PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar Yardıma İhtiyacım Var Bilgisi Olanlar Bakarsa Mutlu Olurum ?

meshe35
15-10-2010, 02:32 PM
Ben 25 Yaşında Bir gencim yaklaşık 4-5 senedir evden cıkamıyorum rahatsız olduğumu düşünmüyordum açıkcası bundan 2 sene evvel zorlana hastaneye götürüldüm kronik psikoz teşhisiyle doktor reçete verdi kullandım ilacları tabi bu süre zarfında 6 aylık sürelerle olmak üzere kontrollere gittim en son gittiğimde iğne verdi 15 günde bir yapmam gerektiğini vs söyledi bende korktuğum için sadece bir tane yaptırabildim ama daha sonra yine ailemin zorlamasıyla diğer iğneleride vurdurdum ve yeşil reçeteli akinetonuda sabah akşam olmak üzere alıyorum.. ben tabi rahatsızlığım sebebinle askerede gidemedim.Şimdi askeri hastaneden geliyorum tedavi olduğum reçeteleri filan gösterdim askerihastanedeki doktor bana belge onaylı dedi getiriceksin dedi ben doktora nedemem lazım ve ne almam lazım zorlana gidiyorum cıkamıyorum yani.bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

Hydra
15-10-2010, 03:37 PM
Öncelikle hoşgeldiniz foruma.

Herhangi bir üniversite hastanesinden teşhisinizle ilgili rapor alabilirsiniz.Tabi kurumun muayene etmesi gerekiyor.Uzman hekim ve klinikte olan hekim imzaları ile birlikte başhekim imzası da dahil olmak üzere rapor hazırlanır.Raporun ekinde kullanmanız gereken ilaçlarla ilgili de yazı yazılır.

Saygılar

meshe35
15-10-2010, 06:37 PM
Öncelikle hoşgeldiniz foruma.

Herhangi bir üniversite hastanesinden teşhisinizle ilgili rapor alabilirsiniz.Tabi kurumun muayene etmesi gerekiyor.Uzman hekim ve klinikte olan hekim imzaları ile birlikte başhekim imzası da dahil olmak üzere rapor hazırlanır.Raporun ekinde kullanmanız gereken ilaçlarla ilgili de yazı yazılır.

Saygılar

Teşekkürler cevap için benim doktorum ege unvsinde ssk olmadığı için erkenden babam gidip sıra bekliyor 18 tl verip öyle sıra alıp öyle giriyorduk ama babamın nedemesi lazım doktora doktorum uzman ama nasıl bir kağıt vericekler ve hemen alabilirmiyiz ?

Hydra
15-10-2010, 07:42 PM
Teşekkürler cevap için benim doktorum ege unvsinde ssk olmadığı için erkenden babam gidip sıra bekliyor 18 tl verip öyle sıra alıp öyle giriyorduk ama babamın nedemesi lazım doktora doktorum uzman ama nasıl bir kağıt vericekler ve hemen alabilirmiyiz ?

Vakit ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

Babanızın doktorunuza askerlik şubesinden teşhis ve hastalık ile ilgili kullanılması gereken ilaçlar ile ilgili rapor istediklerini iletecek.Raporda hastalığın tanısı ve kullanılması gereken ilaçlarla ilgili rapor gerekli olduğunu izah ederse gereken yapılacaktır.Hastanenin işleyiş mekanizmasına göre rapor verme süresi değişir öünkü raporu bir kaç uzman hekim imzalaması gerekiyor.Aynı anda bütün uzmanları bölümde bulmak zordur.Benim görev yaptığım kurum(Tıp Fak.) 1 hafta da raporu veriyor.Zaten büyük ihtimalle rapor için sizden fotoğrat,nüfuz cüzdanı fotokopisi ve ikametgah adresi gibi belgeler isteyeceklerdir.Önceden psikiyatri sekreterliğine sorarsanız hangi evrakların getirileceğini izah ederler.Böylelikle işiniz hızlanır.

meshe35
16-10-2010, 11:46 AM
Vakit ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

Babanızın doktorunuza askerlik şubesinden teşhis ve hastalık ile ilgili kullanılması gereken ilaçlar ile ilgili rapor istediklerini iletecek.Raporda hastalığın tanısı ve kullanılması gereken ilaçlarla ilgili rapor gerekli olduğunu izah ederse gereken yapılacaktır.Hastanenin işleyiş mekanizmasına göre rapor verme süresi değişir öünkü raporu bir kaç uzman hekim imzalaması gerekiyor.Aynı anda bütün uzmanları bölümde bulmak zordur.Benim görev yaptığım kurum(Tıp Fak.) 1 hafta da raporu veriyor.Zaten büyük ihtimalle rapor için sizden fotoğrat,nüfuz cüzdanı fotokopisi ve ikametgah adresi gibi belgeler isteyeceklerdir.Önceden psikiyatri sekreterliğine sorarsanız hangi evrakların getirileceğini izah ederler.Böylelikle işiniz hızlanır.

Merhaba tekrar şimdi askerlikten verdiği kağıdı okudumda rapor yazmıyor resmi belge diyor sivil hayatında tedavi gördüğüne dahil ?

Hydra
16-10-2010, 03:02 PM
Resmi belge dedikleri tam olarak benim anlattığım gibi olduğunu düşünüyorum yani hastahaneden bu isimli hastamız bu tanıyla şu tedavi görüyor yazması gerekiyor ya da kapsamlı bir rapor yerine muayene olduğunuz uzman hekimin düzenleyeceği bir evrakta olabilir.Askerlik şubesinin tam olarak ne istediğini öğrenmeniz gerekebilir.Sonra size zorluk çıkartmasınlar.

meshe35
19-10-2010, 06:04 PM
Resmi belge dedikleri tam olarak benim anlattığım gibi olduğunu düşünüyorum yani hastahaneden bu isimli hastamız bu tanıyla şu tedavi görüyor yazması gerekiyor ya da kapsamlı bir rapor yerine muayene olduğunuz uzman hekimin düzenleyeceği bir evrakta olabilir.Askerlik şubesinin tam olarak ne istediğini öğrenmeniz gerekebilir.Sonra size zorluk çıkartmasınlar.

Merhaba.
Resmi belge ile müracaati Uygundur arz ederim yazıyor.

Hydra
19-10-2010, 11:10 PM
Sanırım bu yeterli olacaktır.

meshe35
19-10-2010, 11:29 PM
Sanırım bu yeterli olacaktır.

Dışarı cıkmayı becerebilirsem gidicem ama yeterli olan nedir acaba hangisi ? askerlik kağıdında resmi belge istiyorlar tedavi olduğuma dahil orda ?

Hydra
19-10-2010, 11:49 PM
Müsadenizle şöyle toparlıyım.Normal standartlarda askerlik şubesi sizi askeri hastahaneye sevk eder.Siz şubeden size verilen kapalı bir zarfla gidersiniz oraya.Daha sonra orada muayene olursunuz.Muayene sonucunda sağlık kurulu toplanır.(Kurul belirli günlerde toplanıyor.) Kurulda alınan karar evraklara işlenir ve askerliğiniz bitmiş olur.

Askeri hastahane sizden rapor istediyse ya da şube, muayene olduğunuz hekim tarafından yazılmış evrakta olabilir, hastahanenin düzenleyeceği sağlık raporuda olabilir.Yani hastahanede resmi belge almanız mı istenmiş?

meshe35
20-10-2010, 10:58 AM
Müsadenizle şöyle toparlıyım.Normal standartlarda askerlik şubesi sizi askeri hastahaneye sevk eder.Siz şubeden size verilen kapalı bir zarfla gidersiniz oraya.Daha sonra orada muayene olursunuz.Muayene sonucunda sağlık kurulu toplanır.(Kurul belirli günlerde toplanıyor.) Kurulda alınan karar evraklara işlenir ve askerliğiniz bitmiş olur.

Askeri hastahane sizden rapor istediyse ya da şube, muayene olduğunuz hekim tarafından yazılmış evrakta olabilir, hastahanenin düzenleyeceği sağlık raporuda olabilir.Yani hastahanede resmi belge almanız mı istenmiş?

Ben Size kağıdı aynen yazıyorum
KARAR : Sivildeki Tedavilerine Dair Resmi Belge İle Müracaatı Uygundur Arz Ederim..

9 ŞUBAT
20-10-2010, 05:40 PM
Geçmiş olsun ,sevgili Hydra gerekenleri yazmış .

Söylediginizden anladıgıma gore sizden tedavi gordugunuze dair hastaneden bir belge getirmeniz isteniyor .Bunuda sizi tedavi eden dr dan almanız mumkun ,sizin yerinize babanız da gitse dr sizi tanıdıgından sorun çıkmadanteşhisinizin ne oldugu , ne zamandan beri tedavi gordugunuzu belirten bir belgeyi duzenleyip size verir , o belgede dr unuzun ve başhekimligin imza ve muhurleri olduktan sonra sorun kalmaz .

Askerlik şubesi bu belgeden sonra eger gerekli gorurse sizi askeri hastane pskiyatri servisine sevk edip ordan daha ayrıntılı bir rapor almanızı isteyebilir .

Ama en son yapılan degişikliklerden sonra askeri personelede sivil hastanede tedavi olma yolu açıldıgı için ,tedavinizin yapıldıgı dr dan alacagınız yazının yeterli gelecegi kanaatindeyim .

Hydra
21-10-2010, 12:16 AM
9 ŞUBAT' a katılıyorum.
Neticeyi bildirirseniz sevinirim.

Saygılar

meshe35
21-10-2010, 02:49 PM
9 ŞUBAT' a katılıyorum.
Neticeyi bildirirseniz sevinirim.

Saygılar

9 Şubat ve Hydra Teşekkürlerimi Sunuyorum sizlere.
Sonucu Paylaşın demişssiniz sonuc doktora ailem durumu belirtti oda hemen yaptı..
Kağıtta Şu İsim soyadlı hasta 2006 dan beri hastanemizde şizofrenik bozukluk tanısıyla tedavi görmektedir yazdı..Bu şizofrenik bozukluk nedemek acaba ?