Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 8.Haftanın Konuğu :hazel33

Selina
30-06-2010, 10:50 PM
8.Haftanın Konuğu : hazel33
oylamaya açmış olduğumuz

anket sonucunda sekizincii hafta sorular soracağımız üye : hazel33 olmuştur...

soracagimiz sorular cumartesi günü bitiyor

Hadi gelsin sorular...

chenn
30-06-2010, 11:13 PM
İLK soru benden :)
elinde sihirli bi değnek olsaydı hayatında ilk neyi değiştirirdin? Niye?

Hydra
30-06-2010, 11:13 PM
Karşılıksız sevgi ne demek? Platonik anlamında değil ama ? Sizce birini bize karşılık vermeden nasıl sevebiliriz?
Demin bir arkadaşla telefonda bunu konuştuk.Kafayı yediğimizi düşündük ama tam üstüne sorular başlasını görünce hemen sormak istedim:)

Hydra
01-07-2010, 12:59 AM
hydra , Kişi yalnızca sevdiği için sever, özel bir
şeyler beklemek ya da almak için değil.
örnegin evlat sevgisi gibi,
çocuğunu kurtararak kendi canını feda eden bir annenin bu eylemindeki sevginin bir karşılığı var mıdır? bence yoktur.
Bir insana sevgimizi,zamanımızı,sabrımızı emegimizi hiç bir karşılık beklemeden verebilmek büyük bir mücize aslında kosulsuz sevebilmek insana büyük bir haz verir diye düşünüyorum ben . benim anladıgım karşılksız sevgi bu

Teşekkür ederim :)

Selina
01-07-2010, 01:38 AM
tatil yapmayi severmisin ,
ve nereleri gezdin ?
hayalinde gitmek istegin yer varmi , yani baska ülkelerde olabilir

broken
01-07-2010, 09:49 AM
Hydranın sorusuna paralel olarak ben de bir insanı karşılıksız olarak yani şefkatle sevmenin nasıl olabileceğini merak ediyorum.
Annenin çocuğuna olan fıtri şefkati bir yana tüm insanlara bu şekilde nasıl yaklaşabilirim? Bunun için nasıl düşünmemiz gerek sence?

Selina
01-07-2010, 12:40 PM
anladigima göre cocuklugun iyi gecmemis , sevgiden mutluluktan mahrum kalmissin.

bizimle paylasmak istermisin ?

Hydra
02-07-2010, 02:24 AM
Broken benim düşündügüm sevgi insanin kalbindedir,, davranışlarındadır, ses tonundadır, sana verdiği önemde ve değerdedir, senin için yaptığı fedakârlıklardadır. İnsanlar çok kısa zamanda sevgi sözcüklerini bol ca dağıtmaya başlarlar, gercek sevgiyi görmek istiyorsan karsındakinin davranışlarına bakarak bul. İnanmak istediğin için değil gerçek olduğu için karsındaki insanin sözlerine inan.

Karşımızda ki davranışlarıyla göstermiyorsa nasıl anlayacağız? Birde gerçek sevgiyi böyle anlıyorsak karşılık beklemiş olmuyor muyuz? Ben karşılık olayına çok fena takıldım sanırım:)

broken
02-07-2010, 12:04 PM
Karşımızda ki davranışlarıyla göstermiyorsa nasıl anlayacağız? Birde gerçek sevgiyi böyle anlıyorsak karşılık beklemiş olmuyor muyuz? Ben karşılık olayına çok fena takıldım sanırım:)

Davranışlarıyla göstermesini bekliyorsak evet karşılık bekliyoruz demektir. Bu konuda benim de kafam karışık, sadece Allah rızası için insanlara yardım edip bir şey beklememek (ona verdiğimiz sevgi, ilgi ve maddi şeyler gibi) çok zor... Bunu yapabilmek gerçekten yürek ister. Fakat bunu yapabildiğimizde de insanlardan birşey beklememeyi bu yüzden acı çekmemeyi, ayrıca karşılaştığımız kırıcı durumları da önemsememeyi öğreniriz... Söylemek kolay da bunu yapabilmek...

broken
02-07-2010, 02:52 PM
İlk cümleni anlamadım... Şefkati yorumlamamız farklı olabilir elbet... Bu konuda ben sadece görüşümü söyledim...

Zor durumda olan insanlara yardım meselesine gelince de işte bu konuda da farklı düşünüyoruz, kabaca şöyle düşünüyorum ben; Yaptığımız hayırlarda bizim bir etkimiz yoktur. Bunlarda biz sadece sebebiz. Kendi irademizle yapsakta bu hayırlar o kişinin kısmetidir ve biz de bunda bir vesile olarak bunu yerine getiriyoruz. Yani hayırlarda çok çok az bir hissemiz var. Bu nedenle bunu kendimize alıp gururlanmak da yanlış olur. Bu eylemde bulunurken rahatlamamızı da böyle değerlendiriyorum, yani bu açıdan baktığında aslında bize ait olan bişey yoksa bunu sahiplenmek de yanlıştır wesselam.

Selina
02-07-2010, 03:04 PM
hazel , bu forum sana ne getirdi .
yardimi oldumu

Hydra
02-07-2010, 06:00 PM
Davranış göstermiyorsa ruhsuz demekki :D iyice gözlemle bir şeyler anlarsın elbet ,yok olmuyor bırak :D hydra karşılık beklemek için maddi cıkar yada kisisel cıkarlardan bahsetmiyorum ki , benim anladıgım bu .

Ruhsuz çıktı Bende umursamıyorum artık. :) Ona anlattım ama anlamadı.Kendi bilir ruhsuzlar gitsin :)

Selina
02-07-2010, 08:25 PM
Tabiki yardımı oldu ,güzel insanlar ,güzel konular var daha ne olsun ben içine kapanık bir insan olarak evimin içinde misafirim oldunuz,ayrıca burada sıkıntılı insanlara yardımcı olmak bana mutluluk veriyor.

ne güzel cok sevindim canim ,

demeki hergün evinde misafirizde fark etmemisiz ;)

eee cay kek niye ikram etmedin hmmm

Hydra
03-07-2010, 01:44 AM
Ben deger bilene deger veririm, naz yapıyor olmasın :) belki nazlıdır ne dersin.

Ama olmaz ki nazlansa bile bu kadar olmaz.Şimdi sıra bende ben elimden geleni yaptım :) Fazla naz aşık usandırır.Bana da yazık

goffee
03-07-2010, 12:35 PM
ellerindeki silahları satıp para kazanmak için savaş çıkarmaya çalışan insan mı sağlıklıdır yoksa Akıl oyunları filiminde izledigmiz John Ness mi?

Selina
03-07-2010, 06:40 PM
hazelcigim ,
en cok sevdigim filimlerden birisi .
Russel Crowun her filimini severim.
you tubeden bir parca ekledim . <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b5pfCaqiXE0&amp;hl=de_DE&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b5pfCaqiXE0&amp;hl=de_DE&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

goffee
03-07-2010, 11:34 PM
goffee ben akıl oyunları filmini seyretmedim ufak bir özet yaparmısın cevaplayayım.

bence en iyisi izleyebilirsen izle sonra konusalım.
kısaca özetleyeyim.
Nobel ödülü almış bir matematik dehasının gercek yaşam hikayesi.
Adam aynı zamanda şizofreni.

Selina
04-07-2010, 01:03 AM
sorgular bitmistir ,

cok tesekkür ederiz hazele