PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyal Fobi - Psikolojik Tuvalet..

lincoln
22-11-2010, 07:17 PM
Arkadaşlar hemen tuvalete gidemiyeceğim yerlerde psikolojik olarak tuvaletim geliyor.Bu sosyal fobi oluyor sanırım.Bu psikolojik hastalığı nasıl yenebilirim ? ( Ösym hazırlanıyorum sigortam yok ayrıca belirteyim)

colours2004
22-11-2010, 07:21 PM
Kan şekerine baktır diyabet olabilirsin birde idrar yolları iltihabına...

lincoln
22-11-2010, 07:29 PM
Cevabınız için öncelikle tşkler..

Tüm tahlilerim temiz çıktı.Ayrıca dışarda bu olayı yaşıyorum evde hic bir sıkıntı yok..

IDDQD
22-11-2010, 08:32 PM
Kavhe, çay da yapar bunu. Misafirlikte çok fazla ikram edilir. Bunun yüzünden ben otobüslerde veya misafirliklerde ikram edilen içecekleri almazdım. Eskiden ben de aynı şeyden dertliydim. Şimdi de zaman zaman bu sıkıntıyı yaşarım. Tek önlemim kahve, çay gibi diüretik sıvıları içmemek.

yagmurr
22-11-2010, 09:03 PM
Arkadaşlar hemen tuvalete gidemiyeceğim yerlerde psikolojik olarak tuvaletim geliyor.Bu sosyal fobi oluyor sanırım.Bu psikolojik hastalığı nasıl yenebilirim ? ( Ösym hazırlanıyorum sigortam yok ayrıca belirteyim)

sosyal fobiyle ilgisi olduğunu sanmıyorum.Aynı durum sınavlarda ve wc si olmayan otobüslerde bende de oluyor.Sanırım bu duurmu çok fazla kafaya takmaktan oluyor...

Ben bu durumun anksiyete olduğunu düşünüyorum.

ösym'ye hazırlanıyorum demişsiniz.Sanırım siz sınav sırasında ya tuvaletim gelirse ne yaparım... tarzında şeyler düşünüyorsunuz yanılıyor muyum?

shafak
22-11-2010, 09:08 PM

Hayır ! Bu sosyal fobi olmuyor. Tabii ki bu sözün anlamı sizde sosyal fobi yok demek değildir. Sadece sosyal fobi bu değil demektir. Başka sosyal fobi işaretleri yoksa sizde; bu durumun sosyal fobi ile bir ilgisi yok anlamına gelir. Tam tersi olsaydı (bashful bladder) yani sosyal ortamlarda tuvalete gidememek gibi belki ilgili olabilir diye düşünülebilirdi.

. Bunu bir hastalık olarak düşünmenin sizi yanlış yönlendireceğini farketmelisiniz. Bunu sadece bedeninizin size bir oyunu olarak düşünün. Tabii ki içsel bir nedeni var. Eğer bu durumunuz; buna benzer bir seri davranıştan sadece biri değilse yani bütün sorun bundan ibaretse çözümü de çok kolaydır.

lincoln
22-11-2010, 09:31 PM
@yammurr

Evet sınavıda düşünüyorumda sosyal hayatım resmen maffoldu.Dershanede her tenefüs psikolojik olarak tuvalete gidiyorum gitmessem kesin derste geliyor..

shafak

Küçükken bu olayı çok kolay atlatmıştım,şimdi neredeyse 3 aydır devam ediyor.Çözümü kolay demişsiniz nasıl bir çözüm yapmalıyım ?

lincoln
22-11-2010, 09:33 PM
Kavhe, çay da yapar bunu. Misafirlikte çok fazla ikram edilir. Bunun yüzünden ben otobüslerde veya misafirliklerde ikram edilen içecekleri almazdım. Eskiden ben de aynı şeyden dertliydim. Şimdi de zaman zaman bu sıkıntıyı yaşarım. Tek önlemim kahve, çay gibi diüretik sıvıları içmemek.

Kahve,çay sürekli içiyorum,bu sebepten olsa evdede çok sık tuvalete gitmem lazım ama gitmiyorum :S

colours2004
22-11-2010, 10:13 PM
Kahve,çay sürekli içiyorum,bu sebepten olsa evdede çok sık tuvalete gitmem lazım ama gitmiyorum :S

evde gitmiyorsun çünkü oturur vaziyettesin..daha çok dışarıda ve hareket halindeyken oluyorsa idrar torbası sarkması düşünülebilir...ayrıca çay kahve kolayla alakası olduğunu düşünüyorum bende yani bu içecekleri azalttığında tam olarak sorunundan kurtulamasan bile oldukça rahatlaman mümkün

shafak
23-11-2010, 04:05 AM
shafak

Küçükken bu olayı çok kolay atlatmıştım,şimdi neredeyse 3 aydır devam ediyor.Çözümü kolay demişsiniz nasıl bir çözüm yapmalıyım ?

. Çözümün en uygun yolu bir profesyonelden yardım almandır. Daha kestirme bir çözüm yolu bilmiyorum.

Pek çok durumda olduğu gibi bu imkanım yok dersen iş başa düşer ve belki de suya düşer. Dedim ya sorunun sadece bundan ibaretse ve buna benzer başka sorunlarla birlikte seyreden bir durum yoksa belki kendi kendine halledebilirsin.

Yine de ben bildiğim kadarını aktarayım. Sonuçta aktaracağım bilginin sana faydası olmasa bile zararı olmaz. Çünki ilaç ve hipnoz gibi sorun çıkarabilecek bir uygulama değil.

. Yapacağın şey nette Türkçe sayfalarda EFT+Duygusal kelimelerini + işareti ile birleştirerek arat. Bankacılık terimi olan EFT değil Duygusal Özgürleşme Tekniği olanını incele ve nasıl kullanılacağını öğren. (Hani şu bilmem ne tv dizisinde de gösteriliyordu ya işte onu...). Yeterince zamanın yoksa ve ayrıntılarda boğulmamak için tekniğin mantığını öğrenmeyi atlayıp sadece noktaları ve yöntemin uygulanmasının mekaniğini öğren. Senin gibi zeki biri için bunun 15 dakikayı aşacağını sanmıyorum. Zaten yöntemi öğrenmiş olduğun için kendi sorununa uygula. Eğer yöntemin mekaniğini öğrendim fakat kendi sorunuma nasıl uygulayacağımı hala bilemiyorum dersen uygun cümleleri kurmanda sana yardımcı olurum. Ben başka sorunlarım için denedim ve işe yaradı. Bakarsın sana da faydası olur. Kolay gelsin !

lincoln
23-11-2010, 03:15 PM
Cevaplarınız için çok çok tşkler.Videoları yazıları izledimde,kendime nasıl soruları sormalıyım ?

lincoln
26-11-2010, 08:47 PM
Arkadaşlar bugün gene tüm testleri yeniden yaptırdım herşey normal çıktı.Psikoloğa mı psikiyatriyemi gitmeliyim bundan sonra ?

Minnie
26-11-2010, 09:03 PM
psikologa gidin

lincoln
26-11-2010, 09:42 PM
psikologa gidin

Neden psikolog ? Psiyatri hap felan verir düşünüyordum ?

Minnie
26-11-2010, 09:45 PM
psikiyatri de eninde sonunda psikoloğa yönlendirir diye düşünüyorum. Gerçi fark etmez psikiyatriyede gitseniz terapiye gerek görülüyorsa yönlendirilirsiniz yada psikoloğa gittiğinizde ilaç gerekliyse psikiyatriye yönlendirilirsiniz

Hydra
26-11-2010, 10:26 PM
Neden psikolog ? Psiyatri hap felan verir düşünüyordum ?

Resmi olarak öncelikle psikiyatriye gidersiniz.Sonra psikologa yönlendirilirsiniz.İhtiyacınız olan şey ilaç değil terapi.