Orijinalini görmek için tıklayınız : Hastaneye yatma,yardım eder misiniz?
burcuburcu
22-12-2010, 01:45 PM
Sevgili arkadaşlar,,
Teşhisim kesinleşti.Bipolar olduğum söylendi.Daha önce de bu teşhis konmuştu.2 yıl önce.6 aylık yoğun tedavi sonucunda ağzından salya akar hale gelmiştim.tedavi kesilip antidepresan başlandı.300 mg.Efexor a çıktık.Şimdilerde bırakıyorduk ilaçları.1 hafta sonra tamamen kesilmiş olacaktı.hareketli bir mizacım olduğu için hipomani atağı falan geçirdim mi bilmiyorum.Ancak yıllardır tadını unuttuğum o sinirlilik geri geldi.Herşey batar oldu bir anda.Çıt sesi bile öylesine uyarıcı oluyor ki.Sanki beynimin içinde ötüyor gibi.Sonunda dün bir öfke patlaması yaşadım.O an eşimi öldürebilirdim.(Ortada bir sorun vardı bile denilemez)..Soluğu hastanede aldık ve yatışını vereyim mi dedi doktor.Tedavini düzenleriz dedi.Karar bana kalınca iş sarpa sardı doğal olarak.Siz nasıl uygun görürseniz dedim.Şimdi yatışın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.Ortam nasıl bilmiyorum.Moralimin iyice bozulup beni dibe çekmesi de olası.Lamictal başladı,1 hafta sonra görüşelim o zaman dedi.Ne yapacağımı bilemiyorum.Görüşlerinize ve cesarete ihtiyacım var.2 senedir hayatım alt üst oldu.Hiç bir şey eskisi gibi değil.Olmuyor bir türlü.Vücudum,fikirlerim,bakışlarım,diyaloglarım herşey değişti ve ben bu hayatı istemiyorum.Ben değilim bu.Bu kadını tanımıyorum ve ondan nefret ediyorum.Nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum...
sugibi
22-12-2010, 01:52 PM
o nefret ettiğin kadın ve kontrol edemediğin öfkenden kurtulmak istiyorsan cesaretini topla ve hastaneye yat eminim sana faydası olacaktır zaten sende yatıcaksın biraz destek ve morale ihtiyacın var kalıp daha beter olmaktansa sana açılan o kurtuluş yolunda yürümeye başla yol uzun olabilir ama mutlaka bi çıkışı olacaktır allah yardımcın olsun şifa diliyorum sana
burcuburcu
22-12-2010, 02:37 PM
Teşekkür ederim ilgin için su gibi.Yıllardır o ilaç olmadı şunu deneyelim,yok bu da tutmadı öbürü,bipolarsın yok değilsin,yok travmadan kaynaklı falan derken,güvenimi yitirdim doktorlara.Gata da tedavi görmeye çalışıyorum.Psikoterapi istiyorum dediğim zaman bile gerekli olursa yönlendiririz deyip atlatıyorlar.Şimdi de hastane çıkınca ...Ne bileyim,kararsız kaldım.Çocuklarım yalnız kalacak falan ne bileyim işte...
nursel
22-12-2010, 03:10 PM
Canım büyük geçmiş olsun hastalığın hakkında hiçbir bilgim yok ama yatman gerekiyorsa biran önce yat tedavini ol derim ben.Bu tip tedaviler evde zor olur dokyorun size bıraktığı için zorlanıyorsun sanırım yatman gerekliyse hiç tereddütsüz yat.
Tekrar geçmiş olsun:(
burcuburcu
22-12-2010, 03:32 PM
Teşekkür ederim Nursel.Yatmak en iyisi sanırım ama nedense bir korku bir endişe..Off ya.Çocuklarım ne olacak?benim adam tv sesini duyamadıkça bağıracak.Dersleri var mı falan kim bakacak.Allahım ne yapıcam ben.Sanki evde çok bi işe yarıyor musun sen diyebilirsiniz elbet.En azından kalplerinin kırılmasını önlüyorum.
nursel
22-12-2010, 07:22 PM
İşiniz zor gibi bir yakınınız anne kayınvalide gibi birileri yokmu yakınınızda onlara emanet edebilirsiniz. Sağlığınız şuan için daha önemli iyileşinki çocuklarınıza dahada faydalı olasınız.
Hydra
22-12-2010, 07:39 PM
Teşekkür ederim Nursel.Yatmak en iyisi sanırım ama nedense bir korku bir endişe..Off ya.Çocuklarım ne olacak?benim adam tv sesini duyamadıkça bağıracak.Dersleri var mı falan kim bakacak.Allahım ne yapıcam ben.Sanki evde çok bi işe yarıyor musun sen diyebilirsiniz elbet.En azından kalplerinin kırılmasını önlüyorum.
Endişelerinizi çok iyi anlıyorum.Bir an önce sağlıklı olamazsanız evlatlarınıza yararlı olamazsınız.Bu durum gecikirse süreç uzar ve evlatlarınız daha çok yıpranır.Bu yüzden bir sonraki hekim kontrolü ile yatışınızın başlatılması en doğrusu olacaktır.
goffee
22-12-2010, 10:18 PM
Bence o kadını çok sev ona iyi bak iyileştiği zaman sevdikleri için çok şey yapacak.
burcuburcu
22-12-2010, 10:40 PM
Sizler ne kadar iyi yaklaşıyorsunuz.Duygulandım,hatta ağlıyorum şimdi.Hydra,goffee,nursel,su gibi..Teşekkür ederim ilginize
burcuburcu
22-12-2010, 10:45 PM
İşiniz zor gibi bir yakınınız anne kayınvalide gibi birileri yokmu yakınınızda onlara emanet edebilirsiniz. Sağlığınız şuan için daha önemli iyileşinki çocuklarınıza dahada faydalı olasınız.
Nursel cim,
Babam bildim bileli yok,kayınpederim 14 yıl önce,kayınvalidem 11 yıl önce annem ise 2 yıl önce vefat etti.Kardeşim de yok.. Zaten yarın yatıracakmuış eşim.Bu da işe yaramazsa hastaneyi yıkarım diyor.O da sinirli vaziyette.Herkesin hayatını mahvediyorum.Dokunduğum her şey yok oluyor sanki.
Hydra
22-12-2010, 11:44 PM
Sizler ne kadar iyi yaklaşıyorsunuz.Duygulandım,hatta ağlıyorum şimdi.Hydra,goffee,nursel,su gibi..Teşekkür ederim ilginize
Sevgili burcuburcu.Her zaman yanınızda olmaktan gurur duyarım.Evlatlarını düşünen annenin ayakları yıkanır, suyu içilir.Saygım sonsuz size.Annesiniz işte bundan ötesi yok.Şundan eminim ki Rabbim size en iyisini en hayırlısını verecek.Umudunuzu yitirmeyiniz.Umut en iyi şeydir.
Bu arada eğer İstanbul'da iseniz yatışınız burada gerçekleşecekse hekimlerinizle konuşup sizin tedaviniz konusunda bilgilendirme alıp, tedaviniz konusunda nelerin yapıldığını takip ederim.Gerekli olduğu durumda mesaj yazmanız yeterli olacaktır.
Saygılar
burcuburcu
23-12-2010, 12:24 AM
Ne güzel sözler bunlar.Buna layık mıyım bilemiyorum.Çok iyisiniz yardımınız için sağolun.Ne yazıkki Ankara Gata da yatacağım.Hayırlısı olsun.Biraz evvel çocuklarıma durumu açıkladım.12 yaşındaki oğlum her zamanki gibi ilsini kardeşine vererek hüznünü yatıştırmaya çalıştı.8 yaşındaki oğlumsa bol bol göz yaşı döktü.Hastane deyince ameliyat geliyor aklına küçüğümün,hiç sevmez hastaneleri.Topu topu 2 kere gittiği için belki de:) Ona durumun farklı olacağını,ziyarete gelebileceklerini(!),sadece uyuyup,ialaç almam gerektiğini söyledim.Yorulmuşum dinlendirecekler dedim.Evde ben seni yatırırım yemeği abim yapar ben ortalığı toplarım dedi yaa.Bu ilaçların sadece hastanede verilebilecek ilaçlar olduğunu,sağlığımı doktorların kontrol etmesi gerektiğini söyleyince razı geldi.Yalan söylemeyi doğru bulmadım,yakalardı beni mutlaka:) Anlatmasam yarın okuldan geldiklerinde beni bulamayınca özellikle büyük olan meraklanırdı.Paniktir o.Babası ne dese kafada bir sürü şey kurup çözerdi.Abi olarak kardeşini yanına alır şimdi biliyorum.O da kendini yetişkin adletti.Ders çalışmak yerine benimle ,kardeşiyle evle ilgileniyor.Dağıldılar benim yüzümden.Allahım hayırlısıyla biraz daha durgun yaşamaya başlasam,devamını ben getiricem.Bıktım artık grip gibi aynı..Hop iyiyim,hoop kötüyüm.Kim olsa başına gelmeden anlamaz.
Hydra
23-12-2010, 12:53 AM
Ne güzel sözler bunlar.Buna layık mıyım bilemiyorum.Çok iyisiniz yardımınız için sağolun.Ne yazıkki Ankara Gata da yatacağım.Hayırlısı olsun.Biraz evvel çocuklarıma durumu açıkladım.12 yaşındaki oğlum her zamanki gibi ilsini kardeşine vererek hüznünü yatıştırmaya çalıştı.8 yaşındaki oğlumsa bol bol göz yaşı döktü.Hastane deyince ameliyat geliyor aklına küçüğümün,hiç sevmez hastaneleri.Topu topu 2 kere gittiği için belki de:) Ona durumun farklı olacağını,ziyarete gelebileceklerini(!),sadece uyuyup,ialaç almam gerektiğini söyledim.Yorulmuşum dinlendirecekler dedim.Evde ben seni yatırırım yemeği abim yapar ben ortalığı toplarım dedi yaa.Bu ilaçların sadece hastanede verilebilecek ilaçlar olduğunu,sağlığımı doktorların kontrol etmesi gerektiğini söyleyince razı geldi.Yalan söylemeyi doğru bulmadım,yakalardı beni mutlaka:) Anlatmasam yarın okuldan geldiklerinde beni bulamayınca özellikle büyük olan meraklanırdı.Paniktir o.Babası ne dese kafada bir sürü şey kurup çözerdi.Abi olarak kardeşini yanına alır şimdi biliyorum.O da kendini yetişkin adletti.Ders çalışmak yerine benimle ,kardeşiyle evle ilgileniyor.Dağıldılar benim yüzümden.Allahım hayırlısıyla biraz daha durgun yaşamaya başlasam,devamını ben getiricem.Bıktım artık grip gibi aynı..Hop iyiyim,hoop kötüyüm.Kim olsa başına gelmeden anlamaz.
Doğru buyurdunuz.Tam olarak anlıyamasakta hissetmeye çalışıyoruz.Siz en doğrusunu yaptınız, çocuklarınıza yalan söylemek yerine uçları törpülü cümleler kurmak daha iyi ve yararlı olmakta.Sizin yüzünüzden diye düşünmeyin, siz bu durumu kendiniz yapmadınız ki her insanın başına gelecek bir durum.O yüzden her şeyin daha güzel olacağı konusunda umudumuzu yitirmeyelim.Daha iyi daha güzel olacak.
nursel
23-12-2010, 12:26 PM
Sevgili burcuburcu öncelikle siz herşeye layıksınız bunu hiç unutmayın .
sizi tanımıyorum ama inanın çok üzüldüm ALLAH yar ve yardımcınız olsun kendinize güvenin ve çocuklarınız için biran önce tedavi olup toparlanın hayat sizin için çok güzel olacak.
swappp
31-12-2010, 01:50 AM
selam chatleşelim mi
bendede aynı rahatsızlık var
bip bip
03-01-2011, 09:54 AM
merhaba geçmiş olsun bende bipolarım senin yaşadıklarını hemen hemen aynısını yaşadım.Geçen hafta bakırköyden taburcu oldum.Hastane ortamında bizi iyileştirmek için çabalayan melekler var.Bu hastalıkla başetmenin yolu ilaçları düzenli içmekten geçiyor