Orijinalini görmek için tıklayınız : destursuz işemek
okb_magduru
08-04-2010, 03:54 PM
kafama takılan bir soru var arkadaşlar
destursuz olmadık bir yere işersek cin uğrarmı bize?
lütfen bu soruyu beni teselli etmek için yada kendi görüşünüz olarak değil bunun doğruluğu var mı yokmu onu söyleyin
Rosalie
08-04-2010, 04:42 PM
İnanışlara göre evet, uğrayabilirsin. Fakat sürekli olmadık bir yere işemek gibi bir durumun mu var? İçin rahat olsun diye besmele veya destur çekebilirsin. Unutma, bu dini bir inanış. Ve inanışlara göre bahsettiğin tür var. Önlemleride belli zaten. Bunu uygulamakta o kadar zor olmasa gerek... :)
NAR_K
09-04-2010, 02:12 AM
lütfen bu soruyu beni teselli etmek için yada kendi görüşünüz olarak değil bunun doğruluğu var mı yokmu onu söyleyin
soruya cevap veremicem ama bu forumda kimin cikip 'bu dogrudur buna inan' diyecegini merak ediyorum dogrusu:)
adi uzerinde; inanc. ya inanirsin ya inanmazsin. bunun dogru/yanlistan cok uzak oldugunu dusunuyorum..
9 ŞUBAT
09-04-2010, 02:03 PM
kafama takılan bir soru var arkadaşlar
destursuz olmadık bir yere işersek cin uğrarmı bize?
böyle bir inanış mevcut ,ama sebebi nedir bilemiyorum .ancak burada eger dogru anladıysam iki soru var biri destursuz işemek ,digeriyse olmadık yere gelişiguzel yere işemek .
İslam dininde egerki bir şey gunah deniyorsa onun mutlak ama mutlaka mantıki bir açıklaması vardır ,sadece gunah demek batıl inanıştan başka bir şey degildir .
olmadık yere işemekse zaten bunu sormaya bile gerek yok ,bırakın cinleri insanın birbirine olan saygısı bunu yapmasını engeller ,ancak o anda çok çok zor durumda kaldıgından mecburen böyle bir şey yapması hoş karşılanabilir ama bu alışkanlık haline geldiyse elbette dogru bir şey degildir .
Eger bu konuda bizi gerçekten aydınlatabilecek bir arkadaşımız varsa seviniriz
aLoneaqLe
09-04-2010, 07:21 PM
Destur izin alma, müsade isteme anlamında kullanılır. İnanışta, bahsi geçen varlıkların genellikle kuytu köşelerde yaşadıkları söylenir. Bu yüzden geceleri mecburiyetten tenha yerlere işerken bu tarz hikayeleri dinleyen insanlara gayri ihtiyari bir ürperti gelir. Korunma yöntemi olarak da izin almak mantıken uygun görülmüştür.
Fakat destur deyip veya demeyip işediğinde de, "höyt buraya işeyemezsin, sofra var" gibi bir karşılık alan da duymadım yani.. Kısacası benim için sadece insanların içini rahatlatmak adına bir mit'e karşı uyguladıkları korunma yöntemi.. "Destur çektim bana musallat olmaz, gereğini yaptım ki beeenn.. " olayı :)
IDDQD
09-04-2010, 09:12 PM
Eğer bu doğruysa çiftleşme mevsimindeki erkek kediler ne yapsın, ya kokladığı her yere işeyen köpekler?:D
Bana öyle geliyor ki forumu destursuz işletiyorsun.
Leavemealone_
09-04-2010, 09:30 PM
salak saçma ne bu ya
devhis
11-04-2010, 02:38 AM
destur deyince daha güzel işeniyor
plüton
11-04-2010, 10:02 AM
Destur kelimesini neden kullandığınızı anlamadım ben, bazı bölgelerde besmelenin yerine destur kelimesi mi kullanılıyor?:)
9 Şubatın dediği gibi islamdaki her kuaralın mantıklı bir dayanağı vardır, kurandaki hükmü nedir bilmiyorum ama belkide toplumsal fayda sağlaması için peygamberimiz tarafından müslümanlara öğretilen güzel bir alışkanlık olabilir.
Cinlerin olup olmadığı başka bir konudur bunun tartışılma yeri de psikoloji forumu değildir.
Arkadaşımızın bu soruyu iyi niyetle sorduğunu düşünerek cevap verdim, umarım da öyledir.:)
n_tesla
12-05-2010, 10:59 PM
destursuz işenir mi? çarpılırsın vallaa
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.