PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bana seslendiklerini duyuyorum

melike20
22-10-2010, 08:28 PM
merhaba arkadaşlar, 20 yaşında bir kızım doğru düzgün arkadaşım yok genel olarak mutsuzum.
son bir yıldır bana seslendiklerini duyuyorum, genelde yalnız kaldığımda kısık bir ses adımı söylüyor, bana sesleniyorlar. etrafıma bakıyorum korkuyorum artık.
gece uyurken uykumdan uyandırıyorlar adımı söylerek, bazen gece konuşmalarla uyanıyorum etrafıma bakıyorum benden başka kimse yok. uyuyamıyorum.
benim durumum ne bilmiyorum hastalık mı bu? geçiçi mi? lütfen beni bilgilendirin...:(

herbokoloq
22-10-2010, 10:43 PM
merak ettiğim için soruyorum dikkatimi çektide neden sonra böyle bir şey oldu bilgin var mı? çok ilginç

melike20
22-10-2010, 10:53 PM
hayır bende anlam veremiyorum, ciddi ciddi korkmaya başladım artık.

balmond
23-10-2010, 12:44 AM
ailende şizofren olan var mı?
bence hemen bir uzmana git

herbokoloq
23-10-2010, 01:03 AM
çok enteresan ya anlayamıyorum nasıl bir duygu yardımcı olacak birisi vardır mutlaka burada

melike20
23-10-2010, 01:03 AM
hayır ailemde yok, doktorluk bir durum mu bu? geçiçi olamaz mı? son bir yılda başladı. eskiden çok az duyuyordum artık sıksık. geceleri uyuyamıyorum bu seslerden. sürekli uykum bölünüyor korkuyorum da..

balmond
23-10-2010, 01:10 AM
geçici olsaydı artarak devam etmezdi diye düşünüyorum fakat bu şekilde tanı koymak doğru olmayacaktır.
ben düşüncelerimi söyleyeyim size yine de; vesvese durumu olabilir sizi rahatsız eden davranış sürekli yaşanıyorsa en iyi çözüm yolu bunu önemsememektir yani bırakın konuşsunlar
ama şizofrenik bir tarafı varsa bir psikolog ya da psikiyatra gitmeniz rahatsızlığınızı artmadan önleyebilir çünkü artan bi durum var ve sizi korkutuyor okb konularına bir göz atın ortak yön bularak kendinizi daha iyi analiz edebilirsiniz

balmond
23-10-2010, 01:23 AM
söylemek istediğimi tam anlatayım yanlış anlaşılmasın bazen olur istemeden küfür edersin Allah'a başka şeylere bu gibi durumlarda önemsemeyip olayın üstüne gitmemek faydalı olur ama senin durum biraz daha değişik geldi

devhis
23-10-2010, 06:33 AM
bu ses duyma olayını bende yaşadım.birisi küfür ediyordu bana geceleri oluyordu şimdi ilaç kullandığım için azalmış olabilir.şizofrenik bir belirti bu.psikiyatriste gidip anlatmalısın.seni rahatsız eden birşey bu.gecikme...

melike20
23-10-2010, 12:20 PM
geçici olduğunu düşünüyorum belki bir bunalım dönemidir benim için yada başka birşey yalnız kalmak istemiyorum artık.

balmond
23-10-2010, 06:33 PM
psikolog ya da psikiyatra gitmekten çekiniyorsun sanırım ama önemli olabilir şizofren ya da psikoz olma ihtimali var bir şekilde yardım almaya çalışmalısın

goffee
23-10-2010, 08:30 PM
melike20 anlattıgın sanrıların genellikle şizofreni hastalarında var oldugu biliyoruz.
ve şizofreni basit bir hastalık değildir.
erken teşhis önemli diye biliyorum.
yani bast bir ateşlenme vakıası vs de olabilir bilemiyorum durumunu.
ve bunun burdan teşhisi zor.
bence bir uzmanla görüşmelisin.
bu arada ben bir uzman değilim sadece bilgi sahibi oldugum kadar yazdım yanılıyorsam bilen biri tarafından düzeltilebilir.
birde soru sormak istiyorum.
bu anlattıgın dışında sana garip gelen şeyler hissetin mi?

melike20
23-10-2010, 10:11 PM
bazen önümde arkamda biri var gibi görüyor hissediyorum ama göz yanılması diyip geçiyorum yada şöyle diyim onlar rahatsız etmiyor korktuğum tek şey var oda kısık sesle adımın söylenmesi.

Heraclius
23-10-2010, 10:36 PM
basit bir olay olmayabilir. sakın geçici bişey deyip erteleme, mutlaka bi uzmana görün.

melike20
23-10-2010, 11:01 PM
benim durumum ne peki? rahatsız mıyım ben?

goffee
23-10-2010, 11:14 PM

bunu biz bilemeyiz.
bir uzmanla mutlaka konusman gerektigine inanıyorum.

Hydra
28-10-2010, 03:29 AM
Merak ediyorum.Acaba sorunundan bahseden üyemiz hekime ya da psikologa gitti mi?

balık
28-10-2010, 03:41 PM

Melike selam. Durumunun adını koymadan ya da buradaki arkadaşlara teşhis koydurmadan önce bir uzmanla görüşmeni öneririm.
Bu belirtileri veren daha başka hastalıklar olduğu gibi durumun bir hastalık da olmayabilir.(buna uzman karar verir)
Şizofreninin tanı kriterleri vardır. Bu ve benzeri belirtilerin yanında birçok belirtiyi de bir süredir göstermen lazım ki şizofren sayılabilesin.
Yapacağın en yanlış şey kendini yaftalamak olur. Başka rahatsızlıklar belki şizofreniden veya işte psikotik depresyondan daha basit hastalıkların da böyle belirtileri olabilir tekrar söylüyorum.(uzman değilim, bildiklerimi paylaşıyorum)
Bu durum inançlarınla da ilgili olabilir. Bence doktora git, maddi imkanın yoksa devlet hastanesinde uzman bir psikolog veya psikiyatriste git, mutsuzluğunu, arkadaşlarının olmamasını da anlat ona. Sadece bu olayla sınırlı kalma, hayatında memnun olmadığın değişmesini istediğin ne varsa kapsamlıca anlat. O zaman daha iyi yardımcı olabilir. Geçmiş olsun...

tuncayhan
01-02-2011, 05:43 PM
Melike öncelikle şunu bilmeni istiyorum ''Sana kimse seslenmiyor.'' Bunu kendine sık sık telkin etmen gerektiğini düşünüyorum. Bazen anlamsız sesleri yada görüntüleri gölgeleri biz kendi kafamızda anlamlandırırız. Belkide rüzgar sesi, su sesi yada komşulardan birinin eşine seslenmesi sana böyle geliyordur. Ama neden yanlız kalmak zorunda olduğunu merak ettim. Bence 20 yaşında bir kız olarak yanlız kalmaman daha doğru olur. Kaldığın yerde aşırı sessizliği önleyici bazı tedbirler alabilirsin. Örneğin tv nin sesini açmak radyonun sesini açmak müzik dinlemek gibi. Zor bir durum ama güçlü olmaya çalış, ben bu durumla başa çıkabileceğine inanıyorum. Sende inanmalısın. Tabi ki bunlar bir uzmana gitmek dışındaki tavsiyelerim.

melek*
01-02-2011, 06:38 PM
Yazdıklarını okuduğum kadarıyla yalnız uyuyorsun. Merak ettiğim yanında odada başka biri olunca da aynı sesleri duyuyor musun?Yani yalnızlıktan korkuyosundur belki

plüton
01-02-2011, 09:20 PM
Eskidenberi karabasan görürüm, son zamanlarda karabasan gitti konuşmalar duymaya başladım tam uykuya dalmak üzreyken, ama gittikçe azalıyorlar çok nadir oluyor arttık. Kesinlikle doktora gitmeni tavsiye ederim insanın kendi kendine halledebileceği bir şey değil. Ben gitmedim doktora ama benimki biraz daha hafif sanırım, neredeyse hiç olmuyor bir daha tekrar ederse gideceğim doktora.

gezgin
11-02-2011, 02:35 AM
...........................

bekirecr
17-07-2011, 03:34 PM
Mrb.melike nasılsın.yalnızken sana seslendiklerini,uyku da sesler duyduğunu uyanıp etrafına bakının ca kimselerin olmadığını yazıyorsun.sana arkadaş tavsiyem bir doktora git hemen.ona bunları anlat.mutsuzluğa gelin ce insanların çoğun da bu durum var.merak etme.arkadaşların olur inşallah.

bekirecr
17-07-2011, 03:36 PM
Mrb.gezgin.katılıyorum dediklerine .arkadaş edinmek çok önemli sosyal aktivite için.

osmanemre33
17-07-2011, 04:52 PM
Benimde başıma cok geldi bu karabasan la basladı en son nefes alış veriş ve kalp atışı duymustum yatağımın yanından. Bu bence dini boşluktan kaynaklanıyor. Ben namaza başlayınca kesiliyor. Bence o dini boşlugu doldurdugumdan dolayı oluyor bu. O donemlerde genelde bu ses duymalar ve karabasan gelmesi gece 4-5 gibi oluyor.

megane
17-07-2011, 06:56 PM
bazı şeylerin adını koymakla o şeyi çözüyor olmuyoruz..
''sende şizofreni var'' gibi laflar..herkes benzer şeyi söylüyor birbirine bakıp..
doktora git !!!
doktor ne yapacak ??
sorun ruhidir bedeni değil ki..
doktor yüzüne bile bakmadan dayar ilacı..
niye ?
çünkü işin aslını o da bilmez..belirtilere bakar ha bu şizofreni başlangıcı tamam o zaman oldu bitti bu kadar..al şu ilaçları rahat edersin...
tek kelimeyle saçmalık başka birşey değil..
işin asıl nedeniyse gizlidir bilen yok !!!!
doktorun yazdığı ilaçlar ağrı kesicilere benzer kısa süreli rahatlama sağlayabilirler ama kesin tedavi değil..başı ağrıyan birine sürekli ağrı kesici vermek gibidir bu durum.
sorunun asıl nedeni bilinmedikçe ilaçlar garnitür kalır..
BİLMİYORLAR..İŞTE ESAS OLAN BU...
kolay kolay bilmiyorum da diyemezler çünkü vasıfları o lafa el vermez..
göze görünmeyen varlıklar vardır ki gerçektir..insan tek realite değildir bu alemde emin olabilirsiniz...

goffee
17-07-2011, 08:13 PM
bazı şeylerin adını koymakla o şeyi çözüyor olmuyoruz..
''sende şizofreni var'' gibi laflar..herkes benzer şeyi söylüyor birbirine bakıp..
doktora git !!!
doktor ne yapacak ??
sorun ruhidir bedeni değil ki..
doktor yüzüne bile bakmadan dayar ilacı..
niye ?
çünkü işin aslını o da bilmez..belirtilere bakar ha bu şizofreni başlangıcı tamam o zaman oldu bitti bu kadar..al şu ilaçları rahat edersin...
tek kelimeyle saçmalık başka birşey değil..
işin asıl nedeniyse gizlidir bilen yok !!!!
doktorun yazdığı ilaçlar ağrı kesicilere benzer kısa süreli rahatlama sağlayabilirler ama kesin tedavi değil..başı ağrıyan birine sürekli ağrı kesici vermek gibidir bu durum.
sorunun asıl nedeni bilinmedikçe ilaçlar garnitür kalır..
BİLMİYORLAR..İŞTE ESAS OLAN BU...
kolay kolay bilmiyorum da diyemezler çünkü vasıfları o lafa el vermez..
göze görünmeyen varlıklar vardır ki gerçektir..insan tek realite değildir bu alemde emin olabilirsiniz...

megane madem söylediğin gibi onlarda bilmiyorlar sen bu bir doktor olmalısınki onlarında bilmiyor oldugunu bilmelisin.
Bir doktormusun?
Kaç sene araşltırma yaptın kaç yıl tıp egitimi aldında bunun çözümlenemez birşey olduguna onların birşey bilmediğine karar verdin?
Belki işini iyi yapmayan birilerine denk geldin bilemiyorum ama doktor lar ne yapacak gibi bir yazı doğru bulmuyorum.
Burda birçok insanın bilinçsiz oldugu ve yazılan herşeyi ciddiye aldıklarını unutmamalısın.

balık
17-07-2011, 09:16 PM
O halde doktordan önce hemen bir cinci hocadan randevu alıp derdimizin ne olduğunu bulduruyoruz :D
Panik atak yaşayan 23 yaşındaki genç bu adamlardan(hoca) birinin yüzünden öldü biliyor musun?
Doktorları yeterli bulmayabilirsin, ama yaptığın bu açıklamayla onlardan da yetersiz olduğun anlaşılıyor, mantığa yatar tarafı yok.
İçine cin ve şeytan kaçma durumları, musallatlar artık ortaçağ'da kaldı, ya da kalitesiz korku filmlerinde.. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim Bence de.

megane
17-07-2011, 11:02 PM
maddecilik nedir bilirmisiniz ? mesela maddeci materyalist gibi laflar ederler..
anlamı kısaca şudur : ruhu inkar etmek ...
yıllar boyu felsefenin en önemli sorunu olmuştur : ruhçuluk ve maddecilik..ve halen de devam ediyor..
maddecilik ruhu inkar ederek herşeyi bedene bağlamak zihniyeti üzerine kurulu olduğu için tıp denilen şeyin temelinde de o vardır..tıpta baz alınan esas realite bedendir ruh değil..ruhun varlığı şüphelidir ama bedenin varlığı kesindir bu yüzden ruhsal olan herşey gerçek tıbbın kapsama alanı dışında kalır..
psikiyatri branşı oluşturulmuş..bu branş ruhu anlamaya çalışmak yada ruha inanmakla uzaktan yakından ilgisi yoktur..bu yüzden psikiyatr denilen doktorlar en büyük ruhsal olayları dahi çıldırtıcı bir biçimde basite indirgeyerek ( ki bu olay tıpkı güneşin balçıkla sıvanması kadar saçmadır ) bedenin fizyolojisine yahut beyinde bir bozukluğa bağlarlar..
dikkat ederseniz bu işin özünde ve işleyişinde tamamen ruhu inkar vardır..
bakın ben burada sizlerin bilmediği birşeyi söylemiyorum...amacım buradakilerle zıtlaşmak veya zararlı olmak da değildir kesinlikle..söylediklerime biraz dikkat edin insanı hemen yaftalamayın...cinci hocaya mı gidin dedim ben ?? lafı nerenizden anlıyosunuz böyle ??
ben sadece bildiğim doğruları söylerim ve bunu kimsenin iyiliği için de yapmam çünkü sizlere insanlık yaramıyor size amerikan desteği yapmak lazım ki ancak ondan anlarsınız...o yüzden dayanın ilaçlara devam edin öylece...
sesler duyuyorum diyor...yaftalamak çok kolaydır '' sen şizofren olmuşsun !!! ''
niye ? çünkü biz duymuyoruz ondan ...ama o duyuyor ne olacak şimdi ?? nasıl açıklayacaksınız bu durumu ?
cevap çok basit : şizofren ...böylece meseleyi kökünden halletmiş oluyosunuz yiğitlerim benim...aynen devam edin bu gidişle varacağınız yeri ben biliyorum ama söylemem...

balık
18-07-2011, 01:38 AM
sesler duyuyorum diyor...yaftalamak çok kolaydır '' sen şizofren olmuşsun !!! ''
Üç harfliler gelmiş desek daha mı iyi :)
Sen bunları reddettiğine göre çözümünü de biliyorsun demektir? Bize de anlatırsan belki amerikanvari çözüm yollarından kurtulmuş oluruz ne dersin :p

goffee
18-07-2011, 05:02 AM
maddecilik nedir bilirmisiniz ? mesela maddeci materyalist gibi laflar ederler..
anlamı kısaca şudur : ruhu inkar etmek ...
yıllar boyu felsefenin en önemli sorunu olmuştur : ruhçuluk ve maddecilik..ve halen de devam ediyor..
maddecilik ruhu inkar ederek herşeyi bedene bağlamak zihniyeti üzerine kurulu olduğu için tıp denilen şeyin temelinde de o vardır..tıpta baz alınan esas realite bedendir ruh değil..ruhun varlığı şüphelidir ama bedenin varlığı kesindir bu yüzden ruhsal olan herşey gerçek tıbbın kapsama alanı dışında kalır..
psikiyatri branşı oluşturulmuş..bu branş ruhu anlamaya çalışmak yada ruha inanmakla uzaktan yakından ilgisi yoktur..bu yüzden psikiyatr denilen doktorlar en büyük ruhsal olayları dahi çıldırtıcı bir biçimde basite indirgeyerek ( ki bu olay tıpkı güneşin balçıkla sıvanması kadar saçmadır ) bedenin fizyolojisine yahut beyinde bir bozukluğa bağlarlar..
dikkat ederseniz bu işin özünde ve işleyişinde tamamen ruhu inkar vardır..
bakın ben burada sizlerin bilmediği birşeyi söylemiyorum...amacım buradakilerle zıtlaşmak veya zararlı olmak da değildir kesinlikle..söylediklerime biraz dikkat edin insanı hemen yaftalamayın...cinci hocaya mı gidin dedim ben ?? lafı nerenizden anlıyosunuz böyle ??
ben sadece bildiğim doğruları söylerim ve bunu kimsenin iyiliği için de yapmam çünkü sizlere insanlık yaramıyor size amerikan desteği yapmak lazım ki ancak ondan anlarsınız...o yüzden dayanın ilaçlara devam edin öylece...
niye ? çünkü biz duymuyoruz ondan ...ama o duyuyor ne olacak şimdi ?? nasıl açıklayacaksınız bu durumu ?
cevap çok basit : şizofren ...böylece meseleyi kökünden halletmiş oluyosunuz yiğitlerim benim...aynen devam edin bu gidişle varacağınız yeri ben biliyorum ama söylemem...

burda hiç kimse sen şizofren olmuşsun vs demez teşhis koymaz.
eğer şizofreni andıran belirtiler varsa mutlaka bir doktora gitmesi önerilir.
yazdıgın şeyleri derleyip toparlayınca ne forum hakkında nede bu hastalık hakkında hiçbirşey bilmeden yazdıgını görebiliyorum.

megane
18-07-2011, 09:12 AM
karşı çıkıyorsun ama neye karşı çıktığını bilmeden karşı çıkıyorsun...anlayan anlar ne demek istiyorum..o yüzden sen o şartlanmış beyninle bi maydanoz olma kenara çekil de biz de yazacağımızı yazalım burada..ayrıca kimseyi itham etmiyorum genel konuşuyorum...
tıbbın en karanlık kalmış noktası ruhsal olaylardır...
bedenin tedavisiyle ruh da tedavi edilmiş olmuyor çünkü..bu noktaya dikkat ediniz...
ruhun sebebi beden değildir !!! oysa tıp bunun tam aksini söyler ve ruhun varlığını bedene bağlar..bunun doğal sonucu olarak da yaşanan ruhsal durumların düzelmesi otomatikman bedensel etkenlere bağlanır..
yalnışlık işin kökünde var dikkat buyurunuz...
ilaçlar insanları uyuşturur uyutur teskin edebilir ama kesinlikle tedavi etmez.. ETMEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

goffee
18-07-2011, 09:09 PM
karşı çıkıyorsun ama neye karşı çıktığını bilmeden karşı çıkıyorsun...anlayan anlar ne demek istiyorum..o yüzden sen o şartlanmış beyninle bi maydanoz olma kenara çekil de biz de yazacağımızı yazalım burada..ayrıca kimseyi itham etmiyorum genel konuşuyorum...
tıbbın en karanlık kalmış noktası ruhsal olaylardır...
bedenin tedavisiyle ruh da tedavi edilmiş olmuyor çünkü..bu noktaya dikkat ediniz...
ruhun sebebi beden değildir !!! oysa tıp bunun tam aksini söyler ve ruhun varlığını bedene bağlar..bunun doğal sonucu olarak da yaşanan ruhsal durumların düzelmesi otomatikman bedensel etkenlere bağlanır..
yalnışlık işin kökünde var dikkat buyurunuz...
ilaçlar insanları uyuşturur uyutur teskin edebilir ama kesinlikle tedavi etmez.. ETMEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

öncelikle tavrın çok kötü.
maydonoz olma çekil felan nasıl bir konuşma adabıdır?
söylediklerinin %90ı doğru değil çarpıtarak anlatıyorsun.
kim nerde demiş sen şizofrenisin diye?
gördünse bildirdin mi?
kimseyi itham etmiyorum diyorsun genel konuşuyorsun tümü ele alıyorsun.
bazı hastalıkların tamamen tedavi edilemediği doğrudur.
ancak doktorlar birşey bilmez yüzüne bakmadan ilaç yazar gönderir sadece teskin eder saçmalık ne işe yarar sanki gibi söylemlerle konuştugun zaman orda durması gereken sensin!
burda ruhsal oldugunu belirttiğin hastalığın bir kısmı beyin bir kısmı psikolojik yada genetik sorun.
ayrıca teskin eder dediğin olay hiçte basitsenecek bir olay değildir.
bilirmisin ki 2 şizofreni akrabamdan birisi normal davranamaz evi ile ilgilenemez olmuş çırılçıplak sokağa çıkmış kocası aylarca sorun yaşamıştır işini gücünü bırakıp Türkiyeye tedavi ettirmeye gelmiştr.
sonunda kadın şizofreni tedavisi ile hayatını idame etmeye başlamıştır.
şizofreni tedavisi sayesinde eskisi gibi eviyle ilgilenebilmeye başlamıştır.
Daha sonradan ogullarından birinde daha şizofren hastalığı çıkmıştır.
Bildigin yanında bilmediklerini kıyaslaman lazım yaptıgın hatayı görebilmen için.
Ayrıca bildigin birşey varsa birdahaya kimseyi karalamadan bütüne dokunmadan anlat!

megane
19-07-2011, 12:12 AM
bir mesaja cevap verirken cevabin hemen o mesajin ardindan geliyorsa alinti yapilmaz..once bunu ogren..
yazdiklarimi anlama kapasiten de yetersiz kaliyor bayansin galiba sen...

goffee
19-07-2011, 06:24 AM
cevap veremeyince konudan çıkmaya tartışmaya cevirmeye kişiselleştirmeye çalışıyorsun ve biz burda bunu yapmayız.
senin doktorları tedavileri kötülemenle benm yazdıgım yazıda eksiklik kusur araman birbirinin yanından geçmeyen şeyler.
yazdıklarını görende bir saygısızlık felan yaptım sanır.
neyse amacın belli.
Ve biz burda bu tip şeylere cevap vermeyiz.
kişisel sorunlarımı foruma taşımam.
benm yüzünden konudan çıkılmasına izin vermem.
konuyla alakalı birşeyler yazmadıgın sürece benden cevap alamayacaksın.

megane
19-07-2011, 10:34 PM
kimseyi kotuledigim yok ne bicim konusuyosun sen boyle ?? utanmiyomusun iftira etmeye ?? sen sadece hasta degil insanliktan da nasipsizmissin..
her ne olursa olsun bildigim birsey varsa soylemekten cekinmem..ne derler ondandan da cekinmem..ne derlerse desinler..kabul etmek veya etmemek okuyanlara kalmistir.kimse kimseye zorla birsey kabul ettiremez zaten. ama yapmadigi soylemedigi birseyden dolayi karsidakine iftirada bulunmakdan daha kotu hayatta hicbir sey yoktur..bu yaziyi okuyan herkese soyluyorum bunu yapmayin...
doktorlar bilmiyorlar diyerek sadece gercegi soyledim..bu soz hakaret veya karalama degildir !!!ben biliyorum diyen doktor varsa buyursun gelsin konusalim..
sen ki allahtan korkmadan dusunmeden benim bu lafimi KOTULEME seklinde carpitip da millete sunmaya kalkiyorsun burada...allah seni ve senin gibileri islah etsin...

misterioso
20-07-2011, 04:41 AM
Böyle durumlarda hemen şizofrenik , paranoyak damgası vurmayın sevgili arkadaşlar.

İşin içinde bazen bizden öte şeyler de olur . Ben inanmazdım ama 3 hafta önce çok samimi arkadaşımın , kız arkadaşının başına da aynısı geldi ,melikenin birebir anlattığı gibi , hatta arkadaşım dalga geçmişti ama birgün beraber kaldıklarında işin ciddiyetini anlamıştı .Şuan uygun değilim detayları anlatamıyorum .

Ama tabiki ne olursa bilim,ilim ve psikiyatri uzmanlıkları da es geçilmemilidir .

Selina
20-07-2011, 11:43 AM
Allahallah bak ben bile bilmiyordum kac sene burdayim hem üye hem Mod olarak ögrenmis oldum.
yoksa forum kurallarinda yaziyorda benmi göremedim .
Birakin Allah askina cocuk olmayin ..

megan su linki tiklarmisiniz http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?8957-lt-lt-lt-ayak-fetişizmi-bir-rahatsızlıkmıdır-gt-gt-gt
sizde cevap verirken cevabin in altina alintiyla cevap vermissiniz , bu ne oluyor simdi ?

bir mesaja cevap verirken cevabin hemen o mesajin ardindan geliyorsa alinti yapilmaz..once bunu ogren..

yazdiklarimi anlama kapasiten de yetersiz kaliyor bayansin galiba sen...

üyelerimizle böyle konusmanizi izin vermiyorum okadar ve nokta .

bekirecr
20-07-2011, 03:19 PM
öncelikle tavrın çok kötü.
Maydonoz olma çekil felan nasıl bir konuşma adabıdır?
Söylediklerinin %90ı doğru değil çarpıtarak anlatıyorsun.
Kim nerde demiş sen şizofrenisin diye?
Gördünse bildirdin mi?
Kimseyi itham etmiyorum diyorsun genel konuşuyorsun tümü ele alıyorsun.
Bazı hastalıkların tamamen tedavi edilemediği doğrudur.
Ancak doktorlar birşey bilmez yüzüne bakmadan ilaç yazar gönderir sadece teskin eder saçmalık ne işe yarar sanki gibi söylemlerle konuştugun zaman orda durması gereken sensin!
Burda ruhsal oldugunu belirttiğin hastalığın bir kısmı beyin bir kısmı psikolojik yada genetik sorun.
Ayrıca teskin eder dediğin olay hiçte basitsenecek bir olay değildir.
Bilirmisin ki 2 şizofreni akrabamdan birisi normal davranamaz evi ile ilgilenemez olmuş çırılçıplak sokağa çıkmış kocası aylarca sorun yaşamıştır işini gücünü bırakıp türkiyeye tedavi ettirmeye gelmiştr.
Sonunda kadın şizofreni tedavisi ile hayatını idame etmeye başlamıştır.
şizofreni tedavisi sayesinde eskisi gibi eviyle ilgilenebilmeye başlamıştır.
Daha sonradan ogullarından birinde daha şizofren hastalığı çıkmıştır.
Bildigin yanında bilmediklerini kıyaslaman lazım yaptıgın hatayı görebilmen için.
Ayrıca bildigin birşey varsa birdahaya kimseyi karalamadan bütüne dokunmadan anlat!mrb.şizoferni ilaçlar la düzelebiliyor biraz.baksana çıplak sokağa çıkan kadın,sonra nasıl toparlamış,kendine gelmiş .demek ki iyileşme kısmen de olmuş.

megane
20-07-2011, 04:33 PM
kadin kismi degilmi hep ayni..nasil da birbirlerini savunurlar..burada hakli veya haksiz olmanin hicbir onemi yoktur cunku kadinlarda hak duygusu oldukca zayif..tabi istisnalar kaideyi bozmaz ama geneli boyle..
bakin burasi bir psikoloji forumu ve ben iddia ediyorum : ILACLA TEDAVI RUHU TEDAVI ETMEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RUHSAL SORUNLARIN HICBIRI ILACLA TEDAVI EDILEMEZ ....BEN SIMDIYE KADAR ILACLA IYILESEN BIR RUH HASTASI GORMEDIM..EGER IYILESMISSE EMINIM KI BU IYILESME ILACLAR SAYESINDE DEGIL TAKDIRI ILAHI SAYESINDE OLMUSTUR..tibbin ruhsal sorunlari cozmekte ne kadar aciz kaldigi ASIKARDIR !!! bunu hala idrak edemeyecek kadar kormusunuz ??
ruhsal sikinti ve problemleriniz var ve senelerdir avuc dolusu ilac almaniza ragmen hala iyilesmis degilsiniz..kendinizi ilaclara esir etmis durumdasiniz ve ilacsiz bir yasam sizin icin imkansiz olmus !!! simdi soruyorum BU MUDUR TIP ?? BU MUDUR TEDAVI ?? SONU ASLA GELMEYEN BIR TEDAVI SURECI ILE KANDIRILIYORSUNUZ VE FARKINDA DEGILSINIZ..
biraz kafanizi calistirin ve uyanin artik..
sevdigim bi kiz vardi seneler evvel...korkunc derecede panik atak hastasiydi.birgun cafe de oturuyoduk bana dedi ki tuvalete gidicem,eger bana orada birsey olursa lutfen hemen beni acile gotur !! sacmalama dedim birsey olmaz kapida beklerim merak etme..sonra elleri titreye titreye ilacini cikartti tam icecekken tuttum elini..bana guvenmiyomusun dedim ? neden ilac aliyosun ? doktor verdi dedi almak zorundayim...bir gun olsun alma dedim hatirim icin.hic olmazsa aksama kadar icme..tamam dedi madem istiyosun aksama kadar icmiycem. soz mu dedim ?-soz dedi..sonra evine kadar biraktim geri dondum..gecenin bir yarisi beni aradi dedi ki sen beni oldurmek istiyosun !!! neden dedim ne oldu ki ? cunku bana ilac kullanma dedin !! o an hicbir sey soylemeden kapattim telefonu.sanki girtlagim dugumlenmis gibi hissetmistim ve acaip bir hayal kirikligi..
aradan 7 sene gecti ortak bir arkadisimiz vardi onun yanindayken tesadufen rastladim..o guzel sarisin cekici kiz gitmis yerine bir deri bir kemik kara suratli biri gelmis !!! merhaba ali nasilsin dedi..tanisiyomuyuz dedim ?? cunku tanimamistim...ismini soyleyince jeton ancak dustu..
nasilsin dedim,daha iyiyim dedi..o korkularimin cogu gecti..sormadan edemedim : kac kilosun ? 42 kiloyum dedi !! ama kilo aliyorum artik daha zayiftim..iyilestigine sevindim dedim..hicbir seyi unutmamisti bakislarindan anladim..ruh hali eskiye gore gercekten daha iyidi panikatak emaresi gostermiyodu ama ellerde titreme hala vardi ve asiri derecede ustuste sigara iciyordu..amerikadan yeni dondum dedi 1 senedir buradayim..
ilac ne aliyosun dedim ? gunde 3 sefer kullaniyorum 2 haftada bir de igne vuruyorlar..doktor demis ki biraz daha kullanmaya ihtiyacin var sonra kesicez demis ilaci...

Hydra
20-07-2011, 07:30 PM
Konuyu okudum da o kadar bilinçsiz yorum varki şaşırmamak elde değil. Bazı arkadaşlar konuyu başka bir yere sürüklemiş. Bu kadar duyarlı yorum beklemezdim. Hangi eğitimle sende şizofreni olabilir denilmekte çok merak ediyorum. Kimisi eleştirilere açık olmadığı için bayanlara dil uzatmış. Durun Yaptığınız yorumla ne kadar çelişkili ve yanlış farkında değil misiniz? Karşı tarafı ne kadar yıpratır? Ne kadar yanlışa sürer aklınızın ucundan geçmiyor mu?

Sevgili arkadaşım, ister geçici bir durum olsun ister olmasın uzmana gitmelisin. Bazı arkadaşlarımın ağzına sağlık gayet güzel yorumlama yapmışlar. Kutluyorum onları ama diğerlerine sadece ''Yapmayın, durun'' demekten başka çarem kalmıyor.

Ruh sağlığımız birikimlerimizle ortaya çeşitli semptomlarla rahatsızlıklar çıkartabilir. Bu yüzden en ufak bir etki görüldüğünde tedavi süreci başlar. İster psikoterapi ister medikal ama bir şekilde başlanılmalı. İlaçlar her zaman gereklidir. Sadece hastayı belli bir düzleme getirir. Bu düzlem beynimizden salgılanan nörotransmitterlerdir. Daha sonra psikoterapiye devam edilmelidir.

Naber?
20-07-2011, 11:05 PM
Merhaba,
20 yasında olup arkadasının olmamasını kotumseme, ilk olarak neden mutsuz oldugunu sorgula. Bir sorun hissettiginde "neden mutsuz oldum simdi" diye sor kendine. (Problem taradama en basit sorudur bu.) Ve cıkan mutsuzluk sebebini cozmeye basla, zor ise yardımda alabilirsin pek tabii.

İlk etapta arkadaslık kurmak istiyormusun? Hani sosyal aktivitelerin yoktur belki dısarıdan bir yerden bulamazsın, annenin gun arkadaslarıda pek cazip gelmez bu yaslarda, o yuzden kendi icini kesfet. Blog arkadaslığı kurabilirsin, bunlar icin belirli duzeyde ve seviyede uygun siteler var.

Ve gelelim meseleye;
Genelde yanlız kalma olayını bırak bakalım bir sure, ve bu sorunu yakın gordugun birine anlat. Geceleri yanlız uyuma mesela bu bir surec dedik ya zira anlattıgın zaman mumkun mertebe senin yanlız bırakmayacaklardır, e tabii bunu sende dile getir. Yanlız kalmak istesen bile icin bastır kalabalık her zaman iyidir hoş sohpetler ve oyunlar doner her zaman icin, keyif almaya bak ve dudaklarını aralayıp dislerini goster, oyle olmasa bile. Bu seni huzurlu hissettirecektir. Aaaaaynı boyle :D.

Dua edebilirsin, bu insanı rahatlatıcı ve arınmıs hissettirir. Mutlaka bir inancın vardır. "İyi olmak istiyorum ve bunun icin cabalıyorum lutfen karsılıgını goreyim gibi" Gece yatmadan yahut, gun icerisinde yapabildigin kadarıyla.

Kendi icinde halledebiliyorsan boyle, yok eger ki; "bu beni asar diyorsan" tabii ki uzman doktorlardan yardım almalısın. Umarım iyi olursun, güzel dileklerim seninle.

misterioso
20-07-2011, 11:08 PM
Konuyu okudum da o kadar bilinçsiz yorum varki şaşırmamak elde değil.

Sevgili Hydra sen demiştin bir ara , internetten bakıp da hastalık tehşişi koymayın diye hani şimdi seni gerçekten daha iyi anlıyorum. İnsanlar yorumlara göre harakette bulunabiliyor ister istemez ama kimse yazdıkları bir kaç kelimeden dahi nasıl sorumluluk sahibi olduklarını ve insanları etkilediklerinin farkında değil . Tıp ve bilimin getirdikleri tek bir cümle ile çözülecek kadar basit değil yoksa zaten uzmanlar olmazdı,herkesin elinde en basitinden bir kitap olur ve kendi tehşisini kendi koyardı ,bu bütün rahatsızlıklar için geçerlidir .

Selina
20-07-2011, 11:14 PM
Sevgili Hydra sen demiştin bir ara , internetten bakıp da hastalık tehşişi koymayın diye hani şimdi seni gerçekten daha iyi anlıyorum. İnsanlar yorumlara göre harakette bulunabiliyor ister istemez ama kimse yazdıkları bir kaç kelimeden dahi nasıl sorumluluk sahibi olduklarını ve insanları etkilediklerinin farkında değil . Tıp ve bilimin getirdikleri tek bir cümle ile çözülecek kadar basit değil yoksa zaten uzmanlar olmazdı,herkesin elinde en basitinden bir kitap olur ve kendi tehşisini kendi koyardı ,bu bütün rahatsızlıklar için geçerlidir .
mister sana katiliyorum..
bunu cok söylüyoruz üyelere ama iste

Hydra
21-07-2011, 04:28 PM

mister sana katiliyorum..
bunu cok söylüyoruz üyelere ama iste

Daha çok söyleyeceğiz arkadaşlar. İnsanlar sanal ortam diye her düşündüklerini yazma rahatlığına sahipler.