok kabul edip; iki kelimeyle de olsa bir cevap lütfetmeden; "Yanlış yönlendirme yapıyorsun!" suçlamasıyla yaklaşmanının dışında başka yaklaşımların olabileceğini de düşünüyorum. Psikoloji bilimi, yaklaşım tarzları konusunda bu kadar sığ değildir diye biliyorum. Eğer ilaç-psikoterapi kumpasında 20 yıldır çaresiz kalmış insanlara; başka seçeneklerin de varlığını hatırlatmak; sizin ısrarla vurguladığınız "yanlış yönlendirme" suçunu teşkil ediyorsa eğer; ona da eyvallah ! Ben, bu forumun bir psikiyatri kliniği olmadığı inancını hala muhafaza ediyorum ve birilerinin, bunun aksini isbat edecekleri ana kadar da muhafaza edeceğim.

"Sustum ! Pustum ! Ben sana küstüm ! " oynayacak yaşı da geçmiş olduğumuzun farkındayım. Beni otoriteye şikayet etmekle tehdit etmenizi de anlayışla karşılıyorum. ! O sizin tercihiniz olacaktır ve bana da bu tercihlerinize saygı duymak düşer. Hepimiz insanız.... "Öööretmenim! Ahmet bana dil çıkardı!" türü davranışları hangimiz yapmadık ki zamanında....

. Burası benim babamın forumu değil. Forumu "YassahLand"a döndürüp döndürmemek ise forum yönetiminin takdiridir eninde sonunda. Eğer bunu yapmayı tercih ederlerse, forumun heryerine, burasının aslında, serbest bir tartışma platformu değil; "bir psikiyatri kliniğinin internet uzantısı" olduğunu açıkça belirtir uyarı levhaları asmalarının dürüstlüğün gereği olduğunu bilerek gereğini yerine getireceklerine de inanıyorum.

Ki insanlar nerede olduklarını bilsinler ve çenelerine hakim olsunlar .

Size ve forum ehline çekincesiz saygı ve sevgilerimi sunarken, hepimize gönül dolusu mutluluk diliyorum.

Hydra
06-03-2011, 01:21 AM
Bu forumun bir psikiyatri kliniği olmadığını varsayarak yazıyordum şu ana kadar. Eğer bu konuda yanılıyorsam; bu yanılmamda forum yönetiminin de büyük sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Çünki en azından gözle görünür yerlere, "Burası bir psikiyatri kliniğinin internetteki uzantısıdır. Doktorlardan başkasının yorum yazması yassahtır!" levhaları asmamışlar.

Size yorum yazabilmem için sizi tanımam gerektiğini anladım. Siz tanımak için ise ne kadar süre sizinle aynı ortamlarda bulunmam gerektiğini henüz bilmiyorum. Keşke, her üyenin avatarının altında, ona hangi şartlarda yorum yapabileceğimiz bilgisi bulunsaydı da hataya düşmemize engel olunsaydı. Yine de zararın neresinden dönülürse kardır. Biraz gayretle foruma böyle bir özellik kazandırılabilir düşüncesindeyim.
. . Benim şu ana kadar yaptığım şey, kişinin o an yazdıklarını değerlendirmekten ibaretti. Benim bildiğim; bu tür ortamlarda hep yapılagelen ve olması gereken de budur. Niyet okuma gibi bir yeteneğim olmadığı için kimsenin gerçek hayatta nasıl biri olduğunu bilemem ve bu konuda fazla meraklı da değilim. Sadece bana gösterdiği yüzüyle değerlendirebilirim kişiyi. Göstermediği yönlerini nasıl bilebilirim ki...?

Ben sizin yazdığınız hiçbir yorumdan rahatsız olmadım ve bunu diğer konuda da özellikle belirttim. Sadece tavırlarınıza ayna tuttum ve siz aynada kendinizi görünce galiba beğenmediniz. İnsan insanın aynasıdır...
Yorumlarımın özünü tamamen yok kabul edip; iki kelimeyle de olsa bir cevap lütfetmeden; "Yanlış yönlendirme yapıyorsun!" suçlamasıyla yaklaşmanının dışında başka yaklaşımların olabileceğini de düşünüyorum. Psikoloji bilimi, yaklaşım tarzları konusunda bu kadar sığ değildir diye biliyorum. Eğer ilaç-psikoterapi kumpasında 20 yıldır çaresiz kalmış insanlara; başka seçeneklerin de varlığını hatırlatmak; sizin ısrarla vurguladığınız "yanlış yönlendirme" suçunu teşkil ediyorsa eğer; ona da eyvallah ! Ben, bu forumun bir psikiyatri kliniği olmadığı inancını hala muhafaza ediyorum ve birilerinin, bunun aksini isbat edecekleri ana kadar da muhafaza edeceğim.

"Sustum ! Pustum ! Ben sana küstüm ! " oynayacak yaşı da geçmiş olduğumuzun farkındayım. Beni otoriteye şikayet etmekle tehdit etmenizi de anlayışla karşılıyorum. ! O sizin tercihiniz olacaktır ve bana da bu tercihlerinize saygı duymak düşer. Hepimiz insanız.... "Öööretmenim! Ahmet bana dil çıkardı!" türü davranışları hangimiz yapmadık ki zamanında....

. Burası benim babamın forumu değil. Forumu "YassahLand"a döndürüp döndürmemek ise forum yönetiminin takdiridir eninde sonunda. Eğer bunu yapmayı tercih ederlerse, forumun heryerine, burasının aslında, serbest bir tartışma platformu değil; "bir psikiyatri kliniğinin internet uzantısı" olduğunu açıkça belirtir uyarı levhaları asmalarının dürüstlüğün gereği olduğunu bilerek gereğini yerine getireceklerine de inanıyorum.

Ki insanlar nerede olduklarını bilsinler ve çenelerine hakim olsunlar .

Size ve forum ehline çekincesiz saygı ve sevgilerimi sunarken, hepimize gönül dolusu mutluluk diliyorum.

Klinik olmadığının farkındayım. Burada klinik bilgilerin törpüleyerek paylaşıyoruz.
Bana yorum yapmıyorsunuz ki ortadaki durum ile ilgili yorum yapıyorsunuz bende yaptığınız yorumlara eleştiri getiriyorum. Bana yorum yaptığınızı düşünürsek bile bunun hiçbir şekilde kriteri yoktur. Yine dediğim gibi forumu incelerseniz bunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Yanlış yönlendirme yaptığınızı söylerken farazi bir konuşma yapmadım. Meseleyi suçlama boyutuna getirmek kaygım olsa idi bunun nedenleri izah etmeye çalışmazdım. İzah ederken tıbbi jargonu kullanmak gerektiğini ama buradan çok fazla yararlı olmayacağını bildiğim için ''araştırın üzerine konuşalım'' dedim.
Başka seçeneklerin hatırlatılması ya da fikir sunulmasına itiraz etmiyorum. Sadece bu fikirleri verirken dikkat etmek gerektiğini insanların beyninde bir düşünce oluşturduğumuzu kliniklere bu düşünce ile gittikleri için tedavilerinin daha zor olacağını anlatmaya çalıştım. Örnekler verdim. Aslında şizofren olabilmesi konusunda şüpheli yaklaşım gereken bir kişiye ( buradaki soru soran arkadaşımı tenzih ediyorum.) ''hayır değilsin'' derken yersiz yere kişiyi daha geç hekime ya da psikoloğa gitmesine neden olabileceğinizi gözden kaçırmaya ısrarla devam ediyorsunuz. Soru ''şizofren miyim'' cevabınız ''hayır değilsin'' oluyorsa aslında burayı klinik gibi gören siz oluyorsunuz ama farkında değilsiniz.

Ayrıca belli yaşlara ve olgunluğa gelmiş insanlarız. Verdiğiniz örneklerde ki gibi kapris yapacak ne vaktim var ne de zikrim var. Sadece bunu aramızda geçen bir tartışmaya dönmesin diye ben sizin teknik olarak yanlışlarınızı gerekli mercilere iletirim dedim. Böylece tavrımdan ya da cümlelerimden irite olmazsınız dedim. Bu tavrımı sadece size değil foruma üye olduğum zamandan itibaren süper moderatörlere yapıyorum. Özel mesajda link vererek konu ile ilgili fikrimi belirtiyorum. Gerekli görüldüğü zaman gereken yapılıyor. Siz bunu anlamak istediğiniz gibi anlayabilirsiniz.

Sizle her zaman tartışabilirim. Güzeldir bilgi aktarımı olur. Ziyanı olmaz fakat ben burada tartışmayalım demiyorum. Siz benim eleştirilerimi farklı taraflara çekiyorsunuz. Ben de literatür ortada diyorum. Bilgi benim tekelimde değil. Buyurun araştırın üzerine konuşalım diyorum. Siz fikir verirken ben teknik bilgi verirsem elmalar ile armutlar karışır.

Vel hasılı kelam; Uzatmak gibi bir niyetim yok. Bu yorumları okuyan arkadaşlarımız kendi adlarına gereken kararı vereceklerdir. Bu yorumumdan sonra tekrar yorum yapmamayı uygun görüyorum.

SAygılar

dogruluk
24-03-2011, 08:07 PM
psikoterapiye gittim geçmedi, shafak ın söylediği tipte birine gittim oda olmadı.

Bu takıntı gibi birşey, ağrı varla yok gibi ,bir şekilde orda var gibi.

nasıl geçecek?

NAR_K
24-03-2011, 09:06 PM
birkac hafta once bir psikoloji seminar dersinde makale okumustum.. okudugum makale daha farkli bir konu hakkindaydi, agrili cinsel iliski vb konulardi.. ve makalenin anlatmaya calisitigi birsey dikkatimi cekmisti, bugune kadar bu konular uzerine yapilan arastirmalarin fizyolojik yonde oldugu ve psikolojik anlamda hic yaklasilmadigindan bahsediyordu.. bende ne kadar daha onceden boyle durumlarin daha fizyolojik agirlikli oldugunu dusunsem de psikolojik faktorleri unutmamak gerek sanirim..

bu durumda bende Hydra arkadasimizin yorumuna katiliyorum.. isterseniz makaleyi de buradan yollayabilirim ama yabanci bir calisma oldugu icin ingilizce.. eger daha da bilgi sahibi olmak isterseniz ozetleyebilirimde..

birmelek
24-03-2011, 09:27 PM
Öncelikle konu ile bir alakam yok, bu konuda hiç bir fikrim de yok yani ama tartışma çok güzel olmuş. Yani tuhaf ama hoşuma gitti işte. Saygı çerçevesi içinde akıcı bir tartışma olmuş. İçimden geldi söylemek istedim. Saygılar. :)

prenseshelen
25-06-2011, 02:55 AM
ben hissettiğiniz ağrının tamamen psikolojik olduğuna inanıorum ve bu yaşadığınız gerçektende çok kötü bi durum ...burda şunu sölemek istiorum ...tanrı sapıkları lütfen cezalandırsın...

prenseshelen
25-06-2011, 03:01 AM
kötü olanda bi sapığın yarattığı ağrıyı çekmek ...bu daha zor ...umarım ağrılarınızdan bianda kurtulursunuz ...tanrı sapıkları cezalandırsın ...