Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsanlar boş boş yürümekten ne anlarlar?
IDDQD
11-01-2010, 06:13 PM
Şimdi dışarıdan geldim. Bütün gün evde otur otur sıkıldım. Zaten haftalardır sıkılıyorum ama evde durmamış olmak için de amaçsızca yürümek saçma geliyordu. Bir işim çıksa da dışaruya çıksam hem de işimi halletsem diyordum. Ama olmadı, oldurulabilirdi ama fobiler işte(diyip işin içinden çıkmak istemezim ama öyle). Dışarı çıktım, değişiklik olsun diye herzaman yürüdüğüm parkuru değiştirdim dolandım. Peki ne faydası oldu?
+ Gözlerimi dinlendirmiş oldum
- Yoruldum
- Hava kirliliğinden başım ağrımaya başladı
- Her zaman gördüğüm yerleri gerekliymiş gibi tekrar gördüm
- İnsanların bakışlarına ve gülüşlerine tahammül etmek zorunda kaldım
- nasıl yürüyeceğimi bilemedim.
Tek faydası herhalde sadece monitöre (veya herhangi sabit bir noktaya) bakmamak idi. Ne kaybettim, umudumu bir kez daha kaybettim. Benden bir halt olmayacağını öğrendim. Ömrümün kısa sürmesinin herkes için en hayırlısı olduğunu öğrendim. Kısacası aklımı kaybettim.
Neyse sorum şu, ben yanlız başına veya birisiyle beraber boş boş yürümenin, oturmanın ne anlama geldiğini ne için gerektiğini bir türlü anlayamıyorum.
Siz veya insanlar neden boş boş yürür veya niye parka gidip sadece oturur? Amaç ne, ne oluyor bunu yapınca?
Ben yapınca ne şu oluyor:
Boşu boşuna geiliyorum. O an insanlar hakkında bir şey düşünmesem dahi, insanların bakışlarından, konuşmalarından hatta böyle teker teker yazmaya da gerek yok varlıklarından rahatsız oluyorum. Çevremde insanların olmasından, peşimden yürümelerinden, peşlerinden yürümekten (ö.k.), yanyana yürümekten(ö.k.). Bugün de oldu: araba kaldırıma çıkmış. Ya yoldan geçeceğim ya da yandaki inşaat ile araba arasındaki daracık yoldan. Önümde dolmuştan inen iki kadın dar olan yani kaldırım tarafını tercih ettiler. Ben de o sırada yola yönelmiştim. Ama iki kadın dar sandığım kaldırımın kalan kısmına yan yana sığabildiğine göre elbette ben de oradan geçebilirim dedim. Ve yolumu değiştirip oradan geçmeye karar verdim. Kandınlarda bunu gördü. Sanki onlar için değiştirim sanmışlardır. Yüzleri öyle söylüyordu yani rahatsız oldukları belliydi. Bende farkettim ama geri de dönemezdim. Arabanın arkasından çıkar çıkmaz yolun karşı tarafına geçtim. Afferim bana hâlâ kurtulamamışım insanların düşüncelerinden. Ben bıktım böyle yaşamaktan.
ö.k.: özellikler kadınlar/kızlar
NAR_K
11-01-2010, 07:16 PM
sanirim psikolojik problemlerinizin oldugunu belirtmissiniz yazida (sosyal fobi belkide..bilmiyorum) ama demek istedigim birkac sey var. oncellikle kendinizi cok zorlayarak disari cikmissiniz. yani resmen istemeyerek oldugu cok belli. 'bi disari cikiyim de, hic cikmiyo, hicbi caba sarf etmiyoki iyilessin', demesinler diye boyle birsey yapmissiniz sanki. ve zaten bu bastan falso verir. hazir olmadiginiz birseyi yapmicaksiniz. tabi ayni zamanda 'bugun hazir degilm, yarin da olmam, obur gunu de vs..' oyle de gitmemesi lazim. cabalicaksiniz ama bu sekilde kendinizi yapmak istemediginiz birseye zorlayarak degil.
demek istedigim, hareketlerinizi degistirmek istiyorsaniz dusunme seklinizi once degistiriceksiniz. bir dusunun simdi, bu olayla ne degistirmis oldunuz? sadece evden-disariya bir degisim oldu, bir hareketlenme. onun haricinde hicbir farklilik yok halinizde. cunku dusuncelerinizde sizle beraber evden disari cikti, ve daha sonra da geri eve geldi.. yani dusunceleriniz sizi yanliz birakmadi, cunku siz onun gitmesine izin vermediniz. disari cikmadan once bile biliyordunuzki bu size fazla birsey katmicak, yine ayni insanlari goruceksiniz, onlarin bakislarina ve guluslerine tahammul ediceksiniz vs.. SIZ, bu yaptiginiz yuruyusun ardindaki guzelliklere odaklanmayip kotu yanlarina odaklanmisssiniz. yazdiginiz listeyi yeniden okudugunuzda bunu goruceksiniz. listenin hicbir pozitif yani yok. Baska biri sizin gibi ayni sekilde disari cikip geri eve gelseydi ve bunu anlatsaydi bir liste seklinde, eminim sizinkinden cok farkli olurdu. cunku onlar sadece olumsuz yonlerine odaklanmazdi.
son olarak da fobilerden ziyade, sorununuzun depresyonla bir ilgisi oldugunu dusunuyorum. olaylardan zevk almayi unutmussunuz. bunun icin de kendinize yeniden ogretmeniz gerektigini dusunuyorum. dusunce seklini degistirip bu skintilardan arinicaginizi dusunuyorum.. umarim bu mesajimla yanlis anlasilmam.. eger bazi laflarim agir olduysa simdiden ozur dilerim cunku niyetim bu degil. hicbir asagilama gbi de bir niyetim yok, basta bu haddim degil ve ayni zamanda oyle biri degilim. dusunduklerimi yazdim, dusuncelerinize saygi gostererek..
goffee
11-01-2010, 08:16 PM
şimdiben olayı anlamadım.
canın gezmek istemiyor gezmek için dışarı cıkıyorsun?
hadi cıkıyorsun ne diye bunu incik cincink düşünüp dahada zamanını zehir ediyosun?
hadi canın sıkıldı neden hemen eve geri dönmüyorsun?
başım agrıdı diyorsun hala gezmeye sanırım devam etmişsin?
hadi dışarı cıktın gezdin ne diye insanların davranışlarını takıyorsun?
hadi diyelim basit bir takıntı yaptın neden hala takıntıya devam ediyorsun?
kendine işkence yapmayı seviyormusun? :D
sana işkence aleti alalım daha sadistce olur. :D
takmamalısın IDDQD.
kadın yanlış anlamışsa yanlış anlamıştır yani yapcak bişi yok deyip yürü git.
eve gelene kadar olaya gülümse geç düşünme bu kadar.
aynı olay benmde başıma geliyor otobüste dolmusta dalgınlıkla.
insalara cok bakıyorum cogu insan beni yanlıs anlıyor hırsız felan sandıklarına eminim.
cantalarını hemen saklıyorlAR arkadaşlarına fısıldayarak beni gösteriyorlar.
ama yani ben dalgın oluyorum bazen napabilirim?
farkında olmadan yaptıgım için bida o tarafa bakmıyorum onları rahatsız etmememk için.
amada takmıyorum yapcak bişi yok deyip bu olaya gülümseyip geciyorum.
aLoneaqLe
11-01-2010, 09:27 PM
Parka veya yürüyüşe yalnız gidiyorsam düşünmek içindir muhtemelen. Arkadaş varsa yanımda demli çay ve muhabbet içindir. Bunu yapınca ne oluyor? Ortam-hava değişikliği gerekir bazen berrak düşünmek için ve kısmen bunu elde ediyorsun veya bazen kaçışta olabilir bu.. Hayata dair birsürü derdi var insanların, iki martı sesiyle dalgaları dinlemek uzaklaştırır bir müddet. Gündüz gidiyorsan uzaklaşırsın, gece dibine dalarsın tabii.
Nar güzel sözler söylemiş, kendini yormuş yazmış sağolsun. Aklın süzgeci yok tabii arındırasın çöpünden lâkin böyle takıntıları da aşmalısın. Kimsenin umrunda değilsin, sen kimsin ki insanların gözünde? Dünya senin etrafında dönmüyor uyan gülüm. Bak insanlar böyle, benim gibi sana ters gelen şeyleri yapıyor ve yapacaklar da. Sen bana 50 tane gif yapsan ben gülüm'ü silmem banane, sen düz bak ters anlayacağına..
Yani işin özü, kimse kimsenin umrunda değil. Abi baksana milyar tane insanın bir avuç kadarına göre şekillendiriyorsunuz kendinizi. Ben de yapıyorum bazen ister istemez ama bunu düşünmekte var değil mi? Bazen aynada gördüğün kızarmış bir yüz, hayatının en güzel rengi olabilir unutma..
Hadi görüşmek üzere :)
devhis
12-01-2010, 06:33 AM
aloneagle çok güzel yazmışsın.katılıyorum
insan kendine çok odaklanınca deliriyor
plüton
12-01-2010, 01:03 PM
Bu başlığın her satırında kendimi buldum desem yeridir. Sosyal fobinin her türlü sıkıntısını bende çekiyorum, eskiden dahada fenaydım insanların ne düşündükleri benden rahatsız olup olmadıkları çok önemliydi benim için kılı kırk yayarark konuşmasamda eski diyaloglarımdan basit hatalarımdan hiç kurtulamıyorum her an eskileri düşünmek zorundayım sanki hep eski olaylarla yaşıyorum haliyle delirme noktaısnda yaşıyordum.
Ama artık insanların benim için ne düşündüklerinin pek önemi yok çünkü bunları düşünemeyecek kadar beynim yoğun, zaten sosyalfobililerin insanların düşüncelerini tahmin etmelerinin temelinde yalnızlık ve meşguliyetsizlik var. Yalnızlık var çünkü her insanın seni önemsediğini sana kızdığını ya da sesni bir hareketinden dolayı önemsediğini düşünürsün çünkü seni önemseyen pek insan yoktur sende her gördüğün insandan değer beklersin, kendine dair birşeyler bulursun onlarda, birde meşguliyetsizlik var,başkalarının düşüncelerini tahmine edeceğin bol bol zamanın varki insanların ne düşündüklerile uğraşabiliyorsun, çünkü zaman ayıracak birşeyin yok çok arkadaşın yok.
Sosyal fobililer çok özel insanlardır insanın değerini bilirler gerçekten insanlara değer veririler çok doğaldırlar çok samimidirler, yazılarından anladığım kadarıyla sende öylesin :) eğer zincirlerini kırıp insanların arasına katılırsan kendini gerçekten sevdirebilirsin, çok fazla arkadaşın olur aklında her an arkadaşlarına dair birşeyler gelir arttık sokaklardaki insanların düşündüklerini anlamaya çalılışmak zorunda kalmazsın, boş boş yürümmeye vaktin olmaz, işte o zaman anlarsın boş boş yürümenin ne kadar güzel birşey olduğunu, yalnız başına kimsenin olmadığı bir sokakta ılık bir yaz günü yürümek insanı uyumak kadar dinlendirir bence. :)
Biraz kendimden emin birşekilede yazdım belkide sosyal fobin yoktur belkide çok arkadaşın vardır, belkide herkesi kendim gibi sanıyorumdur, neyse :)
balık
22-01-2010, 08:04 PM
İnsanlar boş boş yürümekten ne anlarlar?
insanları bilemem de(kendimi insan kategorisine koymuyorum artık) ben boş boş yürümeyi veya hızlı hızlı bir yerlere yetişir gibi yürümeyi bazen seviyorum.
ve hatta beni merak edecek kimse olmasa ve hava güzel olsa da akşama kadar dışarda yürüyüp gelsem hızlı veya yavaş, ya da hızlanarak yavaşlayarak..
eve gelince yorgun olduğum için düşüncelerim bana daha az ulaşacak çünkü..
kendimi fiziksel olarak yorunca kendimden biraz uzaklaşıyorum.
ve şu içimdeki konuşmalar.. yorulduğum zaman daha az duyuluyorlar..
goffee
26-06-2010, 02:11 PM
Parka veya yürüyüşe yalnız gidiyorsam düşünmek içindir muhtemelen. Arkadaş varsa yanımda demli çay ve muhabbet içindir. Bunu yapınca ne oluyor? Ortam-hava değişikliği gerekir bazen berrak düşünmek için ve kısmen bunu elde ediyorsun veya bazen kaçışta olabilir bu.. Hayata dair birsürü derdi var insanların, iki martı sesiyle dalgaları dinlemek uzaklaştırır bir müddet. Gündüz gidiyorsan uzaklaşırsın, gece dibine dalarsın tabii.
Nar güzel sözler söylemiş, kendini yormuş yazmış sağolsun. Aklın süzgeci yok tabii arındırasın çöpünden lâkin böyle takıntıları da aşmalısın. Kimsenin umrunda değilsin, sen kimsin ki insanların gözünde? Dünya senin etrafında dönmüyor uyan gülüm. Bak insanlar böyle, benim gibi sana ters gelen şeyleri yapıyor ve yapacaklar da. Sen bana 50 tane gif yapsan ben gülüm'ü silmem banane, sen düz bak ters anlayacağına..
Yani işin özü, kimse kimsenin umrunda değil. Abi baksana milyar tane insanın bir avuç kadarına göre şekillendiriyorsunuz kendinizi. Ben de yapıyorum bazen ister istemez ama bunu düşünmekte var değil mi? Bazen aynada gördüğün kızarmış bir yüz, hayatının en güzel rengi olabilir unutma..
Hadi görüşmek üzere :)
aLoneaqLe çok çok çok teşkler.
ne anlatmak istemişsem benden daha iyi anlatmışsın.
aylar oldu bu sayfayı kaydettim zihnime gelip arayıp buldum yeniden.
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.